- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem akarjátok frissíteni az összefoglalóban linket ajánlólistákat? Az árkategóriáknak már köze sincs a valósághoz. Pl a Seasonic G550 ~10k-val kilóg a táblázatban szereplő kategóriából, és nem lefelé. (Ipon árgrafikonja szerint meg kb csak egy pillanatra volt benne a kategóriában, gondolom akkor is csak elírták az árát.)
-
Hunork
veterán
válasz
sevi90 #110086 üzenetére
Hmmm, jó meleg lesz majd odabent... Én szeretem a kocka házakat, de az Aeneas alá nem mentem méretben, mert egy próba erejéig nálam volt egy Styx, és hát nem tetszettek a hőmérsékleti adatok. De ez csak szubjektív vélemény. Kicsit nagyobb kockában egy halom jó,extra csendes, félpasszív tápot találhatnál.
-
_Atesz
addikt
válasz
Lordvipi #110085 üzenetére
Chieftec Force CPS-400S-> fix kábeles, kb. 80+ Bronze, közepesen halk, 2 év garancia. (csak felső tápos házba jó)
FSP Hexa+ 400W-> fix kábeles, kb. 80+ Bronze, közepesen halk, 3 év garancia.
Az igazán halk tápok 14k felett vannak, pl.:
Be Quiet Pure Power 10 300W (BN270) -> fix kábeles, 80+ Bronze, halk, 3 év garancia.
Be Quiet Pure Power 10 400W (BN272)-> fix kábeles, 80+ Silver, halk, 3 év garancia.
-
MMIX
addikt
válasz
sevi90 #110086 üzenetére
Fizikai korlátok miatt az extra halkság nem(nagyon) fog menni. (helyhiány a tápban, kicsi/vékony ventilátor)
Pár 100W-os gép esetén talán nem pörög még nagyon. 450-500W az már az SFX-ek teteje közeli méret.Próbáld meg szerintem a Corsair és az ENERMAX SFX tápokat.
Egyéb márkáknak vannak SFX-L tápjai (Sharkoon , Chieftec, Silverstone) tápjai kb azonos belső.
Az új SFX tápok (és belsők) még nincsenek a boltban. Computex 2017
-
sevi90
csendes tag
Sziasztok!
1.: Mennyit szánnál rá?
Nagyon max 35k, de jobb lenne minél alacsonyabban
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Gtx 1070, ryzen 1600 3.8Ghz-re rángatva. Ház:sg13
kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
SFX méret
Jó lenne, ha lenne hozzá Atx->sfx konverter bracket
Moduláris kivitelÉn olyan 450-500W-ot számolgattam, hogy az lenne valószínű az ideális.Ezek a tápok mennyire hangosak?
Köszi: Sevi
-
Lordvipi
csendes tag
milyen tápot ajánlotok ehhez a konfighoz?
megbízható legyen és halkIntel Pentium G4500 3.5GHz de,majd váltok ( Intel Core i5-6400 ) -ra durván 1 hónap múlva
8GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black
GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2GB GDDR5 128bit
ASRock H110M-HDV
500GB Toshiba 3.5" SATAIII 7200rmpés max 10-14-et szánok rá
-
_Atesz
addikt
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Adott egy NZXT Phantom 530 ház. Ebbe szeretnék tápegységet de fontos lenne hogy megfelelő hosszúságúak legyenek a kábelei. Valaki tudna ajánlani valamit? 4-500w körül szerintem elég lesz nekem és 14~ ezer forint környéke.
-
MMIX
addikt
"Xilence EU80+Gold tápok jönnek."
Íme, Xilence Performance X 650W (XP650R9) teszt, www.hardwareluxx.de
LLC+DC-DC, talán XHY Power.
Mostani ára szerint 72-75€, 2év garancia, regisztrálva 3 év. -
Hunork
veterán
válasz
penzesattila #110077 üzenetére
Nagyon szívesen!
Jut eszembe, neked is szól, meg mindenkinek, az Összefoglalót nyisd ki, és van felül egy link az ajánlott tápok listájáról. Onnan sok minden infót megtudsz! -
Hunork
veterán
válasz
penzesattila #110074 üzenetére
Hát ha ennyi van rá, és csak FSP, akkor jó az, Gold.
Ha még van esély, akkor itt vannak ezek, bőven elég neked a 600W is (max 400W-ot eszik a géped):
BE QUIET! Straight Power 10 600W CM Gold, Moduláris, 5 év gari
EVGA G3 650W Gold, Moduláris, 5 év gari, kikapcsolható félpasszív
SEASONIC Prime Gold 650W moduláris, kikapcsolható félpasszív, gyártóval intézve akár 12 év gari, de ebben nem vagyok otthonos, hogy kell intézni, gondolom kell reg hozzá... -
penzesattila
újonc
Üdv újra!
#110023 számú hozzászólásomra reagálva ajánlott Hunork egy tápot crossfire-hez, ami teljesen rendben is van. Viszont ez a cf elég macerásnak tűnik, inkább maradnék a szimpla megoldásnál. Ehhez én egy ugyancsak fsp tápot néztem ki a hydro g 650-esét. Jó döntésnek vélitek avagy tudnátok ajánlani hasonló megoldást más márkában, vagy akár jobb ár-érték arányban?
Válaszoka előre is köszönöm!
-
Hunork
veterán
válasz
woci01 #110068 üzenetére
Minőség, megbízhatóság, 80+ tanúsítás. Ha már legalább Bronze, akkor a hatásfok nagyobb, a fogyasztás stabil és egyenletes. Erről itt olvashatsz bővebben, ha érdekel.
Csak példakánt a VGA-ról: a GTX1070 szintén 150W, míg a GTX1080 180W fogyasztással bír jelenleg. Ezek ugye nem olcsó kártyák, 140k felett vannak. Vagy AMD részéről pl az RX 580 185W-ot kér. Tehát nem kell feleslegesen nagy teljesítményű tápot venni, mert Chieftec és 600W, inkább egy drágább, de Bronze, Silver, netalán Gold hatásfokú jól becélzott teljesítményűt. Amiket felsoroltam a nagyon jó kategóriába tartoznak.
Ciripelés: ez sajnos mindig benne van a pakliban. Nálam egy FSP hyper ciripelt, zörgött, de más táp nem.
Ha biztos nem akarsz ciripelést, akkor még szóba jöhet a Silver minősítésű BE QUIET! Pure Power 10 500W is, 23k körül. Szinte hangtalan.blue01song: hát én inkább FSP részről hallottam ilyet, de minden gyártótól előfordulhat egy rossz sorozat.
-
woci01
tag
válasz
Hunork #110066 üzenetére
Ez az 5-6 k különbség miben nyilvánul meg, mi miatt ajánlod inkább a SEASONIC S12II 520W - FSP Raider II 550W Silver páros közül valamelyiket?
Azt nem tudom, hogy az új kártyák milyen fogyasztásúak mostanában, de akkor ezek szerint nem nőttek ehhez képest. Alapvetően csak ez miatt akartam, nem akartam dupla VGA-t.
Köszi a gyors választ!
-
Hunork
veterán
válasz
woci01 #110065 üzenetére
Szia!
Igen, az táphiba lesz.
Kicsit többet költesz és hosszú távra jól leszel:
SEASONIC S12II 520W Bronze (vagy ha nagyon kell a Watt, akkor SEASONIC S12 II 620W)
FSP Raider II 550W Silver
Egyik sem több, mint 21-22k
Ha viszont ennyi a kereted (a Chifi 16k körül van, amit írtál), akkor meg inkább ezek 20k alatt:
FSP Hexa+ 500W
Antec VPF550 550WKérdés, mit jelent az erősebb VGA? Mert nem feltétlen azt, hogy többet eszik áramot. Mivel mostani kártyád 150W-ot eszik, így felesleges nagyobb tápra beruházni, mivel a jellemző az, hogy az új VGA-k fogyasztása e körül van. (már ami a gépedhez illik) Hacsak nem tervezel két kártyás rendszert, vagy veszel R9-et, Vega-t.
De azokhoz is elég a fentebb említett Seasonic 620W.
-
woci01
tag
Sziasztok!
GB GA-B75M-D3V
i5-3450
ASUS ENGTX 560 DC
CHIEFTEC BPS-500S 500Wkonfigban lévő táp döglődik, játékoknál mikor nagyobb terhelést kapna a gép, akkor kikapcsol a gép magától.
CHIEFTEC GPS-600A8 600W-ra cserélném, hogy esetleg később egy erősebb VGA-t is elbírjon. Szerintetek jó választás, vagy ha nem, mit ajánlanátok?
Köszi a választ!
-
lapartman
tag
válasz
blue01song #110060 üzenetére
Én egy EVGA G3 650W mellett döntöttem. Elegem van ebből a tücsök tápból
ami nagyobb játékok mellett újraindulgat. Ma megyek érte
-
Hunork
veterán
válasz
blue01song #110060 üzenetére
Jó választás volt, gratula, használd egészséggel.
-
Hunork
veterán
válasz
Tappancs2001 #110059 üzenetére
Szia!
Régi melóhelyen nekem a vékony volt. Ezért mertem írni.
Amúgy itt a honlap, rajta minden adat, persze minden típusra... : lenovo A te képedet elnézve a Delta tápnak be kéne férnia. Kérj az eladótól egy tápegység-hely méretet, úgy már simán ki lehet filózni, ha az megvan.
Most rohanásban vagyok, de az biztos, hogy LP videokártyát vegyél, a GT610-nen ilyen nem is egy gyártótól. -
blue01song
aktív tag
Tegnap megjött az EVGA G3 550W táp! Be is szereltem, nagyon csendes! A csomagolás is igényes, ajánlom mindenkinek!
-
Tappancs2001
senior tag
-
Hunork
veterán
válasz
Tappancs2001 #110057 üzenetére
Ez a szép ebben a szakmában, a végződés számít, amit én néztem annak a vége SSF...
Véleményem szerint a Delta jó bele.De az eredeti is, minőségi van benne, a hivatalos oldalon olvashatsz is róla.
-
Tappancs2001
senior tag
-
Hunork
veterán
válasz
DR|FTK|NG #110055 üzenetére
A ház vékony kistorony, én úgy tudom. A benne lévő táp elég, csak cserélni akarja. Én úgy emlékszem, hogy TFX méretű van benne, de ettől még belemehet más is, ez a háztól függ, amit nem ismerek részletesen. A ház elvileg ez:
A táp meg ez: [link] Ezért gondoltam, hogy TFX méretű.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Tappancs2001 #110052 üzenetére
Szia.
Melyik méretű házban van?
Amúgy a gyárilag benne levőnek elegendőnek kéne lennie egy akkora VGA-hoz.
Ha a VGA most lenne véve, akkor nézzetek rá az erősebbekre, pl GT 710-re is(ügyelj arra, hogy a Kepler GPU-s legyen). -
Hunork
veterán
válasz
Tappancs2001 #110052 üzenetére
Nem tudok most részletesen utána nézni, de ha jól rémlik, akkor az TFX típusú tápegység (mármint ami a Lenovo gépben van), tehát a méret a lényeg. Ez 85x65x175. Ettől persze lehet eltérés. Jó lenne, ha a pontos típust megmondanád, mi van a gépben, milyen méretű. Ha kisebb kocka, akkor SFX, ha hasáb, akkor TFX. Az a Delta meg szerintem SFX lehet.
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Egy Lenovo Thinkcentre Edge 71 configban (Core i3 2120 CPU, integrált Intel HD2000 VGA, 4 GB DDR3 RAM, 500 GB HDD) videokártya (NVIDIA GT 610) berakása miatt ki szeretném cserélni a benne lévő 180 W 70 % hatásfokú tápegységet egy alig használt DELTA DPS-300A B57A80 tápra. Ez gond nélkül megcsinálható, vagy méretproblémák léphetnek fel? A gépet egy 8 éves kisfiú használja alapjátékokra (pl. Minecraft). Előre is köszönöm a segítséget
-
_Atesz
addikt
válasz
sanzi89 #110044 üzenetére
Pont kifogtál egy rossz példányt, van ilyen. Mielőtt visszapostáznád, kérdezd meg a boltot, nincs-e valamilyen garanciafutár szolgáltatásuk, hátha ingyen elviszik.
Nyilván van minőségellenőrzés, de néha átcsúszik 1-1 rossz példány ott is. A CPS sorozat pedig nem olyan kategória, amit halálra tesztelnének, többek közt ezért is olcsó. -
fixer92
aktív tag
Hello
Tápot nézegettem, egy Optiplex 990-ben lévőt tervezem cserélni. Ebben ha minden igaz szabvány az ATX csati.
i5-2500-at illetve egy GTX 1050Ti-t kellene elvinnie, tehát mindhárom jelölt bőven elég, mégis kikérném a ti véleményeteket is:1. SEASONIC G Series 450
2. FSP Hyper M 500
3. EVGA B3 450WEz a prioritási sorrendem is. Tehát a Seasonic-hoz nyúlnék először. Vélemények?
Vagy jobb ajánlat ebben a kategóriában?
Ami lényeg, hogy félmoduláris legyen, nem kell a sok tyúkbél...
Illetve még az, hogy egyben hagyott 12V-os ága legyen, ha át kellene tennem másik gépbe a tápot, ami nagyobb fogyasztású konfig, akkor se legyen probléma.Kösz.
üdv. -
sanzi89
addikt
válasz
Hunork #110045 üzenetére
Tőled függetlenül is az alábbin akadt meg a szemem: FSP 700W Hydro tápegység PPA7003405 20.591 Ft
Itt megadják rá az 5 év garanciát, PCX-ben olcsóbb egy ezressel, de csak 3 év garancia van rá... Ezt a Bestmarkt boltot nem ismerem, de adok neki egy esélyt.
Köszi a tippeket!
-
sanzi89
addikt
válasz
_Atesz #109311 üzenetére
Megvettem az általad ajánlott Chieftec Force 750W (CPS-750S) csodát az Oázis Computer-től. Kapcsolatunk úgy indult, hogy az egyik csavar menete gyárilag el van nyalva. Ezen még túltettem volna magamat, de bekapcsoláskor már alap fordulatszámon is serceg, berreg, darál a ventilátor. Terhelve meg mocskos hangos, a gyári ventilátora kuka...
Most küldhetem vissza 300km-re, várhatok hetekig, mire pénzem vagy tápegységem lesz a postát meg duplán bukom...
Ennyire nincs ma már minőségellenőrzés a Chieftec-nél? Egy Chieftec GPS-450AA-101 A tápot cserélt volna, ami 10 éves és semmi baja igazából...
Mit tudtok ajánlani 750W környékén, ami egy fokkal minőségibb, mint ez a táp?
-
Hunork
veterán
válasz
onlyqq #110041 üzenetére
Igen, alsó táposba jó.(gondolom, nem szervertorony
) Itt van amúgy egy oldal, részletezi a kábel hosszúságokat: g450 kábel
-
onlyqq
újonc
Sziasztok!
Tápegység vétel előtt állok és olyan kérdés merült fel, hogy melyik lenne a megfelelő.
Én egy FSP HE-400+ , illetve egy FSP HE-500+ néztem.A jelenlegi alkatrészek:
-alaplap: Msi h110m pro-vd
-vga: gigabyte geforce gtx 1050 ti 4gb
-proci: i3 6100
-ram: kingstone hyperx 8gb
-1db 7200rpm HDD (1Tb)
-valamit egy 5ventillátoros gépházat tervezek mellé. (DeepCool KENDOMEN TI)Ha lehetséges 20.000Ft alatt szeretném megúszni.
Köszönöm a segítséget. -
vaakuum
addikt
Sziasztok!
KÉt tápos kérdésem lenne hirtelen:
1) Az EVGA gs550 és az EVGA G3 550 között mi a különbség? Árban ugyan az szinte, de melyik a jobb, miért?2) Adatlapomon lévő konfighoz egy FSP Hyper M 500 tápegység elég lenne egy 4.3-as procituning mellett?
-
Hunork
veterán
válasz
BB555BBB #110032 üzenetére
Helló!
Hát az biztos, hogy valamit kifogtál, a Straight Power sorozat nem az a pusztulós típus...
Egy GTX1080-al is elég az 500-550W minőségi, Gold hatásfokú táp.
Alább pár lehetőség, modulárisak, Gold, 550W:EVGA Supernova G3 550
EVGA Supernova GS 550
XFX XTR 550W
AntecEdge 550Vagy, ha valami szörnyeteg AMD VGA lesz 300W TDP-vel:
EVGA Supernova G3 650
EVGA Supernova GS 650
FSP Hydro G 650
XFX XTR 650WMindegyik megfelel a kritériumoknak, és a keretnek.
-
BB555BBB
tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni, mert le kell cserélni a jelenlegi tápomat (Be quiet! 500W Straight Power E10).
A jelenlegi konfigurációm:
- i7-6700K
- GTX1060
- 2 darab SATA SSD+4darab SATA HDD +1darab PCIe SSDAz új tápnak mindenképpen modulárisnak kellene, és a lehető legcsendesebbnek. Illetve a jövőben egy komolyabb VGA beszerzése meg fog történni így lehet egy nagyobb tápra lenne szükségem.
A mostanival a legfőbb probléma az volt, hogy 1 év alatt kétszer kellett cserélni (Biztos kifogtam valami rossz szériát).
Összeghatárra azt mondanám, hogy ~35-40K maximum. -
Hunork
veterán
válasz
penzesattila #110023 üzenetére
Helló!
Hát én a Crossfire rendszerekhez annyira nem értek. De ha két r9 280x és a 8350 lesz, akkor e kettő 625W-ot eszik önmagában full terhelésen.
Én elsőre azt mondanám, hogy a még megfizethető FSP Hydro G 850W legyen. De majd kijavítanak a több VGA-s szakértők. -
Hunork
veterán
válasz
#21673472 #110024 üzenetére
Helló!
Igen, a CTG sorozat már csak ilyen, főleg az 500-80p... Bár lehet, hogy az Asus védelem túl "figyelmes". Le lehet tiltani, de ettől még a gond nem oldódik meg. Főleg, ha nem egyszeri eset, hanem ismétlődik.
Nem vagyok villanymérnök, de ha jól tudom, ez zárlatra is utalhat. Vagy az is lehet, hogy a PC valamilyen erős leterheltségű áramkörön van (légkondi) Ami viszont nem árt, ha új tápot adsz a gépnek közel 7 év után.
Igazából elég egy minőségi 400W is, mint például a SEASONIC S12 II 430W Bronze. Igaz, 19 ezer körül van. De bitang jó, és elég neked.Ha meg maradsz 500W-nál, én ezeket mondanám, bár kicsit több, mint 15k ez a kettő is:
FSP Hexa+ 500
FSP HYPER S 500
Antec VPF550
A minőséget, biztonságot meg kell fizetni.Ha van másik hasonló táp kölcsönben, ki kéne próbálni azért. Ha azzal nincs gond, akkor jöhet a vásárlás.
-
törölt tag
Sziasztok!
I5-4590
asus rx470 4gb
12gb 1600
1 tb hdd
3 házventilátorTudnátok ajánlani a fent említett géphez egy tápot? Árban nem tudom mi lenne jó, van esetleg 12-15.000 között ajánlott táp?
Eddig egy Chieftec CTG-500-80P volt mellette, nekem azt mondták elég hozzá az 500W.
Most ha játékot indítok, pár perc után újra indul a gép és a következő üzenetet dobja:"Power supply surges detected during the previous power on. ASUS Anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply unit!"
Kaptam több tanácsot is. Valaki azt mondta, rossz a táp, vagyis kezdi feladni.
Tanácsolták azt is, hogy kapcsoljam ki az asus védelmét. De ezt 6,5 éves táp mellett nem merem megtenni.
Inkább beruháznék egy újra.Előre is köszönöm.
-
penzesattila
újonc
Üdvözlöm a tisztelt fórumozókat!
Tápegység mizériában szenvedek, ezért gondoltam véleményt kérnék.
Nos hát adott egy aerocool xpredator 650-es táp amit az új alaplapom nem kultivált (magyarul nem ment vele). Így kénytelen voltam a régi fsp hexa 500-as tápom vissza tenni amivel azonnal működött is. A probláma ott kezdődik, hogy a konfigom:- fx 8350 be
- asus crosshair v formula-z
- asus radeon r9 280x directcu ii top
- 16gb hyperx fury
- meg néhány venti, ssd+winyóés szegény egy furmarktól már lekapcsol. De tudtam is új táp kell. Egy kiszemelt van is ami a listán is szerepel: az fsp raider 750-es. Viszont ezzel a lappal már bátran lehet egy crossfire-t építeni és ki tudja lehet élnék is a lehetőséggel. A kérdés, hogy a kiszemelt táp elég lehet vagy ehhez nagyobb teljesítmény szükségeltetik?
Válaszokat köszönöm előre.
-
Till@
aktív tag
Szevasztok !
Lecserélem a 10 éves gépem
AMD Ryzen 3 1300X YD130XBBAEBOX
G.Skill Ripjaws V 2x8GB DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GVGB
MSI B350M Gaming Pro alaplap
Adata SP580 120GB ASP580SS3-120GM-C OEM SSDRégi gépből átkerül : Gigabyte Radeon HD 5670 1GB, ami majd..... cserélve lesz egy, max GTX1050 árfekvésű kártyára, WDC WD7500AADS-00L5B1 (698 GB), 2 db Seagate Expansion (465 GB)
Ennek a kombónak egy Chieftec 550W iARENA GPA-550S OEM tápot szemeltem ki viszonylag olcsó ára miatt :
(11 443 Ft)
Jó lesz ez neki ? max 1-2 ezret dobnék rá ha nagyon muszáj, persze olcsóbb lehet
Köszönöm ! -
Hunork
veterán
válasz
10th Doctor #110015 üzenetére
Helló!
Jó az a táp, de már inkább 30k -hoz van közelebb, szerintem. És elég neked egy minőségi 500/550W is.
SEASONIC M12 II Evo 520W Silver, Moduláris és 22k
BE QUIET! Pure Power 10 500W CM Silver 24k vagy ha 600W, akkor BE QUIET! Pure Power 10 600W CM 27k, mindkettő moduláris.
Illetve van még a THERMALTAKE London 550W GOLD, moduláris, 26k körül.
De ha nem fontos a modularitás, és nem elég a Silver minősítés, akkor jó persze a Hydro X is. -
10th Doctor
csendes tag
Üdv!
A következő konfighoz keresek új tápot, 25k,- huf körül:
Asus Prime B350-PLUS
AMD Ryzen 7 1700X + Be quiet! Pure Rock BK009
Corsair 2x8GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3000C15R
MSI GTX1080 Gaming X 8G
Samsung 500GB 850 EVO Basic MZ-75E500B/EU SSD
Western Digital 1TB 64MB WD10PURXEredetileg ezt néztem ki: FSP 650W Hydro X Gold HGX650
Köszönöm.
-
Hunork
veterán
válasz
svenscott #110012 üzenetére
Helló!
Nem semmi masina.
A VGA és CPU a hivatalos adatokat nézve teljes terhelésen önmagában 360W-ot kér.
Használt táp nálam nem okés, de azért lehet kifogni, ez azért lutri, de te döntesz. Kicsit hozzáteszel, és hosszú távra berendezkedhetsz.Új árakkal a minimum XIGMATEK Centauro S CTS-600 600W Sirtec belső 17k körül vagy FSP HYPER S 600 18k körül. (utóbbit javasolnám) Én Akyga, Modecom és hasonló társaik nagy teljesítményű darabjaitól távol tartanálak.
Ha viszont nagyon jót akarsz, akkor FSP Hydro 600W Bronze 19k vagy a legjobb választás SEASONIC S12 II 620W 21k körül.
-
svenscott
csendes tag
Üdv,
Érdeklődnék, hogy ehhez a konfighoz, mekkora és milyen tápegységet javasolnátok?
Sata + 6 pines dugasz legyen rajt mindenképp (max ~10 - 15.000 Ft-ig, használt is okés)Alaplap: Supermicro H8DGU(-F)
Processzor: 2 x AMD Opteron 6172 (összesen 24 mag)
Vga: HD 7850 OC DUAL-X
Memória: 16GB DDR3 1333Mhz
HDD: 1 x Sata WD 160GB, 1 x Sata WD 500GB
Egyebek: 2db cpu hűtőventi + 4db 12cm venti, 1db dvd iró.Jelenleg egy Seasonic 400 Wattos hajtja még VGA nélkül,de gondolom nem bírná, ha még a VGA-t is beletenném, mert magák a procik is igen sokat fogyasztanak,de ha bírná az lenne a legjobb
Köszönöm a segítséget!
Üdv,
Zsolt -
-
Szotyi0
csendes tag
Üdv! Múltkor tettem már fel itt egy kérdést, de most feltennék még egyet.
Milyen tápegységet ajánlotok a következő konfighoz 10e forint körül? (nagyon max 12, de fölé tényleg nem szeretnék menni)
-Processzpr: Intel Pentium G4560
-Videokártya: GTX 1050
-Memória: 8GB DDR4
-HDD: 1TB 7,2k SATA
-Alaplap: Gigabyte GA-B250M DS3HHa csak 1db 4pin-es csatlakozó van a tápon processzornak akkor azt lehet használni 8 pin-es csatlakozó felületen?
-
Hunork
veterán
válasz
Rendo84 #110007 üzenetére
Igen, az a táp kifejezetten ajánlott, FSP Aurum belseje van, félpasszív, Gold. De az már inkább 30k körül van.
Amúgy bátran lehet olvasni teszteket, sokat meg lehet tudni belőlük. Például: EVGA tesztŹşë':
A Supernova G3 650 pedig SF belsős, szintén Gold, félpasszív. teszt Ezt a belső gyártót én annyira nem ismerem, a topikgazdát kérdezd, szakértőbb választ kapsz.Mondjuk én az Aurum-ra szavaznék. -
Źşë'
addikt
az említett GQ 650W vagy a G3 650W, bár nagyon sok különbség nincs köztük első ránézésre, melyiket ajánljátok?
-
Hunork
veterán
válasz
Rendo84 #110004 üzenetére
Hát ha R9, vagy brutál Vega lesz benne, akkor lesz annyi a TDP, különben nem egy i5 rendszerrel...
Az a táp jó, Gold, halk, mármint a Hydro X 650W. Akkor szerintem már el is döntötted.
Külföldi vásárlás ügyében járatlan vagyok.Nem is izgatlak az EVGA B3 650W-el, moduláris, SF belső, igaz csak Bronze, viszont 25k körül van.
-
Rendo84
senior tag
válasz
Hunork #109991 üzenetére
450-500W TDP lenne szerintem max. ha az egész konfigot nézzük. De gondolom egyébként is felül kell méretezni néhány %-al. A bronz és gold tápok ahogy látom 80-90% hatásfokkal dolgoznak.
SEASONIC S12II 520W Bronze 21k: Nekem nem biztos szerencsés választás, mert +12V V1 20A, +12V V2 20A.
AZ FSP Hydro X 650 Gold 28k tetszik, elég izmosnak tűnik.
Amit elfelejtettem, hogy cpu tuning is van nálam, persze normál körülmények között, de nem szeretném, ha épp azaz ág lenne a gyenge láncszem.Külföldi oldalakról egyébként hol lehet vásárolni táp-ot annyival olcsóbban, hogy megérje? EVGA-nál is látom, de nem tudom szállítanak-e magyarországra, vagy esetleg amazon, stb...? Ha gariztatni kell, akkor gondolom marad a külföldre való postázás, ami nem olcsó.
-
Źşë'
addikt
válasz
Hunork #110000 üzenetére
egyenlőre marad a gtx970, aztán majd idővel egy másik, nvidia vonalon sztem megvárom a következő gent (tudom nem mostanában lesz, de egyenlőre elégnek érzem a 970et fhd-ra, alapokat szeretném lassan cserélni, megvárom intel új procijait, és majd döntök hogy amd vagy intel, ezt a 2500ast már le szeretném cserélni)
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest