- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Samsung Galaxy Buds3 - vissza a kályhaezüsthöz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Dave™
nagyúr
válasz
#49553920 #1508 üzenetére
Most is van egy Pro remek áron az aprón, bár nem tudom milyen az állapota. Meg töltő nélküli, de minden kapható hozzá külön is. Aztán ott az ebay is, csak nyilván rizikósabb, ha nem tudod kipróbálni vásárlás előtt. Szerintem figyeld sűrűn az aprót, már volt jó pár Pro eladó, én is onnan vettem. Meg az RT-m is
Én is bepróbálkoztam a type coverre, de nem kaptam választ, ezek szerint nem is fogok
Szerk: de, mindkettő töltője jó mindkettőhöz, kivéve a Pro 3, annak teljesen más. Annyi a külánbség, hogy a sima Surface-ek tápja 24W, a Pro-é 48W, így ha a simát használod a Pro-hoz kétszer annyi ideig fog tölteni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
#49553920 #1506 üzenetére
Remek, csak még a #1501-ben is win rt-t írtál a Pro-hoz, és ezt szerettem volna tisztába tenni, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, nem lehet értelmezni. De valószínűleg elírás volt ott az rt részedről, csak ezt ugye nem tudhattam.
Itthon és Európában is horror ára van sajnos, részben ezért sem látok nagy potenciált benne, a másik pedig hogy elég kicsi piac vagyunk egyébként is. A sima Pro-ban a tulajdonságai mellett pont az a legjobb, hogy már itthon is meg lehet venni használtan az eredeti ár harmadáért vagy még kevesebbért is, pedig még csak másfél éves. A 2 több ponton is fejlődött, de szerintem inkább kozmetikázás történt csak, több helyen is írták, hogy a 2 az igazából 1,5 csak, és én egyet is értek vele. Ami nagyobb előrelépést hozott, az a 3, bár az igazi durranás a Core M verzió lesz, ha lesz, mert az elmegy passzívan is. Nem mintha a ventilátor zavarna, csak nagy terhelés alatt hallni, viszont melegedni azért melegszik, ebben látom elsősorban a fejlődés lehetőségét.
-
Dave™
nagyúr
válasz
#49553920 #1504 üzenetére
Na még egyszer, utljára, hogy ne érthesd félre:
Surface RT és Surface 2: ezek ARM tabletek, ezeken Windows RT fut, csak modern appok telepíthetőek az áruházból, csak Win RT futhat rajtuk.
Surface Pro, Pro 2 és Pro 3: ezek x86 tabletek, gyakorlatilag egy tabletbe csomagolt laptop, ezért közönséges asztali Windows operációs rendszert futtatnak, az ég világon semmi köze nincs a fentebbi RT verzióhoz. A két típus semmilyen módon nem járható át oprendszer szempontból, csak annyi a közös, hogy ugyanúgy néz ki és a modern appok jelentős részét mindkettő futtatja.
Magyarországon azért nem nagyon kapni, mert hivatalosan nincs forgalomban, külföldi import mind.
-
Dave™
nagyúr
válasz
#49553920 #1501 üzenetére
Szerintem egyértelműen írtam: egyik sem cserélhető le a másikra. A Surface Pro-n pedig továbbra sem fut RT, mert RT csak ARM-en fut, a Pro pedig x86.
garambe: inkább fogalmazzunk úgy, hogy a modern appok jelentős része fut mindkettőn, mert már láttam kivételt mindkét oldalon.
-
garambe
tag
válasz
#49553920 #1496 üzenetére
Hááááát ez igaz. Én csak úgy használt a CAD es programokat, hogy monitorhoz kötöttem. Egyszer anélkül kellett, nagyjából kiégett a szemem olyan kicsi... Bár tény, hogy akár beszólásnak is vehető a hozzászólásom azon része, de tényleg érdekel, hogy ilyen sokan használják, vagy csak valami nagyot akarnak mondani. Fb os photographykból kiindulva.
Ps sose használtam még, de az biztos, hogy renderelni nem mernék rajta nem is csináltam még. Aida tesztet futtattam 15 percig és már 30% volt a throttling.
-
Dave™
nagyúr
válasz
#49553920 #1494 üzenetére
A Surface Pro-n nem RT fut, hanem rendes Windows 8.1, semmi köze az RT-hez. PS-t nem próbáltam, de semmivel sem lassabb érzetre a használata, mint a céges laptopom: Dell, i5-2520M, 8GB, 120GB SSD. Ár/értékben szerintem a sima Pro a jobb, mivel amit eddig láttam legalább 50-60%-kal volt drágább, és szerintem a fentiek fényében ez túl sok. +20%-nál viszont mindenképpen a Pro 2-t válaszd. Minden attól függ, melyik mennyibe kerül. A sebességel mindkettő jól áll, hidd el.
Nem lehet, ARM-en csak az RT fut, x86-on pedig csak a sima 8+.
-
garambe
tag
válasz
#49553920 #1494 üzenetére
Catia és a Solid Edge is teljesen jól fut SP 1 en. Bár az igaz is, hogy nem nyitottam meg több száz alkatrészes assembly t, de ~14 darabosnál teljesen jól futott és nem is pörgött.
Akkuidők nálam több "mérés alapján" a következők:
-netezéssel 3ó40p-4ó
-repülő üzemmód pdf olvasás 6-6,5ó
-külső monitoron Solid Edge vel 4-4,5óraSurface Pro 2 ra, ha van keret, akkor mindenképp azt javaslom.
(Amúgy nem hiszem el, hogy minden surface pro-s dolognál a PS merül fel mint kritérium.) -
Dave™
nagyúr
válasz
#49553920 #1492 üzenetére
Szerintem nem, persze attól függ mennyiért vennéd őket.
Amiben jobb a Pro2:
-valamivel erősebb cpu+gpu
-hosszabb akkuidő (kb. mint amennyivel erősebb), 6-7 helyett 8-9 óra a legtakarékosabb esetben, de ha nem minimalizálod a fogyasztást ezek sokkal kisebb értékek lesznek
-kétállású kickstand
-kevésbé melegszik nyugalmi állapotbanEgyébként a méretek, kijelző, funkciók stb. gyakorlatilag ugyanaz mindkettőnél, még a user guide is ugyanaz mindkettőhöz. A teljesítményről annyit, hogy a sima Surface Pro is bőven gyors/erős, tehát önmagábam ez ne tartson vissza tőle. A többi pedig szubjektív, mérlegelj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elite: Dangerous
- Wise (ex-TransferWise)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest