Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- MIUI / HyperOS topik
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Felfrissítette magát a Galaxy Watch4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Hali!
A routingot - ha el tudod vinni oda kábelen a netet - bármelyik végezheti, és legjobb tudomásom szerint cAP manager is lehet bárki a hálózaton.
Azt viszont érdemes szemelőtt tartanod, hogy mind a wAP LTE Kit mind a hAP elég gyenge hardveresen, gigabites netet nem tudnak NAT-olni, ha optikán ez lenne a cél. Nem tudom, mennyi ezek teteje, majd más biztos tud erről informálni
.A LTE-t természetesen belőheted backupnak, nekem egy hAP ac^2-n egy Huawei E3372H-153 a ilyen céllal működik. Igaz, azért nem a legigényesebben van beállítva, mert szimplán 1-es distance-en van a DIGI-s PPPoE és 2-esen a Huawei, ez azzal jár, hogy pl. ha elmegy a kábeles akkor minden kapcsolat átmegy 4G-re, de ha visszajön, akkor a nyitott kapcsolatokat is erővel tolja vissza.
Szerk: Most jövök csak rá, a wAP LTE-en van keményen egy nem gigabites port, a hAP-on pedig ugyan 5 darab, de az is fast ethernet (100 Mbps amiből 90--94 mérhető ha bírja a hardver), szóval én lehet, megfontolnám egy gigabites típus beszerzését, azért a legtöbb optikai szolgáltatónál a legkisebb net is 100+ Mbps (Telekom-nál, Vodánál koaxon 150 Mbps, DIGI-nél meg gigabit).
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
- Lenovo Thinkbook 16 G6 WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
.
ekkold