Új hozzászólás Aktív témák

• sphe

senior tag

válasz Mr.Csizmás #9805 üzenetére

Iso 200 bőven elég volt, 400nál csak kicsit, de zajosabb, ami az összefűzésnél kitűnhet.
    Az expo-t utólag fel lehet tolni lightroomban, tapasztalataim szerint nagyon jól fogadja ezt a módszert az oly raw. 400-as iso-nál pedig lehet, hogy bemossa a halvány csillagokat zajnak a szűrés, ha szükséges. De ez csak elmélet. Itt azért hagytam sötéten, mert eszméletlen zsizsikes lett a kép. Ami igaz, az igaz, 45mp-nél fix fotónál már a csillagok is mocorognak kicsit, azonban ez 12mp-en pixelkukknál tűnik fel csupán. Hangsúlyozom, hobbifotós vagyok, max 1600x1200-on ha nézem az eredményt.
    Igen, hallotam is az IS-t dogozni amikor 2mp-s képeket csináltam állványról. :)

Az állvány kb egy méter magason volt, nem látszott eltérés 1600x1200-on sem, "csak" a zaj.
    Ha belegondolsz azok a mikrorezgések, melyeket a környezet kelt (feltételezve, hogy mindig halad el egy-két autó), egyenletesek, és a hobbiképen ez meg sem látszik, max növeli a csillagcsóva szélességét, ami növeli az effektet. A vastag csóva csak jót tesz a képnek. :DDD

Távkioldó? Nie rozumjem. Az meg mi? :D Biztos drága és nincs ezresé'. Komolyra fordítva a szót, a 2mp-es expo gomb lenyomása utáni időzítő meg se kottyant a képnek (pedig gondoltam a csillagcsóvás próbálkozásodra amit megosztottál, hogy talán az enyém is szaggatott lesz), de nem volt nálam távkioldó, csak a lelkesedés. A 8 perces bulb záridőt is úgy valósítottam meg, hogy blutek és postagumi az expo gombra, hogy valami nyomva tartsa az expo gombot. A madgie sorozatexpo javaslatát is így fogom megoldani. :D

Új hozzászólás Aktív témák