Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• amargo

addikt

Sziasztok!

Jelenlegi setup, wAP LTE-n jön az internet, ez kezeli a routolást és ezen van minden (CAPsMAN is), továbbá mellette van egy hAP AP-ként használva, meg végül is kis switch feladatott is ellát.
    A hAP a ház közepén van a wAP pedig majdnem a tetőtérben (külső antennák vannak rárakva az LTE miatt).

Viszont hamarosan beköltözik a házba az optikai net. Ez pedig a pince felől fog támadni, ott van egy TP-LINK switch arra kötve a hAP és a wAP is.
    A wAP felé (jelenleg) 2 db vezetéket húztam be, az egyik a CAPsMAN-nak van a másikon felmehetne a net is, ha jól gondolom viszont később csak 1 vezeték maradna. Ezért a kérdés, hogy a routolást át kell költöztettem a hAP-ra mindenképpen (azaz ebbe kellene bevezetnem a kábeles netet), ide két vezeték van behúzva?

Gyakorlatilag a WAN port a kérdés, a CAPsMAN miatt tudom/gyanítom a választ, hogy költöztetni kell a config-ot, de inkább megerősítést várok, hátha valamit nem gondoltam végig jól.

Továbbá, ha a hAP-ra átköltözik a routing, akkor failover-nek az LTE-t gondolom be lehet konfigurálni?

Remélem érthetően írtam.
    Köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák