- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #7904 üzenetére
Már 4 napja lehetett tudni, hogy érkezik egy 75/1,8 meg egy 60/2,8 macro, ezek után már nem volt olyan nehéz beazonosítani őket méret és forma után.
Grat a 14-eshez, lassan már kezdem rosszul érezni magam, hogy már csak nekem nincs még ilyenem.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mercutio_ #7844 üzenetére
Ugyan nem kellene pirulni egyik felsorolt obi esetén se, végül is e3 és e5-re is fel lehet csavarni standard kategóriás obikat, de egy pro váz nem erről szól, akik veszik nem a standard obikért veszik.
Egy nagy vázra nincs értelme pancake obit tenni, akkor meg már beleférne a jobban korrigált lencserendszer, nem a váznak kéne okoskodia. Egyszerűen annyiról van szó, hogy a pro és a kicsi nehezen összeegyeztethető elvek, másak a szempontok, ami egy olyan váz vásárlója elvár. -
Marseille199
senior tag
válasz
Mercutio_ #7848 üzenetére
Lövészkesztyű? gondolkodtam már mondjuk rajta, de akkor tényleg beválik ezek szerint
A telóval ma is szívás volt, de megoldottam. Levettem a kesztyűt. Aztán csak visszavettem, nem bírtam
Ez még jobbnak tűnik, ez a horgászboltos
))
Köszönöm!
45/1.8: Nekem néha sima fotónál is eljátssza ezt a kis sunyija. Ma meg az hergelt fel hihetetlen módon, hogy nagyon sokszor behalt és a legminibb fókuszponton használva is a hópelyhekre élesített a galád. Ilyenkor mindig felsejlik előttem egy M9-es, aztán inkább játszok az expógomb nyomogatásával és beáll a fókusz, az álomfelhő meg szétfoszlik
)
-
Marseille199
senior tag
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #7844 üzenetére
Szeretem a kis 45-öst, bár Pana vázon elég keresgélős néha az élességállítás vele, koncerten kifejezetten szórakozott a viselkedése, amolyan franciás... a típusazonos objektíveim meg olyanok mint a japó munkások: igen, bármikor, gyorsan, pontosan, napi 25 órában is
Ja, felért a hóvidejjó
-
Marseille199
senior tag
válasz
Mercutio_ #7828 üzenetére
Na igen, ez jutott nekem is eszembe, miután kigondoltam, hogy feltöltöm a képet. Semmi baja nincs egyébként, bírnia kell. Vagy ha ilyen időben nem merek fényképezni, akkor ne is fényképezzek. Szerencsére már érzem az ujjaim is. A gép bírta, én nem. Nem jó decathlonos őszi/tavaszi túrabakancsban tolni
Amúgy a vakupapucstakaró nem tudom milyen tartozék én gyárilag nem kaptam az eladótól, akitől vettem. Szóval erre nem tudok válaszolni
-
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_ #7828 üzenetére
Én mindig is 159-ért láttam ott a vázat (sima 14-42-vel 200, palacsinta zoommal 240)
Angliából viszont itt lehet az X-es kit 210-ből (persze árfolyamfüggő). Ráadásul kintről lehet (a szerintem szebb) ezüst színben is rendelni.szerk: egyébként amíg nem lehet kapni addig úgysem mérvadóak ezek az árak
-
madgie
titán
-
Szulita28
senior tag
válasz
Mercutio_ #7422 üzenetére
Kuncogok itt magamban, ahogy irkálgattok a jó meg rossz fogásról
. Volt már Dynax D7D-m grippel, na annak jó fogása volt. Volt D90-em; a múltkor fogtam D7000-et, különösebben nem éreztem, h mennyivel rosszabb volna nála. Semmi bajom nem volt a GH1 fogásával, kifejezetten kellemes volt a GF1 után. Ami messze a legszarabb fogású volt az összes vázam közül, de amikor az volt, sosem zavart. Vagy immúnis vagyok ezek szerint a gépek fogására, vagy baromira egyéni, kit mennyire érint
Viszont néha szoktam nézegetni a 220volt kirakatában a DSLR-obikat, és elszörnyülködöm mindig, h "jééé, volt nekem egy ekkora obim (pl. S. 17-70), és nem zavart a mérete??". És akkor meglátom a S. 8-16-ot. Atyaég.. -
Ijk
nagyúr
válasz
Mercutio_ #7414 üzenetére
Az a baj ha egyszer használsz egy jó vázat, mattüveges keresővel, akkor az istenért sem akaródzik utána egy ilyen belépő vázat megszokni. Első gépnek jók ezek.
Az a tapasztalatom hogy ezt a dslr formát egy bizonyos méret alatt nem célszerű erőltetni. GH-2-t papíron marha jó váznak tartom, ugyanakkor félnék a fogása miatt, habár még nem volt alkalmam megtapogatni. G1-et fogtam, sajnos túlságosan közel volt a régi fz-5-ömhöz, annak ki nem állhattam a fogását. -
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
Mercutio_ #6714 üzenetére
"Sem te, sem Dare2Live nem értitek, vagy nem akarjátok megérteni, hogy van egy egyre szélesebb olyan DSLR tulaj réteg, aki vagy teljesen, vagy a hétköznapokban bizony marhára nem akar 5 kilós felszerelést cipelni...."
Te vagy képtelen felfogni hiába írtam többször le, hogy ha a méret/súly nem prioritás. Sehol se vitattam a méretsúly előnyeit. Ettől még akármelyik milc rendszert választja is az ember ha még az anyagiaktól el is tekintünk bezony kompromisszum fotós szemszögből.
Egyszerűen ledöbbent, hogy ijk, parci... meg még pár emberen kívül ennyire nem bírja a topic nagyja értelmezni amit írtam. lletve nem, nem bírja, nem akarja.
-
Tulku
veterán
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #6725 üzenetére
"Itt szerintem az mFT-sek többsége is low budget megoldásokkal apránként rakta össze a felszerelését, hónapokig várt 1 jó vételre, vagy adott esetben lemondott a pillanatnyilag nélkülözhető obijáról egy jó árajánlat esetén és aztán elvolt adapterezett öreg manuál obikkal, dehát nem hajtott a tatár"
No igen, a régi 50/1.5-ös Jupiter... milyen élvezettel használtam fekete fehér képeknél, amióta meg itt csücsül a 45/1.8, azóta a Canon 35/1.2-vel együtt nyugdíjaztam. Akkoriban nem is volt másik fényerős obim, sőt a kiten kívül más rendszerobi sem. Aztán szép lassan felépült az egész, egy 20/1.7, később Sami halszem, 45/1.8... még egy 14/2.5 van tervben egyszer, de sanszos, hogy inkább egy Tulku-féle olcsó GH2-re ugranék rá, de hát a forint...
Nem baj, lesz az még olcsó, "türelem tornaterem" -
Ijk
nagyúr
válasz
Komolyan nem értem ezt a 45-ös obi hasonlítgatásod. A nikon 60 f2.8 egy makróobi, m43-on az 1-1-ben megfelelője a 45 f2.8, ami 100k-val drágább. Egyébként pedig nincs a nikonnak kifejezetten 60mm-es f1.8-as portréobija. Vannak az 50-esek, amelyek jóval rosszabbak mint a 45-ös oly, viszont a D-s verzió fele annyiba kerül. APSC-re kifejezetten portréobi a 85 f1.8-1.4 páros, ami ugye más gyújtótáv, más árkategória. Mellesleg az a 45-ös az m43 legjobb ár-érték arányú üvege.
Viszont a legtöbb fix túl van árazva. A 20-as pana kissé túl lett már értékelve, valamivel jobb mint a nikon 35-öse, viszont dupla annyiba is kerül. A 14-es ugyanannyiba kerül, tehát az sem épp ár-érték bajnok.Számtalanszor leírtam a rendszer előnyeként hogy kisebb, könnyebb, jobb videóra. Tegnap éppen jómagam küldtem át ide a nikonos topikból valakit aki D7000-et akar, de fontos a videó, hogy érdeklődjön a GH-2 felől.
Nyilván mindenki elfogult a saját rendszere felé, nyilván volt oka is hogy miért azt választotta. Nekem fontos a kényelmes fogás, jó kezelőfelület és a legtöbb milc egyszerűen sehogy nem áll kézre. Másfelől kinek mennyit ér ez a hobbi. Én biztos nem veszek 200k-ért soha az életbe vázat, számomra egy nikon d7000 ugyanúgy túlárazott mint egy epl-3. A mostani nikon rendszerre még egyszer valahogy kiköhögöm a 85 f1.8 árát, addig is igen, a sokak által lesajnált 50 f1.8-al portrézom. Hidd el én lennék az első aki szaladna egy 90k-s oly 45-ös nikon analógért, ami hasonló bokeh-t produkál
-
Tulku
veterán
válasz
"Nézd meg, Parci, madgie, vagy akár a neten 1-2 nagy név m4/3-dal készült képeit, aztán mutasd meg mi az a te, vagy Dare2Live fotói közül amihez feltétlenül DSLR kell"
Na te mán kapisgálod jó Mercutióm mit is akartam kérdezni, mikoron reggel felkavartam a .....bablevest.
Tehát nézzük a képeket...különöst 1024x768 vagy 10x15 papírkép nagyságig.
Merthogy így nézi az emberfia a képek 80-90%-át.
És akkor a különbség...elillan.
De az a bitang egykori 20d-m a 24-105 L is usm-mel, markolattal (neaggyisten vakuval), mint egy AK annyit nyomott, most meg menek a zsebemben a nex-szel...ennyiElnézést, ha bárkit bántana betűim ilyedtén összeállítása:
Egy bevallottan laikus...
-
Dare2Live
félisten
válasz
Mercutio_ #6684 üzenetére
"sak egy laikus számára kissé összemosód(hat)nak a viszonylag olcsó és fényerős fix Nikkor obikról írtak"
Nem laikusnak írtam. Itt amúgy is alig van laikus.
"Hasonlításra pedig, ekv. 90 lévén a zuiko 45/1.8-at a Nikkor 60/2.8"
Mármint egy macro obit egy fényerős portérhoz. Hápersze."A hiba amibe a DSLR tulajok beleesnek amikor a MILC árakat sokallják az az, hogy elfelejtik a tényt: Ezeket a rendszereket a nulláról kellett fejleszteni, míg az évtizedes múltú DSLR-ek esetén sokszor csak reszelgetés, szenzorcsere és ahhoz algoritmus-optimalizálás történik, ami nyilván K+F költségben se azonos."
Mért tán nem ~uaz a szenzor van a Sony/Oly... vázakban mint amiket a DSLRjeik számára gyártanak? Nem ugyanaz az algoritmus?... de nem vagyok ebben szakértő ellenben aki az, mind azt mondta, hogy mennyivel olcsobb ezért és ezért. Thomtol, Roboterig.
"ugyanígy nem korrekt egy évtizedes vagy sokszor még régebbi előéletű így komoly használtpiaccal rendelkező obik árait a bolti újakhoz hasonlítani"
Értem én mire gondolsz de nézd már meg én mire írtam. Aki most vesz rendszert és "szegény" azt nem érdekli, hogy hány éves a rendszer és miért olcsó az obi, mért jobb a vaku, mért .... ott a 4/3 amire aztán állítólag hude olcsó obit tervezni/gyártani. És mégis sokkal drágább.
Kereső: Ha ilyen pöpec a helyzet akkor miért "ekkora" probléma ez ennyi milcesnek?
utazozoom: Tessék akkor vmi optikailag hasonló kalibert kérnék, hasonló fényerővel, vagy 4/3on jobbal. 18-105=27-157, legyen akkor 14-77 3.5-5.6 vagy 2.8-5 Mindezt 50Kért kitben.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Mercutio_ #6665 üzenetére
24-70 nem is fix, nem is várhatod el tőle azt a méretet súlyt mint egy 50 1.8tól (vagy zuiko 45 1.8tól) Majd hasonlíthatod a pana 12-35 2.8x-ához méretben, bár akkor már igazságosabb lenne 17-50/17-55 2.8akhoz hasonlítani. De mindegyinél ott van, hogy 4/3 vs APSC.
az anyagi forrással vitatkoznék zuiko 45 1.8 90KFt, Nikor 50 1.8 40/50K igény szerint, de van használtan is piacon bőven.
utazozoom 18-105VR kitben ~50KFt. 4/3nál? Sonynál?
Nikor 24-70 2.8 árát meg a pana 12-35 2.8x árához mérjük, vagy hamár anyagiak 90KFtból lehet venni új Tami 17-50 2.8at. Igen pöpec obi az. 4/3nál? Sonynál mi a kínálat?Én azt látom a milcekre 4/3ra igaz a túl van árazva illetve az, hogy kell hozzá az anyagi forrás rendesen.
Ehez még hozzájön, hogy ez az egész baromira nem maximalizmus. Jó plda erre a kereső, a fél topik sír a kereső probléma miatt. D7000en fel se merül ilyen kérdés.Én megértem a méret/súly mizériát. De ettől eltekintve fotózás szempontjából a milcek a kompromisszum... és mellesleg drágák is.
-
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #6240 üzenetére
Hozzászólás alja
-
Warter
addikt
válasz
Mercutio_ #6114 üzenetére
Igen, a 14-140-nek jó az átfogása, csak ne lenne 520g. Ehhez képest 45-175 a kis 210g-mal pille könnyű. Nem lenne rossz egy hasonló súlyú és méretű 14-140-es. Addig meg maradnak ezek. Nem gondoltam volna egyébként, hogy jobb lesze a 45-175 45-n, mint a 14-42 42-n. Majd megnézem milyen cuccaid vannak aztán megdumáljuk.
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #6073 üzenetére
Én mindenképpen egy igen "személyes" találkozót javasolnék a "leütés" után!!!
Komolyra fordítva: látszik, hogy minden megvan hozzá, nem használt, ráadásul a szívem csücske; FEHÉRRRR. Tényleg ne küldesd, utazz egy kicsit, és személyesen vedd át.
OFF
Személyes találkozáskor sok mindent el lehet intézni, így elég komoly alkukat is
Én egy GH2 vásárlás esetén 4 ezer forintot alkudtam, így semlegest írtunk, a zsitera így nem járt jól, de mi igen. Az utat mindenképp megspórolod!
OFFszerk: Ha nem vettem volna meg a nex-et (amit most is imádok, nem tudok betelni vele) akkor ezt fél perc alatt ütöttem volna le. Meg volt a 20-as palacsinta és a 45-ös oly, így nekem elég is lett volna fenykípre, videót meg hekkeli a Vitalij gyerök...
-
EFT
tag
válasz
Mercutio_ #5989 üzenetére
Köszi a linket, nem akartam ide is beírni a hirdetést, úgy láttam, hogy ebben a topicban kevésbé szokás.
A gépről annyit kell tudni, hogy az edigitalban vettem, vigyáztam rá, szép, újszerű állapotú. Ha nem lenne karácsony és nem lenne a mintaboltos epl2 akció és nem tudnám, hogy az kifutó készlet, és később nem lesz, akkor nem pörögtem volna ennyire rá az epl2-re. Így viszont aránylag sürgős az epl1 eladás. -
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #5982 üzenetére
GF2-t említettem, sztem nagyságrendekkel jobb, mint a gf3
Az most a szaturnban 99 ezer körmöczi magyar forint, bátran akárkinek merem javasolni, pártállástól, nemtől, vallási felekezettől függetlenül.
(na jó, ha valamelyik párt tagja, azt megvárnám egy setét helyen oszt kicsit megrendezném -
EFT
tag
válasz
Mercutio_ #5951 üzenetére
Nézegettem azt is, de mivel van mellette DSLR, nekem az EVF nem elengedhetetlenül fontos. A pancake nem rossz, de a 20/1.7 mellé inkább egy alapzoom kell, meg majd esetleg egy 45/1.8. Arra jutottam, hogy jó lenne ez az E-PL2, de ha pár napon belül nem viszik el az E-PL1-et, akkor ennek fogok továbbra is örülni.
-
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #5707 üzenetére
Szerintem ez a 6,3 konkrétan a limiten van.
Viszont ez az 1 FÉ-t illik rekeszelni dolog m43 vonalon már koránt sem igaz. Egyrészt a legtöbb rendszer obi már nyitva is penge, másrészt itt az apró AF pontatlanságok se játszanak.
Röviden és tömören elég ha külsőségekben vagyunk ennyire retrók!
-
válasz
Mercutio_ #5685 üzenetére
tényleg lehetne vékonyabb, az lcd is lehetne a hátlap síkjában, de a g3 markolata már nyomorított. igazából a sony elég jól eltalálta a nex-7-tel, annál picit lehet vastagabb, és a markolat is lehet picit mélyebb.
remélem az olympus odateszi magát............. fingers crossed.
-
BEE
addikt
válasz
Mercutio_ #5645 üzenetére
Pentax (meg bármilyen másik) AF obiknak csak akkor van értelme m43-on,
ha a már meglévő obikhoz kell egy kicsi "zsebváz".
Manuális obiknak is csak az áruk miatt van értelme.
Aki most veszi az obikat, annak a legjobb ha a rendszerhez gyártottakat veszi.
Az a 45-ös amúgy is jó darab, hasonlít a képe a 77-eséhez,
ami igen dicséretes.Én is elgondolkodtam egy NEX-en, amire rágyógyulna az M28/2,8 ,
csak amikor kézbe vettem akkor alábbhagyott a lelkesedésem.BEE
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #5629 üzenetére
Mostanra kb. tényleg 0 értelme van mFT-n a Pantax 40/2,8 Limited-nek.
Persze pici, de adapterrel együtt már kb. akkora mint az M.Zuiko 45/1,8
Árban is kb egy szinten vannak, miközban a Limited-nél nincs AF-ed, sokkal rosszabb a fényereje, a kilépő bukéja néha majdnem olyan ronda mint egy tükör obinak.
Mindezek mellett szerintem már olyan mindegy az hogy lehet e vele rekeszelni mFT vázon vagy se.Az persze más tészta ha valaki úgy lép be az mFT rendszerbe, hogy már eleve van régebbről 40/2,8 Limited obija. Neki lehet van értelme adaptert vennie alá, de hosszú távon előbb utóbb abból is M.Zuiko lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest