- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
neevous #15779 üzenetére
Csatlakozom neevous kolléga véleményéhez. Hiába a jó szenzor, minőségi optika nélkül bizony nem sokat ér. Ellenben például a 14mm F2.5 vagy 20mm F1.7 optikákkal egy régebbi vázon is remek képeket lehet lőni, a kompakt méret megőrzése mellett.
Az MFT vázakban jóval előbb lesznek jobb minőségű szenzorok (lásd OMD), minthogy a NEX rendszer a kiváló minőségű MFT optikák széles kínálatával fel tudná venni a versenyt.
-
scarabaeus
őstag
válasz
neevous #15073 üzenetére
Én ezt a 37-52 step-up és napellenző funkciójú dolgot vettem a múltkor, így 52 mm-es ND8-at kerestem, sok ötölés és hatolás meg jó sok vélemény, egyebek olvasása után vettem egy Hoya ND8 Pro 1 Digital-t (linkelhettem volna a szűrőt is onnan direktben, de ott csak valami bélyegkép jön be róla most).
-
madgie
titán
válasz
neevous #15077 üzenetére
De, lehet. A lapszűrők szintjét biztos eléri
A Pana ND amúgy nem lehet olyan rossz, kérdés, azon van-e egyáltalán antireflex réteg.
szerk: 67-esben van otthon ilyen fader ND-m, szódával elmegy, bár a sötét vége felé eléggé sávosodik már. Olyan 5-6 fényértéknyi sötétítésig talán megemészthető a képe.
-
madgie
titán
válasz
neevous #15073 üzenetére
Jó, hogy eszembe juttattad
Gyorsan rendeltem egy 46-os Fader ND-t a linkdelight-tól, valami 2900 forint volt szállítással... optical glass-t ír, szerintem ki van zárva
szerk: az ebay-en is fent van ez a cucc, de fillérb*szó voltam és pár cent miatt inkább nem onnan rendeltem
-
Freddy76
addikt
válasz
neevous #14878 üzenetére
(OFF)Öööö, most akkor sikerült, vagy nem sikerült?
(/OFF)Más: sok szó esett az Om-d-hez kitben adott 12-50-ről. Hétvégén alaposabban teszteltem ezt az obit, és egyáltalán nem rossz, sőt. Szombaton kirándulni voltunk, kiválóan tette a dolgát (persze annyi fény volt, hogy ihajj, tehát nem kellett izzadnia). Az 50-es végén nyilván nem mérhető össze pl. egy 45-össel, de általános zúm/túraobinak, megfelelő fényviszonyok mellett tökéletes, és még a makrófunkció is használható. Persze aki megszokta, hogy csak a pana/oly kiváló fixeit használja, annak nem jön be. Én korábban Nikonon két fixet (35, 50) használtam, valamint a 18-105-öt kirándulós obinak; amire ez utóbbit használtam, arra a 12-50 is jó. Vagy arra is, hogy beltérben vakuval használjam, ha úgy hozza a szükség, és a 20-as hiánya, bár azt vettem észre magamon, hogy hiába van vaku csütörtök óta, még egyszer sem csavartam fel, inkább bemászok a sarokba a 45-tel....
Az már más kérdés, hogy ér-e a 12-50 annyit, amennyiért vesztegetik: valószínűleg nem, sőt, biztos nem is adnék érte (125e, ennyiért sok). Kitben, natgeo kedvezménnyel 60 körül jön ki az ára, annyit megér.
Natgeo kedvezményhez: nekem azt mondta az eladó srác, hogy valamit biztos, hogy kitalálnak. Egyszer már meghosszabbították az akciót, most pedig azt változtatták meg, hogy nem a termék megérkezése, hanem a megrendelés számít (ez is fefogható hosszabbításnak). Az eladó szerint valami lesz, vagy hosszabbítás, vagy más akció, vagy árcsökkentés.
-
neevous
tag
válasz
neevous #14863 üzenetére
Ápdét:
Pár percre dolgozom a bolttól, gondoltam beugrok és személyesen leadom a rendelést, viszont a másik srác már azt mondta, mint ami korábban bemásoltatok, miszerint a csütörtök délig leadott rendelésekre vonatkozik az akció.
Még szerencse, hogy nem az online felületen rendeltem meg az eredeti info alapján.
-
|AP|
veterán
válasz
neevous #14840 üzenetére
Nekem ez az utolsó infóm a mintaboltos sráctól:
"Figyelem!
A National Geographic Klub kedvezmény
határideje hamarosan lejár (a hivatalos
határidő 2012.07.31.), de a
webáruházunkban csütörtök délig
(2012.07.26. 12:00) beérkezett
megrendelésekre garantáljuk a kedvezmény
igénybevételét, akkor is ha augusztusra
tolódik a számlázás dátuma!
További információ a következő oldalon
található:
http://www.olympusmintabolt.hu/
ng_elfogadas.php" -
arn
félisten
válasz
neevous #14669 üzenetére
haha
es persze alternativakent ennek ellenere a nikon 1 a legkiemelkedobb? aki ennyire szemellenzos miert ir "objektiv" velemenyt?
a benga obik feltekeresenek kis vazra en max ugy tudok tekinteni, mint szuksegmegoldas, ha egyetlen vazkent hasznalom. ha meg nem, akkor felesleges ez a ficsor, mert ugyse erre a vazra fogom felrakni.
-
ROBOTER
addikt
válasz
neevous #14669 üzenetére
Talán a világnak nem egy beképzelt elmebeteg seggfej véleményét kellene alapul venni, aki az alapján értékeli a kamerákat, hogy melyiken lehet több szaturációt adni a képekre, és még a termékfotókat is úgy tölti fel, a nikon obikon beégeti az arany feliratot + a markolaton a piros háromszöget.
-
válasz
neevous #13992 üzenetére
Ha futrárcéggel jön, akkor 100%, hogy kell rá áfát fizetni. Ha postával érkezik, akkor vakszerencse dönt, ami kábé 1/3 esélyt ad a sikerre.
Egyébként pedig ha EU-n kívülről érkezik, akkor még nem lett rá kifizetve az áfa az EU-ban, ha használt, ha új a termék. Ha meg EU-n belülről indul, akkor ÁFA-mentesen kapod, nem kell további áfát fizetni rá.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
neevous #13722 üzenetére
Ez megmagyarázná, hogy honnan jött elő hirtelen az em-5-ben a csúcsfény dinamika növekedés az összes többi mft géphez képest.
Milyen régen mondom, hogy jobban tenné az oly, ha a pana helyett a sotyi-tól venné a szenzorokat, sokkal ütősebbek lennének a gépeik.Vajon ez még mindig csak pletyka, vagy hihető is?
-
FEDman
addikt
válasz
neevous #13722 üzenetére
Hogy őszinte legyek ez most kicsit meglepett.
Mindenesetre ez sok mindent megmagyaráz.És jó hír Madgie-nek, mert ha ez igaz akkor elég valószínű hogy az OM-D az első m43-as gép, ami tényleg ütős lehet hosszú expóban is. És hát őszre ígérnek új PEN vázakat úgyhogy szerintem már nem kell olyan sokat várni, hogy mindez kicsit lejjebb szivárogjon.
-
Marseille199
senior tag
válasz
neevous #13595 üzenetére
Mit jelent az, hogy hangos és lassú? Ettől zeng a fórum
Olyan a hangja és sebessége, mint mondjuk egy D90-en az 50/1.8 AF-D obinak?
Mert annak van hangja, de szerintem nem zavaró. Nem lehet, hogy csak az msc obikhoz szokott fületek találja annak? Bár lassan eljön az ideje, hogy kipróbáljam, de itt sem beszélhetünk másodperces fókuszálási időkről ugye? -
Mhamster
tag
válasz
neevous #13081 üzenetére
Az AF sebesség, az EVF hiánya és a zaj miatt váltanék az az igazság. Próbáltam én a 14-es fixxel is, nem a képélességgel vagy minőséggel van a bajom, mert az megfelelő, hanem hogy ISO 800on már kezd igencsak zajosodni, bár az még éppenhogy használható. Na ugyanez kéne nekem 1600on.
Próbáltam én már E-P3-at, pl3at, pm1-et, GF3-at, E-M5öt (Nex3,5,7, Samsung NX200,Nx11, Nikon J1,V1 is megvolt, de ezeket semmi pénzért nem venném), előbbiek közül az E-M5 az ára miatt kiesik, a kicsi olyk kiesnek a kezelőszerveik, a GF3 az evf (hiánya)miatt, szóval marad az EP3, GH2, GX1, G3. Mivel az AF és az EVF mindegyiknél faja (bár ugye amin nincs arra kéne venni, ez negatívum), a kérdés inkább az, hogy a sötétet melyik tűri a legjobban.
Obik terén még egy 20-as pana várható, és ha normális AF sebességű váz lesz, akkor még egy 45ös oly is esetleg, bár nehéz szívvel válnék meg az 1.2es canontól. (Meg később még esetleg egy FD 85 f/1.8, de az igazából nem releváns a váz szempontjából) -
Mhamster
tag
válasz
neevous #13060 üzenetére
Lehetséges, de van ugye a 14-42 alap, egy Canon FD 50mm f/1.2, egy Canon FD 300mm f/5.6.
Igazából fixek felé nyitnék, 20-as pana tetszik, vagy egy 45-ös oly, de a fos AF miatt utóbbi kilőve, mert nem lenne jobb mint a Canon. Az ekx 100mm tetszik portréra, tudtam vele már pár jót lőni, ezért is fontos a jó MF.
Nagylátó vagy halszem izgat még, de azokkal nem lőnék annyi képet, hogy annyit ráköltsek.Ha nem váz, akkor inkább rádiós távkioldó+2-3 vaku kellene.
-
FEDman
addikt
válasz
neevous #12923 üzenetére
Így első körben nem igazán érzem hol van helye a jelenlegi mFT kínálatban egy ilyen obinak?
A Lumix 14/2,5 összehasonlíthatatlanul kisebb és borítékolhatóan olcsóbb is és ráadásul fényerőben se olyan drámai a különbség. Persze ez a Schneider biztos jobb építésű lesz és kiegyensúlyozottabb rajzzal rendelkezik majd, saroktól sarokig hibátlan képpel, csak hát mindezt milyen áron?
Vagy ha pénz nem számít akkor meg ott az M.Zuiko 12/2, nem igazán érzem hogy ehhez képest miben tud majd egy ilyen többet nyújtani. Mert hogy az Oly nagylátójánál nem lesz olcsóbb az is szinte biztosra vehető.
-
nord_
veterán
válasz
neevous #11812 üzenetére
Jó az a 35mm, filmesen nagyon sokáig csak ilyet használtam.
Menj ki a természetbe, járd a várost, meglásd, hogy jó ez az ekv.35.(Nyilván, ha sokat portréznál, akkor felejtős az X100. De ha az emberfotók ilyen jellegű képekre koncentrálódnak, mint amit betettél, nyert ügyed van.)
-
válasz
neevous #11165 üzenetére
mindenképp fogdoss meg egy x100-ast vásárlás előtt... a keresője óriási pozitív meglepetés volt nekem, pazar. a hátsó tárcsa és a gombok viszont ijesztő minőségűek, nagyon-nagyon kiábrándító ahhoz képest, amit amúgy a váz képvisel. ugyanez igaz az autofókuszra is. sajnos elég kétarcú cucc, ha valakit nem kerget az őrületbe a pár ordító hiányossága, akkor viszont nagyon-nagyon rendben van. és hát az obi-szenzor-kereső szentháromság nagyon ott van.
-
Tulku
veterán
válasz
neevous #7380 üzenetére
egész jó...
érzékelő kisebb, de a gép nagyobb?Hogy van ez?
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
neevous #6668 üzenetére
ijk a gyutávra már reagált és akkor vegyük már elő a azt is, hogy más FF/APSCn az 1.8 és más 4/3on.
Az első rész egyéni preferencia, a második "Azt meg, hogy nagyobb az árrés a MILC-eken... ezt mindenki tudja." viszont ugy nez ki nem egyértelmű, még te is jösz itt a milyen drága 85 1.8al.
-
-
sebipayne
tag
válasz
neevous #6608 üzenetére
Azért akarok Canon üveget venni, mert az biztos, hogy hosszabb távú befektetés, mint ha M4/3-as obikat vennék (bár most egyre jobban úgy tűnik, hogy támogatásra lelnek).
A Canon üvegektől nem félek, hogy ne tudnám majd eladni őket ha esetleg arról lenne szó.Van egyébként nekem is egy régi Pentax Takumar 50mm f1.4-em de azt is le akarom majd cserélni, mert mindent váltani fogok. Az 50mm M4/3-on meg már tényleg telés lehet.
Egyelőre kivárok tavaszig a gépvásárlással. Meglátom, hogy jön-e valami sokkal jobb DSLR, ilyen 60D árban. Idén szerintem sok újdonság meg fejlesztés lesz videó DSLR-ben. A Canonnál is most valami nagy ugrásra számítok, mert kb. semmi fejlesztést sem csináltak ebben az árkategóriában. A 60D-nek is ugyanaz a CPU-ja mint az 5D Mark II-nek, lassan már 4 éve ugyanazt használják, szóval ha most sem lépnek semmit előre, akkor az már szégyen.
Szóval a 35mm az már elfogadható lenne alapobinak M4/3-on?
-
madgie
titán
válasz
neevous #4382 üzenetére
"Régi" 14-45 kit. Gyors az AF vele, ha mégis kéne, jó képstabi van benne, így szükség esetén kézből is szépen lehet svenkelni vele és nem utolsósorban nyitva is éles, mint a nyű. Mondjuk setét helyre kevés, de interjúkon minimum derítés van, így szerintem elég volna ez a fényerő. Gyutávot macera vele videó közben állítani vele (nem jár túl simán), ebben az új X palacsinta tuti agyonveri. A huszas palacsinta akkor lenne baba választás, ha külső mikivel dolgoztok, mert belsőnél még kézi élességállításnál is belehallatszik a videóba (meglepően jó egyébként a GF1-hez képest a GH1 hangja videó közben)
-
madgie
titán
válasz
neevous #4244 üzenetére
Gratula
nekem az első dolgom az volt, hogy lecibáltam a nyakpántot róla, szvsz nagyon kényelmetlen úgy a fogása. Mondjuk nekem a GH1-en sincs rajta, nem szeretem. Kéne valami jobb megoldás, GF1-nél adja magát a csuklón átfűzős megoldás, GH1-en viszont nem tudom, mi lenne kényelmes, olyan, ami ne is legyen útban.
-
Dare2Live
félisten
válasz
neevous #4213 üzenetére
Ennek az egész mirrorlessnek a veleje számomra a méret/súly. G3 túlnagy túlnehéz.
Amúgy egy fellángolás volt... teszik. csak túl sokba kerülne cakkpak az egész. Ki is adnám rá a pénzt csak mindegyik mirrorless gyártónak megvan a csúnya handycapje. Sonynak obik, 4/3nak szenzor, Nikon szenzorméret+obik...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged