Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
IOX
tag
Ha telefonon bankolsz akkor fontos, h sokáig kapjon biztonsági frissítést. Így eléggé leszűkül a kör a Samu A54-re vagy egy újabb iPhone-ra, pl SE 2022. Ugynabban az évben jár le a frissítésük, az iPhone-t talán könnyebben lehet majd eladni. Ha iPhone teljesen kizárt akkor ez nem opció.
-
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
Elnézést, ha OFF.......
Érdeklődnék, mi a véleményetek a "folyékony" kijelzővédőkről, van-e bármilyen tapasztalat róla, valóban hatékony a karcok ellen, tényleg képes megvédeni a kijelzőt?Huawei P30Pro-ra applikálnám fel, ha ajánlott.
Köszi
-
littlemamba
aktív tag
Most: Blackberry Key2
Amit szeretnék: Asus Zenfone 10 (almából 14, nagyon nagyon esetleg 14 pro, bár az valószínűleg csak használtan férne bele a keretbe)Alkalmazások: blackberry hub, garmin connect, spotify, beats, messenger, insta, viber, telegram, whatsup, xiaomi home, bankos alkalmazások, energia szolgáltatók, zepp life, kindle, drive, office, oclean, menetrendes appok, telegram, two dots , minimetro, meg jegyzetelős appok, jah meg dm, vinted ilyenek (kb a 80%-át lefedtem).
Este már kiírja gyakran, hogy fogytán vagyok memóriából. (És amiket nem nagyon használok, azokat mindig letörlőm néhány havonta, hogy ne legyen túlburjánzás) -
vacs
veterán
válasz
littlemamba #180492 üzenetére
Milyen telefont használsz most és milyet vennél és milyen alkalmazásokat használsz, hogy kevés a 6 giga ram?
Azért kérdezem, mert a családban van több 6 giga ramos telefon, de nincs gond velük.
Az android okosan kezeli a ramot, nem fogyhat el, mert a régebben használt appot kilövi a háttérből és nem szabad használni telefon booster xy appokat se!
Én kb soha nem futtatok memória ürítő appot, mert felesleges!
A Xiaomi miui szokása, hogy mindent kilő a memóriából emiatt tűnhet úgy, hogy kevés ram, pedig nem.Dinter, sajnos a Xiaomi/Redmi/Poco telefonokon rengeteg felesleges előre telepített app van, ami foglalja a helyet, de kb soha nem lesz használva.
Tudom, mert van xiaomi is a családban, de én ADB App Control-al töröltem a gyári miui appok 2/3-át kb! -
Dinter
addikt
válasz
littlemamba #180492 üzenetére
Kérdés milyen márka. Én most váltottam Poco F5-re, 12GB-set rendeltem, mert csak az volt, gondolván felesleges.. De ha megnézem a RAM használatot, akkor csak pár alap appot nyitva hagyva a háttérben is már 8GB+-nál jár. Szóval összességében jó, hogy a nagyobb lett végül.
-
littlemamba
aktív tag
Köszönöm neked is, hogy gondolkozol velem! Az a helyzet, hogy biztos vagyok benne, hogy elég a 256 GB. Ami miatt érdekes a kérdés az inkább a ram. Most 6GB/64-en vagyok. Reálisan nézve a 8/256 már jó váltásnak tűnik. Abszolút Nem vagyok hardcore telefonon játszós típus, de mondjuk a 6/64-en már meg kellett válogatnom így közel 5 év után, hogy mennyi alkalmazás engedek rajta túlburjánzani. Emiatt nekem inkább a memória a kérdés, nem a háttértár. Nyilván optimális ugrás lenne 16/256, de ilyen most nincs a választási lehetőségemben. Szóval marad a 8/256 és a 16/512 közötti polémia.
(és akkor még nő is vagyok, és nyilván a nagyobból nincs olyan szín amit szeretnék, de persze úgyis kerül majd rá tok, és mindenki azt mondja, hogy amúgy is nem is ezekben a telefonokban kellene gondolkoznom, és menjek almára, de engem meg ez vonz...)
-
vacs
veterán
válasz
littlemamba #180485 üzenetére
A 8 giga memória mindenre elég, nagyon hardcore játékosnak kell lenni, hogy kevés legyen, illetve a 256 giga tárhely is a legtöbb embernek elegendő.
Sokan azért veszik a többet, mert attól félnek, hogy kevés lesz a 256 giga!
Az sem feltétlenül igaz, hogy a több a jobb! Egy 200 mp-e kamera jobb mint egy 50 mp-es? Nem jobb, olvass utána.
De neked kell dönteni! -
Ebisu68
csendes tag
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
littlemamba #180485 üzenetére
A több a jobb. Persze csak ha azonos típusról beszélünk.
-
littlemamba
aktív tag
Szisztok! Tudtok bármi magyarázatot adni arra, hogy miért lehet jobb választás egy 8GB/256GB-s telefont, mint egy 16GB/512GB-s? Az áron kívül, persze. Szóval van-e olyan eset, amikor a kevesebbel jobban ját az ember lánya vagy fia? Vagy minél több, annál jobb és ne gondolkozzak ilyeneken?
Köszönöm! -
Rekro
aktív tag
válasz
Sgr_A #180473 üzenetére
Igen elolvasva a lentebbi hozzászólásokat/néhány véleményt azért elbizonytalanodtam.
Mondjuk így, hogy a gyári garis 220k a bolti garis 160k(30% ár difi) csak a számokat nézve még úgy is megéri, ha mondjuk 10ből 1 romlik el és azt úgy veszi az ember, hogy biztos nem javítják
-
Arween
senior tag
Poco f5 helyett szimpatikusabb lenne egy xiaomi 12x de egyedül az eMAG- nál látom készleten. (jó drágán)Létezik hogy ezt már nem lehet kapni?
-
Ziccer
csendes tag
Szerintetek egy Poco pro X5 telefon amit Taivanról kapnék,tökéletesen működne itthon is?
Az mi.com hivatalos taivani oldala szerint is az összes mobil frekvencia sávot lefedi a telefon,de szeretnék biztosra menni.Hangrögzítő miatt gondoltam erre a megoldásra. -
vacs
veterán
válasz
tutis #180476 üzenetére
Azért írtam, hogy legyen idejük átgondolni a választ, ilyen konkrét kérdésekkel nem akartam telefonon meglepni őket.
Később telefonon is hívtam őket, de az ügyintézőnek fogalma se volt a Pixel garanciával kapcsolatban...Más is kérdezte telefonon B-tel-t, ő se ment velük sokra!
-
tutis
őstag
válasz
Rekro #180472 üzenetére
én a B-teltől vettem az S21 Fe-t, semmi gond nincs velük, rugalmasak voltak a szállítással is, simán átszállították másik átvevőhelyre a telefont. Alzánál 215 körül a pixel 7.
én 200-ért vettem a fekete s21 FE-t 256-ost, de zöldet 185-ért is lehet néha kapni a b-telnél. A 128-as meg 160 körül van.. -
vacs
veterán
válasz
Rekro #180472 üzenetére
Google Pixel-t szerintem Alzan érdemes venni, a rendes garancia miatt.
Ott 215 a Pixel 7 és 200 a Pixel 7a.
Mindkettőről van Mobilaréna teszt!
A B-tel kapcsolatban itt írtam rosszat. -
Rekro
aktív tag
Köszi!
Akkor leszűkítve 160-210e ft a pixel6/oneplus t10/samsung s21 FE környékén érdemes nézelődni. Esetleg a Pixel 7A szóba jöhet mert árban az még ebbe a kategóriába tartozik vagy az nincs nagyon az ajánlottak között? A pixel 6a meg így ár alapján gondolom egy kategóriával a fentiek alatt van.
Btelnél nézegettem a samsung s21 fe-et és egy olyan kérdés felmerült bennem, hogy mennyire para sima bolti garival venni(így hogy azért egy komolyabb boltról van szó)?
Mert azért árban elég masszív 60k különbség van azért az nagyon nem mindegy.
-
vacs
veterán
-
Ebisu68
csendes tag
Sziasztok!
Ajándékba szeretnék venni egy telefont a páromnak, eddig egy RealMe-t használt. Nekem Iphone-m és Ipadem van, ne mtudom, hogy ez plusz pont-e az Apple mellett (én mindkettőt szeretem).
- Árkategória. 100-400k, igazából mindegy, a megbízhatóság, stabilitás és a szoftver támogatás a legfontosabb
- Használt vagy új? Csakis új
- Hol vennéd meg? Független viszonteladónál, valszeg ahol a legolcsóbb
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, Hosszú, 3-4 év legalább.
- Mire használnád? Alap dolgok, telefonálás, böngészés, Insta, kép és videó készítés minden mennyiségben. Casual felhasználó
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? -Teljesen mindegy
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 5,8-6,5 Col között, ami kényelmesen tartható még közepes kézbenA legnagyobb kérdés igazából, hogy érdemes-e Iphonet vennem, abból is Pro-t vagy a sima elég. Olvastam, hogy a sima egy ráncfelvarrott 13. Vagy várjam meg a 15ös szériát és vegyek abból inkább? (én inkább efelé húzok). Az Androidos telefonokat nem nayon ismerem. Mindenképpen friss telefont szeretnék, nem vmit 2021ből. Nem sürgős a beszerzés, de ebben az évben aktuális lenne. Árban szívesebben amradnék 200k körül, de kb 400k a lélektani határ.
Köszi a segítséget!
-
Lackó1984
tag
Sziasztok!
A jelenlegi Cubot Quest telómat cserélném, szintén strapa telefonra.
- Árkategória. - kb. 100e Ft
- Használt vagy új? - Új.
- Hol vennéd meg? - Függetlenül.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, - Legalább 3-4 év.
- Mire használnád? - telefonálás, internet, néha fotózás és videózás, játék minimális.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, Nem
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? - Minél kisebb legyen.Köszi a segítséget!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
gabor1974 #180462 üzenetére
"Na a lényeg hogy a Oneplus 10t valóban bajos lehet vagy csak a régi fanoknak?"
Nekem 8T van és túl nagy különbség nincs a két telefon között (értsd: 8T-ről nem is éri meg váltani). Én fikáztam a topikban a napokban a márkát, de olyan dolgok miatt, ami sajnos minden más gyártónál is előjön, hogy ha egy rétegigényt jelentő funkció hibás, azt basznak kijavítani. A másik meg, hogy sokan akik régi OnePlus felhasználók vagyunk, annak fontos lehet a tiszta Android élmény, na ez sincs már, mert az Oppo-féle ColorOS került rá, kicsit átskinezve (így maradt továbbra is a neve OxygenOS).
Amúgy a hardver jó, kijelző jó, kamera oké, akkuidő jó, gyorstöltés jó (és a gyári töltővel az akku sem degradálódik nagyon, az enyém 2 éves és még jól van köszöni). Inkább azt siratjuk, hogy már nem olyan, mint régen.
-
uzerto
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni telefonválasztás ügyében. Jelenleg egy Xiaomi Mi Note 10-em van. Elsődlegesen azért választottam ezt, mert kamerarendszere szuper ( 20 mpx széleslátó, 108 mpx normál nagy érzékelővel (1/1,3"), 12 mpx 2x zoom és 8 mpx 5x zoom) és elég nagy aksi van benne (5260 mAh). Maga a hardver alatta viszont csak középkategóriás, de nem is volt szükség nagyobbra, mivel nem szoktam játszani rajta. Valami hasonlóra lenne szükségem most is. Elsődlegesen a fotós és videós képességeket tartanám szem előtt.- Árkategória. - Nagyjából 250e Ft
- Használt vagy új? - Új.
- Hol vennéd meg? - Függetlenül.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, - Amíg meg nem adja magát, legalább 3-4 év.
- Mire használnád? - Legfőképpen fotózás és videózás, játék nem lesz.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? - Iphone-t nem szeretnék, valamint kissé kiábrándultam a MIUI-ból, illetve a Xiomi-ból, így azt is kerülném.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? - Minél nagyobb kijelzőt előnyben részesítem, legalább 6,6 inch jó lenne.Amiket eddig néztem és nagyjából beleférnek az árba:
Honor 90 : Legnagyobb előnye, hogy adnak hozzá egy tabletet. Formára kissé nőies, hardver elegendő, viszont kamerában nem túl erős.
Google Pixel 6 PRO : Fotós és videós képességekben abszolút a legjobb talán ennyi pénzért. Ami miatt nem vettem meg egyből az, hogy hivatalosan nem forgalmazták magyarországon, bár azért jó áron adja pár megbízhatóbb bolt is. Úgy tudom telekomos kártyával jól működik a hanghívás is VoLTE-vel az egész országban.
Motorola Edge 30 Ultra : Egyedül a főkamera az ami korrektnek tűnik, a többi talán inkább csak közepes, főleg videóban marad el. Hardver az igen erős, nekem kicsit talán felesleges is.
Realme 11 Pro + : Itt is igaz, ami a Motorolánál, csak kettőre csökken a használható kamerák száma. A hardver közepes, de elegendőnek tűnik.
Előre is köszönöm a seítséget.
-
Salex1
őstag
Olyan 150eFtig melyik telefont ajánlanátok, aminek a legjobb a fényképezője?
Többi lényegtelen -
gabor1974
tag
Sziasztok.
Nejemnek szeretnék telót vásárolni,akár szép állapotú használt is lehet, keret nagyon max 180, de inkább ár/érték legyen jó nem baj ha 130 sem. Kb 4 évig fogja használni tapasztalat szerint.
Most xiaomi 9 lite ja van. Főleg Face-bajnok, csúcsfotózás nem lényeges, jó aksi sem annyira, nem játszik.
Oneplus 10t gondoltam elsőre , de mostanság lehúzzák a márkát, poco F5 vagy pro, de hát az is miui ami szerintem nem annyira baba a 4x óta visszafelé megy , de persze ez magán vélemény.
Esetleg egy korábbi samsung S vagy ultra? iphone szerintem pont elég volna neki, de új minden nem biztos h belefeccölné az időt hogy megszokja, bár nyilván az tuti problémamentes lenne több évre is.
Na a lényeg hogy a Oneplus 10t valóban bajos lehet vagy csak a régi fanoknak?
-
-
shagy
tag
Szervizelés miatt androidos telefon nélkül maradok egy időre.
Lehet h hülyeség az elképzelés, de mi az a használt legolcsóbb iphone, amit erre az időre kipróbálhatnék. Kíváncsi voltam mindig rájuk, most van rá időm.
Tényleg a legolcsóbbat keresem, az állapot sem számít, de mi az a típus amitől felfelé érdemes nézelődni és nem lesz ordítóan használhatatlan, de talán látom h miért jó az ios környezet. -
finest
addikt
Sziasztok!
Melyiket vegyem: Xiaomi Redmi Note 12S 8/256GB 86k, vagy Xiaomi Redmi Note 12 Pro LTE 8/256GB 97k?
Megér 11k felárat a Pro, lányomnak lesz Netfixezik, Instázik. -
Rekro
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
150k-ig milyen készülékeket tudnátok ajánlani, a leírt igényekre? A másik kérdésem az lenne, hogy fotó/videó terén a p20-hoz hasonló kategóriás készülékek milyen áron mozognak most ill. abban az árkategóriában mi a jó vétel?
Igények tényleg kimerülnek a gyerekek fotózása/netezés/jó aksi hármasban.
Köszi
-
tutis
őstag
válasz
PlüssMajom #180452 üzenetére
Ha még az IP védelmet is elengeded akkor Realme Gt2 pro pl.
S21 Fe nekem most 1 napot simán bír, beállítgattam normálisan. Normálisabb webshopban már 160 körül tudsz venni. -
PlüssMajom
csendes tag
Sziasztok!
Az LG G6-omat szeretném lecserélni
Fő problémáim vele: akksija gyorsan merül, ujjlenyomatolvasója néha nem működik és néha nincs térerő (XIII.ker.,Voda)- Árkategória. 150e - 250e
- Használt vagy új? új
- Hol vennéd meg? függetlenül
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? Hosszútáv, használható legyen még 3-5 évig
- Mire használnád? normál felhasználás, fényképezgetés, internet, semmi játék
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? mindegy, mondjuk 6" - 6,5"
Álmaim telefonja ezeket tudja:
Android, 5G, jó IP védelem, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés, ujjlenyomat olvasó, "jó antenna" (ne kelljen szívni a térerővel)Gyors kutakodás után az Samsung S21 FE lenne a megfelelő, de ott talán az akksi gyenge, meg picit túlárazottnak tűnik a készülék.
Ha esetleg elengedném a vezeték nélküli töltést, akkor mit ajánlanátok?
Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest