Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brutus880
tag
válasz 04ahgy #33795 üzenetére
Akkor kijavíthatnák a szöveget hogy PCI csatlakozó nem VGA.. Nem félreértelmezésként írtam hanem csak előttem egy poént aki meg ezt nem tudja felfogni hogy nem kell komolyan venni na az az analfabéta... de áh mindegy nem vitázgatok én ezen.
Gyakran használnak nyomdafestéket nem tűrő szavakat, igaz, nem kötőszó gyanánt. De nekem elhihetitek: egészségesebb bármely nyugtatónál!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Brutus880 #33793 üzenetére
Igen, és a szövegkörnyezet nélküli, kiragadott idézetek (szándékos) félreértelmezése meg még nagyobb vicc.
Csatlakozók
20+4 tűs ATXEATX táp
4 tűs táp
2 db molex
4 db SATA
1db floppy
1db 6 tűs VGAEgyértelmű, hogy pontokba szedett felsorolásról van szó, kiemelve innen ez így értelmezendő: "1db 6 tűs VGA [csatlakozó]".
Gratulálok. Oliverda aláírását olvastad már? Vicc.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
kiscsatho
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi géphez elég lenne egy Chieftec ctg-450 -es táp szerintetek? Ha nem, tudnátok ajánlani másik tápot hasonló árkategóriában?
A gép pedig:
i3 2100 8gb ram, radeon 6770 és egy 500gb sata2-s hddA távoli jövőben a CPU-t cserélném egy i5-re.
Előre is köszi a válaszokat.
-
04ahgy
nagyúr
válasz tornas #33791 üzenetére
Hát, ha megveszed, és nincs rajta PCIe csati, az megtévesztő kereskedelmi gyakorlat, mely széles közönséget érint. A fogyvéd szereti az ilyeneket.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz tornas #33787 üzenetére
Ez erősen régiótól függő. Én még olyannal nem találkoztam, de nem tagadom, hogy létezik.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz #46372352 #33775 üzenetére
Futtasd többször is a DLGDIAG-ot. volt FullErase is? Az a program adott hibát, vagy azt mondta, minden OK? Dugd át másik portra, másik SATA kábelre, másik tápcsatira a HDD-t, a biztonság kedvéért.
(#33776) Brutus880: 5 percen belül, ha eszedbe jut még valami, használd a szerkesztés gombot!
(#33774) andrade: "A processzor megy a 4-es dugóval is csak nem lehet tunningolni." - Miért ne lehetne? Az ekkor felvett teljesítményre kell figyelni, hogy ~140W alatt legyen. Egy 77W TDP-s i5-3570K-t simán lehet 4 tűs ATX12V tápcsati mellett is tuningolni.
(#33772) andrade: "Azt írtam csak vesszőt nem tettem!" - Már mondtuk, hogy figyelj oda a magyar nyelv helyes használatára, ha nem szeretnéd, hogy félreértsenek.
(#33771) sedo: Kábelhosszban nagyon rövid az APN széria. Itt találsz infókat a kábelhosszokról, csatlakozókról: http://jotapok.atw.hu.
(#33753) kutkut: Bátran vedd meg az FSP-400-60APN-t, vagy akár a 350-est. Ilyen átalakító is létezik, az a VGA meg alig kér valami áramot. Amúgy a legtöbb PCIe tápcsatis VGA-hoz mellékelnek egy átalakítót.
(#33752) Ribi: Eléggé le van maradva a Corsair oldala mostanság, mert a tápokkal már találkoztam, amiket MMIX linkelgetett a Corsair tápok topikjában.
HGyu
-
Brutus880
tag
válasz #46372352 #33775 üzenetére
Ha a merevlemez adapterével nincs gond, a merevlemez haldoklik.
Egy módon tudod megerősíteni: óvatosan kiszeded a merevlemezt az USB házból, belül SATA lesz. Átkötöd a gépedbe és úgy is teszteled. Amennyiben ott is ue. a helyzet, a merevlemez hibájáról van szó. Ha hibátlan, az USB adapterrel vagy kerettel lehet gond.
Gyakran használnak nyomdafestéket nem tűrő szavakat, igaz, nem kötőszó gyanánt. De nekem elhihetitek: egészségesebb bármely nyugtatónál!
-
sedo
tag
Sziasztok!
Egy bitfenix shinobiba asrock a75m alapra építenék egy konfigot, ehhez keresnék megfelelő tápot. Egy minőségibb 350W-os hosszabb távon is elég lenne, így nem is nagyon gondolkodom feljebb (max 400). Alapvetően az FSP350-60APN-t néztem ki, főleg a szimpatikus ára miatt. Igazából ha van értelme nem bánom, ha pár ezer forinttal többet kéne költeni rá, de ebben az ár intervallumban nem láttam megfelelőbb tápot.
Felmerült a kérdés, hogy az alaplapi tápcsatlakozó 8 pines, míg a tápon csak 4 pines csati van. Ennek van bármi jelentősége?
A kábelei ennek elég hosszúak, hogy az alaplapi tálca mögött vezetve is elérjenek a szükséges távolságokba?
Van max pár ezer forinttal feljebb (mondjuk 12k-ig bezárólag) olyan táp, ami valamiért megérné a plusz költséget? Halkabb, minőségibb, jobbak a kábelei, stb...Köszi előre is!
-
Brutus880
tag
válasz hollozoli #33761 üzenetére
Ha 800MHz-en nincs közös időzítés, és 667-en meg van, akkor 667-en tud csak menni. Ezért szokás/érdemes memóriát kitben venni. Láttam már olyat is, hogy 2 darab 800-as csak 533-on tudott együtt menni, mert egyéb kompatibilis felállás nem volt.
-
hollozoli
tag
-
Brutus880
tag
válasz hollozoli #33758 üzenetére
Én ott szerintem szakadt, vagy nyúlott ellenállás adja meg lehet hogy a kondik már felpúposodtak. Folyamatosan pittyeg a táp amikor a tápnak beterhel valami?
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz hollozoli #33758 üzenetére
ott sztem nem a tápnak lesz baja. Pittyegés lehet hibakód is, nézz utána az alaplapod kézikönyvében a hibakódoknak. Lehetséges akár memóriahiba is.
Én viszont még mindig kíváncsi lennék, hogy javallott-e egy ILYEN táp beszerzése (sajna amit kinéztem sharkoon-t nem kapható most, ahonnan venném, ez pedig kb. ugyanazt tudja, elvileg kicsit többet is)
-
hollozoli
tag
Elnézést, hogy megint zavarlak titeket.
De kicseréltem a tápomat XILENCE-ről FSP400-60APN -re. Ahogy javasoltátok.
De ugyanazt csinálja a gépem. Pittyegy a táp, mielőtt bármit is elindítana, és max. a linuxot képes elindítani. A Windows-t nem.
Az alaplap előző tulajának SATA-s HDD-je és DVD-je volt. Én viszont IDE-s cuccokat raktam rá. És az IDE-s DVD marha sokat villog, mielőtt működni kezdene. Az nem lehet, hogy valami BIOS beállítási problémám van csak?
Ja igen, a 800MHz-es DDR2 RAM-omat a gép 667-nek látja.
Segítsetek lécci!
hollozoli
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
Aerocool Strike-X 500W tápról van valakinek valami tapasztalata?
-
kutkut
addikt
Sziasztok! Egy gyors kérdésem lenne. Ugye jól gondolom, hogy egy FSP-400-60APN bőven elég egy hd7770 és hasonló szintű vga-nak?! g860 vagy i3-2120 lesz mellette.
Meizu MX3 32GB
-
04ahgy
nagyúr
Hmmm, ez tényleg az, aminek látom? [link] - mintha a legújabb CX lenne, már csak a Bronze miatt is. [link] és [link]. Kíváncsi vagyok a Flextronics bélre az AX1200-on kívül is.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz compifan12 #33746 üzenetére
Aurum Gold AU-700!
HGyu
-
-
pcsabat
őstag
jobban jársz az aurum-al, halkabb az tuti. Bár mindkettő jó cucc.
-
Brutus880
tag
Én az Aurum Gold-nál teszem a voksot!
-
compifan12
csendes tag
szerintetek fsp raider 750w vagy fsp aurum gold 700w?
,assasin's creed 3 jöjjön már!,asrock extreme 4,intel core i5 3570k,sapphire hd 7970,kingston 16gb 1600mhz,seatage 1tb 7200rpm,samsung ssd 830 128gb,zalman z11 plus,chiethef ctg-500
-
04ahgy
nagyúr
válasz Brutus880 #33740 üzenetére
Írtam, hogy elég a 400W: [link], de neki két PCIe tápcsati kell, az meg nincs a 400w-oson.
(#33741) PiE137: Tápcsere!
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz Montesantos #33727 üzenetére
köszi! Lehet beruházom egyre.
-
PiE137
senior tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy lecsélem a deszkám és a cpu-t.
Core i7 3820-at tervezek, ami ugye 130W tpd-s.
Azon agyalok, hogy ha szeretnék még egy giga 6850-et, hogy cf-be legyen, elég lesz-e a mostani lcp550-es tápom, vagy az már tápcserés akció?
1 dvd író, 1 sata3 ssd, meg a mostani sata2 winyóm lenne még rajta, plusz van egy nzxt ventiszabályzóm, ami asszem 1 fehér tápcsatiról kap bemenőt, 5 ventit vezérel.Szal tápcsere kell, vagy nem?
Köszi a választ előre is! -
04ahgy
nagyúr
válasz inter89 #33735 üzenetére
Két PCIe csatlakozóval a Hexa 500 és a CTG-500-80PB rendelkezik. A többi ajánlott táp, két PCIe csatival ennél drágább. Itt nézelődj, ezek mind ajánlottak: http://jotapok.atw.hu/
HGyu
-
bel6
tag
Vettem egy CTG-500-ast, mert ezt tanácsoltátok itt a fórumon. Köszönöm tanácsot (04ahgy-nek külön), nagyon meg vagyok vele elégedve. 0 azaz nulla watt a fogyasztása a gépnek kikapcsolva. A régi passzív pfc-s HyperPower (mai napig is köszöni jól van) 5 kemény wattot eszik ugyanazzal a mérővel. Féltem hogy hangos lesz, de ennek nincs is hangja. Aki ezt ajánlja annak +1.
Üdv.
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz inter89 #33731 üzenetére
Azzal a táppal azt az áramzabáló CPU-t eddig is bátor volt etetni. Chieftec CTG-500-80PB ajánlott az új VGA-val, az két PCIe tápcsatis már.
HGyu
-
inter89
csendes tag
Sziasztok!
Most egy HKC usp 5550 tápom van 9400 gt videokártyával.Most szeretnék cserélni videokártyát mert már nem éppen mai darab.
Két típust nézegetek gtx 460 Oc 1 gb,és 6850 Hd 1 gb,de valószínű előbbit fogom megvenni.
Kérdésem az lenne HKC táppal bemerjem vállalni az új vga működtetését vagy nem?Nekem eddig semmi gondom nem volt a táppal,de ahol utána olvastam mindenki szidta.
Ha nem jó milyet ajánlatok hozzá?(legolcsóbbat,megbízhatót,meg két pci-e csatlakozós kell az újabb vgakhoz)
Gépem adatai:
9950 Quad-Core Processor, 2600 MHz X 4 mag
Alaplap Asrock K10N780SLIX3-WIFI
8 gb ram(4 x2)
9400 gt 1 gb vga
2 x 500 gb winchester
Hkc usp 5550 táp
Előre is kösz a válaszotokat![ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Bobbysolo #33728 üzenetére
A Hexa-500-nak kb. olyan hosszúk a vezetékei, mint a SueprB 460-nak, csak két PCIe tápcsati van rajta.
Én is inkább a CTG-500-80PB-t javaslom a hosszú veztékek miatt.
HGyu
-
Bobbysolo
tag
Sziasztok szakik,
A hétvégén behalt a Gigabyte Suberb 460-am, így hát új tápot vennék ebbe a gépbe:
E8400 @3.6GHz, MSI Hawk 5770, Gigabyte GA-EP45-DS3
12-13 ropogós ezrest szánok rá, jó lenne, ha jobb lenne a kábelezése, mint az előbbinek, és persze minél halkabb, annál jobb, de nem ez az elsődleges.
FSP Hexa 500 pl?Köszönöm!
-
nyaflaty
tag
Sziasztok Tápguruk!
Abban kérném a segítségeteket, hogy egy AMD FX 6100- hoz és egy ASUS 7850-hez ASUS M5A97 pro alaplapban két vinyóval egy optikával elég e ez, vagy inkább az 530-as. Esetleg ebben az árban inkább valami más?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Sötétben minden tehén fekete kivéve a kéket mert az zöld
-
pcsabat
őstag
sziasztok!
Róla mit lehet tudni? Megbízható? Halk/hangos? Gondolkodom, hogy lecserélem a Hexa 500-t rá a kábelek miatt. A dobozára 2 pci-express csati van ráírva, ennek ellenére a termékleírásánál 1 db van feltüntetve. Ebből melyik az igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
"(K-s proci és alapórajel ezt sosem értettem. )"
Pedig nagyon egyszerű oka van. Ugyanannyiba került, mint a szorzózáras verzió. Annak ellenére vettem ezt, hogy tudtam, hogy elenyésző lesz az az idő, amikor magasabb órajelen fog futni a proci.
Volt, hogy meghúztam 4.5-re, 5-re, de fölöslegesen nem csinálok kazánt a gépemből.Jelenleg hexa 500 van, azt akarom cserélni. A straight power 400 lehet, hogy bír annyit, mint a hexa 500?
-
04ahgy
nagyúr
válasz jozsi252 #33718 üzenetére
A VX450 2007-es cucc, él és virul, még most is megállja a helyét a friss versenytársakkal szemben. A GPS szériás Chieftec-ek még régebbiek, azok is csak hatásfokban vannak lemaradva.
HGyu
-
jozsi252
veterán
válasz 04ahgy #33715 üzenetére
Természetesen nem hátsó szándékkal írtam, hogy rossz és úgy akarom eladni. Hanem csak szimplán úgy vagyok a dolgokkal hogy ami gari lejárta közelébe van azokat a dolgokat eladom. Illetve amúgy is 2-3 év alatt elavulnak a dolgok számtechnikába.
Oksa akkor megfogadom a tanácsod és akkor nem válok meg tőle, hanem használom ameddig bírja.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
04ahgy
nagyúr
válasz jozsi252 #33711 üzenetére
"épp azt szeretném elkerülni hogy még azelött váljak meg tőle mielött kileheli a lelkét"
Ezt mondjuk mi is! Kerüld el az elromlása előtt tőle való megválást... Sokáig ki fog még szolgálni.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
Sziasztok!
A konfigom:p67 pro3-- 2500k--560ti oc--ssd--2 vinyó--3 venti a házban.
A táp amit választottam a Be Quiet Straight Power E9-400W
A kérdésem az, hogy elég hozzá a 400, vagy legyen a 450?Előre is köszi!
-
jozsi252
veterán
válasz vzsryl #33708 üzenetére
vzsryl & 04ahgy Tudom hogy elég nagy a tűréshatára neki, illetve télleg nagyon jól eltalált táp. A winyóvétel csak a kissebbik úgymond indok rá. A nagyobbik hogy 4 éves lehet kb a táp, és épp azt szeretném elkerülni hogy még azelött váljak meg tőle mielött kileheli a lelkét.
Lehet hogy még 4 évig jólenne, de túl sok gondot fordítok a gépemre aztán nem szeretném hogyha a táp elszáll, nehogy valamit magával vigyen. És ez lenne a fő indok ami miatt elszeretném adni.
Vagy szerintetek ha kileheli a lelkét akkor nemkell attól félni hogy ad egy kis plussz áramerősséget vagy feszt a lapnak illetve a többi dolognak?
Amúgy 0-24h-be UPS-re van rádugva a gép.
iPhone 16 Pro Max
-
04ahgy
nagyúr
válasz jozsi252 #33707 üzenetére
+1 vzsryl álláspontját megerősítendő! Én amíg a lelkét ki nem leheli, le nem cserélném a VX450-t. Anno benchmarkoltam húzott X6-1055T mellett HD5970 + HD5870 CFX-et vele, és derekasan állta a sarat!
(#33709) kickboxko: Akkor Chieftec CTG-500-80PB, Corsair CX430 v2 (csak egy PCIe tápcsati van rajta), Corsair CX500 v2 (kicsit drágább a keretednél, de nem vészesen, hosszú kábelek, harisnyázott, fekete).
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz kickboxko #33706 üzenetére
Szia!
Be Quiet Straight Power E9-400W.
(#33707) jozsi252: Szia!
Egy mai vinyó 2-3W-ot fogyaszt. Pár évvel ezelőtt is ez csak max. 4-5W volt... Szóval miért is szeretnél másik tápot venni? Előrébb nem jutnál, főleg ennyi pénzből. A VX450 egy piszok jól eltalált táp volt.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Táp vásárlásában kérnék segítséget. Úgyérzem hogy nyugdíjazom a jelenleg is tökéletesen működő Corsair VX450-es tápomat. Nagyobbat szeretnék venni mert tervezem még winyó vételét, és nemakarom hogy esetleg kevés legyen a táp.
i5 2500 - 560ti - Z77Pro 4 - 8gb ram - 1 ssd - 1 hdd - 1 dvd író
Ez lenne a konfigom. Ehhez mit ajánlanátok? Én továbbra is Corsair-re gondoltam, mert tökéletesen megvagyok vele elégedve, így márkahű szeretnék maradni.
20-25k körül adnék ki sacc per kb. TX illetve GS szérián gondolkozok. Melyiket tudnátok ajánlani? Illetve ha van más, jobb akkor azt is szívesen meghallgatom.
köszönöm
iPhone 16 Pro Max
-
kickboxko
tag
Sziasztok !
Egy halk jó hatásfokú táp ajánlatot szeretnék kérni ehhez a konfighoz.
- i5 3570
- HD 7870
- HDD+ SSD
- Asgard pro vagy NZXT 410 ház
- 8Gb Kingston 1600Mhz Cl 9
- 2-3 házhűtő venti
- H77 -es lap[ Szerkesztve ]
"Life is simple"
-
04ahgy
nagyúr
válasz Grave_444 #33703 üzenetére
De ott a GTS 250 is, amihez megint nem javasolja a nagyobb tápot. Annak is 150W a TDP-je (Amúgy erős a gyanúm, hogy a két tápcsatlakozó miatt javasolja a 450-est.)
Mondjuk a GTX680 is benne van, az két tápcsatlakozós, és 150W felett van a TDP-je (195W), de játék alatt is 150W-ot azért megeszik.
A lényeg, hogy a HD6870-t fogja bírni a táp azzal a procival. Aztán, ha kímélni akarod, ott az alulfeszelés lehetősége (kis házban az a hőtermelés visszafogásával hangerő csökkenésben is manifesztálódhat).
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Grave_444 #33700 üzenetére
Tuning nélkül elvinné, a Graphic card length reference részen szerepel a 8800GTS 512MB, annak hasonló a fogyasztása, és ott még nem javasolja az erősebb tápot. 12V-on 264W terhelhetősége van, ami igen jó. Természetesen a Silverstone tápok minőségiek és ajánlottak.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Forestgreen #33694 üzenetére
Csak a 4 tűs 12V-os csati ér alsó tápos, nagyobb házban üzembiztosan, hátul vezetve el az alaplapi aljzatig.
(#33697) margithid: Annyiban biztosan jobbak, hogy a táp kintről, hideg levegőt szív, ami a kondenzátorok élettartamára lehet jótékony hatással (mondjuk felsőtáposban is ki lehetne vágni egy szellőzőrácsot felül, és a szokványos helyzethez képest fordítva beépíteni a tápot, ekkor kevesebb szöszt és port szedne fel a földön tartott gépek esetén). Annyiban is jobbak, hogy az eredő súlypont alacsonyabbra kerül.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Be Quiet SFX-L Power 600W Gold Moduláris SFX / ITX Tápegység
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Garanciális Fractal Design ION+ SFX-L 650W 80 PLUS Gold
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest