Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sticky35
tag
válasz
aginor
üzenetére
Szia!
Én ugyan a stackinget nem használom, inkább a bracketinget, de a kettő nagyon hasonló:
-a stacking automatikusan összefűzi a képeket, bracketingnél ezt neked kell megtenni
-a stacking mindig 8 képet csinál, míg bracketingnél te állítod be hogy mennyi képet szeretnél készíteni
-a stacking a kiválasztott fókusztávolsághoz képest egyet közelebb is léptet, hatot pedig a kiválasztott fókusz után, a bracketing csak távolabbra léptet
-a stacking levágja a képszéleket, ezt figyelembe kell venni a kompozíciónálA fókuszkülönbségnél mindkét módban azt tudod szabályozni hogy mennyire finoman léptesse a fókuszsíkokat, 1 a legkisebb távolság, 10 a legnagyobb, de hogy pontosan mennyi is a távolság mértéke, az rekeszérték és tárgytávolság függvénye, nem úszod meg a kisérletezést.
Én általában a 3-ast használom, de tényleg ki kell próbálni hogy az adott szituációban mi adja a kívánt élességet.Ha az angol nyelvvel nincs problémád, szerintem ez a legjobb ismertető a témában, az Olympus felvehetné hivatalos doksinak:
Focus bracketing investigation
Remélem segít!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hobby elektronika
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- CANON EF 17-40 f/4 L USM MEGVIGYÁZOTT DARAB
- Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art objektív ( Nikon ) - Újszerű -
- Manfrotto XPRO videó monopod + fluidtech talp + MVH500AH fluid fej (MVMXPRO500)
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én általában a 3-ast használom, de tényleg ki kell próbálni hogy az adott szituációban mi adja a kívánt élességet.