-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Semplar
őstag
Az a baj az ESET -el, hogy nem vírusra riaszt, hanem átlovagolt a reklámblokkolók hatáskörébe és mindenféle szir-szarra beriaszt, amit egy normális reklámblokkoló csípőből elintéz. Gondolom kellett valamivel riogatni a még meglévő ügyfeleket, nehogy elég legyen nekik a Windows Defender...
-
Cs1csó
titán
Ángol menni nehéz? GOOGLE fordító
-
UserX
addikt
Olyat én se tennék, hogy X gépről klónoznék Y-ra. ott, ha más miatt nem a driverek miatt biztos akadás lenne.
Én Win8.1-et használok, még nem szántam rá magam a 10-re való váltásra, de ez előbb-utóbb elengedhetetlen lesz.Rendszerkép mentésem nincs, mert:
1. SSD-re percek alatt települ a friss Windows (na jó a progik felrakása elvinné azért az időt).
2. Nincs elegendő tárhelyem.
3. A rendszer visszaállítás funkció tapasztalatom szerint atom stabil az újabb Windows-okban
4. Azért olvasom a topikot, hogy vírus infekció miatt se kelljen teljes reinstallt csinálniÉn GEPESZ66-nak inkább az EaseUs-t javasolnám...
-
-
_Atesz
addikt
Nemrég nekem volt fent Eset Antivirus, csak le kellett szedjem, miután többször is összeveszett a Chrome-al. A Chrome figyelmeztetett is, hogy az Eset program hibákat okoz. Konkrétan kifagyott tőle a böngésző.
Nálam semmi felesleges böngészőbővítmény, vírus stb. nincs, a win10 rendszerem up to date, és a hardver korszerű..
Nem az első eset, hogy Win10 alatt gondot okoz a "nem gyári" vírusírtó használata. Eddig még az Avast Free antivirus tartja magát nálam ezen a téren, de az meg nem fogja meg pl. a kártékony böngészőbővítményeket / a böngészőt egyéb módon veszélyeztető malware-eket. -
törölt tag
Sok szoftver sorsa ez. Van egy kezdeti jó célszerszám eszköz, elterjed mert jó aztán amikor megvan a kellő felhasználói bázis akkor üzleti modellt váltanak vagy felvásárolják őket és jönnek a szarságok. Kéretlen toolbar, kiegészítők, az "optimalizáló" extrák, hazatelefonálós adatgyűjtés, regisztráld be anyádat is kérések, kamu ijesztgetések, szponzori cikkek tech blogoknak hogy a mienk a best plecsnit kitehessék, jön a popup reklám, hogy vegyed a total premium security mega edition csomagot de már a jövőévi verzióra fizess elő. Zonealarm, Avast-AVG, Norton, McAfee, Ccleaner, IObit, Kaspersky sorolhatnám hányat láttam a bullshit vonatra felülni.
Én évek óta csak Windows saját védelmi programjai + Adguard vagy Ublock Origin kiegészítő + józanész csomagot ajánlok mindenkinek. Óriásit csökkentek a "gyere segíteni mert kiírt valamit a gép, kékhalálba frissített a Windows mert nem kompatibilis a 3rd party AV, gyere mert SSL szűrés miatt lassú a net, gyere segíteni mert az optimalizáló program hazavágta a keresőt és registry-t..." jellegű hívások.
-
Azt kell csinálni, hogy meg kell várni a "b" vagy "c" patchet az új verzióból, én is csak nemrég telepítettem rá a 2018-as IS-re a 2019-et. Egy darab problémám nincs vele Windows 10 x64 alatt. Ettől még persze másnak lehet, senki nem tudja garantálni a hibátlan működést.
Sajnos most már a marketingesek diktálnak a mérnököknek, tényleg felesleges évenként új verzió de ez van. Bőven elég lenne 2 évente vagy ahogy érzik.
-
-
Cs1csó
titán
-
lck
senior tag
-
Cs1csó
titán
Valószínűleg én is így állnék ahogy te. Miért is? Mert kb. az elmúlt egy évben az avast free nem jelzett kártevőt, szoktam mindenféle egyéb keresőt is lefuttatni: MBAM, EEK, Adwcleaner, DrWebCureIt azok sem találnak semmit.
Ebből az következik hogy defender vagy kikapcsolt védelem mellett sem állnék rosszabbul de azért az ördög nem alszik jobb a békesség.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Az addig ok, hogy ki van kapcsolva mert jelzi is, hogy a teleptett program (Bitdefender) már átvette az "irányitást" de attól még a Defender Biztonsági központ az ott van a startmenü notification ikonok között, ami eléggé idegesít, illetve eddig (Windows Creator update elött) nem volt ott. Most viszont mióta a legújabb Windows van fent nem tudom sehogy sem kikapcsolni.
Erre nekem semmi szükségem... ha kell valami akkor majd azt az adott programban elindítom (Bitdefender, MBAM).
-
Cs1csó
titán
Ingyenesek között még mindig az egyik HA nem a legjobb. A BD free még jó megoldás ha nagyon nem hozzáértő a felhasználó ugyanis zéró beállítási lehetőség, teljes automatizmus feltettem és egy weboldal nem nyílt meg mint kiderült blokkolta de ezt nem is jelezte úgyhogy érdekes.
Lehetőleg csak ezt a 4 modult telepítsd: fájlvédelem, webvédelem, levelezésvédelem, viselkedésvédelem. A felhasználó tudását mérlegelve akár teljes automatizmusra itt is van lehetőség tehát kapcsolatot bont vagy automatikusan karanténoz de erről legalább értesít. ha így állítod be nem lesz gond. Van egy beállítás a beállítások - frissítések programfrissítéseknél valahol ahol a programfrissítést is lehet automatikusra tenni nem rossz dolog mert akkor azt is megcsinálja.
Még valami: a windows tűzfal kimenő szabályai közt tilthatod az "AvastUI"-t és akkor még az amúgy minimális reklám sem lesz. Nálam pl. nem volt most legutóbb telepítve a google chrome és az avast friss telepítés után feldobott egy a chrome-ot reklámozó ablakot, de ha fent van a chrome még ennyi sem lenne, de jobb a békesség.
-
Joker88
őstag
-
-
Amúgy igazad van. Majdnem teljesen mindegy, hogy már mit használsz.
Itt az lehet még döntő szempont, hogy melyik termék kevésbé bugos és melyik okoz kevesebb problémát a gép használata közben. Lásd netezés, webböngészés, fájlok másolás, programok telepítése, stb.
Itt már változna az a mezőny! -
Cs1csó
titán
Szerintem már most kb. mindegy. Ha a felhasználó óvatos és van egy kevés józan esze tapasztalata + adatairól rendszeres offline mentés, banki tranzakciókhoz kétlépcsős azonosítás stb.
Ha buta és kattint mindenre akkor bármi kevés lehet.
(#52551) LiLxWaYnEx
Nem túl jó ez megfogalmazás sokszor már csak nüansznyi különbségek vannak. Speciális szolgáltatás és a támogatás talán ezek a legfontosabbak a differenciálás szempontjából.
-
Konkrétan igen csak félreérthető volt a fenti hsz.-ed. Főleg annak tükrében, hogy én vagyok az egyik legkritikusabb a Kaspersky termékekkel.
Így viszont már konkrétabb és ez így nem félreérthető.Igen, ez így van sajnos. Minden évben várom a csodát tőlük, meg a megváltást. Aztán kiderül, hogy még sem olyan jó a termék vagy tesznek róla, hogy az újabb frissítésekkel ne legyen jó.
A Kaspersky topikban beraktam a képeket, meg a tapasztalataimat. Szokásos probléma pl.: hogy nem működik továbbra sem az Outlook 2016-ban az antispam modulja! Majd az a,b, vagy c patch megoldja. Hogy ezt miért nem lehet azonnal megcsinálni? -
-
Nem csak a te hsz.-ed lett törölve, hanem az utána jövő 3 is ami reakció volt a tiédre.
Amúgy meg amit leírtál abban semmilyen építőjelleg nem volt, szimplán trollkodás, mint a mostani is!Az új topikot, meg azért hoztam létre, mert részben sok volt a reklámblokkoló témából itt, részben az ilyen és hasonló megjegyzéseket elkerüljük, mint amilyen a tiéd volt.
-
aprokaroka87
nagyúr
Ne keverjük a dolgokat, az hogy valaki telepít egy apk-t még nem jelenti azt hogy az kártékony lenne.
Pl az apkmirroron fent van egy csomó megbizható apk.
Illetve vannak app backup and restore progik amik a telepitett appokból csinálnak apk-t.Ha esetlegesen valami kártékony appot sikerült beszedned Play áruházon keresztűl annak nyilván az apk-ja is tartalmazza a kártékony kódot.
De akkor már oly mindegy.
-
-
nemo333
újonc
-
pete_21
addikt
Köszönöm a választ! Megneztem a gépet. Lefuttattam a felsorolt programokat, egyik sem talált semmit.
Tegnap ugye a jelszót megváltoztattuk, illetve a Fb-on engedélyezett alkalmazasok közül a gyanúsakat eltavolitottuk.
(Ma meg a böngésző előzményeit, cachet, cookiekat töröltük).
Ezek szerint arra van a legnagyobb esély, hogy valamelyik alkalmazás volt a ludas? (mert a gép elvileg tiszta) -
törölt tag
+1 nekem is vannak olyan ismerőseim aki semmi áron nem adnak pénzt szoftverre. az oprendszer is crackelt meg jópár program is. persze magyarázkodnom is felesleges mert ugye "minek fizessek ha van ingyenes" meg crackelt program.különben én is hasonló esetben voltam mint amit leírtál.ilyenen felesleges vitatkozni de bezzeg más hülyeségre meg szórjuk a pénzt két kézzel.
-
-
Erre meg azt mondom, hogy akinek van gépe, veszi a netet, stb., annak lehetne egy évben 5k-ja, hogy kifizessen egy egyéves licencet! Havonta kb 460 Ft.-t kell félretenni.
Nem ítélkezem senki felett, meg nem is akarok belemenni a pénzbeli vitákba, de azt a havi 460-at össze lehet spórolni. Ja és persze, ne a végletekbe gondolkodjunk, tehát ne a nagyon szegényeket vegyük alapul!Tudod hányszor hallom azt a butaságot, hogy én nem adok ki pénz szoftverérét, mert nehogy meggazdagodjon a "rohadék"? Meg átverés az egész? Stb.
-
-
Ez azért nem biztos. Az EAM sem tud olyan sokat, ha a beállításokat tekinted, mégis véd. Persze, az F-Secure SAFE-ben még kevesebb a beállítási lehetőség, de ez nem biztos, hogy a védelem rovására menne.
De, majd látjuk. Viszont tény, hogy szépen szedik ki a funkciókat.Majd tényleg az lesz kiírva az oldalra:
F-Secure parancsikon letöltése. 1 év 3 gépre 17 ezer. -
-
-
SP4C3
veterán
Jogilag elhiszem, hogy smallbusiness (hány pc-ig számít annak), de akkor is ha a SB-nek van egy IT manager-e, odaül bepötyögi, hogy gpedit és nem indul, akkor lesz kopaszodás, mert kitépi az összes maradék haját. Egy cégnél nem lehet/szabad gyári állapotban hagyni a win10-et, mert elszabadulhat a pokol.
-
-
-
-
-
blattida
nagyúr
Szerintem nincs hasonlóság a kettő között. Az emsi meg az eam egy "kicsit" régebbi, mint a harmadik tulajánál járó vipre. A sunbelt alkalmazta először a korlátozott virtualizációt a vipre motorjában, de nem tudtak túl sok új ügyfelet szerezni, nem igazán tudták tovább fejleszteni, ezért eladták. Az emsi meg csak olyan döntéseket hoz, melyek szükségesek az üzleti sikerességük miatt. Relatíve kicsik, nincsen óriási erőforrásaik, de ami van, azt fejlesztésre fordítják. Az övék az egyik legjobb viselkedés elemző, ami ma már szinte fontosabb, mint az adatbázis. Stabilan, lassan, de biztosan növekszenek, nekik ez most a legfontosabb.
Plag
Nem érzem azt, hogy visszafejlődtek volna. Ha valóban szükséges (lesz), akkor fejlesztenek majd szkript blokkolót is a programhoz. Jelenleg csak fekete lista kapják szűri az oldalakat az eam, de az ő url adatbázisuk jelenleg nem túl nagy, viszont, a többiek is alapvetően statikusan, lista alapján szűrnek, ami manapság, a kripto valuták felértékelődése miatt sokkal erősebb bányász tevékenységet okoz, így, szükség lesz dinamikus, jellemzően mesterséges intelligencia alapú megoldásokra is, hiszen a szkriptek totál blokkolása a felhasználók hozzáállása miatt általánosan nem alkalmazható, hiába a legjobb védelem.
Kissé azért felül van értékelve ez a probléma.Amúgy meg, igen, a biztonsági szoftverek fejlesztő el vannak kényelmesedve, hiszen nagy gond nincs, a lóvé meg dől hozzájuk...
-
A nem rendszeresen idejáró is elolvashatja az első hsz.-t. Nem véletlen készült. Főleg nekik!
Arról senki nem beszélt, hogy az EAM nem erős védelem és nem elégséges.
Azt írtam, hogy webvédelemben nem acélos. Ahogy ez sok más termékről is elmondható, függetlenül attól, hogy milyen beépülőmodulja meg egyebe van. -
Greenebola
senior tag
Érthető, jogos amit írsz. Én arra gondoltam itt, hogy ez a sebezhetőség most került nyilvánosság elé, mikor ez nem pár napos dolog holott a fejlesztők már tudtak a problémáról.
Ilyenkor meg mindenki parázik, hogy mi lesz elviszik a FB jelszavát stb...
Rengeteg olyan dolog van amiről semmi fogalmunk, majd ha kapunk egy hírt akkor meg jön a fejetlenség. -
Nem tudom, hogy mi a politikájuk az Emsinél, de az tény és való amit már dqdb is írt, hogy visszafejlődés, hogy ez az "egy" termékük van és nagy fejlesztések nem történnek! Én nem örülnék neki, hogy ebbe az irányba mennének el, mint a VIPRE. Bár a VIPRE mióta nem a GFI kezében van már, megint elindult felfelé!
Ahogy írtam feljebb, szerintem kevés ami a termékben van. Több youtube teszter is jelezte, hogy webvédelemben nem acélos az EAM. Minden másban igen! -
Volt itt olyan oldal, ahol fogta a bányászót a védelmük!
Azt hiszem, talán lett is képe feltéve, de ha nem, megnézem nálam. Tudom, hogy egyszer volt arra precedens, hogy blokkolta a bányászót. Szóval, alapszintű webvédelme van!
De, az tény, hogy a webvédelmük nem acélos.
Én írtam, hogy vannak dolgok, amik hiányoznak a termékből. Többek között ez!
Kiváló, erős termék, de sajnos ez sem tökéletes és én azt vallom, hogy meg kell találni a túl egyszerű és túl bonyolult védelem között!(#51266) dqdb: Megelőztél. A lényeg, hogy van alapszintű webvédelme és szűri a minereket!
-
dqdb
nagyúr
"We highly recommend an ad blocker of some sort. uBlock Origin is usually recommended simply because it is more efficient and uses less resources, however you can use any ad blocker you like (Adblock Plus, Adblock, Adguard, etc).
Note that for Google Chrome, if you go with uBlock Origin, I also recommend uBlock Origin Extra, which attempts to prevent certain content blocker circumvention techniques (note that technically uBlock Origin is considered a "content blocker" rather than an "ad blocker", because by default it blocks much more than ads, including malicious/dangerous websites). I think most of the other common ad blockers are also capable of functioning this way, however you may need to tweak their block lists to make sure that they are configured to block everything you want them to."
Jelen pillanatban én a másodikra tippelnék, a fenti idézetet a legaktívabb supportosuk írta pár órával ezelőtt. Bár ahogyan ismerem őket, ha úgy látják, hogy szükséges, akkor azonnal ráfekszenek majd a témára.˘
Ez alapján alapszintű szűrésük azért van, de ennél hatékonyabb úgy tűnik, hogy még nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Medence topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- XPEnology
- Google Pixel topik
- weiss: Pant* rant
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest