- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
paolinho
őstag
-
-
-
Ájvé
veterán
válasz
Dzsana #123205 üzenetére
Olyan launchert teszel rá amilyet akarsz, ezért jó a stock droid, rajtad áll mit teszel fel, nincs semmi előre feltelepítve, telepakolva.
raisen89:
Mi az hogy lehúzták a P10-et, ugyan azt olvastuk?
"A kamerák nyers teljesítményét mérő DxOMark Mobile tesztjén kiemelkedően vizsgázott a mobil: 87 pontos eredményét kiváló expozíciós képességeinek, nagyon jó dinamikatartományának és pontos fehéregyensúlyának köszönheti, az összképen már csak az erős zajmentesítés és a JPG-tömörítés tud rontani. Nagyon hasznos az optikai képstabilizátor, stabil kézzel akár 1/4 másodperc is megtartható, de erre automata módban biztosan nem fog rákényszeríteni a gép, a kézi módok közt érdemes bolyongani, ha a legtöbb részletet szeretnénk a legkevesebb képzaj mellett elérni. A vonalélesség nappal és este is megfelelő, a HDR azonban nem mindig éri el a célját."
Ez neked lehúzás? Mutasd meg mit dicsérnek akkor.
Kommenteket nem olvastam, de külföldi teszteien is jót írnak róla. Felhasználók meg nem mindig tudják megfelelően megítélni egy eszköz tudását, ezért jobbak a tesztek, minek többet kell nézni hogy kiszűrd az esetleges elfogultságot (az a piszkos pénz mindenhol ott van). -
Ájvé
veterán
válasz
Dzsana #123189 üzenetére
Nem kapott semmilyen furcsa Android One felületet. Teljesen eredeti Android van rajta, az amit a Google készít, miben fajta módosítás nélkül (illetve hazudok, kamera app nem gyári, az a Xiaomi terméke, mivel dual kamerát nem kezel a Google programja). Durva hogy itt tartunk hogy az eredeti Android valakinek furcsa, bár persze a legtöbb gyártó saját felülettel dolgozik. 2 évig van rá frissítés a megjelenéstől számolva.
Sebességbe A1 jobb, pont a módosítatlan Android miatt.
A1 a már leírtak miatt jobb, persze van akinek a MIUI tetszik az vegyen Redmi 5 Plust, abban is 4000-es akku van és megkapta az A1 főkameráját is (de csak egy kamera van benne), szóval ez sokkal inkább lehetne alternatíva mint a Redmi Note 4. -
Atus85
aktív tag
válasz
Dzsana #123189 üzenetére
Én note 4-ről váltottam A 1-re. Az akksi időn kívül mindenben jobb az A1. Kisebb az akksi de viszont vékonyabb az A1 ezért kényelmesebb használni és minőségerzetre sokkal jobb, jobban össze van rakva. A1 előnyök: Kamera sokkal jobb, gyorsabb teló, hangszóró vmi rohadt jó, fülhallgatóval is jobban szól a zene, érzésre olyan mintha dupla annyi ram lenne A1ben, emailek azonnal jönnek (note 4nél beállítások után sem), már elérhető az Oreo. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Note 4-nél miui ban van egy 2 extra ami plusz lehet viszont ennek nagy részét meg lehet oldani play áruházból és pont a miui miatt van sok hátránya is.
-
bmwsan
senior tag
válasz
Dzsana #122907 üzenetére
Igen mert, Te normális helyen nézted, ahol érvényesítheto a garancia normálisan, Kisebb GSM boltokban, szürke importtal lehet 70 körül is találani, de ezt nem javaslom.
Vagy 65-ért a Xiaomi MI A1 vagy 80ért akkor már Honor8, Huawei P9 (telekom, független, listaár, semmi huség). Ez a ketto kicsit komolyabb telefon, hardveresen, kamerában, de nem fognak olyan sokáig szoftveres supportot élvezni, mint a MI A1, de elképzeheto, hogy az Oreot még megkapják.
-
törölt tag
válasz
Dzsana #122900 üzenetére
Én személy szerint a MI A1-et választanám, viszont ebben az árkategóriában van jobb telefon is.
Ami a Mi A1-ben előny: Android One, 2 évig szoftvertámogatást kap, jobb kamera, stb.
Ami az A5 '17-ben jobb, az a kijelző, ugyanis sAmoled kijelzője van, ami sokkal jobb az IPS-től. Ismerősöm mostanában a forrósodásra szokott panaszkodni ennél a Samsungnál
-
bmwsan
senior tag
válasz
Dzsana #122900 üzenetére
Mind a ketto jó telefon, bár az A5 nem feltétlenül éri meg a többlet költséget(kb. 13ezer). Úgy neztem 80 körül mocorog, ami most a P9 és a Honor 8 játszótere.
(#122905) volandy: S8, a Sonyról elég sok mindent hallani, barátnom utolsó 2 telefonja Sony volt, felsokategória, egy se bírta sokáig. A 3 éves S6-om öcsém vígan használta, amíg le nem cserélte egy Note8-ra, de csak azért mert szeretett volna vmi újabb telefont, nekem a 2 éves S7 szintén probléma mentes.
S7 Telekomnál, listaáron, függetlenítve: 98k.
S8 : ~170 körül kezdodik normális helyrol.Innetol rajtad áll, hogy Neked megéri-e a különbözetet, esetleg a P10 van a ketto között félúton, 130k.
-
monti0222w
addikt
válasz
Dzsana #80610 üzenetére
Ez komoly, egy kínai telefont ajánlasz úgy, hogy még talán nem is próbáltad
ki?!
woryz: Ha nem félsz a kínai telefonoktól, akkor azt mondom ebben az árban még mindig best a Honor 6!
Amadako: P8 lite, a helyedben azt venném.
Taibi: G620s venném a helyedben, ha ezek közül kellene választani.
-
woryz
senior tag
válasz
Dzsana #80618 üzenetére
Nem tudom, mi tette be / tehette be neki, ami biztos, én nem használok mást, csak gyári androidot.
Jelenleg 5.0(.1?) van rajta, de nem emlékszem, hogy sokkal jobb lett volna a helyzet az előző androiddal... Gondoltam rá, hogy elviszem szervizbe, de tapasztalataim szerint, az ilyen "néha" hibáknak elég nehéz megtalálni az okát...
Jah, a valósághoz még annyi, hogy az én S4-em 9505-ös.
Nekem ez a harmadik Samsung telefonom (persze nem S4), egyelőre nem is szeretnék többet. Apámnak is van / volt vagy három Samsungja (különféle típusok), mindegyikkel voltak problémák. Egyedüli pozitív tapasztalata az asszonynak volt, még anno a Galaxy Minivel -> nem, nem szeretnék egyelőre Samsungot venni, nálam leszerepelt ez a márka. És nem csak telefonban fogom kerülni...
-
woryz
senior tag
válasz
Dzsana #80615 üzenetére
A teljesség igénye nélkül:
- naponta / kétnaponta újra kell indítani, ha azt akarom, hogy olyan luxus funkciók, mint a telefon hívás kezdeményezés / fogadás és ébresztés működjön. (egyik alkalommal kipróbáltam, hogy miért nem ébredtem fel rá, hát mert a szerencsétlen jelezte, hogy ébreszt, csak hang nem jött ki a torkán)
- többször tapasztaltam, hogy a hívás sikerességéről csak a számlálóból lehetett rájönni, se "kicsengés" se a partner hangját nem lehetett hallani
- hálózatról - szerintem - minden ok nélkül le-levág, olyan helyen is, ahol azelőtt nem. A térerő jelzés meg csak a helyet foglalja rajta, mert gyakorlati haszna az nincs. - lehet, hogy szolgáltató hiba?
- szerintem a 18 órás üzemidő kicsit kevés, úgy, hogy se wifi, se mobilnet, automata fényerő és 15 sec-es elsötétülés van rajta beállítva
- valamint nem szeretem, mikor el kezd melegíteni a zsebemMost így hírtelen ennyi jutott eszembe...
-
superg
senior tag
válasz
Dzsana #80389 üzenetére
Bocs hogy csak most reagálok kicsit,túlfutottam a hsz-eden
KBC-nél a netes felületű Webbrokert használom inkább,az elég nekem,annak egyébként van androidos meg egyéb mobilos verziója is de igazán nem lehet ezeket használni komolyabb dolgokra már a méret miatt sem én is inkább csak követném az eseményeket meg néha ha muszáj,adnék vennék.Illetve Random Capital netboon,szintén netes szoftver amit használok.Én néztem be amúgy nem flash alapúak ezek szerencsére megy ez valószínű egyszerűbb telefonon is.
Prestigio MultiPhone 5517 DUO ezt néztem eddig mert elég nagy a üzemideje,olyan hatalmas erőforrás azért nem kellene nekem de azért ne fagyjon meg akadjon ha böngészőben 2-3 ablakban futtatom a progikat..Vagy legyen inkább WP-s,ezt favorizáljátok ebben az ársávban amint látom(30-40e).De abban meg nem találok nagy aksist.(#80406) CineDOG1:köszi azért még hasznos lehet
-
Ájvé
veterán
válasz
Dzsana #80411 üzenetére
Hát nem tudom hol kapsz te gyári garanciával G3-at 100-ért ,de hajrá.
Van még pár lehetőség, de Honor6 talán a legjobb.
Számodra mit árul el, ha Samungokat és LG-ket rövid időn belül jó áron alig használtan találsz?
Egyrészt hogy telve a piac ezekkel, másrészt meg mindenki megszabadul tőle ezek szerint.
Honor6 talán azért nincs mert nem akarják eladni őket, pedig biztos sokan vesznek, lehet soknak be is jön.
Pont ellentettjét bizonygatod ezzel, mint amit szeretnél.
Egyelőre nehéz lesz 2-3 éves Honor6-ot találnod, mivel 1 éve jelent meg a piacon.
Viszont S3-al találkoztam, 2 évessel is és valahogy mind belassult, bugos és használhatatlan lett, nem egy esetről van szó.
"Egyébként is haragszom a kínai termékekre, elöntötték Europát az olcsó szaraikkal, ezzel rengeteg család megélhetését tönkre téve. Persze, ez nem ide tartozik, csak megszaladt a kezem a billentyűzeten."
Hát ez meg érdekes gondolatvitel, mert szerinted Samsungokat, LG-ket stb hol gyártják? Lassan nehéz venni olyan dolgot ami nem Kínában vagy valamely nagy népességű, nagy szegény réteggel rendelkező országban készült (ahol olcsó a munkaerő).
Mellesleg ismerősömnek ajánlottam Honor 4X-et, eddig csak Samsung okostelefonja volt, most is jól emlékszem a mondatra "soha többé Samsung". Kiemelte még, hogy nagyon drágák, Honor 4X-et meg sokkal olcsóbban kapta meg (kategóriához mérten) és "fele ilyen jó sincs a Samsung".
Mellesleg HTC-k elég jók szoktak lenni, nekem is tökéletesen működött a Herom mikor eladtam. HTC esetén nem a megbízhatóság a probléma (nagyon jól testre szabják a készülékeiket), hanem az árazással. Ha van gyártó ami még a Samsungnál is jobban túláraz akkor az a HTC. Belépő és közép kategóriába meg inkább csak mutatóba vannak, mert elég gyengék a készülékeik ezekben a szegmensekben, egyébként jók lennének, egyik első Android gyártók voltak, csak önhibából lecsúsztak.Egyébként nem értem miért fáj neked ennyire, másrészt nyugodtan ajánlgasd a Samsung és LG-ket a vásárolni vágyóknak, majd ők eldöntik melyiket veszik meg.
-
törölt tag
válasz
Dzsana #80411 üzenetére
Ez nem így van... Az S4 már két éves telefon és bizony közel sem hibátlan, ezért nem ajánlják elsősorban, G3-ban meg kevés a hardver ahhoz a kijelzőhöz. A használt piacot meg nem tudom miért keverted ide. A honor 6 még nincs egészen 1 éves, jobb benne a hardver, gyorsabb mint az S4, jóhogy nem fogják 60-ért adogatni...
100 körül újonnan, gyári garival ez most a best buy, akárki akármit mond. Nem tudom milyen lesz 2-3 év múlva, viszont nem egy olyan embert ismerek, akinek a Samsung fél év múlva szinte használhatatlan volt, ez lenne az a nagy bizonyítás?
Aki nem elfogult, annak ez éri meg most a legjobban, ezzel nem lehet vitatkozni. Sajnos én az vagyok, érzelmi alapon is választok, így csakis Sony-t szeretnék, de ettől még elismerem, hogy a Honor 6, vagy pár egyéb kínai teló ésszerűbb döntés lenne. Nem kell csodálkozni azon, hogy ezeket ajánlgatják.
-
Ájvé
veterán
válasz
Dzsana #80398 üzenetére
Na látod ez az, ezért rohadt drága a samsung, készülék árának a fele marketing. Pont erről van szó, Xiaomi közösségi médiát használja fel terjesztéshez, nem költ milliókat reklámra, nincsenek tv spotok stb. Attól nem lesz jobb a samsung hogy sokat költ reklámra, igen ismertebb lesz, egy darabig tólja a szekerét ez is biztos, de pont az S4-S5 kapcsán indultak a találgatások a készülék árával kapcsolatban. Itt derült ki, hogy 50% haszonnal eladott készülék (fejlesztési költséget nem számolták mondjuk), a tényleges árának a felét marketing teszi ki, úgyhogy te vastagon megfizeted a reklámot rajta.
Persze szíved joga, én inkább magát a telefont venném csak meg és kevesebb reklámot szeretnék kifizetni.
Innen kezdődik az a különbség amit nem értesz meg, samsung nagyon drágább megkéri a készülékei árát, pont ezért nem ajánlott általában, mert ár/érték arányban általában elég rosszak (vagyis adott összegért általában akár kategóriákkal jobb készüléket vehetsz, amin nem samu logó díszeleg). -
Beri78
őstag
válasz
Dzsana #80388 üzenetére
Tény, hogy nagyon népszerű telefon az S4. De ez az egész Samsungról elmondható. A marketing gépezet ott van mögöttük.
Más kérdés, hogy a többi gyártó, aki nem akar/tud ilyen mennyiségű pénzt beleölni a marketingbe, nem tud annyira ismerté válni azokban a "körökben", akik nem olvasnak tech portálokat.
De ha Te olvasol, és nézed a teszteket, akkor tudhatod, hogy annyi pénzből, amennyibe kerül pl egy Samsung S4, milyen más, jobb alternatívákat tudsz megvásárolni, nem annyira ismert, de minőségi gyártóktól. -
Linda1
aktív tag
válasz
Dzsana #80388 üzenetére
Ebben azért ne legyél ilyen biztos, hogy előbb a Samut vinnék el, legfeljebb azok, akik csak ezt a márkát ismerik...
Nekem Samu, még ajándékba sem kellene, nem azért mert nem jók, csak nem szeretek olyan ruhákban sem mászkálni, amit minden második emberen viszontlátom, telefonban is jobb szeretm azokat, amelyek kicsit másabbak az átlagnál.
Amúgy, meg szerintem inkább külön "Samsung fan" topikot kellene csinálni, ott aztán le lehet sz@rni a kínait, mert egyre több Samsungos fan kezd itt egyre hangosabban véleményt nyilvánítani, ez a topik meg nem arról szól...( nem márkát kell reklámozni), hanem telefonokat ajánlani, mindenkinek a pénztárcája szerint... -
-
tybsen
addikt
válasz
Dzsana #80347 üzenetére
"Mindenesetre, amíg nem lesz általánosan elfogadott a kínai teló, addig fenntartásokkal kezelem."
Minden tisztelettel, ez totál ostobaság, nem is lehet mit mondani rá, gondolom Te sem gondoltad át ezt a kijelentést.
Amúgy meg nem (csak) a hw lényeg, fontos a jó optimalizáció ill. sw. Például én sem játszom, de a nexus 5-öm a hétköznapi feladatok teljesítése közben akadás- és lagmentesen teszi a dolgát, amire például egy s4 nem képes.
A gsm boltos témához még: jól mondták az előttem szólók, sokan megragadtak egy korábbi szinten - ráadásul a keresleti oldalon is nagyon sok a tudatlan és befolyásolható Vásárló. Amíg ez a helyzet, addig nem annyira szembeötlő a gsm boltos eladók tudatlansága.. De nézz meg egy MM-ot, ott is akadnak eladók, akik néha olyan tanácsokat adnak, hogy szégyen.
-
Keil Walker
aktív tag
válasz
Dzsana #80323 üzenetére
Egyszerű a válasz. Akik itt segítenek ingyen teszik. A gsm-boltos pedig olyat ajánl, ami neki a bevételt növelni. Itt a te pénzedet tartják szem előtt, a boltban a boltét.
Vannak azért az ismertebb gyártóknak is jó ár/érték arányú telefonjaik. Pl a snapi 800-as Galaxy S4, lg g2. Az túlzás, hogy csak kínai van ajánlva, de tény hogy általában jobban áraznak. -
monti0222w
addikt
válasz
Dzsana #80323 üzenetére
Szia, pont S4-ről váltottam H6-ra és azt kell mondjam, hogy örömmel történt a váltás és ezt nem azért írom, hogy vita induljon belöle, de így történt! Sőt azt kell mondjam, hogy az S4 előtt egy kis THL W100-m volt még az is jobbat produkált multitaskingban, appok nyitása, meg úgy mindenben. 80 körül az aprón van már H6 is az meg szerintem jobban megéri, újonnan meg 90 valahány ezer, pontosan nem tudom, de nincs 100. Meizu Mx3 meg 50 körül van újonnan az meg ár-értékben veri! A kínait meg azért tolom, mert ár-értékben vannak olyan jók, mint a nevesebb társaik. Itt Mo.-on szegényebb a többség, és minek vegyenek drágábban hasonló tudású telefont, ha van olcsóbbért is. Ezt el is felejtettem írni, nem erőltettek senkire semmit csak ajánlom.
Jumbozorz. ez mindenkinél változó, nekem egy H6 van ez eléggé kompakt telefon, ezt még tudom kezelni, elfér a farmer zsebembe még pediglen az elöl lévőben.
-
cidalain
veterán
válasz
Dzsana #80323 üzenetére
Lehetséges okok:
1. Nem értenek a szervizeléshez
2. Garit vállalni kell rá, viszont mivel nem ért hozzá, kínába kellene küldeni gariztatni ami macera
3. A kínai gyártóktól nem kap eladási prémiumotMás:
A GSM boltoknak nincs jelentőségük. Régebben a kártyafüggetlenítésből, seftelésből éltek. Ma meg már tokokból, kiegészítőkből minden szarból. Miért vegyek bolti garival valamit valahonnan pár ezressel olcsóbban, ha hivatalosan kétszer annyi garival, gyári terméktámogatással is megvehetem ismert webáruházból. Nem hiszem hogy a mobilra speciaizált boltoknak van jövője. Szerviz szinten sem nagyon: amíg garis egy kütyü addig a gyártó dolga, ha már nem akkor már nem kell javítani úgysem, mert nincs rá igény -
Ájvé
veterán
válasz
Dzsana #80317 üzenetére
Hát jó kérdés, top tíz telefon gyártóból vagy a fele kínai már (Xiaomi, Lenovo/Motorola, Huawei/Honor, ZTE).
Gondolom megrekedtek 2-3 évvel ezelőtti szinten, pont mint számítástechnikában, bemész valami istenhátamögötti kis boltba és az eladó több éves videókártyákat árulja neked horror áron, mint a világ leggyorsabb kártyáit.
Biztos van néhány pár évvel korábbi negatív tapasztaltuk ami alapján mondják hogy kínait ne, mert stb. (tetejében általánosítanak).
Pedig annak a világnak vége, top 5 gyártóból 3 kínai már, nem igazán van miről beszélni szerintem. -
monti0222w
addikt
válasz
Dzsana #80317 üzenetére
Nézd, az a baj Szegeden laksz különben mutatnák pár kínai telefont, vagy itt pesten a [Ping digitál] körbenézhetnél ez ügyben, és elhiheted, az egyik, ha nem a legjobban kinéző bolt Bp-en, és mondom ezt úgy, hogy jártam már jó párban! Ráadásul nem is a Kínai krémnek nevezett márkák vannak náluk kiállítva, és ezek minőségében sem csalódnál. Tudnak ők is nagyon minőségi telefont készíteni akár a külső akár a belsőt vesszük!
ujjobbagya. Ugyanez van nálam is akkor mégsem, külön cégnek veszik.
-
Ájvé
veterán
válasz
Dzsana #75502 üzenetére
Nem ezt írtad, forgalmazói garancia esetén a bolt biztosítja a garanciát és nem a gyártó.
De mindegy, boltot ugyan nem ismerem, de úgy tűnik rendes garanciát ad, nem boltit mint a GSM boltok.
Bár szakszervizet emleget az oldal és másodsorban gyártót, nem biztos hogy kockáztatnék innen rendeléssel. -
voyager4.4
senior tag
válasz
Dzsana #75499 üzenetére
Ez érdekes, mivel a Samu 2 évet vállal ezekre a "prémium" (ők találták ki !
) modellekre. (ha regiszrtálod persze.)
Nem lehet, hogy az a második év csak egy software-es jótállás ? (Tré-nél rémlik, hogy ilyesmi a második év csak)
Gyb001
: Ace4, mégpedig ez a "kiadás". Van a független piacon több ilyen nevű készülék is, vigyázni kell. Esetleg S4 mini még beleférhet. -
Ájvé
veterán
válasz
Dzsana #75499 üzenetére
Samsung 2 év teljes körű garanciát ad minden esteben.
Ezekben a GSM boltokba helyi garancia van, ami azt jelenti ők biztosítják a jótállást. 1 év kötelező törvények szerint mivel tartós fogyasztási cikk, ezen felül adnak vagy nem az rajtuk múlik, de ilyen szoftveres garanciával kitörölheted a feneked éppen.(#75500) Gyb001:
4,5" kb a minimum manapság.
Redmi 2-t ajánlanám 60-ért. -
Devas
őstag
válasz
Dzsana #75349 üzenetére
"Ha valaki egy kicsit jobban utána szeretne nézni tesztalanyunk, az Ace 4 fejlődésének, akkor egyáltalán nincs könnyű helyzetben. A piacra kerülés története ugyanis egészen kacifántos, hiszen a Samsung egyszer már bejelentett egy Ace 4-et, ám nagyon gyorsan rájöttek, hogy azokkal a specifikációkkal labdába sem tudnának rúgni, így szélsebesen átnevezték a kütyüt, és itthon Trend 2-ként (G313H) került forgalomba. Aztán jött az Ace 4 DuoS, ami finoman fogalmazva sem egy nagy erőmenő, ráadásul hazánkban S DuoS 3 névre (G313H/DS) hallgat, majd aztán Európában debütált az Ace Style LTE, ami egyszerűsítésképpen Magyarországon csak Ace 4-ként (G357FZ) került fel a boltok polcaira."
-
Ájvé
veterán
válasz
Dzsana #75362 üzenetére
Játékban nem hiszem hogy lenne különbség, mivel a GPU ugyan az benne.
Több feladat futtatásánál jelentkezik a több ram előnye, de 1-1,5 nem olyan nagy különbség. Feladatok váltása és rendszer gyorsabb futtatása ami még több ram javára lehet írni.
Nem olyan nagy különbség ez a fél GB ram, processzor szerintem jobban számít (nagyon a különbség), főleg hogy Ace4 alacsony felbontáson is dolgozik egy erősebb chippel. 1GB ram is elég mér, ez a kritikus mennyiség, ez alatt jóval lassabb lenne, de ez már elég.
Nem igazán érdemes a két telefont így összevetni, felbontás különbségből adódóan Ace4 jóval gyorsabb.
Nézőpont kérdése, szerintem kár volt, bár nem volt hátrány a Snapdragon 400-ra váltás. -
Ájvé
veterán
válasz
Dzsana #75343 üzenetére
Neo-t egy újabb rókabőrnek tartom. Előnye az Ace4-el szemben a HD kijelző és jobb fényképek (meg fényérzékelő hiánya esetleg), még 1,5GB RAM sem olyan nagy előny. Ace4 legalább nagyon gyors, hátránya az előny, vagyis alacsony felbontású kijelzőt játszva hajtja meg a Snapdragon 410.
Úgy egyébként egyikért se rajongok különösebben, nem vennék Samsungot, de ez megint egyéni megítélés. Új A3/5 meg S6 jók ugyan, de mind nagyon drága a tudásához vagy kategóriájához képest.
(#75349) Dzsana:
Neoba 1,4Ghz-es A7-ek vannak, még Ace4-ben 1,2Ghz-es A53-as processzorok amik kb 50%-al gyorsabbak azonos órajelen az A7-nél.
(#75351) Dzsana:
Az oldal téved igen, van több kiadása is az Ace4-nek, azért lehet ez a kavarás (van egy Broadcommos 2 magos 1Ghz-es 512MB ramos kiadás). Itt megtalálod a helyes adatokat a telefonról:
http://mobilarena.hu/teszt/samsung_galaxy_ace_4_egyre_ace-esebb/bevezeto_tartozekok.html(#75341) Linda1:
Motorolát venném én is, Moto E 2nd Snapdragon 410-el jó választás (de a 410-es).(#75344) Luki888:
Honor6(#75345) bubuka71:
Felsoroltak közül G2 Mini. -
-
-
monti0222w
addikt
válasz
Dzsana #75283 üzenetére
Tudod csak az az érdekes téged hallak így a huawei G620s-ra sarazni és igen, jól olvasod, mert amit te csinálsz szegény 620s ellen az már némi túlzással maga a keresztes háború, a 2. oldalon olvasom tőled ezt, és nagyon nincs ez megalapozva, pláne úgy, hogy csak olvastál róla! Ja és külföldi oldalakon, nézz be a Ma. topicba is én megtettem, azért is írtam, hogy általánosan elégedettek a tulajok, és nem volt annyira téma az általad említettek! Egyébként örülők, hogy sikerült megvenned a neot, grat. hozzá.
-
Ájvé
veterán
válasz
Dzsana #75283 üzenetére
Minden telefonnál így van, papíron 1-2GB-ból felhasználónak 900-1800MB jut és ez samunál is így van.
Nézd meg nálad sincs 1400 MB se a felhasználható ram.
2,5GB szerintem épp elég, sok mindent át lehet rakni sd-re is. Volt HTC Herom az Android hőskorában, na annak kevés volt a belső memóriája. Nem játékokkal kell telerakni és kész.
Többire nem reagálok, mert felesleges.
Kicsit azért jobban körülnézhetnél az okostelefonok piacán, mert szerintem is elfogult vagy.
SGS3-ról is sokat panaszkodnak, két ismerős is és elég idegesítő hibákat mondtak, szóval utána járhatnál te is ennek. -
Yayoh
aktív tag
válasz
Dzsana #75283 üzenetére
Teljesen egyet értek veled , irreálisan drágák az aktuális csúcstelefonok , pedig ma már 40-50 körül is kapni olyan telefont ami szinte minden igényt kielégít , csak hát ez is már presztízs lett az embereknél hogy milyen telefon van a kezükben , nem egy embert ismerek akinek kenyérre sincs pénze , de iphonera összetudta spórolni a pénzt , mert az fontos...
-
t.imi
addikt
válasz
Dzsana #75195 üzenetére
Köszi a kimerítőt
i900, s8000, S2, S3, S4, note 1-2 megfordult nálam, ennek tükrében megbízhatónak tartom a Samsungokat.
A Snapdragon 800-s S4 lte+ -t nem érdemes egy lapon említeni az S3-l.
Lehet enyém volt hétfői darab, új rom, hr, semmi nem segített. Jellemzően a samura, inkább kiad egy új terméket, mintsem rendesen optimalizálná a rajta lévő op-ot. Én ezt vettem észre.
Árban, kamerában nemigen lehet űberelni a NEO-t, (pláne hogy most 55 kuponnal) sem mellé fogni vele, ez igaz.
T-s vagyok, 4G-s csomagban + 5g adat. Most egy Nokia 625-lszenvedek, szerintem még 2g sebesség sincs rajtaCsak 3g kicsit vissza tart a vételtől.
Engem spec a 0 testre szabhatóság, max. másik launcherrel, szép BKV kék/fekete menü, 0 körüli szoftveres támogatás, ami idegileg tönkretesz
HTC, LG, Sony, Xiaomi, Huawei, stb, stb gyárilag van 1-2, sok téma. Ebben nincs. Még az S5-6-ban sem szerintem. Ez engem zavar. Nem is kicsit. Pláne,amikor 150+ -os telefonokban kb azt kapod, mint a 30e-s kategóriában, legalább is kinézetre.Pl Xiaomi note-ra több javítás, frissítés, optimalizálás jött sacc két hónap alatt,mint samura 2 év alatt.
Egy Lenovo p70-re várom a visszaigazolást, 8 mag, 2g ram. Frissítések nem tudom hogy érkeznek rá, de erőben nem lesz gond vele. Megbízhatóság meg kiderül, ha megveszem.
Sokat offoltamHa a neo-t választom, azt kizárólag a megbízhatósága miatt teszem.
-
válasz
Dzsana #75227 üzenetére
a 4g/lte lefedettség jobb országos szinten a telekom esetén (tavaly október óta), mint a 3g bármelyik módozata; link, ráadásul idén februárban a telenor is "befizetett" a telekom - többnyire vidéken használt - 800 MHz lte hálójára; link, így már két szolgáltatóra igaz ez.
arról nem is beszélve, hogy vidéken sok olyan helyen van tavaly október óta 4g/lte, ahol 3g addig sem volt, azóta sincs és nem is feltétlenül lesz, tehát olyan helyeken ha nem 4g/lte képes a telefon, akkor cammog a lassú gprs/edge hálón, amíg a 4g/lte képes készülék hasít a gyors adatmódozatban.
fontos megjegyezni, hogy a 4g/lte képes készülékek esetén vizsgálni kell, melyik frekvenciákat kezelik, mert a hazai szolgáltatóknál vásárolt készülékek nyilván rendben vannak, de sok olyan típust ajánlgatnak itt a témában, amik kintről úgy kerülnek beszerzésre, hogy eredetileg nem ebbe a régióba lettek szánva és ennek okán hiába kaptak 4g jelzőt, nem minden szükséges 4g/lte frekvenciát kezelnek, így azokkal részint vagy teljesen ellehetetlenül a hazai 4g/lte frekvenciák használata. -
Pickit3
aktív tag
válasz
Dzsana #75241 üzenetére
Mert én gémör telefont akartam ezért kidobtam rá egy százas és nem bántam meg. Z2-t teljesítményben túlmúlja amikor az a drágább ergo nem minden jobb ami drágább. Témához visszatérve a g620s 40kilóért nagyon jó teló. És egy kínai gyártmányú mp4-et vagy egy tabot nem lehet összehasonlítani egy igazi minőségi kínai telefonnal. Persze nem replikát kell venni vagy hitványat.(oppo és társai)
Na de nagyon szét offoltuk most a topikot, szerintem még most hagyjuk rá mielőtt a modik bekeményítenek.
-
Pickit3
aktív tag
válasz
Dzsana #75239 üzenetére
Ha nem haragszol akkor én maradok a honor 6-nál ami bőven duplája a tiednek.
g620 kövi romjaival úgy is kijavítják ezeket a nem létező hibákat. És nem a huawei fanság szól belőlem hanem a kínai telefon fanság mivel a mi3/mi4 is nagyon jó telefon. Elvakutság meg szimplán abból származik hogy most már a kínai telefonok jobbak, mint a többi. Ennyi meg egy bambi.
A többit montival beszéld meg.
-
Pickit3
aktív tag
válasz
Dzsana #75232 üzenetére
Én is olvastam a hozzászólásokat és ott olyanok írnak akik vagy elméretezték a telefont számukra(vagyis honor6 szintű telefonnak hitték) vagy samu fanok
Amúgy igazad van, a kínaiak jobb minőségű telefonokat dobnak piacra (zárójelben a samu is kínai gyártmány csak ő tusfürdős flakonból készül). És ha még nem tűnt volna fel akkor már észre vetted volna hogy a kínai telefonok jobbak(xiaomi, honor-huawei) mint a nagy gyártóké lassan (főleg a samutól). Szerintem ne szívjuk egymás agyát, egyezzünk ki abban hogy a g620s egy nagyon jó telefon és ennyi, én kipróbáltam és nagyon tetszett szemben a samuval ami szoftver terén..ajjajjj.
Pickit kiszáll.
-
Pickit3
aktív tag
válasz
Dzsana #75227 üzenetére
Az a hangyabokányit erősebb proci eszméletlen jól van optimalizálva és a rammal különösen jól bánik szóval sosem fogy el még multitask esetén sem. Az akku cserélhető, igaz hogy kevesebb a tárhely de sd kártyával könnyen javítható és rá is két év gari van(mellesleg könnyű javítani, mert ezt nem is kell! azaz nem pusztulékony). Inkább legyen egy jó betekintésű, szép színes IPS kijelző benne mint egy beégésre hajlamos amoled amit nem könnyű javítani. Főleg ami benne kijelző az tiszta szégyen, kevés akku idő, gyorsan túlmelegszik és komoly szoftveres hiányosság. És ez nem vélemény, ez tény. Nem tudom hogy a kínai telefonokat utálod vagy csak samu fan vagy?! Ne legyen harag köztünk, de ez számomra értelmetlen vita, mintha próbálnád megmagyarázni, hogy milyen hasznos a reszelőzsír. Szerintem ha tudod akkor még most mond vissza és nézz egy 620s-t, ezerszer jobban jársz.
-
Devas
őstag
válasz
Dzsana #75221 üzenetére
"Az Tiem Consulting Kft. által kibocsátott saját garanciával ellátott készülékek meghibásodása esetén, a garanciális javításokat minden esetben a garancia jegyen feltüntetett szakszervizben lehet érvényesíteni. Egyéb esetekben a gyártó által kibocsátott garanciajegyen feltüntetett lista szerinti, illetve a Weboldalon feltüntetett szakszervizekben lehet leadni a készüléket javításra. "
Hát nagyon kiváncsi vagyok, hogy bolti vagy gyártói garanciát kapsz-e a telefonodra.
Ami még érdekelne, hogy mennyi szabad RAM-ot hagy majd meg neked a touchwiz.
Még az is érdekelne, hogy mennyire bugmentes a cucc.Amúgy így láthatatlanban jó az összkép eddig.
Pickit3:
A nagyobb kijelzőméret nem mindenkinek előny, ez szubjektív dolog, nem illik az előnyök közé sorolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gumi és felni topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Villanyszerelés
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- További aktív témák...
- Fókusz, tér, élmény Dell U2913WM Ultrawide monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest