Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClayMore
aktív tag
Hi!
Átolvastam az 1es hsz-t.
Az alapján egy jó, minőségi 450W-os tápnak nem jelenthet problémát az alábbi konfig:
-Asrock pro 3
-Phenom II x4 965 BE (esetleg húzva, de + fesz nélküli értékig)
-8gig mem
-1 db HDD
-1 optikai meghajtó
-7770 OC
-2db 12 cm-es ventiALSÓTÁPOS HÁZIKÓBAN
Jól értelmeztem az 1-es hsz-t?
Ha igen, ajánlanátok OLCSÓ, JÓ, OLCSÓ, HALK OLCSÓ 450-es tápot?
[ Szerkesztve ]
Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5
-
04ahgy
nagyúr
válasz takessz #33270 üzenetére
Ember, hol élsz te?! Szerinted vzsryl pacsira kapta a Szakértő rangot a PH!-n? Megsúgom, hogy a tápos témakörben alkotott munkásságáért – többek között.
Az iArena tápokról meg ennyit: [link](#33267) t256: A GX Lite-ot ne. Kb. iArena szint (lásd feljebb), csak CoolerMaster címkével, és más gyártmányú belsővel. A többi táp között szín, kábelhossz, egy/többágas 12V, harisnyázottság, stb. alapján, no meg garanciaidő alapján válassz. A szimpátiádra van bízva.
(#33268) tisn: Ha a megadott keretet nézzük, akkor 12-13k körül egy CTG-500-80PB. Kábelei hosszúak, alsó tápos házba is megfelel, minősége normális, zajszintje nem magas. Csatlakozó van rajta bőven, többek közt 2 PCIe 6/8 tűs is, amivel egy VGA-s rendszerekhez megfelelő.
(#33272) pcsabat: fentebb a linkem. Én csak pár régi, elavult hardvert bíztam (volna) rá, de kis híján elsütötte, ami egyértelműen a megfelelő védelem hiányának tudható be.
(#33280) Tibi86: Az lehetséges, hogy magasabb szivárgású a te példányod, és mivel a táp kétágas, áramlimitbe futsz. Ha a táp lekapcsol, ráadásul csak a főkapcsolóval történő áramtalanítás után kapcsolható vissza, akkor biztosan valamelyik – célszerűen túláram – védelem oldott le. Ha csak elmegy a kép, lefagy, stb., de resetre reagál a gép, akkor az nem táp hiba, 98% valószínűséggel. A tápot műterheléssel tudod tesztelni, vagy ha az nincs, akkor Prime95 in-place large FFT és FurMark Xtreme burning mode egyidejű futtatásával tudod az adott géppel legjobban leterhelni. Ez a kombináció persze potenciálisan kimutat nem csak táp hibát.
(#33287) Speedhs: [link] Te hol voltál fizika órán? Ott van, feketén-fehéren a kombinált terhelhetőség, 360W. Az 12V mellett, kombináltan 30A-t jelent! A táp egyébként kevés ahhoz a géphez, a hatmagosítással, főleg járulékos tuninggal a CPU fogyasztása nagyon meglódul, a HD5970 pedig alapból 294W TDP-vel viseltetik. Azt már nem is mertem belevenni az egyenletbe, hogy a táp nem egyágas! A PCIe csatlakozói egyetlen 18A-es ágon ülnek, ami a HD5970 24A-es tuningolatlan maximális áramfelvételéhez képest édeskevés.
(#33288) dave93: Tőlem is egy voks a CTG500-80PB-re!
(#33254) attiati: Ha a régi, Sirtec/Sirfa/HighPower beles HiPro tápod van, akkor elég, ha bővítesz, akkor is. Ha már a kínai beles, akkor még addig lecserélném, míg minden eszközöd rendben van.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
őstag
Sziasztok!
Neki keresek tápot 12k-ért
Asrock B75M
Core i5 2500
8GB DDR3 1600Mhz Kingston
HD7850 2GB DDR5
500GB SATA3 WD Green
Sharkoon Vaya házba, azaz alsótápnak melyiket vennétek?
Chieftec 500W CTG 50080PB vagy
CORSAIR CX 430W ? Mindkettő 12,5k. Esetleg más ötlet ennyiért? -
Speedhs
őstag
Üdv!
Az alábbi konfigba kerül egy 5970 vga elvileg.: 960T-6 magosítva, 2x2 gb ddr3 OCZ gold, ssd, 500 gb hdd, laing 18w.
A tápom jelenleg: Chieftec GPS-550AB-A 550W Elvileg 54A-t tud leadni 3 db 12v ágon.
Elég lesz ennek a konfignak? Nem tuningolok.
-
Apollo_21
addikt
válasz nubreed #33273 üzenetére
Nem tudom mennyire aktuális esetleg még...biztos volt sok "jó" ajánlás a témában..de egy Corsair GS széria is biztosan kielégítené az ígényeidet...nekem egy Aerocool Extreme engine 3Tbe volt..felsötápos....most egy HAF 922ben van és szuperul elég mindenhova a kábel..és 23körül kapni is lehet...
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Zozzant
addikt
Gondoltam megosztom: Be'quiet straightpower E9 400W-ot most szereltem be. A Sata és Molex csatik közti kábelhosszt hosszabbra is gyárthatták volna mert így nagyon feszülős visszavinni a hátlap mögé. Ez az egy negatívum. Egyébként nagyon halk valamint igényes kidolgozású maga a táp és a csomagolás is.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Tibi86
aktív tag
Sziasztok!
Létezik, hogy az adatlapomon lévő konfigot nem bírja el egy Giga 460-as táp (3 éves)?
Tuning csak alapfeszültségen (1.3V) van a procin. Azért kérdem, mert néhány hardverigényesebb játék kilépett, kifagyott. Gondoltam a vga a ludas. Kínomban lecsökkentettem a gpu magfeszültségét 0,1V-al és láss csodát a fagyások megszűntek. kopp-kopp.És mivel tudnám tesztelni a tápot?
[ Szerkesztve ]
-
XharX
aktív tag
Az alsó tápos ház eléggé leszűkíti a kört, egyedül a CX430 V2 lehet így ajánlani(A GX Lite kábelhosszát nem ismerem, de.az nem ajánlott kategória, volt is róla szó itt a topikban). Esetleg picivel drágábban Chieftec CTG-500.
(#33268) tisn FSP Hexa 400W, Chieftec CTG-400/450, de ezek akkor csak ha felső tápos a házad. Alsóba (is)Chieftec CTG-500, Corsair CX 430 v2.
(#33276) nubreedJó lenne az a BQ táp amit néztél, de akkor már egy E9-et vegyél szerintem. Nagyon halkak, szóval arra nem lehet panasz.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz nubreed #33276 üzenetére
Hát azért nem tudom hogy menyire lehet egy ilyen kaliberű táp "zajos"
Mondjuk a COOLERMASTER Silent Pro Gold 600W biztos nem zajos de már a kereted felső határát súrolja már ha kapsz valahol.
De várd meg a szakikat .... biztos tudnak minden kritériumra megfelelőt.Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz takessz #33270 üzenetére
Táp "Szakértő"-nek írni ilyet!
(#33273) nubreed
Abba a keretbe belefér az FSP Aurum Gold 550W kb.29K vagy egy ezressel drágábban az FSP Aurum Gold 5650W .[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
nubreed
veterán
Az új gépemhez (Intel core i5 3570k, Asus P8Z77-V LE, 8GB Corsair ram, 2db HDD, plusz 2 USB HDD, Radeon HD5850, később cserélve lesz jobbra) egyedül már csak a táp maradt még mindig nyitott kérdés. Az újabb videokártyák (pl Radeon 78xx sorozat) megkívánnak valamilyen speciális, 8 pines (ha egyáltalán létezik ilyen és nem valami mással keverem) tápellátást? Alaplapokon újabban (pl a fent említett Asuson) kitaláltak valami újféle csatlakozást, amihez a régebb óta gyártott tápok nem jók, mert nincs rajtuk olyan csatlakozó vagy hülyeségeket kérdezek?
Azért kérdezem mindezt mert mindenképp olyan tépot szeretnék venni, amivel semmi baja nem lesz semmilyen csatlakoztatással. Modulárisat szeretnék,, hosszú kábelekkel, ami alsó tápos házba jó, olyan 450-600w között max bőven elég lenne, esetleg 80+ -os minősítésű?
A fent említett sok feltételnek megfelel pl a Be Quiet! 580W Straight Power (E8) tápegység?
Kb 30 - 35 ezerig mik jöhetnek még szóba?We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
takessz
senior tag
válasz vzsryl #33248 üzenetére
szinte minden cédelem rajta van a tápon szóval akkor nem nagyon vagy tisztába ezzel szerintem mert a létezö védelmek mindegyikét tartalmaza
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
tisn
addikt
Sziasztok!
Tapot keresnek Ivy I3 (esetleg i5) konfighoz, vidkari 4670, 8gb ram, 5 sata egyseg, fsp vagy hasonlo minoseg, olcson, 80+-ost.
Mit ajanlanatok?
Keret mondjuk 10-15k, de ha olcsobb az se baj (Ha esetleg egy also kozepkategorias vidkarit berakok azt meg azert birja el. Bar ez nem tul valoszinu eset.)K0szi
[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
Üdvözletem újra!
Mivel a múlt héten lecsúsztam az akciós Seasonic tápról (mint mindenki más) szeretnék tanácsot kérni, abban, hogy milyen tápegységet vegyek.
A keret 12000 Ft.
Az eddig kiszemelt tápok:
-Chieftec CTG-450-80P 450W (12306 Ft)
-CoolerMaster GX-Lite RS500-ASABL3-EU (11760 Ft)
-Corsair builder CX430W v2 (12523 Ft)
-FSP HEXA 500W (12205 Ft)
Konfigom a profilomnál látható. Ami nincs beleírva az egy DVD-író és két darab merevlemez.
Későbbiekben tervezek venni egy SSD-t. Nem tuningolok, több videokártyás rendszer sincs kilátásban.A lényeg, hogy ezért az összegért minél halkabb legyen a táp és persze jó legyen a minősége.
Lehet cserélek majd egy gépházat is, ha alsó táposat vennék, akkor melyik lenne a jó?Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
04ahgy
nagyúr
válasz SalaLuiz #33263 üzenetére
Corsair CX500 v2. Kicsit több, mint 14e, de minden kritériumnak megfelel. 60cm-es ATX 12V csatlakozó, egyágas, és a VGA-nak is két PCIe tápcsatit tud adni, nem kell átalakítóznod.
(#33219) joker1220: Én nem javaslom azt a Tagan-t. (És úgy általában a Tagan-t.) Egy VX450-t, VX550-t keress használtan, azok megbízható példányok, és egyágas mivoltuk nem fog a tuningban korlátozni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
SalaLuiz
csendes tag
Üdv!
Segítség kellene:
Core i5 3570k (nincs húzva, s nem is lesz tuning a jövőben)
Asrock z77 pro4
1600mhz 8gb ddr3
ssd
hdd- később 7950 vga
- alsó tápos
nzxt tempest 410 házkonfighoz szeretnék tápot.
kikötések:
Max 14.000 ft
fekete, harisnyázott, kellően hosszú kábelek, megbízhatóMit ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
-
04ahgy
nagyúr
Elég hozzá a Hexa HE-500, de csak akkor, ha felső tápos a ház. Alsó tápos házba rövidek a kábelei.
HGyu
-
Bysk
csendes tag
Üdv
Egy AMD fx 6100 hoz vagy majd idővel egy AMD fx 8350
2 db Sapphire HD7770 1GB GDDR5
1 db vinyó 8 giga ram 1600mhz.
Ehhez milyen tápegységet ajánlatok?
Ehhez egy FSP HEXA 500W elég lenne? -
04ahgy
nagyúr
válasz attilla84 #33226 üzenetére
Mindkettő táp nagyon jó minőségű, én az 550W-os FSP-t venném, a kb. 5%-kal jobb hatásfoka miatt. De bármelyiket válaszd is, ajánlottak.
(#33241) dave93: Az Elite Power nem ajánlott.
(#33246) daffy1989: Igen, azt is elbírja.
HGyu
-
laca500
aktív tag
válasz bluyoo #33253 üzenetére
Jaj dehogy veszem okoskodásnak!
Nem akartam én ekkora vitát kiváltani. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Már bánom, hogy megemlítettem a dolgot. Jó dolog, hogy segíteni akarsz. De tényleg.
Csak azt akartam megfogalmazni, hogy vannak olyanok is akik felszereltség miatt választanak erősebb alaplapot mint amilyennel a procijuk már elketyeg. Köztük én is. Pl.: Állandóan nézem, hogy lehetőség legyen a SLI/CF-re, holott soha nem fogok ilyet csinálni, de az eladásnál előnyt jelenthet. Lehet hülyeség, de ez van.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
attiati
veterán
gépcserét tervezek nagyjából az alábbira:
Alaplap: Asrock h77-z77
CPU: i3 vagy G850
MEM: 8GB 1866-os DDR3
VGA: HD 6850 1GB DDR5
HDD: 1GB+500GB
De lehet, hogy egy A10-es Trinity lesz belőle.2-3 év múlva bővítenék i5-i7-re és másik vga-ra (lapcsere nélkül). Milyen konkrét tápokat javasoltok?
Van most egy Chicony Hipro 430W. Ez kiszolgálná? De lehet megtartom a régi konfigot is, és akkor mindenképpen kelleni fog új táp is.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz laca500 #33247 üzenetére
"A -1 meg csak poén lett volna, de ha ennyire komolyan veszed, akkor itt egy +1" Ez jó! Köszi! Mondjuk még -1-el nem találkoztam itt a fórumon de nem is vettem annyira komolyan azért is szúrtam utána a -t.
Én arra próbáltam rávilágítani hogy meglehet feleslegesen költ pénzt hiszen sokan (meglehet a kérdező nem) nem tudják mit vesznek pl. a 775-ös rendszereknél nem voltak így különszedve a dolgok hogy tuningképes és nem ...... sajnálom hogy okoskodásnak veszed és ennyire zavar.Személy szerint csak jót akartam neki ...... hiszen így a 20K-s keretét ki tudná tolni és "vagy jobb táp is meglenne. Pl.: FSP Aurum Gold 550W/650W ....."
De nem magyarázkodok/offolok tovább ....Bazinga!
-
joker1220
őstag
Szép estét!
Erre valaki;
http://prohardver.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem_mielott_kerdezel_olvasd/hsz_33219-33219.html
Üdv
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
laca500
aktív tag
válasz vzsryl #33250 üzenetére
Köszi, sejtettem.
És a Be Quiet! 430W Pure Power-ről mi a véleményed?Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
laca500
aktív tag
válasz Árjaharcos88 #33239 üzenetére
Tudnál esetleg egy olyan bolttal segíteni ahol a Cooler Master GX 450W-t megtudnám venni? Nem nagyon találok sehol.
A három között mi a különbség? (az árán kívül)
Jól látom, hogy elméletileg semmi?Erről mi a véleményetek?
Régebben ajánlották az L7 530W-sat, az tökéletesen és csendesen tette a dolgát.[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
vzsryl
nagyúr
válasz takessz #33245 üzenetére
Mivel a védelmekkel is hadilábon áll a táp, ezért akár tönkre is tehet alkatrészeket. Ráadásul a ráírt teljesítményt sem adja le, így könnyen előfordulhat, hogy túláramba futsz, és akkor veszélyben lehet a gép.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
laca500
aktív tag
válasz bluyoo #33244 üzenetére
Már le írtam, hogy nem kötözködni akartam!
"Legalább 20 embernek spóroltam meg több ezer forintot az alaplapos topic-ban'
Igen, tökéletes helyen spóroltál nekik, és ezért valószínűleg nagyon hálásak is. Gondolom ha ez érdekelné, akkor megkérdezi abban a topikban.
"Leírta mi lesz a gépében nem írt 8 SATA eszközről sem CF-ről ...... amit írtál az meg feltételezés."
Hát persze, ez egyértelmű. De ha nem feltételezünk dolgokat, akkor többe kerülhet a leves mint a hús. (lehet, hogy még nem tudja, de mit csinál akkor ha holnap lesz pénze tuningolható procira? Vesz másik lapot is?)
A -1 meg csak poén lett volna, de ha ennyire komolyan veszed, akkor itt egy +1.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
daffy1989
tag
sziasztok
a múltkor kérdeztem,hogy az fsp saga 2 400w-os elbírja-e a gtx560-at e5200 procival. elbírta.
a következő kérdésem az volna,hogy mivel a kártya jobb procit érdemel,elbírja-e az i5 2500-as procit?
xonar hangkártya van mellette és egy asrock b75ös lap.
köszönöm! -
takessz
senior tag
válasz vzsryl #33233 üzenetére
(#33233) vzsryl
Mien problémákal számolthatok érdekelne a dolog köszi ha leírnád
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
bluyoo
nagyúr
válasz laca500 #33235 üzenetére
"Miért kellene a ti szájízetek szerint vásárolnia?"
Először is kérdeztem "de minek drága tuninglap a szorzózáras CPU-hoz?"
Legalább 20 embernek spóroltam meg több ezer forintot az alaplapos topic-ban azzal hogy szóltam neki hogy ha nem "K"-s a CPU akkor nem létszükség a tuning lap ........ például egy fórumtársnak pont ma!
A minőség meg nem kifejezetten a Z77-es lapok tulajdonsága.
Leírta mi lesz a gépében nem írt 8 SATA eszközről sem CF-ről ...... amit írtál az meg feltételezés.
Ez a -1 dolog meg kötözködés semmi másBazinga!
-
laca500
aktív tag
válasz Árjaharcos88 #33239 üzenetére
Köszi szépen.
vzsryl neked is.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
őstag
Hali!
Az alábbi gépbe kellene tápegység 10k-ért.
Asrock B75M
Core i5 2500
8GB DDR3 1600Mhz
HD7850 2Gb
500GB SATA3
64GB SSD SATA3
Sharkoon Vaya400W elég ide? FSP Hexa-t akartam, de sajnos tapasztalatból tudom, hogy túl rövidek a vezetékei. Ez 9000Ftért milyen lenne? COOLERMASTER Elite Power 500W RS500
Bármi más ötlet? -
Árjaharcos88
aktív tag
válasz laca500 #33238 üzenetére
Dehogy harapok, van rajtam szájkosár Nem is azt írtuk, hogy "mi ezt, vagy azt vennénk" Először én is Z77-es lapot akartam, aztán a "Milyen asztali gépet vegyek?" fórumon ébresztettek rá, hogy elég nekem a B75-ös.
Sőt, először LC Power tápot néztem ki, de itt a segítőkész szakértők segítettek, ezért a Cooler Master GX 450W tápot vettem, ami kitűnő, halk, stabil, erős, hűvös, ajánlom neked is!
-
laca500
aktív tag
válasz Árjaharcos88 #33236 üzenetére
Nem kell egyből harapni nem kötekedni akartam. Csak annyi helyen látni, hogy nem a kérdésére válaszolnak hanem ajánlanak valami olyat amit ők vennének. (Ők ezt, ők azt, és ők úgy meg így csinálnák, sőt ha csak egy régi hasznát alaplapot vesz akkor mégtöbbet spórolhatna) Gondoltam, ha ezt akarja majd megtudni, akkor át megy a milyen alaplapot vegyek topikba. De mindegy, nem vitatkozni akarok.
Inkább erre válaszolj létszíves:
Halk, 80+ -os,alsó tápos kábelmenedzsmentes házba keresek olcsó tápot.
Apu-s konfighoz.
Mit ajánlotok?[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
AaronBass
tag
Sziasztok!
Építettem egy gépet, és már csak a táppal van gondom!
Jelenleg egy Chieftec Gps 400aa 101a táp van benne (400W, kevés, melegszik)!
A konfigom:
1156 I7, Asus maximus, 1Tb hdd, jelenleg egy Gts250 van benne, de későbbiekben szeretnék egy 5770-et mellé, vagy egy Gtx 560 Ti-t vagy Gtx 650 Ti-t!
Nem kell hogy moduláris legyen, viszont csak Chieftec-et ismerem, ami hangos, szóval az kizárva, vagy Fsp ami nálam mindig is halk volt!-A többi márka közül mit érdemes venni? (Ami halk alapjáratom, terhelve pedig lényegtelen!)
-Használtat szeretnék, max 12-15 000Ft-ig!
-550W-nál ne legyen több!
-Megjelenés nem olyan fontos, de persze alap a 12, 14cm-es venti, pfc stb...Ezekbe a kritériumokba mi férne bele?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv. Ab. -
laca500
aktív tag
válasz Árjaharcos88 #33231 üzenetére
-1
bluyoo (#33228) -1
Miért kellene a ti szájízetek szerint vásárolnia?
Nem biztos, hogy a tuning miatt vesz valaki jobb minőségű alaplapot.
Lehet kényelmi, felszereltségi, anyaghasználati oka is. A extreme4-en pl. van SLI lehetőség és nem csak CF, vagy a SATA3-as csatikból több van rajta, és a SATA csatik 90 fokban el vannak fordítva. Szóval ez is elképzelhető. Ja, és attól a kis tuningról sem kell lemondania, még ha nem is jelentős. Ráadásul bármikor fejlesztheti esetleg i5 3570K procival.Halk, 80+ -os,alsó tápos kábelmenedzsmentes házba keresek olcsó tápot.
Apu-s konfighoz.
Mit ajánlotok?[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz pcsabat #33225 üzenetére
Rendszerhűtőként, de tápventilátornak teljességgel alkalmatlan.
(#33227) Pinto: Szia!
FSP Aurum széria, mert néhány helyen 5év garit adnak rá. Ha meg esetleg a gép vásárlásánál jobban elterjed a Seasonic G széria, akkor azt még inkább tudom javasolni, mert jobb minőségű, és a gyártó szintén 5év garanciát vállal rá.
(#33232) takessz: Hali!
Elvileg elég kellene legyen hozzá, de mivel nem túl jó minőségű darab, ezért előfordulhatnak problémák.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
takessz
senior tag
Hello egy Cifi iarena 450 es táp meik a legnagyob vga amit még ki tudna hajtani és nekem egy http://ipon.hu/#!/webshop/product/gigabyte_gv_n650oc_1gi_gtx650_1gb_gddr5_pcie/264554 lesz most tervbe remélem ezel elboldogul
-
bluyoo
nagyúr
Tudom hogy nem ezt kérdezted .... de minek drága tuninglap a szorzózáras CPU-hoz?
Az a +4 szorzó nem ér annyit ... Még ha a legdrágább H77-et is veszed akkor is nyersz vagy 10K-t.
Azzal a pénzel erősebb CPU vagy jobb táp is meglenne.
Pl.: FSP Aurum Gold 550W/650W .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Pinto
csendes tag
Sziasztok!
Én is tápot keresek egy új géphez, amibe ezeket terveztem berakni:
lap: ASRock Z77 Extreme4
cpu: i5-3450 v 3550
ram: 2x4GB kit 1600 MHz
1 db ODD, 1 db SSD, 2 db HDD
ház Corsair Carbide 500R, ami alsó tápos, sok ventis
vga kari kicsit később, de tápba betervezendő egy mostani felső kategóriás ill egy több, mint gyári proci hűtő.
20 000 körül jó lenne megállni a táppal, ami moduláris, 80 plusz-os, halk és sok gari van rá.TOP 3 best buy érdekelne.
-
attilla84
tag
Sziasztok!
Itt van ez a két táp, melyiket válasszam? [link] [link]
Ennek a gépnek kell majd:
alaplap: Asrock 990FX EXTREME3
proci: AMD FX-8150 X8 Bulldozer
DDR: Corsair Vengence Blue 2x4GB DDR3 2133Mhz CL11
VGA: Sapphire Radeon HD 7850 1024MB DDR5 Dual-X OC
HDD: 1GB
SSD:120GB
A ház pedig alsó tápos lesz, az "aurum" moduláris vagy a TX650-es nem moduláris felelne meg inkább?A későbbiekben tuningolás is lesz!
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Proci kimaradt
Amd Phenom II X4 965BE -
TIT
veterán
Üdv!
Az alábbi konfighoz melyik lenne jobb táp?Gigabyte MA-770T-UD3
ATI 5750-512MB
4Gb Ram,500gb wdhttp://hardverapro.hu/apro/psu_500w_big_fan/hsz_1-25.html
Chieftec GPS-450AA-101A Eladó ZALMAN ventivel
http://hardverapro.hu/apro/chieftec_420_watt_hpc-420-302_df_atx_2_0_bp_xiii_k/hsz_1-25.html
Chieftec GPS-400AA-101 400W
Csatlakozásokkal sem vagyok tisztában(melyik kompatibilis az alaplappal)
Köszi mindenkinek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy ismeri e valaki ezt a táp típust;
TAGAN TG480-UD1
24 Pin alaplapi tápcsati
8 pin alaplapi tápcsati
2x6 pin VGA csati
7 molex (IDE)
4 sataEhhez a laphoz kellene;
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5W64_WS_Professional/#specifications
Ilyen procik meghajtására;
http://ark.intel.com/products/codename/2679/Cedar-Mill
Nem nagyon találtam más tápot ilyen árban aminek 24 és 8 tűs csatlakozója is van,
azért érdeklődöm iránta első sorbanElőre is köszönöm a válaszokat és a segítséget!
Üdv
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
04ahgy
nagyúr
válasz gyuromoj #33217 üzenetére
A Corsair bőven jó lesz, tuninggal, bővítéssel, mindennel. Szerintem amúgy az FSP-vel sem lenne baj, Phenom II X4-965 + 9800GX2 lazán ment nálam FSP ATX-350PNF-táppal. És a két gép fogyasztás tekintetében nem egy ligában versenyez.
(#33216) Apollo_21: a 12V megadott terhelhetősége értelemszerűen csak a 12V-os ágra vonatkozik. Néhány tápnál lehet még olyan, hogy combined wattage, ott kell csak jobban odafigyelni, ha az összeg kisebb, mint az áramerősségekből számolt.
HGyu
-
gyuromoj
veterán
válasz 04ahgy #33211 üzenetére
Köszönöm a segítséget neked is és pcsabat-nak is.
Még annyi kérdésem lenne hogy akkor ha mondjuk a későbbiekben lesz még a gépbe pakolva majd SSD, ventillátorok, esetleg húzva lesz a VGA ill. proci is, vagy veszek egy nagyobb VGA-t ill. CPU-t, akkor is elegendő lesz a Corsair mindenre?
Amúgy a mostani 350W FSP-m, szerinted elbírná a Core i5-2300+HD7870 kombót?[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
04ahgy
nagyúr
válasz Apollo_21 #33199 üzenetére
Igen, teljesen más tészta. Egy HPC-420-302DF csak 216W-ot tud 12V-on, ami nagyon kevés, alig több a névleges teljesítmény felénél. ezt is csak akkor adja le stabilan, ha az %v-os és 3,3V-os ágat is terheled, csak a 12V-ot terhelve annyira elmászik a két kisebb feszültség, hogy a védelem lekapcsolja a tápot.
Egy AX1200 meg 100,4A-t, tehát 1204W-ot tud a leadni a 12V-os ágán, a névleges teljesítmény 100%-át, illetve egy nüansznyival többet is.(#33192) Drizzt01: Egy minőségi (FSP, Delta) 250W-os táp ideális ahhoz a géphez. A friss PH! tesztben egy i3-2120 és egy HD7970 (!!) fogyasztott 250W körül a konnektorból, Dirt 3 alatt: [link]. Az azt jelenti, hogy a táp 200-201W körüli teljesítményt adott csak le.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz pcsabat #33212 üzenetére
Épp a legfontosabb, az ATX12V nem elég hosszú... Két vezetékszálon megy a CPU teljes áramfelvétele, nem szerencsés azt hosszabbítózni, ezért javasoltam a CX430-at, annak 60cm.
(#33208) bandriska, (#33205) bandriska: Egy Delta 250W az apróból nagyon olcsó, és bőségesen elég, még az is sok. A listádból, ha újsst szeretnél, a következőket hagynám meg:
Chieftec CTG-400-80P
Chieftec CTG-450-80P
Chieftec CTG-500-80P
Cooler Master GX-450W
Sharkoon WPM400
Corsair CX430
Sharkoon SHA450-12EUP
FSP400-60APN
FSP Raider 550W
FSP HEXA 400(#33203) andrade: Fejlődsz. A mostani, hatásfok és névleges teljesítmény kérdéskörben tett hozzászólásaiddal egyetértek.
(#33200) kovsol: fogja vinni az Aurum AU-400, emiatt ne aggódj. Egyrészt, az ágak áramlimitjét intelligensen, a terhelés függvényében dinamikusan tudja módosítani, másrészt nem csak egy 12V-os ág van ám. Sőt, mivel csak egy PCIe tápcsati van, a másikat átalakítóznod kell, így másik ágra kerül a terhelés (ha jól emlékszem, a molex a VGA tápcsatitól eltérő ágon van, de erről 400-as Aurum esetén nem vagyok meggyőződve. Ha mégis egy ágon van, akkor sem lesz gond).
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz gyuromoj #33210 üzenetére
annyit azért hozzátennék, hogy nálam egy alsó tápos Xigmatek Pantheon-ban van egy HEXA 500-as (fél méter magas és elég széles ház is, azaz elég nagy) és a Hexa kábelei éppen elegendő hosszúságúak. Ez azt jelenti nálam, hogy az ATX kábel hátlap mögé kivezetve is lazán elér, a VGA tápcsatik hátra kivezetve szintén (bár a vga hossza pont megegyezik az ATX méretű alaplap szélességével, rövidebbnél már baj lehet) és ez elmondható a molex és sata kábelekre is. Ami viszont rövid az a proci kiegészítő tápkábele, ez már hátra kivezetve nem ér el, keresztbe a házon éppen (én egy hosszabbítóval oldottam meg), így nálam minden kábele egy jó nagy házban hátulra elvezetve elér mindenhova.
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz gyuromoj #33210 üzenetére
A CX430 a leghosszabb kábelekkel rendelkező a mezőnyből, a többi ilyen téren alulmúlja. Én ezt venném.
HGyu
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Tervezem az adataimnál található konfigot frissíteni, de csak apránként.
Ezeket néztem most ki:
Core i5-2300
HD7870 (Sapphire vagy ASUS)
Húzva nem igen lenne, majd csak ha már kezdene kifogyni a szufla.
Már ajánlották hogy a tápot is érdemes lesz cserélnem, hogy ne legyen semmi gebasz a géppel. CTG-500-at ajánlották, amiről tudom hogy jóféle, de nekem inkább teljesen fekete táp kellene, hasonló árkategóriában.
Ezeket találtam, kérném a véleményeteket:
CORSAIR Builder Series CX430W v2 ~ 12,5k
FSP Hexa 500W ~ 12,2k
SHARKOON SHA450 ~ 12,5kMost még felsőtápos házam van, de majd le lesz cserélve alsótáposra, így olyan kellene elsősorban aminek elég hosszúk a kábelei a későbbi problémák elkerülése végett.
Idővel még megy bele egy új lap, ssd, ram, ventik.
Előre is köszönöm a segítséget.Üdv Gyuri
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
bandriska
csendes tag
válasz NovaBlue #33207 üzenetére
Nem hát igazából csak barátnőm gépében egy nagyon noname táp van, ami szeretnék lecserélni, vettem két 1 tb os vinyót és nem merném rábízni erre a tápra, meghát igazából az egész gépet. intel e2160 1,80 GHz;2gb ram 1066,ati x1650. Azért mondom nem egy nagy szám, csak internetezésre használjuk meghát alap otthoni felhasználásra. De mindenképp kellene egy új táp. Új gép vásárlása előtt nem nagyon állunk, úgyhogy szerintem csak és kizárólag ebbe kellene. Tudom ebbe egy 300W os is sok A lényeg az az , hogy tegye a dolgát...
-
Apollo_21
addikt
Köszönöm szépen az okítást Ígymár kicsit tisztább
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
bandriska
csendes tag
Sziasztok!
Kérném a segítségeteket, tápvásárlás előtt állok, de nem tudom eldönteni melyik lenne a jó, igazából nekem nem kelle semmi extra, csak megbízható,stabil legyen.a seasonicot én is megrendeltem, sajnos én se lettem tulajdonosa
Nagy táp se kell. A gép nem igényel nagy teljesítményfelvételt.
Összeszedtem egy pár tápot, ami szóba jöhetne, persze a lista nem teljes. Árban sem azonosak teljesen. A lényeg az lenne, hogy 10 körül legyen, persze, ha mondjuk nagyon megéri 15 se sajnálnék kiadni érte,de szerintem nem nagyon kellene ennek a konfignak, játékra se használjuk igazából. Ha tudnátok ezen a listán kívül is esetleg bármit ajánlani megköszönöm. 4 sata csati jó lenne, mert pont annyi kellene. De ha nincs az se nagy baj, mert ugye át lehet alakítani a molexet.Chieftec CTG-400-80P
Chieftec CTG-450-80P
Chieftec CTG-500-80P
Cooler Master GX-450W
be quiet! System Power 80+
be quiet! Pure Power L7-430W
Sharkoon WPM400
Corsair CX430
ThermalTake Hamburg 530W
Aerocool VP-450 450W
Antec Basiq VP350P
Sharkoon SHA450-12EUP
FSP400-60APN
FSP Raider 550W
FSP HEXA 400 -
-
Ribi
nagyúr
válasz Apollo_21 #33199 üzenetére
Olvasd el az első hsz ide vonatkozó részét.
Egy táp vagy 5 féle feszt ad ki magából.
Ezek össz terhelhetősége éri el a tápra ráírt rétéket.
Vannak tápok amik 12Von le tudják adni majdnem a teljes terhelhetőség 100%-át, de rendszerint kicsit kevesebbet.
Egy táp ha 600Wos, akkor rendszerint 600Wot tud leadni a kábelein, általában még kicsit többet is, majd hogy ezt leadja el kell fűtenie valamennyi hőt ami a transzformálásból adódik.
Ez a hatásfok. De mint előbb már leírták példának. 350Wot táp le tud adni 350Wot, amihez ha 80% a hatásfoka 437W-ot vesz fel a konektor felől.
De itt a tesztben jól látszanak a részterhelések.
900Wot ad le 12V-n, a többi 120-at meg 3.3, 5 és 5VSB-n.
Kérdésre válaszolva, teljesen más. 12Vn annyit tud leadni, mint amennyit ráírnak. Régi tápok teljes W értékük alig felét tudták, mostaniak meg majdnem teljes W értéket tudják 12Vn.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- XPEnology
- Android szakmai topik
- LEGO klub
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest