- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
nubreed #150512 üzenetére
Ez mimdegyik tápegységre igaz, mármint hogy sokáig bírja nálam egy FSP Raider II 550W-os megy több mint 8 éve, csak ventilátort kellett cserélni de technikailag még a gyárival is lett volna kellő hűtés csak a hangja lett túl hangos kerregő.
Egy tápegységben nincs mozgó alkatrész, a ventilátoron kívül ez a kulcs ami miatt sokáig bírja. A kondik kiszáradhatnak, esetleg forrasztások elengedhetnek. Ezért mernek annyi garit adni. plusz extrém terhelésnek sincs kitéve általában.
Van egy ősrégi notim külsű tápegységgel (az a klasszikus kocka táp telesen passzív cucc) 15 éve megy vele a noti.Ellenben egy VGA már elég komoly hőingadozást kaphat terhelés vs. idle állapot között bár ott is inkább a venti szokott kehesedni és a forrasztás elengedni (arra is van megoldás a BGA)
Tudod mire nem szeretnek sok garit adni? Egy dual analóg kontrollerre
-
jeni
félisten
válasz
nubreed #150512 üzenetére
Sajnos ha Seasonic néven jön ki egy tápegység az sem lehet 1000% ,hogy hibátlan,bármi elromolhat.
Most is panaszkodnak az egyes (nem mindegyikre, szerencse kell egy tökéletes példány kifogására) Seasonic belsővel készültekre, amin vagy a venti hangos vagy a tápegység ciccereg.
Az egy Phanteks módra átalakított lett,lehet ez is bekavart neki.
Vagyis dupla ATX 24pin csatlakozási lehetőség amire még egy tápegység köthető rá sorban.
Másoknál akik megvették a Revolt Pro-t ,szabálytalan, nem rendszerű venti működésre panaszkodtak.
Én csak azért vettem meg a piacról mert árához képest nagyon olcsón adta és a papirok,számlák rendben voltak,minden meg volt hozzá. Semmit se veszítettem vele,sőt nyertem azon 17ezer Ft-t pluszban,persze ilyenkor szokásos szerviz/bolt procedúra volt még előtte.
Azóta jöttek ki újabb típusok,azokon már nincs ilyen extra 24pin funkció.
Persze ez nem 100%,hogy amiatt voltak vele gondok. -
-
-
Horri_
csendes tag
válasz
nubreed #142148 üzenetére
Nem csak abban, rengeteg más tápban van Rubycon kondi. De igen, az egy japán márka és nagyon jó ráadásul. SS Focus-ban csak japán kondik vannak, csak az a random, hogy milyen gyártótól van a japán.( Rubycon,Nippon Chemicon,Nichicon és Hitachi). Ha jól tudom a Seasonic ezeket a japán gyártókat váltogatja. (Tesztek és saját tapasztalat alapján)
-
Horri_
csendes tag
válasz
nubreed #142143 üzenetére
High Power belsős. Újonnan elég jól teljesít a teszteken, viszont a kérdés, hogy a taiwani Teapo kondenzátorok miatt mennyire öregszik gyorsan. Az elsődleges oldalon legalább japán a kondenzátor, de a másodlagoson csak taiwnai Teapo kondenzátorok vannak.
Itt egy Tomshardware teszt a 850W-os verzióról. -
Horri_
csendes tag
válasz
nubreed #142136 üzenetére
Viszont azt ne felejtsd el, hogy a gyártó mindig megadja az eredeti garanciát. Ha megveszel 1 Seasonic GX tápot valahol mondjuk 2 év garanciával, a Seasonic Supportnál le tudod garanciáztatni és ők megadják az eredeti 10 évet. Itt csak az a gond, hogy a legtöbb esetben neked kell a csomagküldés árát állnod és általában német székhelyre szokták kérni, szóval 5-6 ezer kb, ha nincs hivatalos partnerkapcsolatod futárral, akkor jelentősen olcsóbb.
-
Horri_
csendes tag
válasz
nubreed #142005 üzenetére
Csak japán kondenzátorokat használnak a Seasonic Focus Gx tápegységekben. Az véletlen, hogy Rubycon vagy Nichicon vagy Hitachi vagy Nippon Chemicon. Ezek mind jó minőségű japán kondenzátorok, szinte lényegtelen, hogy melyik lesz benne. A Seasonic weboldalán és a tápegység dobozán is fel van tüntetve, hogy csak japán kondenzátorokat használ.
-
Morris
veterán
válasz
nubreed #142005 üzenetére
Kipróbálom, aztán majd látjuk.
Keresgéltem coil whine témában is, de nemigen volt rá panasz.
Ellentétben a Fractal design egyik tápjával.Koxx: a sima focus széria szerintem kicsit visszalépés a korábbi focus plus-hoz képest. Hiába írják hogy fejlesztett széria, érződik rajta, hogy olcsóbb az anyaghasználat.
A prime szimpatikusabb volt nekem is, de magas a felára. Szerintem nem éri meg, hiába nézegettem. -
andrade
senior tag
válasz
nubreed #33563 üzenetére
Az bizony lehet hogy grafitos szivacslapot adtak hozzá, nem állítom hogy minden alaplapot ilyenbe csomagolnak. Ez a rózsaszín félkemény lap jó alátenni esetleg kettőbe hajtva.Számtech boltosnak biztos marad ilyen. Egy hozzászóló mutatott ilyent épp! Ez polisztirol anyag míg a laza puha szivacs poliuretán.
-
andrade
senior tag
válasz
nubreed #33553 üzenetére
Én amikor alaplapot szerelek be nemcsak a lecsavarozóhelynél fogatom le hanem vannak furatok amikbe fehér műanyag támasztóbakot lehet tenni ami pont ilyen esetben jó amikor be kell dugaszolni valamit.Azt is lehet csinálni hogy beszerelés nélkül párszor a dugót ki be helyezzük hátha könnyebbé válik utána a behelyezés.Én minden alkatrészt beszerelés nélkül asztalon kipróbálok egyrészt a csatlakoztatások miatt másrészt ha gyenge alkatrész van az a rövidebb üzem alatt is kijöhet.
-
andrade
senior tag
válasz
nubreed #33551 üzenetére
Van az a rózsszín műanyag amit az alaplapokhoz adnak, a dobozban az van az alaplap alá téve. Arra kell vigyázni nehogy nagyon behajoljon az alaplap és nehogy rövidzár legyen mert a feltöltött kondit rossz helyre zárva alkatrész mehet ki. A nagy behajlás miatt a fólia is elpattanhat
-
04ahgy
nagyúr
válasz
nubreed #33443 üzenetére
Nagyon egyértelműen a HX650. Seasonic bél, legalábbis a régi HX650 (CMPSU-650HX). Nagyon jó ez is, de elvileg van belőle még újabb, HX650 Gold. Ha jól tudom, az már CWT beles, a P/N és a ventilátorrács alapján különböztethető meg a régitől.
(#33444) Tibi86: Szeretem, ha igazam van.
És annyiszor van igazam, ahányszo csak akarom! Há nincs igazam? Nem? De! [link]
HGyu
-
Apollo_21
addikt
válasz
nubreed #33273 üzenetére
Nem tudom mennyire aktuális esetleg még...biztos volt sok "jó" ajánlás a témában..de egy Corsair GS széria is biztosan kielégítené az ígényeidet...nekem egy Aerocool Extreme engine 3Tbe volt..felsötápos....most egy HAF 922ben van és szuperul elég mindenhova a kábel..és 23körül kapni is lehet...
-
bluyoo
nagyúr
válasz
nubreed #33276 üzenetére
Hát azért nem tudom hogy menyire lehet egy ilyen kaliberű táp "zajos"
Mondjuk a COOLERMASTER Silent Pro Gold 600W biztos nem zajosde már a kereted felső határát súrolja már ha kapsz valahol.
De várd meg a szakikat .... biztos tudnak minden kritériumra megfelelőt. -
-
Potzee
addikt
válasz
nubreed #32281 üzenetére
Be Quiet! Straight Power BQT E9 450W
Seasonic M12II-520 (SS-520GM)
...bár ezek 22k felett vannak... -
Potzee
addikt
válasz
nubreed #32277 üzenetére
Be Quiet! Dark Power Pro P10 850W
80Plus Platinum, Seasonic belső, 4x 12V-os ág - 30-30-35-35A, 135 mm-es BQ! SilentWings venti...68k -
vzsryl
nagyúr
válasz
nubreed #32020 üzenetére
Két idézet az előbb linkelt Tápajánló Táblázatból:
"[#1] Isual - 2011-06-27 21:40 Igényes dobozban, minőségi táp, hosszú kábelekkel, SLI/CF támogatással! Nagyon halk, szinte minden rendszerben a leghalkabb komponens lesz, mind alapjáraton, mind terhelve. És 7év garancia van rá, ez nálam nagyon fontos szempont volt! Véleményem szerint a 600-650W-os moduláris tápok kategóriában ez a Best Buy!"
"[#2] mpierre - 2011-09-03 17:58 Szokásos corsair csomagolás, teljesen rendben van. Tán az alsótápos házakhoz rövid a kieg 12V-s ága. Flexibilis kábelekkel, minden jó, tökéletes... Ellenben melegszik, de nagyon. Terhelve ~50% körül hajtva, igencsak forró levegőt lehel ki. Még jó, hogy 7 év gari van rá."
(#32021) kovi831: Szia!
Az egyik legstabilabb tápegység széria volt a piacon a Delta GPS (ez van a Chieftec GPS-ben is), tehát nem szériahiba, sőt az sem teljesen biztos, hogy a tápod adta fel.
Mindenesetre ha újat akarsz venni, akkor a márkánál maradhatsz, de ma már a CTG-500-80P a best buy.bluyoo: Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Macska topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest