- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Laszlo733 #1061 üzenetére
Úgy tűnik totális user error volt.
A kereső csak 3 karakter után kezd el mutatni találatokat. Korábban 1-2 karaktert írtam csak be ezért nem látszott semmi.
A csomagtelepítőnek van egy olyan furcsa szokása, hogyha utoljára az AUR fülön álltál és újra keresel, és az is elérhető az AURban, akkor azon a fülön marad.
Korábban megnéztem az AUR fület, és mivel ott maradt ezért azt hittem, hogy minden csak onnan telepíthető, és ott sok alkalmazás csak forráskódként elérhető, és a telepítőnek kell fordítani.
Majd megszokom
Köszi a segítséget.
-
válasz
Laszlo733 #1059 üzenetére
Most már minden gyanús.
Tegnap még nem látszottakbaz alkalmazásaim, ma újraindítva már látszott a viber.
KeepassXCt még mindig gitből akarta fordítani, megcsináltam a fent javasolt magszám beállítást, hátha segít.
Újraindítottam.
Keresem a pamac-managerben a keepassxc t, erre most felkínálja, mint telepíthető app a community repóból.
Eddig csak aurból látta.Benéztem valamit, és csak nem voltak frissítve a repók, azért akart mindent auron keresztül gitből fordítani?
Most felment a Keepassxc kb 5 másodperc alatt, hiszen csomagként települt, nem kellett fordítani.
De mitől javult meg minden?
Azt hiszem újra kell telepítenem és kipróbálni újra
-
válasz
Capricornus #1057 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
Valami ötlet arra, hogy miért nem jelennek meg a menüben a telepített programok? -
válasz
Laszlo733 #1055 üzenetére
A beépített grafikus telepítőt használtam, és engedélyeztem benne az AURt.
Felraktam a Vibert, azt nem fordította a forrásból, mert zárt forrású, de nem jelent meg a start menüben, de terminálból indítható volt.
Felraktam a Smartgitet, azt nem fordította mert zárt, de ezt sem láttam a start menüben.
De próbáltam Keepassxct telepíteni, azt gitből húzta és fordítani akarta.
Próbáltam Chromiumot, azt is forrásból akarta fordítani.
Minden open sourcet fordítani kell, vagy van olyan csomag ahol csak a binárist tölti le és telepíti?
Ha ez nem a normál működés akkor ma újratelepítem, és meglátjuk.
Létezik, hogy haldoklik a telepítő pendrive, és valamit nem telepített fel a rendszer? Akkor én hibát várnék, ha valami sérült. -
Eddig Ubuntu alapú disztrókat használtam, de gondoltam adok egy esélyt a Manjaronak.
Feltettem a KDE verziót.
Különösen tetszett, hogy a telepítő képes multi bootban is titkosított partícióra települni. Ez Ubuntu alapú disztróknál manuális rásegítést igényel.Engedélyeztem az AURt, majd fel akartam tenni néhány programot. Viber, Chromium, stb, viszont egyiknek sem tett ikont a menübe.
Terminálból indul a Viber, de úgy nem az igazi a felhasználói élmény, ha mindent be kell írni a terminálba.
A másik meglepetésem az volt, hogy rengeteg csomagot telepítés közben fordít C++ból. Ez rengeteg ideig tart.
Van rá mód, hogy előre fordított csomagokat telepítsen a rendszer? Nem ideális, hogy egy program telepítése hosszú-hosszú perceket vesz igénybe. Itt most csak egyszerű programokról van szó mint Chromium, Keepassxc. A Vibert azt egy binárisként feltelepítette, nem fordította, mivel az zárt forrású.Mit csinálok rosszul?
Vagy ez ilyen, hogy sokáig tart, és utána kézzel kell ikont faragnom?Köszönöm az útbaigazítást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged