- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Visszatért a Snapdragonhoz az Infinix, itt a Note 60 és Note 60 Pro
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
- Lelkiismeret-furdalás nélkül zabálhatod a süteményt a Galaxy S26-tal
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hi!King
üzenetére
"ugyan elvileg szabadon használhatom a meglévő cuccaimat akár még 10 évig is"
Ezen én is gondolkoztam, csak az jut eszembe, hogy már nem a filmes korszakban vagyunk. Azaz, ha a filmes korszakban lennénk, akkor sokkal inkább érezném úgy, hogy ugyanolyan jó esélyem van technikailag jó képet csinálni a pro filmes vázammal most, mint 20-25 éve volt. Az obi jó, a váz jó, mi kell még?
Ma már ez nem igaz szerintem. Ahogy én látom, a szidott/helyeselt "computational photography" felé halad az ipar. Ezen a téren könnyű segíteni a felhasználót abban, hogy technikailag jó képeket csináljon. Arc/szemkövetés, hdr funkciók, jobb képfeldolgozó motor, jobb szenzor, jobb stabilizálás. Ha működik a GX80-am akkor 10 év múlva is ugyanolyan technikailag megfelelő képeket csinálok az akkor már 14 éves technológiával, a konkurencia pedig elképzelni se tudom, hogy hol fog tartani akkorra. Mondok egy hülyeséget, mi van ha 10 év múlva az iso 25e lesz annyira zajos, mint most az 1600? Ha fejből jól számolom, kb 15 éve volt az akkori technológiát képviselő gépem a nikon D70. Annak az iso 1600-as képe a mai iso 1600-hoz képest ég és föld volt, 6 megapixel (ma a telefonok is ennek a többszörösét hozzák).
Tehát a magam részéről nem szeretnék 10 év múlva egy akkor 14 éves technikával fényképezni tudva azt már most, hogy esetleg nemigen lesz tovább. Ebben az iparban sok fejlesztés úgy jön ki, hogy régebbi vázak is megkapják (pl. a G9 tavalyi nagy frissítése), ez az Olympusnál most minimum nagyon kérdéses szintén.
Megnéztem azokat a videókat a yt-on, amik ilyen rövid idő alatt foglalkoztak ezzel a témával, és az "olympus visionary"-k kivételével (akiket egyébként kifejezetten kedvelek) a többi youtuber (van köztük olympus user is), egyszerűen ki merték mondani hogy ennek vége. Vannak, akik már inkább továbbgondolják a dolgot, és azt fejtegetik, hogy a panasonic meddig akar fejleszteni m43-ra, meddig tesz bele erőforrást.
Az egyik videóban lehozták párhuzamnak, hogy ugyanez a cég vette meg a sony-tól a Vaio-t, most 2 vaio modellt mutatott az illető hogy kapható, bizonyos piacokon (nem néztem utána). Ha ez vár az olympusra, hogy Japánban, esetleg Kínában, Indiában lesz kapható még pár "új" budget váza, akkor az nem az, amit az m43 userek várnak úgy általában.
Felteszem a kérdést, hogy ha a gyártó sem hisz már a termékvonalban, akkor nekem miért kéne.
Voltam nokiás-symbianos, windows phone-os, blackberrys, minidisc-es, 4/3-os, jópár esetben jártam már úgy, hogy a tutinak hirdetett technika, ami "a jövő" olyan szépen beleállt a földbe, hogy döbbenet volt nézni. Tele van a lakás nagy jövőjűnek kikiáltott, zsákutcába futott technikai eszközökkel. Így visszatekintve, talán a hd-dvd az ami kimaradt. Most teljesen úgy érzem magam, mint aki újra megjárta, ezúttal a m43-dal.
Egyik yt videóban elhangzott, nagyon elgondolkodtató, hogy az illető szerint az egészet a nagyon értékes szabadalmak miatt vették meg. Azokat viszont akkor a vásárló cég licenszelni vagy eladni fogja, végső soron így közvetve a konkurencia profitál belőle, nem? Szerintem ideje másfelé nézelődni.

Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NIOH 3
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch5 LTE 40mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- FANTASZTIKUS áron eladó dobozos új Hp Laptop 17 /Ryzen 7-7730U/16 GB RAM /512 SSD/FHD/IPS/Garancia/
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest