- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Nem tudom, mi van a finneknél, korán jött a Mikulás, esetleg az a sok fehér most nem hó, de a tegnapelőtti 599 €-s E-M5 váz-árra most egy másik finn bolt rákontrázott 549 €-val
Ha szállítanának külföldre, nagyon remegne a kezem... -
FEDman
addikt
Pont azt mondom, hogy nem csak ez az oldal, de a benne található matching simulation is marha régóta létezik. Hogy pontosan mióta azt nem tudom, de a 43rumors-on laza 4 évvel ezelőtt linkelték először.
-
jjeahh
nagyúr
"elég drága is (igaz nem ok nélkül, mert amiket eddig olvastam róluk, tényleg jónak tűnnek)"
és a hsz-d félig-meddig válasz is, ugyanis nem ártana néhány fix, ami kevesebbe kerül mint egy x-e1, 2 váz...nem gond, ha vannak drága szuper fix-ek a rendszerre, de lehetnének olcsóbb, de még vállalható fixek is, álá mft fronton a 45/1.8 vagy pana 20, nem véletlenül teszi le a voksát rengeteg ember valamilyen m4/3 váz mellett pont emiatt a két fix miatt...
nameg hiányzik nekem egy fényerős portréobi is, amit ugyan igérgetnek már nagyon régóta, de ha kijön sem alapoznék rá, mivel valszeg elképesztően drága lesz...és pont egy 50-es lenne az az obi, amit a legtöbbet használnék. kéne uwa zoom, ami jövőre lehet lesz, de szintén drága lesz...olcsó telezoomról inkább nem is álmodok, nameg elmenne egy 80-100mm körüli fix is, mondjuk ez utóbbi már nem oszt, nem szoroz
szal pont azokat az üvegeket hiányolom, ami "jövőre lehet lesz, de drága lesz".. -
arn
félisten
en spec utalom nyakban a gepet - csuklopantot hordok. csak akkor van a kezemben, ha tema van. valltaska a legjobb a csereberenel is. hagy kilot hordasz te a taskadban, hogy szempont ez a teherviseles?
most lemertem - 3 fixszel 1.4kg tokkval vonoval (apro tartozekokkal).
(#35078) .mf: ez inkabb az e-pl omds megfelelojenek latszik. szvsz hasonlo lesz a muszaki tartalom is, evfel. 700 eur obival, az omd 1100 volt obi nelkul.
(#35081) jjeahh: a 25os pana bokehja nagyon szep - nem kell a legtagabb blenden hasznalni, hogy szepen kiemeljen. nyaron siman hasznaltam p modban (2.8 korulire lotte be). nyilvan nem egy ff, de jol hasznalhato.
az uj oly izgalmas obinak tunik... nagyon ideje volt. lassan szinte mindenre lesz tobb alternativa. erdekel majd ez is, meg a 15os leica is. a heten valszeg meglesz a 12es, majd abbol kiderul, hogy merre tovabb - megprobalkozom a fixsorral (12-25-45), mint altalanos felhasznalas. perpill ezek a legjobb obik, ha nem jon be, akkor lehet visszalepek majd a 14-150 + 20as kombora, az nagyon jo volt mindenesnek.
-
arn
félisten
ovre tobbszaz grammos cuccokat szvsz nem is erdemes
pl2+20 1.7hez hasznaltam ezt honapokig - siman beledobtam a masinat a hatizsakba.
-
Lassú Víz
addikt
-
rbalint88
addikt
1/8000 kihagyása eléggé öngól lenne. szerintem szenzorilag az e-m5 is elérte azt a szintet, aminél nem nagyon kellhet jobb (bár nálam a G3 is elég ilyen szempontból). A stabi bajnok, a forma ízlés/szokás/kéz kérdése, ha a wifi és egyéb plusz funkciók kihagyásával tudnak neki jó árat biztosítani, akkor én nem nagyon fogok tiltakozni
ja, egy beépített kisvakut rakhatnának bele, talán az is olcsóbb, mint a hozzácsomagolós viccvaku.
mondjuk nekem az E-M5 egészen addig volt szerelem, míg meg nem fogtam. Az ergonómia -hiánya- miatt helyből kiesik, bármennyire is jó papíron, ha cumi használni... -
Schanyee
senior tag
Cokinnal első körben jobban zavarna a mérete, de ND grad miatt gondolkodtam már rajta, aztán arra jutottam előbb egy rendes ND jobban jönne. Aztán egy sima szűrő meg bárhol elfér, így gyakrabban is tudnám használni.
Bepróbálkozok én is egy ebay-es 250ft-os adapterrel, amúgy is vigyázok a lencséimre, nagyot úgysem bukhatok rajta. Aztán még ND szűrő is kelleni fog
de azt már inkább itthon veszek, az kínából se nagyon olcsóbb és nagyobb a hamisítás veszélye mint egy megbízhatóbb boltból.
-
Valóban bosszantó ez a kettősség. Meg kell szokni kezelni a szenzor dinamikahiányát. Inkább égesd ki, mint bukd be. Ha nagy a dinamika a témában, akkor inkább +2EV kompenzációval kísérletezek, aztán visszahúzom LR-ben a csúcsfényeket. A tetejét valamiért jobban bírja. Nagy dinamikánál az aljában nincs semmi tartalék.
-
-
arn
félisten
a 40-150 mft viszonylatban egyaltalan nem rossz zoom...
szerettem a 20ast, de embereket nem volt jo fotozni - nagyon kontrasztos, nagyon eles, technicista kepek, darabos bokeh. a 25os szvsz semlegesebb db. lagyabbak a tonusok, mas a kepek atmoszferaja. bizonyos szempontbol jobb, mint a 45ose, azota kevesebbet is vettem elo (meg mongy nem hal meg egy kis szembefenytol, ami az egyik leghalasabb tema lehet). a 20ast inkabb mint fenyeros kirandulo mindenest szerettem, volt hogy nem is volt velem mas. ezt a 25ossel kevesbe lehetne megcsinalni.
a dxomarkot csak visszacsatolasnak linkeltem be - lehet oket szidni, de azert nagyjabol megis csak kijon, ami a tapasztalatunk. egyedul a fenti finomsagok hianyzanak, de ez mar amolyan hifizos tema
ott sem lehet merni mindent, hallani kell - meg probald szavakba onteni, amit erzel. a 25os ilyen, eloszor olyan semmilyennek tunt, aztan a kepek feldolgozasanal tunt fel, hogy eletszerubbek a kepek, csaladi fotozasnal marha jo.
-
arn
félisten
ha pixelt bubolsz szvsz kb egykutya a 20assal - viszont a csaladrol sose csinalsz olyan kepeket vele
a 20as elo temaknal nem a legszerencsesebb, kicsit gyilkolja a temat.
ps: ezek a kepek annyira nem is jok - ennel sokkal tobb van benne, plane ha satikus temat fotozol az em5tel. 1/13 barmilyen korulmeny kozott kitarthato, de nem ez az erossege.
-
b.vr
őstag
Én pl. RobinWong e-m1 tesztjében emlékszem emlékszem kézzel kitartott hosszú záridőkre, csakhogy azok 7 mm-en készültek, ami ugye nem 20
Hogy régebben mit teszteltek azt nem tudom, ezért ez számomra érdekes volt és tetszett.
De szerintem nyugodtan írj PekkaPotkának hogy ennek "nincs hírértéke"
A monopod speciel számomra nem érdekes, de amúgy eszembe nem jutott volna szóvá tenni. -
b.vr
őstag
FF-ben még korai (és szükségtelen) a milcesítés a Nikon (Canon) számára, de a Sony A7 topicjában már idéztem azt a Thom Hogan cikket hogy akár jövő év elején a D3300-zal a belépő szegmensben jöhet a tükörnélküliség.
[link]szerk: szintén Thom Hogan arról, miért a dx-rendszer a sürgetőbb a Nikon számára
-
b.vr
őstag
Szerintem se pörögjük túl csak jó lenne ha nem olyasmivel szeretnél vitatkozni amit _nem_ írok
(nem látom mitől fontosabb különbség (ezzel nem mondom és nem mondtam hogy ne lenne lényeges) az 1/8000 a hatalmas raw-buffernél és a gyors sorozatnál (számomra pl. az utóbbi kettő sokkal többet ér), de ugyanígy az ergonómiáról is. Számomra például az e-m5-nél a kezelhetőség, kézreállóság (hiánya) konkrétan a deal-breaker (és nem az 1/8000 hiánya), ha esik még 10-20%ot az ára, akkor is)
(amúgy arra sincs garancia hogy az e-m5 utódba milyen EVF kerül. Illetve persze hogy ennek milyen hatása lesz az árazásra.)
Zárásként megismétlem: én nem azt mondtam hogy szerintem lesz pd-af az e-m5 utódban, hanem egyrészt kérdeztem Studit hogy hol olvasta azt miszerinz: "Azt _mondták_, hogy PDAF-et egyelőre nem kap más Oly váz" valamint beidéztem hogy mi az amit az Olytól tudomásom szerintolvasni lehetett. Részemről ennyi.
(#34082) Mercutio_ : Te megint ittál mint a múltkor? Vagy honnan szedsz ilyeneket?
-
b.vr
őstag
Vitába szállsz? Ennek én hol mondok ellent? Hol mondtam hogy _csak_ a kezelhetőségben lehet különbség?
Még írtam is konkrétan három _másik_ területet.Én annyit mondok hogy itt lehetnek fontos különbségek (pl. d3xxx és d7xxx között. Vagy pl. épp most került szóba a 6D kapcsán: (#8315) *Ropi*"A 6D-t az alulról felfelé váltók szeretik (már aki meg tudja fizetni). Aki komoly váz mellé keres másodvázat az hanyagolja: annyira le van butítva a kezelése másokhoz képest, hogy csak nagyon nyögvenyelősen használható.")
-
b.vr
őstag
"akkor viszont mi lesz az, ami az E-M1-et eladja?"
A kezelőszervek, ergonómia az egyik legfontosabb megkülönböztető faktor a dslr-világban is. De épp a hatalmas RAW-buffer, vagy hogy milyen gyors a sorozatlövés. Hogy pontosan mit jelent az időjárásállóság. stb. De mindegy is, nem találgatni akarok most hogy mi lesz, hanem ez arról szólt hogy mi az ami találgatás és mi az ami az olympustól erről elhangzott (lehetne pletyka is, csak én ezügyben még nem olvastam)
-
Studi
veterán
Az lesz az, időszerű a csere. Azt mondták, hogy PDAF-et egyelőre nem kap más Oly váz, viszont jó kereső, tethered shooting, meg minden más úri huncutság mehet bele.
Viszont ha megindul az E-M5 ára lefelé, akkor bajban leszek, mert Mercutio_ azt jósolta, hogy jövő tavasszal úgysem lesz már meg a G5, én viszont megfogadtam, hogy debizony!
-
nagyon patent kis obi, és az is, hogy az olympus mérnökök azóta is e-pl1-et nyúznak. nyilván úgy vannak vele, hogy a kretén marketing bekérte az e-pl3 és e-pl5 "fogású" vázakat és megcsinálták, oké, de maguk között azért nagyon jól tudják, hogy az utolsó normálisabb fogású és használható kis pen az e-pl1 volt...
-
sasa134
addikt
Köszönöm - igen és ment re-pü
Nézegetem a flickr pana 14mm 2.5 pool-ját, hááát, vannak itt nagyon tisztességes fotók. Szimpatikus kis palacsinta. Jó, a bokeh nyilván nem olyan meghatározó mint a 20-ason, de bőven vállalható. Élességgel sincs baj, bár jó lenne látni, melyik kép milyen rekeszen készült. nagyon lágy lehet ez 2.5-ön? Mikor karcol - valakinek tapasztalat vele? Köszi!
-
sasa134
addikt
APS-C-n 18mm-el elvagyok, nagyobb látószög nem nagyon hiányzott. De biztosan idővel kell valami 14-17mm majd. Mft 20mm szűk lehet városban (bizonyos helyzetekben) - persze ez is szokás kérdése, van aki meg tud lőni úgy is egy épületet 50mm-rel hogy beszarás, én meg már lehet az úttestre hátrálnék és valószínűleg rosszabb kép lenne.
Sajna ugye a 17 1.8 kb 2x annyi mint a 20 1.7, nem biztos, hogy megéri a 2x árat ilyen megközelítésben.Esteleg egy ilyen sor: Pana 14 f2.5 , 20 f1.7, 45 f1.8 ?
-
-
Studi
veterán
Még annyit, hogy Pana oldalról a 14-45-öt érdemes keresni, nagyobb, de jó képminőségű. A 14-42-k közül pedig a legújabb, nem power-zoomosról lehet olvasni jókat. Nem rossz a régi, műanyag sem, de abban tapasztalatok szerint nagyobb a minőségi szórás, ki lehet fogni jobb-rosszabb példányokat egyaránt.
-
sasa134
addikt
Köszönöm Mindenkinek a segítséget!
Megvizsgálom ezt a 12-50-et jobban, jól menne az időjárásállósága az OM-D-hez. Igazából csak kirándulásra, jobbára városlátogatásra kell a zoom, ott nem szívesen tornászok 3-4 üveggel. Az ekv 100mm vég elég lesz..fényerő meg nem izgat mert nappal kirándulok
A 20 1.7 mindenképp jönni fog, streetre, meg beltérre, meg lehet valami fix tele olyan ekv 200-250mm körülre kéne. A 45 nagyon izgat, de tudom, hogy évente kb 3x venném elő
A Pentax 50 1.7-et fel tudom csavarni adapterrel, igaz? Mert akkor azt meghagynám, nagy kedvenc az öreg MF-es SMC.Szóval valószínűleg 12-50, meg a 20.17, pentax 50 1.7, meg MR X olyan 100-125mm körül
-
a 12-32 engem is izgat, de csak akkor, ha a telére, ami nekem tényleg kell, van más. ugyanakkor nem tudom, hogy mennyire használnék szívesen két vázat. összekeveredett fájlnevek stb. hát, izgalmas időket élünk. én örülök az új oly kompaktnak, mert szerintem ezzel szintén egy új sorozatot indítanak, és lesz majd jobb evf-fel, jobb szenzorral, jobb mindennel. de már igazából ezzel a pletykált cuccal sincs semmi baj.
-
Studi
veterán
A bázistávolság önmagában még kevés is lehet, ha nézed a Nikon obi => Canon váz viszonylatot: hiába a nagyobb a Nikon obihoz tartozó vázistávolság, annyival azért nem, hogy a Nikon bajonett anyuci része a Canon váz elé kerüljön. A Canon bajonettbe viszont nem fér el normálisan a Nikon, így rendesen nem adapterezhető. (a bázistávolság ugye a bajonett külső részéig mérendő)
-
Mercutio_
félisten
-
a sony azért egy "másfél fé-vel nagyobb" szenzorra rakott egy 24-200/2,8-as üveget. szerintem elég nagy ez az oly, sőt, egy 1/1,7"-os szenzorhoz képest már-már röhejesen nagy. az AP a kereső tetején meg tök fölösleges egy kompaktra, inkább lenne annyival kisebb a kitüremkedés. no de majd meglátjuk hamarosan, mit tud ez a dög, hátha......
-
most komolyan egy harmadik 17-es hiányzik igazán ebből a rendszerből? ne már, srácok! ráadásul nem olyan biztos, hogy 17 mm-en is megy a nagy fényerő + pancake forma. 25-ösből csinálhatna az oly egy pancake-et, oké. de rendszer szinten azért tessék mindenkinek megtalálni a mai kínálatból a megfelelőt... most már nagylátó pankeák is van!
-
Studi
veterán
Meglátjuk, hogy mikor ér ide. A Photoexpon kérdeztem a Sigmás srácokat a 60/2.8-as mft obijukról (szívesen összehasonlítottam volna az Oly macroval élőben), de azt mondták, hogy élőben még ők se látták, nem rendeltek belőle, mert gyakorlatilag én vagyok az első érdeklődő. Pedig a Sigmának erősebb a képviselete itthon, mint a Tamronnak.
-
tekintettel arra, hogy egy nagyságrenddel kevesebb alkatrész van egy ilyen milc vázban, hosszútávon azért legyen is olcsóbb! viszont ezek az ff nex-ek így is piszok drágák lesznek, szóval ha leszámítjuk a leica sorral rendelkező usereket, a maradék 99,9%-nak annyira azért nem releváns, mint amennyire most felkapták a fórumokon. de persze jó, hogy lesz, főleg, mert idővel ez is lesz 50-ér'
-
b.vr
őstag
Szerintem ezt a témát nem kellene itt az mft-topicban is duplikálni ezeket az infókat már linkeltem (a további hírek/fejtegetések is ott szerepelnek), jobb az ha egy helyen van, és ha már van erre külön topic, akkor logikusan ott
-
k1csi
senior tag
A GH2-n (multi-aspect szenzoron) a 16:9-es videó jobban vignettál mint a nem multi-aspect szenzoron, mert a multi-aspin a 16:9 tényleg érinti a képkör szélét viszont a 4:3-as szenzoron csak a 4:3 érinti a képkört, az abba elhelyezett 16:9 már nem.
Viszont a különbség vsz. nem akkora, hogy, ha az obi erősen vignettál azt megoldja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hálózati / IP kamera
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kerékpársportok
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged