Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dzsana

senior tag

válasz t.imi #75180 üzenetére

Szia, én abszolút laikusként írok most, de mivel én is telefonvásárlásban vagyok, és én is ebben a kategóriában nézelődök, ezért talán jól jöhet, ha leírom a gondolatmenetemet, mintegy önigazolásul is. :D Gondolkodtam én is kínai telefonokban is, el is mentem az MM-ben személyes tapasztalatot is gyűjteni. Elolvastam sok tesztet is, és végül a Samsung Galaxy S3 neo mellett döntöttem. Egyrészt ebben az árkategóriában neki vannak a legjobb paraméterei, az elődje, az S3 a legsikeresebb Samu telefon volt, az S4-S5 sem tudta túlszárnyalni. Azért írom, hogy ebben az árkategóriában, mert a neo már picivel 50k felett beszerezhető, míg a két kínai 60-70k közt. A háttér támogatása egészen biztosan a Samunak a legerősebb, és 2 év garancia van rá. 1-2 kollégámnak is van S3-asa, és nem lassult be 2 év elteltével sem, érdekes, hogy Neked belassult. Megfelelő rendszer karbantartással talán ez orvosolható lett volna, az android olyan, mint a tamagochi, rendszeres gondozást igényel. A neoban a RAM is több, a proci is újabb, tehát olyan rossz nem lehet. Az is elősegítette a döntésemet, hogy az MM-ben pont ott volt a Samsung promoter embere, és a zsebéből ő is az elődöt, egy S3-ast húzott elő, 2,5 éves neki. Gondolom, a Samsung embere megtehetné, hogy egy újabbal szaladgál, de elégedett vele, s nem akarja lecserélni. A S4 nem tud dupla annyit, régebbi technológia is, mint a neo, pedig az ára dupla annyi. A kínaiak IPS panele sem volt számomra annyira meggyőző, mint a super amoled kijelző, és energiatakarékosabb is. A neo frissíthető a legújabb lollipop-ra is. No meg egy kínai telefonért nem szívesen fizetnék ki 15-20k-val többet, mint egy Samsungért, talán nagyobb a bizodalmam is felé, de ez lehet, hogy csak elő ítélet. Hát így röviden ennyi.

http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra

Új hozzászólás Aktív témák