- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Szellem. #76125 üzenetére
Most mar en is igy latom. Telerakjak mindenfele felelseges dologgal a dragabb verziokat. Egy virusirto maradjon virusirto, de ne keressen drivereket, meg frissiteseket a telepitett alkalamazasokhoz. Ne blokkolja a reklamokat, azt bizza a reklamblokkolokra. Ne gyorsitsa nekem a gepet a kamu funkciokkal. Normal esetben boven eleg a windows sajat vedelme, xe ehhez viszont esszel is kell netezni. Szerintem aki esz nelkul tolroget le idegen helyről torrenteket, vagy online sorozatokat keres, annak keves a defender.
En a Kaspersky free-vel most nagyon jol elvagyok. -
Jack Oneill
veterán
válasz
Szellem. #76123 üzenetére
Amúgy nem is értem, hogy miért szüntették meg a sima AV-t és miért a free verziót csinálták meg belőle.
Ezt en sem ertem. Gyakorlatilag egy teljes erteku KAV a free. De titokban is tartjak am 🤣 Nem csinalnak neki semmi reklamot, meg az oldalon sem talalni meg, ha nem keresi az ember a neten. -
classic B
senior tag
válasz
Szellem. #76108 üzenetére
Ebben az évben nagyot ment itt az F-Secure és a Kaspersky. Így értettem igazából a "favorit" kifejezést.
De igazából én nem értek hozzá annyira, mint ti. A defendert nem tartom elég jónak, mégis azt használom, mert úgy gondolom, hogy nekem elég a tudása.
Boldog Karácsonyt! -
-
Imi1981
veterán
válasz
Szellem. #76037 üzenetére
Nekem az nem tetszik a defenderben, hogy pörgeti a procit kicsit torrentezés mellett (30-35 %-on van szinte folyamatosan). Kaspersky vagy most f-secure mellett nem pörög úgy csak amennyire a qbittorrent pörgeti 5-10%. Na meg a fájlműveleteket néha idegesítően lassítja. Szóval lehet jól véd ( bár én mellette kaptam be a zsaroló vírust azóta nem bízok úgy benne ) de vannak hülyeségei. Mondjuk a többinek meg más hülyeségei vannak de azt jobban elviselem.
-
Piftuka
veterán
válasz
Szellem. #75891 üzenetére
"Lehet, hogy a teszt épp azt mutatta az adott mintacsomagon, de 2 perc múlva egy másik mintacsomagon, már más eredmény született volna.[..]El lehet olvasni ezeket a teszteket, de sajnos már nem a valóságot kéviselik."
Tulajdonképpen jogos, amit írsz.
A Kaspersky egyébként szimpatikus, de soha nem használtam még. Közben az is kiderült, hogy az amerikai Amazon.com oldalon elérhető ajánlat csak az USA-ban érvényes.
Mindenesetre árban még így is pár ezerrel olcsóbb, mint a Bitdefender, szóval lehet, hogy egy évre átnyergelek a Kaspersky biztonsági megoldására.
Erőforrás használata szempontjából milyennek számít?
Ugyanez a kérdésem a "Trend Micro Maximum Security" kapcsán, ami a másik szóba jöhető alternatíva. (Szignifikánsan a legolcsóbb a megbízhatónak mondott megoldások közül.)
Ez utóbbit használtátok, ismeritek? -
-
-
akos_ur
aktív tag
válasz
Szellem. #75787 üzenetére
hááát, nekem ez gyanús, hogy az úgymond csomagban lévő password manager ilyen szempontból "butított licence" lenne, nehezen hiszem el, de persze, bármi lehet
...ha gépen fent van a program, letöltöd telóra, azon belépsz a My kaspersky-be, tehát tisztában lesz a licence-eiddel, és úgy prémium verzió lesz, akkor nem gondolnám, hogy "illegálisan" használnád azon az eszközön már
-
spleenszuru
őstag
válasz
Szellem. #75780 üzenetére
A jelszókezelővel az nem volt tiszta, hogy hogyan tudom használni a gépemen, és a telefonon együtt, akár egy időben.
Azóta leesett, hogy külön app, le kell tölteni, és onnantól jó, mert a my kaspersky fiókkal együtt felismerte a plus csomagom.
Ahogy lentebb írod, a kettőt érdemes különválasztani, mert magát a kaspersky android appot, mint vírusirtó, bizony már nem engedi használni Plussal, csak free-ben.Androidon az automatikus kitöltést a böngészőben (Chrome) valamiért nem sikerül beállítani még, na de majd rájövök.
TLDR: azt hittem, hogy az 1 eszközös előfizuval, a jelszókezelőt is csak azon az egy eszközön tudom használni, de kiderült, hogy nem.
A tippet pedig a letöltésről, köszönöm!
-
zazenke
őstag
válasz
Szellem. #75767 üzenetére
köszi akkor megvan a megoldás nem volt benn a pipa a legális alkalmazások ellenőrzése adatbázisban helyen . Amikor betettem akkor még mindig felengedett az oldalra de már ha rányomok a vásárlásra azt már nem engedi. pedig szerintem te ezt pluszba állítottad be én nem emlékszem hogy ebbe bele állítottam volna és ez az alapbeállítás. Most ez a tiltó üzenet : Megakadályozva egy olyan webhely felkeresése, amely bűnözők által használható alkalmazásokat tartalmaz . Mondjuk ez kétértelmű mert ettől még lehetne legális ez a felügyeleti program az más kérdés hogy illegális kémkedésre is használható ha nem a gyermeked telójára telepíted fel
-
spleenszuru
őstag
válasz
Szellem. #75767 üzenetére
Na ezt megnézem majd én is, ugyanez-e nekem.
Btw, a biztonságos fizetésnél is kellene valami extra dolgot állítani, hogy működjön?
Mert pl. hétvégén rendeltem foodoran, és semmilyen védett böngészős javaslat, ajánlat nem ugrott be, amikor a kártyám adatait beírtam, fizetni.Edge böngésző, java szkript engedélyezve van. Elvileg minden működéshez szükséges opció aktiválva van.
-
zazenke
őstag
-
spleenszuru
őstag
-
spleenszuru
őstag
válasz
Szellem. #75536 üzenetére
Sokat jártam azóta a Kaspersky weboldalán, egy dolog maradt nem tiszta.
Amennyiben pl. a PC-re, és a telefonomra is szeretném, akkor már a 3 eszköz opciót kell válasszam? (Mivel 2 nincs).Tehát az 1 eszközös előfizetést, telefonon, távolról nem tudom csekkolni, ha pl. szeretném?
Akár egy távoli PC letiltást eszközölni pl., a mobilomról. -
-
-
-
Semplar
őstag
válasz
Szellem. #75497 üzenetére
Véglegest őszre igérték.
Nulla gépterhelés, nulla fájlművelet lassítás, nulla ping/adatátviteli sebesség lassítás.
Annyi, hogy a nem ismert gyanús fájlokat bedobja homokozóba, de fel is ajánlja, hogy legközelebb ne tegye, ha tudod, hogy tiszta. Ha nem tudod, akkor felküldi felhőbe vizsgálatra és kész. -
Semplar
őstag
válasz
Szellem. #75495 üzenetére
Ingyenes.
Október 23. -án jön egy nagy frissítés, amiben elvileg minden javítva lesz. -
Semplar
őstag
válasz
Szellem. #75492 üzenetére
Cs1csó
Ezek mind ingyenesek.
Comodo Internet Security Premium
https://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_only_installer.exeSzellem.
Régiből az antivíruson kívül mindben van tűzfal. Az utolsót 69MB érdemes leszedni, mert az offline telepítő.
Comodo Internet Security Premium
https://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_only_installer.exe -
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #75485 üzenetére
Ez a "géming mód" szerintem bullshit.
Nem kell más mint:
1. egy jól megírt védelem (kevés bug, gyorsan javított bugok, kis gépterhelés)
2. teljes képernyős alkalmazás pl. játék futtatásakor tegye magát CSAK figyelő módba (ne keressen frissítéseket, ne futtasson automatikus vizsgálatokat, karbantartás)
3. esetleg ha talál valamit és nem létfontosságú karanténozzon és ne zaklasson ezzel amíg tart a teljes képernyős program futtatása (mint a játék) -
törölt tag
válasz
Szellem. #75465 üzenetére
Ja, hát lehet végül az lesz a megoldás.
Mondjuk most egy olyan kanyart csináltam, hogy aktiválás nélkül felraktam egy sima W10Pro-t. Ha nem kerget az őrületbe, akkor kérek hozzá licenszt a cégtől.
(Az még van, LTSC nincs már)Cs1csó:
Simán lehet, hogy eddig csak mákom volt, hogy nem okozott gondot neki az LTSC.
Amúgy ha jól néztem (már belekeveredtem a mentett fájlokba) az LTSC 2021 "explorer.exe" bitre pontosan ugyanaz, mint a most felrakott W10Pro 22H2 "explorer.exe" fájl.Feldobtam az F-Secure IS-t természetesen és erre nem jelez problémát. Lehet tényleg az van, hogy egyszerűen nem foglalkoznak az LTSC-vel az IS esetében. Ha megy oké, ha nem, akkor nem.
Viszont Home esetében ez mondjuk érthető részükről.
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #75465 üzenetére
Szerintem azért mert az a védelem "konzumer" termék elsősorban Home verziós rendszerre ajánlott (persze fut Pro-n is bár az simán lehet akár egy 2-3 gépes kis cég gépparkja ami szinte otthoni környezet)
Na de az LTSC az nagyvállalat, speciális jogosultságokkal, környezettel.
+ gondolom LTSC-re van kúlön védelmük. -
törölt tag
válasz
Szellem. #75463 üzenetére
Dehogy. Melóhelyen kaptam egy másik fejlesztő kollégától, mert ő azt használja.
Úgy tűnik a kapott licensz alapján mindegy, hogy 2019 vagy 2021.
De eredetileg ez is a MS oldaláról származik. SHA256 hash is rendben van.Magát az explorer.exe-t mással is ellenőriztettem (F-Secure Scan, VirusTotal), de nincs vele gond láthatóan. Kizárólag a DeepGuard lát a működésében problémát, de csak akkor, amikor az "energia gazdálkodás" speciális részébe lépnék.
Nekem fals riasztásnak tűnik. Szerintem a DeepGuard figyelése/elemzése problémás.Tegnap guglizva belefutottam egy 2023-as bejegyzésbe, ahol más is hasonlóra panaszkodott. De most az istenért nem találom.
De az igazat vallva felbosszantott az F-Secure, hogy nem tudom telepíteni LTSC 2019-re.
Van itt a cégnél egy másik gép amin szintén LTSC 2019 van és F-Secure van rajta.
Egészen pontosan:
Namost ez szépen működik és frissít is adatbázist.
Ezen csak úgy mellékesen megpróbáltam elindítani a telepítőt, ami szintén nem indult régi Win-re panaszkodva.
Vagyis a 19.1 telepítője nem hajlandó ezen már elindulni.
Szóval, én elengedtem ezt az AV-t. -
Imi1981
veterán
válasz
Szellem. #75355 üzenetére
Ilyenkor látom ,hogy kaspersky szerver válaszára vár .Valami ilyesmit ír keresés közben bal oldalt alul chromeban . Lehet újratelepítem kaspersky-t .A amúgyv egyáltalán nem fogja a gépet csak néha ez a böngészés lassítás van . Kaspersky standard-ot használok.
Jack Oneill
Nálam se sűrűn csinálja de azért előfordul . Mindíg megszűnik ha kilövöm a kaspersky-t majd visszakapcsolom . -
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #75346 üzenetére
Ennyi badarságot pár mondatban!
"szövetségi rendőrség" vicces
"szokatlan okból"
"beidézte Önt az interneten" na ilyet se hallottam még, biztos nem hallottak még a hivatalos postai levélről amit ha 2x nem veszel át akkor "kézbesítettnek" veszik. (vagy valami hasonló jogi megkötés)
a vége a legjobb:
"igazságügyi rendőrtiszt" ilyen összetételt még nem is hallottam.
Szerintem írd meg nekik, hogy ne kerülgessük a forró kását mennyi pénzt és hova utaljak?
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #75195 üzenetére
Régebben is előjött, de csak nagyon ritkán. Akkor is mindig újraindítottam és nem volt gond a Windows betöltésével és a Kaspersky is rendesen lefutott. Amúgy nem tudom, hogy ennek a drivernek mi a jelentősége, ha nélküle is lefut. A neten még nem találtam róla infót.
Amúgy köszi, hogy ellenőrizted!
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Szellem. #75191 üzenetére
Nekem is ezt a hibaüzenetet adta. Reboot nélkül nem használtam.
Viszont vigyázz, ha újraindítod a rendszert, lehet hogy el sem indul!!!
Milyen operációs rendszert használsz és milyen build? Az enyém a legújabb Windows 11 frissítése (Windows 11 Pro 64 bit, verzió: 22H2, build: 22621.2070) (July 26, 2023—KB5028254 (OS Build 22621.2070) Preview).
Látom Kaspersky Antivirus használsz. Én ESET Smart Security Premiumot.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #75149 üzenetére
A lényeg hogy ha nincs rendszeres adatmentés az adataid:
- hardverhiba
- felhasználói bénázás
Stb. miatt is veszhetnek el. Avast Free-t használok már hosszú ideje (,most megint tervezem kipróbálni a Kaspyt)A 100%-os védelem az amikor az egyik másolat is FIZIKAILAG is teljesen más helyen: másik városban, kontinensen stb. hiszen egy tűzkárban a fiókban tartott adatmentés is megsemmisülhet.
A legoptimálisabb egy NAS adattárnak, tehát akár a pc-n, telefonon stb. tárolt adatok itt is meglennének vagy ezekről is elérhetőek, mellette persze a nagyon kritikus adatokról a fiokban egy külső HDD- mentés is legyen a fizikai biztonságot pedig egy felhőtárhely garantálhatja.
Nyilván a film-, zene-, játékgyűjtemény pótolható miközben ezek foglalják a legtöbb helyet. A családi képek, videók személyes dokumentumik stb. akár 1-2TB-on is elférhetnek. -
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #75135 üzenetére
Fölösleges "combosabb" védelem a zsaroló vírusok, (fájltitkosító) ellen, mibel egyik sem 100%-os megoldás, (igen a Kaspersky sem)
helyette, (mellette)
+1 Mikulásbá
Rendszeres adatmentés: a legegyszerűbb, egy offline külső HDD (egy 1-2TB-os ára nem vészes)
Amit csak az adatmentés idejére dugsz a gépre. -
DeathAdder
veterán
válasz
Szellem. #75135 üzenetére
Próbáltam ezeket mind, spyhunter azt kéri fizessek elő, 7 napos próbaverzió van, de azért regisztráljak be és adjam meg az adataimat, számlaszámomat..
Emsisoft Decryptor szintén megvolt
Notice: this ID appears to be an online ID, decryption is impossibleKasperskyt most beüzemeltem (szerintem elő is fizetek rá), átvizsgáltam vele, de "nem észlelt fenyegetést". Ilyenkor a system watcher funkciója is aktív?
-
DeathAdder
veterán
válasz
Szellem. #75131 üzenetére
Egyik sem talált semmi, gondolom a vírus a C formattal mehetett a levesbe, és csak tegnap tűnt fel hogy meg vannak fertőzve a fájlok.
Dekódolók között még szétnézek, hátha, rengeteg van, ötletem nincs melyikkel kezdjem
Ha az sem akkor arra gondoltam még írok nekik mintha fizetni akarnék és adom a szokásos 1 fájt hogy azon bizonyítsák tudják dekódolni, ami a legfontosabb, egy word dokumentum, amiben jó sok órám, napom van.
-
-
válasz
Szellem. #75088 üzenetére
Mi van, ha rámész a kulcsos jobbján lévő nyilra? Ott szerintem kéne legyen opció az eltávolításra... Ha pl a mobilt írja, akkor azon eljutni ugyanoda, és rápróbálni?
Ha biztos, hogy nem a mobilt tekinti annak, és te nem adtál mág fizikai kulcsot, akkor biza topiktéma!
-
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #75078 üzenetére
A konkurens termék fikázása ritka, (vagy jogilag okosan van megszerkesztve) a saját termék dicsőítése gyakoribb.
A legjobb amikor a "híres" és "független" laborok (av-test, av-comparative) tesztjeit mutogatja egy FIZETŐS védelem és a teaztoldalon látszik hogy pl. az INGYENES Avast gyakirlarilag ugyanazokat az eredményeket hozza (statisztikában kvázi hibahatár hogy az egyik 98,8%a másik "csak"
98,4%-ot produkál vagy az egyik 5 a másik 7 fals pozitívat jelez) de éves szinten megspórolsz akár 5-10-15 ezer forintot is. -
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #75054 üzenetére
Gondolom Chromium alapú?
Egy böngésző annyit ér amennyi bővítmény telepíthető hozzá, ha futnak rajta pl. a natív Chrome bővítmények akár instant át lehet állni rá.
(Egy oprendszer is annyit ér amennyi futtatható programot írnak rá ezért "jobb" egy Windows mint pl. egy Linux vagy akár MacOS)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3 nm-es node-on készül a Zen 5?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gmail
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest