Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sanzi89

addikt

válasz bambano #10541 üzenetére

Az önkormányzatot csak viccnek írtad ugye? :)
    Nem ismerek minden önkormányzatot, de amelyiknek ismerem az informatikusát és az elmondását az informatikai rendszerről, ott biztos nem volt hitelesített semmi, amikor Julika új számítógépének húztak egy új UTP-t, mert átköltöztek egy másik irodába. Aliexpress-ről vett magának pár dodóért egy gagyi szart, és nézte a 8 világító zöld ledet.

Én életemben talán kétszer használtam ilyen profi mérő berendezést (akkora táskában, hogy belefért volna 1 heti cuccom a Balatonhoz), az egyik amikor egy irodának az üzemeltetését vette át a cég, amikor ott dolgoztam kezdőként és fel kellett mérni a meglévő számítógépes hálózat állapotát. Volt jegyzőkönyv meg minden, fél napot eltöltöttem 50 végpont kimérésével és dokumentálásával.

Kétféle hiba volt. Az egyik amikor konkrétan elkszakadt a kábel oda húztam másikat, a másik amikor rossz volt a bekötési sorrend, ezt gyorsan lehetett javítani vagy a fali aljzatban vagy a patch panelen. A felét nem értettem annak, amit kiírt a műszer, de miután ezeket javítottam minden teszten zöld pipát kaptam. A mérnök úr meg megkapta a halom papírt, meg egy Excel táblázatot amit kitold magából az eszköz a zöld pipákkal, megnézés nélkül aláírt, pecsételt és ennyi volt a történet.

Új hozzászólás Aktív témák