- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
azzal nincs gond - reményeim szerint -, hosszas tervezés, és gyakorlott tervezőkkel való folyamatos konzultáció eredménye a gépház
még mindig nincs teljesen kész, csak a vizsgák miatt most nem tudom áttervezni
Szerk.: egyébként átlagosan 30-40 mm-rel lesz nagyobb, mint az átlag házak. 260 mm széles, 510 mm magas (15 mm magas lábakkal) és 525 mm mély. Ez lehetővé tesz közel 300 mm hosszú vga-t, 215 mm hosszú tápot, kb 190 mm magas cpu hűtőt. Szóval minden szempontból bőséges hely, megfelelő kialakításokkal annak érdekében, hogy kompenzálja a fa hőtartó és szigetelő hatását.
-
Potzee
addikt
-
BullZeye
veterán
Igen, de szerintem az pont elég 2014-ben egy 37kba kerülő gold plus táptól, mikor a konkurensek be se kapcsolják a ventit 30%-ig... de mint írtam, kinek mi. Rendeltem most még nagykerből 2-3 tápot, aztán meglátom mi tetszik, ha egyik sem, akkor tényleg marad HX520, ami azért szánalmas lenne.
-
Vajga
tag
Árban mondjuk belefér. De hogy ez most V550S vagy V550 az ördög tudja. Mi a különbség? Egyébként itt van.
-
-
Vajga
tag
SEASONIC S12 II 520W-Ez nem rossz, de úgy látom hogy nem egy ágon van a 12V, és nem moduláris. Egy ágon a 12V azért lenne nekem fontos, mert hülye vagyok hozzá. És ne kelljen azzal foglalkoznom, meg utánaolvasgatnom, hogy kell a 2 ágat összevonni, mit hová kell kötözgetni.
-
Vajga
tag
-
BullZeye
veterán
Szeretem mikor zéró háttértudással jön egy megmondó ember.
Húgomnak tönkre ment a tápja, ezt kihasználván, és mert van lehetőségem vettem egy ilyen tápot, hátha beválik. Tekintve, hogy a mostani HX520 már 6-7 éves, szerettem volna lecserélni egy hasonló jóra, ami megint 6-7 évig kiszolgál, viszont nem találtam olyat ami szimpatikus, így megvettem az egyik legjobb ár/érték arányút.
Mit vártam? Természetesen azt, hogy minden gépbekapcsoláskor virágba boruljon minden, és süssön ki a nap rögtön, az eső álljon el, legyen kellemes 25°C kint tőle télen-nyáron.
Félreértetted a "fogyasztással" kapcsolatos mondandómat, amire te gondolsz azt meglévő eszközeimmel nem is tudnám mérni. Lehet félreérthető voltam, de engem nem az érdekel, hogy a gép pontosan mennyit szipkázik a tápból, hanem az, hogy mennyit vesz fel a táp az áramhálózatról, hisz nem azért fizetek, hogy "mennyit eszik a gép", hanem hogy "mennyit eszik a táp".
És HX520-nak jó 10%al rosszabb a hatásfoka mint V700-nak, ehhez képest a fogyasztáson nem vettem észre 10%-os javulást, mivel túl van méretezve a kis fogyasztású gépemhez, és mivel teljesen fölösleges 700W-os táp, ezért gondoltam jót teszek valakinek, és oda adom neki pár ezerrel olcsóbban, a pár órát futott tápot. Ha senkinek nem kell, akkor fogom és visszaviszem 8 napon belül ahol vettem.Úgyhogy ha kell valakinek egy kb 4 órát futott CM V700 34k-ért írjon egy privit és elintézzük, hétfőn felrakom Hardverapróra, ha addig nem viszik el.
-
PyroS
senior tag
Szia. Akkor valamit félre olvastam a VGA tápigényével kapcsolatban.
Erről a házról van szó: CM Elite 110 -
Shifty01
aktív tag
Ebben irtad, hogy rendben van a: [link]
Ezt rendeltem, csak nem iponról.(#66523) Shifty01: Rendben van ez is.
Látom, hogy nem az de legalább a kábelek feketék a többit meg majd elrejtem, nem olyan nagy ügy. Inkább legyen goldos minthogy moduláris és bronzos. Azt hittem ennyi pénzből lehet az ilyesfajta igényeimnek megfelelöt találni de tévedtem.
-
Shifty01
aktív tag
Köszi a segitséget megrendeltem a s12G 450-et
http://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/seasonic-s12g-450-power-supply-review/Nem moduláris de a többi sok jó tulajdonsága kárpotol. Végülis feketének fekete nekem ez a lényeg.
Kamelot meg szerintem arra gondolt, hogy eredetileg nem táp gyártóként kezdték hanem csak később kezdtek el tápokkal foglalkozni.
-
Shifty01
aktív tag
Akkor felejtős ha nem eredeti enermax
Nem bírom megérteni, hogy 1 olyan jó hírű cég mint az enermax miért rombolja a presztizsét külső beszállítótol származó belsőkkel szerelt tápokkal, amikor maguk házon belül mérföldekkel jobbat tudnának csinálni.
Az SS amit irtál az igaz gold-os de drága :/Öszintén vallva, rendben van szép design ára is jó bronzos moduláris harisnyázott, viszont én jobban megbiznék 1 olyan cégben ami ezzel foglalkozik és erre van szakosodva. Mert ugye ez gyárt sok félét, és kicsit idegenkedek ezektől.
-
Shifty01
aktív tag
http://ipon.hu/webshop/product/enermax_triathlor_eco_450w_span_3_nap_span/568160
http://ipon.hu/webshop/product/enermax_lepa_maxbron_450w_span_2_nap_span/670618Azt tudom h a NAXN széria nem eredeti enermax volt... Ezekröl mi a szakvélemény?
Elsősorban a fekete szín miatt lenen igényem a harisnyára, de a sima harisnya nélküli fekete(összes) kábelű tápok is jók.
A SS G450el az a baj hogy 23 a legolcsóbb és arra még rájön a szállítás is :/ Nekem 20 lenne a keretem rá Max 21 ha a szállítás ingyenes mint pl pcland-on.v 220volt v edigital -
artiny
őstag
jaj nem lattam akkor meg amit irtal: Seasonic S12II-430-t
amugy ez 48€ afa nelkul (megtéveszto,elosszor engem is amikor pirossal emelik ki az áfa nelkuli árat.) de már cseszek rá megveszem ahogy itt van 58€ ert
430W eleg ennek a konfignak?
http://i.imgur.com/HIGCenL.jpg + ehhez még két darab 3,5 HDD -
vittorio7
őstag
Elsőnek én sem az RM-t javasoltam.
Seasonical indult a dolog. Csak nagyon halkat akart. De látom neked könnyebben, gyorsabban megy a szlovák oldalon a keresés.
artiny
-
vittorio7
őstag
ÉS az Ft-ba átszámolva kb. 15 ezerbe kijön?
-
vittorio7
őstag
Oké, oké.
De ez volt az alap kérdése artinynak. Meg artiny innen szerzi be a tápokat.
Hátha Te tudsz egy jó csendes olcsó megoldást ajánlani neki. Innen indult a kaland.
-
-
-
Bacusuz
őstag
2012.03 hóban vettem
hirdetésem -
XuChi
addikt
Nem tudom megmagyarázni, de egyszerűen nem ébreszt bennem bizalmat
. Anno volt egy A-Data 650W modularis tápom ami CWT beles volt HM650. Ezzel már rögtön a legelején az volt a bajom hogy hangos is volt, illetve cicergett nyekergett. Azóta kerülöm a CWT beles tápokat. Bottal sem piszkálom meg őket
Talán ez az ami miatt kerülöm őket
-
Stonerice
őstag
Én a helyedben mindenképp megpróbálnám megbeszélni iponnal. Ha nem gariztatják (ami a beszállítón is múlik) akko rpróbáld meg kicserélni másik típusra. Kis felárat megérne. nekem volt anno egy hasonló esetem egy másik cégnél, de megbántam hogy nem cseréltettem 3-4K ért. De az is kisülhetett volna az egészből, hogy visszaküldik ugyanazt. A4Team-től ne vásároljatok
-
bombibmw
veterán
Figyelj!
Én nem vagyok egy akadékoskodó ember és nem is szeretek senkinek a terhére lenni.
De ha egy picit visszalapozol,láthatod,hogy minden linkemben két ágasként van feltüntetve.
Nekem nagyon tetszik ez a táp,szinte már szerelmes vagyok,de inkább veszek egy egyágas XFX-et 16k,mint egy két ágas Seasonicot,amennyiben az osztott ága hátrányban áll az egy ággal.
Egyébként Te az "S",nem moduláris tesztjét linkelted,amit már néztem is egyébként.
Szóval a kérdésem továbbra is az:hátrány,vagy nem hátrány?
Peace -
fermacht1994
aktív tag
Azért nem húzom mert gyárilag túlhajtott Top edition, és maxra húzva 1100mhz/5800mhz sem kaptam csak +5 fps-t crysis 3-ba. Szóval nekem nem éri meg az az 5 fps, hogy 1 óra játék után rántottát lehessen sütni a nyákon
Illetve hamarabb is tönkremegy. Táppal nincsen baj, mert 650-es enermax van, előttem meg Gx 750 volt. Szerettem a gx 750-est, halk volt és megbízható csak sok felesleges kábel lógott bent a gépben :S
-
Csori96
tag
Az jó, ha elég a 400W-os, mert jelenleg is az van: FSP 400W EATX tápegység (FSP400-60APN)
Ha a jövőben bővíteni akarnám ezt a konfigurációt (pl.: egy erősebb videokártyával vagy bármi mással), akkor is elég lenne a 400W vagy be kellene ruháznom egy erősebb tápra? Amúgy a hűtés céljából (mi másból) beszerelt ventilátorok általában mennyit fogyasztanak, illetve megéri moduláris tápegységet venni?
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- PlayStation 5
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest