- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
-
gorgo
őstag
Vagy nem. Ha a júzer rühell obit cserlégetni, pl. akkor tuti nem. Ill. a csúcskompakt leveri kevés fényben is. Azaz, ha valakinek nincs fényerős fix-ekkel kapható minőségre, akkor a duplakit nagy ráb*szás. Tudom, azzal kezdtem. Ha meg rákap az ízére a fotózásnak, (és bírja pénzzel a következő, a következő, .. obit) akkor eladja a kompaktot, vesz MILC-et.
Persze anyagi áldozat nélkül nem úszható meg egyik út sem (ez aztán nagy bölcsesség volt). -
Mercutio_
félisten
Én tökéletesen elégedett lennék a G3-mal ha kapna egy kereső+evf upgrade - et és kukucska szenzort. Sajnos nulla az esély, hogy ezt meglépje a pana
Alternatívák : Pana GX7/GM5 Oly E-M10 mindnél rá kellene dobni a G3-ra 100-120k-t , ennyit pedig nem akarok vázra költeni inkább várok, hogy elérjék a 2 parcis használt árat. -
|AP|
veterán
én már nagyon megszoktam GF2-n, majd GM1-en a tapicskát. Sokkal gyorsabban el lehet érni így a dolgokat, de az érintésre exponálás is jól tud jönni néha. Illetve én arra is szoktam használni, hogy oda bökök a kijelzőm, ahová a fénymérést szeretném állítani.
Lehet élni nélküle, de én legalább annyira szándékosnak tartom, mint ahogy a GM1-ből is kihagyták az EVF-et, hogy jöhessen a GM5.
-
MLaca
őstag
alapvetően olyan nincs, hogy "nyers adat". mindent eleve feldolgozva kapsz meg, csak a jpeg egy veszteségesen tömörített, 8-bitre beszűkített színvilágú adathalmaz, míg a "RAW" egy tágabb színterű (eleve 12-14-16-bites csatornánként), feldolgozható adatfolyam. a szenzorról érkező jeleket mindenképp először az adott gép processzora és képalkotó algoritmusa "emészthetővé teszi", azaz összeállít belőle egy cr2, nef, rw2, srw, tif, dng (...) állományt és/vagy egy JPEG-et. de Roboter ezt pontosan le tudja írni, ha akarja.
-
ROBOTER
addikt
Állati egyszerű: nem használnak komplex raw konvertert.
Dekódolják a RAW fájlt, akár lineárisan: dcraw, ingyenes, állandóan frissítik, Open Source, semmi trükk, én is folyamatosan tanulok belőle. Színcsatornánként elemzik.
Nos az SLT-knél a RAW volt mosott! Az A77 az első firmware-rel egyszerűen hányadék volt, állítólag azóta javítottak rajta.
-
törölt tag
-
édes istenem, lelke viszont mindenkinek van... elnézést kérek, ha megbántottalak, nem ez volt a cél. a topikban pedig igenis őskövületnek és egyebeknek szokták fikázni a dslr-t, pont úgy, ahogy a dslr topikban meg játékszernek a milc-eket. egyik sem értelmesebb érv a másiknál, mindkettő trollololllós. és nem az én levesembe piszkítasz, ha ezt tennéd (de milyen jól tisztáztuk, hogy nem ezt tetted), hanem rosszat teszel (tettél volna) az értelmes társalgásnak. de egyébként sem neked személyesen írtam, általában siettem leszögezni, hogy ne legyen dslr fikázás. mert csak (mert úgy értelmes).
-
Ijk
nagyúr
Azt mindig elfelejtitek hogy DSLR-hez óriási objektív park épült ki, még mindig messze nagyobbak a DSLR eladások mint a tükörnélküliek. Továbbá nem hiszem hogy a nagy gyártóknak is van olyan kapacitásuk hogy akkor majd elkezdünk hirtelen MILC-eket gyártani, persze hozzá kezdésként 5-6 objektívvel hogy legyen is valami értelme. Szerinted ez milyen beruházásokat igényelne, hogy közben a DSLR gyártás is megmaradjon?
-
MC Pite
veterán
Vigyázz, ebbű' könnyen flame lehet
megint. Nekem sem kell, de van akiknek igen, saját bevallása szerint. A sony jól csinálja, vedd amelyik neked kell. Apsc/mft méretben a legújabb szenzor technikákkal kíváncsi lennék mit tudna 8mpixel, ha az új 24es beérte a korábbi 16osokat. De a realitása kicsi hogy a közeljövőben lesz hasonló opció mint az A7-eseknél..: JuSzT :.: Tetkó nélkül is jó lesz
-
madgie
titán
Szerintem is No. 1 választás ilyesmire, csak nem akarom nagyon nyomni a Fujit, nehogy azt higgyék, hogy mittomén milyen érdekeim fűződnek hozzá.
Csináltam egy gagyi videót is az alkoholosüvegről
, de tényleg gáz az egész, mozog a mobil is a kezemben, másik kézzel meg picit mozdítok az élességen. Na mindegy, legalább 4k-ban vettem fel, úgyis az a lényeg, nem?
-
.mf
veterán
Nálam az volt az egyik fő szempont, hogy nagyon kicsire össze lehessen hajtogatni (hordtáskástul is mindössze 32 cm), de azért legyen valamennyi magassága tájképeléshez (155 cm körül van, ha jól emlékszem); és emellé legyen korrektül összerakva, állítható, utánhúzható. Ezt még a neten néztem ki, majd HK-ban jártam végig a kínálatot és néztem meg többek között (Manfi, Slik, Benro, még Gitzo is) ezt is élőben, és elég meggyőző volt önmagában is, árában meg méginkább.
Ha jól értem, jjeahh-nak nem kell ilyen ritkaságszámba menő speciálisan kicsi darab, hanem mindössze annyi a szempont, hogy legyen portréhoz is megfelelő magasságra nyitható (amire ez nem biztos, hogy elég), és legyen megfordítható középoszlopa (itt fordítva megy: a lábak felfelé vannak fordítva a kisebb tárolási mérethez; de abban nem vagyok biztos, hogy a lábak szögét ebben a fordított állásban lehet-e rögzíteni). Erre szerintem egy generikusabb Manfi, Vanguard, Slik, Benro, stb. is megfelelne, könnyebben beszerezhető (Weifeng név alatt néha felbukkan ebayen, de mint írtam, most már ugyanezt az amazon is árulja, 85 USD-ért) és használtan talán olcsóbb ott is.
Egy állványra érdemes kicsit többet költeni, mert azt ritkán cseréli az ember, és 15-20k alatt tényleg elég sok fontos dolgot kispórolnak belőlük a gyártók. -
Studi
veterán
Nem, mert a Bentleyn le tudod cserélni a kerekeket, ezen viszont soha.
Én az EVF-et alapvetően komponálásra használom, a tizenpár éves bridge kameráktól eltekintve én eddig mindet elfogadhatónak találtam. A megléte fontos, de nem érzem kulcsfontosságúnak a minőségét. A képet jellemzően a hátsó LCD-n, vagy monitoron ellenőrzöm.
-
Gondwana
addikt
-
Ijk
nagyúr
Én mondjuk látom, ha valamivel kisebb mint egy 12-35-el összetekert váz, olcsóbb, és jobb a kezdő fényerő. Sokaknak ideális egy ilyen átfogás és ha soha nem vennék le a 12-35-öt akkor miért ne lehetne nekik gyártani egy olcsóbb, jobban balanszírozott, jobb fényerejű egybegépet?
Persze ezek mind feltételezések, de én már rég mondogatom hogy jöhetne egy bridge méretű, rövidebb átfogású nagyszenzoros gép, amivel nem kell fél kilométerről fotózni hogy legyen egy kis DOF kontrollod és kevés fényben is jól dolgozik. -
Ijk
nagyúr
-
.mf
veterán
Ha kihoznák egy jól rajzoló ekv. 24-90, f2.8-4 obival, EVF-fel, és GX1+PZ-obi méretben, 1000 USD alatt... akkor megkérdezném tőlük, hogy ezt az obit m4/3-ra eddig miért nem tudták kihozni, b...szák meg
Röhögnék, kínomban meg dühömben, ha még egy kompakt is beéri a rendszert, mert b..sztak kiadni egy rendes fél-fényerős, kompakt alapobit. 4/3-ra volt 12-60 f2.8-4 vagy olcsóbban 14-54 f3.5-4.5; itt meg van, ha jól számolom, 7 db 14-42 f3.5-5.6, aminek a kétharmada rajzolásilag hígfos, maradék legfeljebb közepes. Aztán van két nagy, nehéz és drága f2.8-as, meg egy erős-közepes, kompromisszumos, de kompakt 12-32; meg egy übergáz f3.5-6.3 12-50, amit top váz kitobijának kikiáltani szégyen volt. Na meg a nagy űr. -
arn
félisten
minel jobbak lesznek ezek a nagyerzekelos kompaktok, annal ertelmetlenebbe valnak a cserelheto obis rendszerek. plane ha olyan kunsztokat is megcsinalnak majd, mint pl fenyeros (f1.8 es tsi) jo minosegu zoom stabbal.. az f2.8 is aranyarban van. bar ekkora meretben ketlem, hogy olyan fenyeros lesz.
akkor nem is lesz lx8?
-
jjeahh
nagyúr
hm lehet, mondjuk én nemrég kattogok, az oly előtt csak kompaktjaim voltak, azok így működtek
dslr-eknél meg nem tom, szoktam kölcsönkapni kisebb melókra d7000-et meg 60d-t, de az optikai keresőben meg sem próbáltam szpot-al mérni
azokon mindíg mátrixot használok, visszanézem a képet, korrigálok. sztem megpróbálom a panát is csak mátrixban használni, és folyton expókorrigálok vagy valami...oly-n legtöbbször szpot-on van mondjuk, ott kényelmesnek érzem az expógombal való használatot, csak olyankor használok külön ae lock gombot, ha mondjuk panorámázok. na mindegy, akkor ez ilyen ezek szerint, köszi mindenkinek!
-
ROBOTER
addikt
Ha kiváló lesz a 300-as és konverterrel is jó minőségű, engem lehet megvesznek. No persze a 40-150 + 300 + konverter magában egy millió minimum. Szóval azért ez kicsit arrébb van.
Az a "legidegesítőbb", hogy ha professzionális célra és minden egyébre is kell ugyanaz a váz, nem lehet úgy gondolkodni, eladom a kis fixeket és majd jól megvagyok a profi óriásokkal.
A 25 és a 45 nekem pont jó panorámázni és emberre. Nem szívesen mondanék le róluk, bár a 25-ösnek repülnie kellene egy 12-40 érkezése esetén. Így meg óriásira duzzadhat a cucc, a 40-150/2.8-at lehet nem szívesen vinném magammal sétálni.
Kell vagy 100 obi. Vagy a franc tudja.
-
k1csi
senior tag
Egyébként itt is azt látom, hogy a potenciál ott van, amikor nem megy a háttérre a fókusz akkor 10x nagyításban számolgathatom a szempillákat a 45 1.8-al teljesen nyitva, viszont ha mellémegy a fókusz (többségében a háttérre) akkor viszont kuka a kép.
Pl. ez a távolságskála SW szempontból szinte zéró fejlesztés, a használhatóságot meg nagyon megdobná. Egy pro MILC vázban ez alap kellene legyen (sok mással együtt).
Az MF-nél nekem a kép a képben nagyítás hiányzik nagyon. Számomra döbbenet, hogy pl. 5x nagyítással többet látok kevés fényben mint szabad szemmel (persze fényerős fixel) és nem különösebben laggol és nem elviselhetettlen zajos. -
.mf
veterán
Nemmondod... kajak nem is hallottam még a dologról. Eleget.
Emlékeztess még rá, hogy azután jelent meg / lett kapható, minthogy nekem el kellett indulnom az útra és megvettem az EM5-öt.
Nyilván mindjárt dobom ezt el és rohanok a boltba venni egyet
Mivel mindenhova magammal cipelem, van rajta karc és kopás is pár. Ha a vázat eladnám és vennék egy EM10-et, egy 30-50k-t valószínűleg buknék az üzleten. Hiába van pár szimpi új fícsörje, annyit nekem nem ér. Ha majd az aprón közel egy árban lesznek, akkor talán.
Nem csillagozok annyit. Egy jó hullócsillag-képet le akartam kapni. Pipa. Perseidák egy évig nem lesz.
Hullócsillaghoz lájvkompó?
1. Azzal lesz egy csillag-forgatagod. Az teljesen más, mint egy csillagos éj, a maga milliárd csillagjával, csillagképeivel, Tejúttal; s egy fényes csík, egy csóvát húzó meteor. Más kép, más hangulat. A lájvkompótból már nem csinálsz ilyet. Ezekből viszont még lehet olyat.
2. Szinte nem volt olyan pillanat, hogy 2-3-nál kevesebb repülő ne lett volna az égen; de volt, hogy egyszerre 7 azaz hét darabot számoltam -- vasárnap éjjel 10-11 körül, ahelyett, hogy aludnának. Ha lájvkompót, akkor lesz egy csillag-örvényed, melyet keresztül-kasul átszabdal pár repülő-csík, és az összevisszaságban utána találd meg és emeld ki az üstököst.....Zár: ha én mint hobby-fotós egy év alatt beleteszek 10, legfeljebb 15k-t, akkor ilyen tempóval a 150k-ra tervezett zár kb 10-15 évig kitarthat. Kérdem én, hol lesz akkor már ez a technika, és mennyit fog érni?...
-
-
padi68
senior tag
Szia,
-
Dolphin
tag
Fogáson? Azon amúgyse igazán múlhatna, max mennyire remeg a kezed.. de mivel direkt ugyanazok a beállítások, ugyanúgy tartva, ugyanolyan testállással volt a kezemben, így egyértelmű volt. Obin IOS lekapcs, menüben IS1 (asszem) vissza, és újra expo. Lehet szerepe van az 5 tengely előnynek a 3-mal szemben (E-M5 vs. E-M10), de meglepett az eredmény...
-
Milán13
tag
Valószínüleg ketté osztom az igényeimet: a makrós és kevés városi használatra egy Joby Gorillapod Hibrid lenne és mellé egy könnyű 3lábú, talán az Induro-k közül.
Ehhez mit szóltok fotózásra? Manfrotto 560b
http://www.tripont.hu/termek/manfrotto-560b-1-fluid-video-monopod-fejjel#specifikacio -
madgie
titán
Nem fotózom én annyit lagzin, hála a jó Istennek
Egyébként oda tényleg fullframe kéne, a nép a minimál DoF-ot kajálja egy ideje, de hát vegyen a rosseb félmilláért mákdarálót, mikor tíz év alatt sem jönne vissza az ára a sok barter-bizniszből.
Itt van három NDK turmixgép, jóa' nekem. -
madgie
titán
Igen, jól mondod, a Pana azt szokta figyelembe venni, mi van közelebb és oda húz az AF. Az Oly meg feldob egy dobókockát magának és annak megfelelően beáll valahová.
Tudom, használjak középső AF-et, meg komponáljak újra. Meg szakóca.
Az arcfelismerés természetesen nem hülyeség, bár a lakadárén pont idegbaj sokszor, mert a pár nem biztos, hogy szemben áll veled, de a háttérben lévő násznép arcaira 100%, hogy rááll
utóirat: Fujin nincs ilyen gondom, a Samyang nem hagy teret holmi autofókusz bolondozásnak
-
törölt tag
Igen, most jöttem rá én is, hogy egy ilyen széles pánt jó lenne már nekem is, és akkor éppen mikor milyen gép forog a kezem alatt, legalább a pántja kényelmes
Mondjuk általában kis táska mindig van nálam amiben a gép utazik, amikor használom a kezemben van, amikor nem akkor meg a táskában, szóval általában felesleges a gépre rakott nyakpánt nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest