Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Ma folytattam a GX7 színeinek kutatását. Érdemes megnézni a következő összehasonlítást innen (kitörlöm, amint megnéztétek):

Kamera JPG vs. LR Adobe standard profil

A színek gyakorlatilag megegyeznek (minimális különbség, erősebb szaturáció a vázból kieső jpg-nél). A vörösök a váz JPG-nél helyenként sokkal erősebbek (érdemes a kép bal szélén a reklámfeliratokat nézni). Itt egy másik összehasonlítás:

Kamera JPG vs. LR Adobe standard profil

Itt pedig elsősorban a sárga kukát érdemes nézni. A váz JPG-nél ismét brutálisan túlcsordul a vörös, gyakorlatilag narancsos-okkeres sárgára színezi a kb. banánsárga kukát, de még a kuka is úgy néz ki, mintha átmenetes színe lenne (a LR-nál nincs ilyen probléma). Ugyanilyen tapasztalatom volt saját fotókkal is, a JPG-motor következetesen túltolja a vöröset.

Egészében véve azt látom, hogy a GX7 Lightroom képei elég döglöttek, de a színekkel Adobe standard profillal sincs olyan nagy probléma. Az élesítés (különösen az általam megszokott Capture One képekhez mérten) gyenge, a színek fakók, a kontrasztosság is elég gyenge. Kíváncsi vagyok, mennyire lesz munkás a képek meggyúrása.

Kínos meglepetés mindenesetre, hogy ennyire magára van hagyva egy Pana tulaj. :( Én még csak-csak elbíbelődöm, de egy kevésbé techbuzinak biztosan nem ajánlanám ezt a gépet. Számomra az egyáltalán nem fontos, de sokaknak az lehet: az automata mód döbbenetesen buta. Miközben vannak olyan tulajdonságai, amelyekért nagyon lehet szeretni.

Új hozzászólás Aktív témák