- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
niklebi #2095 üzenetére
@Shamiko és az LSPosed:
LSPosed & LSPosed manager (shortcut):
Ha Xposed modulokat akarsz használni, pl. XPrivacyLua, Hide My Applist.. Igazából nem Magisk téma alapvetően csak egyes "rejtést segítő" dolgok igényelhetik a működéshez. Ezt nem tenném ide mert XPosed modul annyi van mint égen csillag..Shamiko:
A csapat aki az LSPosed-t csinálja (és jegyzi pl. a YASNAC SafetyNet ellenőrzőt is) előállt egy félig zárt forrású "MagiskHide" pótlékkal. Ez NEM arra való, hogy átrugdossa a készüléket a SafetyNet-en (arra ott van az USNF) hanem arra jó, hogy eltakarítsa a nyomait egyes app-ek elől magának a Magisk-nek, a MagiskSU-nak, libsu-nak, etc.. és kb. kitöltse azt az űrt ami a MagiskHide kivétele és a Zygisk bevezetése közt van, sőt, ki is egészítse újabb rejtésekkel az app oldali unorthodox, indirekt felderítések ellen. Csak hát félig-meddig zárt forrású. Az összefoglaló végén van egy összehasonlító táblázat amit még a héten tettem be hogy mi az amit a MagiskHide tudott és mi az amit a Zygisk - na, a kettő közti részt tölti ki az USNF + általában a Magisk app jegelése elég szokott lenni, azért az ritka hogy nem.. na de ha nem.. akkor jöhet a MagiskHidePropsConfig ha be kell hazudni egy készüléket (egy gyári ROM-ot) mert a ROM nem csinálja vagy nem csinálja jól.. vagy jöhet pl. a Shamiko.. és|vagy az LSPosed és a Hide My Applist LSPosed modul hogy el tudd rejteni az app listát (és ezáltal a telepített Magisk-et) egy-egy app elől.. Az összefoglalóból egyelőre azért hagytam ki pl. a Shamiko-t mert nem nyílt, a Riru-MomoHider meg 100% nyílt volt de csak Riru-val ment, dehát ugye tulképp' ebből lett a Shamiko.. és le is írja miért lett félig-meddig zárt (visszaéltek a kóddal, cheater app-ben lett felhasználva a kódja a megkérdezése / engedélye / említése nélkül, 100% kang-elte másik "fejlesztő", etc..). Nem tudom van-e így értelme betenni - mert amúgy power kis dolog ám - de végül akkor sem lett nyílt a forrása. A Hide My Applist meg LSPosed-al megy csak, így ezt se tudom lenne-e értelme betenni.Sőt.. vannak eleve alternatív Magisk build-ek is, pl.:
Magisk Alpha - ezt az LSPosed-osok csinálják:
Telegramon @magiskalpha
https://t.me/s/magiskalphaCustom Magisk - ezt a BitGApps készítője (TheHitMan) csinálja:
https://github.com/TheHitMan7/Magisk
https://github.com/TheHitMan7/Magisk-Files
Telegramon @magiskcustom
https://t.me/s/magiskcustom
- Van benne Zygisk
- Meghagyta benne a MagiskHide-t (csak bekapcsolt Zygisk mellett működik)
- Meghagyta benne a SafetyNet Checker-t
- Az eredeti Module Repo-t viszont ugyanúgy kivette (hiszen úgyis bezárt, a bot is halott vagy az lesz..)
+ a saját okosításai.. viszont a kód ott van GitHub-on.Aztán pl. a Fox's Magisk Module Manager (köszi JoHn123 #1917) ami szintén érdekes lehet mivel ugye a Magisk V24-ból kikerült a repo (mert be is zárt..) és ezt egészen szépen visszavezethetné: nemcsak az eredeti repo hanem a Magisk Modules Alternative Repository néven futó repo-ját is nézi + az Androidacy Magisk Modules Repository-t is, csak mivel mégegy olyan app amire minek lenne szükséged ha nincs Magisk/root így ez előbb-utóbb megint majd valamilyen rejtést fog igényelni.. csak hát minek rejteni ha egy-egy modul zip install után ha ott van a modulban az updateJson akkor maga a Magisk app is meg tudja nézni van-e frissítés.. szóval imho repo-nak elég egy honlap is.. esetleg a Manager-t is jegelni, hetente indítani hogy van-e frissítés..
-
crok
Topikgazda
válasz
Siriusb #2097 üzenetére
Hát szivesebben venném ha nem egy screenshot lenne.. hogy el kelljen töltenem 2..3 percet is akár hogy megtaláljam az eredetét
Nemár..
Telegram-on poszton hosszan nyomás (weben jobb klikk) és copy link:
https://t.me/testingstuff0/216
Még teszel bele egy /s -t és weben is megnyitható:
https://t.me/s/testingstuff0/216Ráadásul nem is ez a channel az eredeti forrás, ide is csak forward-olták mert a Team Files az eredeti csatorna ahol kijött:
https://t.me/s/modulesrepo/2840
Ők már egy egészen népesnek / mára már ismertnek mondható csatorna. De erre a dologra pl. egyelőre még hsz. sincs.. szóval.. kísérleti amúgy is. Szétborítható de nem nyílt, én a ilyet nem szeretem, ha már root-ot kér legyen elérhető a kód. De mindenki eldönti saját hatáskörében hogy mit tesz fel. -
dzsordzs69
senior tag
Én szívesen veszem, köszönöm, elsősorban innen tájékozódom. :) Mondjuk nem vagyok nagy felhasználó, az LsPosed, stb modulokat egyelőre nem használom (régebben használtam Riru és EdXposed modult a CustoMIUIzer miatt), sok esetben még az sem tiszta, mire is jó, biztosan jobban ki lehetne használni a lehetőségeket. :)
Szóval én köszönöm ha írsz.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #2092 üzenetére
Akartam mar kerdezni: Magisk (stabil, beta, canary), "fontosabb" Magisk modul, LSPosed, LSPosed modul.. stb.. frissitesekrol irjak ha jon info? Hogy ne csak magamnak irogassak
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
Sőt.. LSPosed v1.7.1 update is van!
https://github.com/LSPosed/LSPosed/releases/tag/v1.7.1
Update translations
Fix log export
Fix inactivation in some cases -
-
crok
Topikgazda
válasz
Mr Dini #2083 üzenetére
Mobilrol irok, azert lett ilyen.. azert nem irok ekezettel se.
Nem te vagy bena, kb. annyira nyilt amennyire ki tudod bontani.. meg amennyire a zip-ben script van..
FYI: Itt a weben is olvashato Telegram csatorna linkje:
[https://t.me/s/LSPosed]Szoval akinek az nem tetszik maradnak a modulok, pl. a Hide My Applist.. vagy eleve egy alternativ Magisk, pl. a Magisk Alpha amiben bennehagytak a MagiskHide par elemet amit a DenyList mar nem "tud" (osszefoglalo vegen van egy osszehasonlito tablazat). De a Magisk v24 + USNF + Magisk app hide + Magisk app freeze (vagy uninstall) remekul mukodik ha LSPosed nem kell.. ha az is kell akkor bonyolodik az eset.
-
Hú, köszi! Remek hír.
Kicsit érdekes lett a Shamiko linkje, de elvisz a célhoz.
Viszont írtad, hogy egyes részei zárt forrásúak... Biztos én vagyok béna, de nekem nem sikerült a github repók között szétnézve megtalálni a forrásnak bármilyen részét. Google se nagyon adott találatot... Bele lenne gyúrva az lsposed repóba, vagy hol keressem?
-
crok
Topikgazda
Ki is adtak az LSPosed 1.7.0-t es a Shamiko 0.4.1-95-t. USNF-el szepen egyuttmukodhet (egyik a root-ot es a nyomokat tunteti el, masik meg a SafetyNet-en rugdos at) es hatha az Xposed modulok is hasznalhatova valnak majd ha mindenki atirja Riru-rol Zygisk-re oket..
LSPosed
https://github.com/LSPosed/LSPosed/releasesShamiko
https://github.com/LSPosed/LSPosed.github.io/releases
FYI: a Shamiko egyes reszei zart forrasuak. -
crok
Topikgazda
válasz
nobillgates #2080 üzenetére
"A puskajat is kimossuk, kimossuk, kimossuk!"
-
nobillgates
tag
válasz
Keresztapper #2078 üzenetére
Nekem annó a Redmi 5-tel volt ilyen gondom, csak wifin tudtam adatátvitelt produkálni. Vissza küldtem gariba, ohol megállapították, hogy beázott. Végül a töltőpanel cseréje lett a megoldás. Utólag rájöttem, hogy a párocskám vizes ronggyal tisztogatta.
-
crok
Topikgazda
válasz
Keresztapper #2078 üzenetére
Ha ACCA nelkul is rossz es a kabelcsere es masik USB port / masik PC is megvolt akkor aljzat lesz, pucold ki esetleg rendesen. Modul ilyet szandekosan biztos nem csinal, az ACCA se es a fastboot-hoz nincs es nem is lehet koze se a Magisk-nek se egyetlen modulnak se.
-
Keresztapper
senior tag
Sziasztok!
Tud bármelyik Magisk modul olyat okozni, hogy USB porton csak töltés van, adatátvitel nincs?Ezzel a hibával küzdök és megőrülök lassan tőle. Fogalmam sincs, merre indulhatnék.
Poco F3, Miui EU 12 stabil, Android 11, Magisk v23, ACCA modul van telepítve, de nem hinném, hogy ez tud ilyen korlátozást...
Ha tudnátok segíteni, azt hiszem csökkenne a stressz szintem.
Jah, még annyi, hogy fastboot alatt sincs kapcsolat, pedig ez tuti működött, valamint a kábelcsere is megvolt, szóval tuti szoftveres a gond, vagy a telfon csatlakozója szart be, de ehhez túl új.
-
-
-
niklebi
senior tag
válasz
Digitalpimp #2072 üzenetére
Android 12-ön már a Magisk 23.0 sem használható. Mellesleg már rendesen működik minden.
-
mizoli
addikt
Ha ezek után csak a TWRP jön be, elsőre megpróbálhatod TWRP -ből, vagy fastboot-ból feltenni az eredeti boot.img-t. Ezt gépen ki tudod szedni abból a romból, amit eddig használtál. Próba, szerencse.
Megpróbálhatod TWRP-ből újra feltenni a teljes romot.
Ha ez sem jön be, töltsd le ugyanazt a fastboot romot, ami fent van, és telepítsd fel.
Vigyázz, ne zárd vissza a bootloadert!
-
Az igen.
Informatív hibakezelés akkor a részükről...
Más: nem tudtam lsposed nélkül élni, ezért felraktam a CI szerverükről a javaslatodra a nightly zygisk buildet innen: [link] Eddig remekül teszi a dolgát és hihetetlenül egyszerű volt telepíteni, szóval köszönöm a javaslatot!
-
8emi95
csendes tag
Sziasztok!
Xiaomi Mi 9 SE-men próbáltam Magisk v24.1-re frissíteni. Korábban abszolút semmi probléma nem volt, úgyhogy simán Magisk Managerben Direct Install-lal csináltam. Frissítés és újraindítás után nem működött az ujjlenyomat-olvasó és a wifi sem (ha bekapcsolnám kikapcsolja magát azonnal).
Megpróbáltam újra a frissítést, ugyanaz.
Magisk Managerben disable-t nyomtam az összes modulra (csak kettő volt, MagiskHide és egy másik), újraindítás, ugyanaz.
Töröltem a modulokat, újraindítás, még mindig semmi.
Az uninstall után restore images-re mentem azt hiszem és azóta csak TWRP-be bootol. Próbáltam egy korábbi (v19.3) Magisk-et telepíteni TWRP-ben, de semmi. Cache-t is wipe-oltam, semmi.
Csináltam egy gyors backupot azért, de mást nem mertem.Mitévő legyek? Ugyan van backup, de nagyon remélem, hogy nem kell factory reset.
-
JaniS
senior tag
Egy kolléga előttem már belefutott hasonló problémába, nálam sem működik a 23-as verzió alatt a "Hide the Magisk app" és az OTP Bank HU emiatt nem indult el. Rábökve az opcióra létrehozza az adott nevű app-ot, azonban utána nem történik semmi. Az appot elindítva sem, bár látni az app tárhely foglalásából, hogy a letöltés még lefut, de utána kifagy. Kipróbáltam a Magisk-et frissítve a 23.001-esre, úgy sem működött. A 24.1 alatt viszont már rendben ment és az OTP app is elindult. És remélhetőleg jön akkor az LSPosed is nemsokára.
-
crok
Topikgazda
válasz
Mr Dini #2058 üzenetére
lol Tudod miért mondta hogy "failed to connect" vagy "network error" az a SafetyNet checker app?
Ahogy kijött a Magisk V24 annyira sok a napi check az emberektől hogy kimerítette a napi kvótát az app API key-e
Azért ment a másikkal mert azt kevesebben használják..
-
JaniS
senior tag
Bocs, előbb nem voltam túl precíz:
Ez van fent, ami működik úgy a 23-assal, hogy a MagiskHide-ban rejtve van [link]
Ez pedig az új app [link] , amit ugyanígy elrejtve és a Hide the Magisk App-ot bekapcsolva sem lehet működésre bírni. Remélem így érthetőbb a bajom. OnePlus 8T egyébként.Oops, most látom a válaszodat the radish: MagiskHide-ban van csak bekapcsolva? A Magisk app is rejtve van?
-
JaniS
senior tag
23-as verzió van fent, az OTP Smartbank alkalmazás jól működik vele, viszont márciustól lecserélik az OTP Bank HU-ra, ami viszont nem működik, MagiskHide-dal sem. Tudja valaki hogyan lehet működésre bírni? 24-essel megy? Csak akkor frissítek, egyébként nincs kedvem hozzá. Vagy a nyitott bootloader-t detektálja? Mert akkor meg mindegy.
-
the radish
senior tag
Tegnap nálam is frissült (MI9 PE (11) ROM), minden működik is (Telekom, OTP, G-Pay), azonban ez utóbbinál kb. minden 5-6. indításnál figyelmeztet, hogy a "készüléke nem felel meg a .... fizetés feltételeinek". Ekkor kilépve, majd újraindítva már jó.
Hogy lehetne ezt kiküszöbölni? -
crok
Topikgazda
válasz
Mr Dini #2058 üzenetére
"Viszont ha jól értem, ez az egész denylist dolog nem használható, ha a zygisk nem aktív." -- így van.
"Zygiskkel viszont nem megy az lsposed." - - egyelőre..
"Szóval ha jól sejtem, egyelőre várat magára, hogy a Zygisk és az lsposed együtt éljen egy rendszeren..." -- az LSPosed-hoz Riru kell(ene), a Zygisk és a Riru gyak. ugyanarra való (Zygote-ba injektálni) de nem kompatibilisek.. de a Zygisk alapelve eleve a Riru-ból ered. Itt írtam, hogy lesz public Shamiko build Feb. 2-n, és az LSPosed egyel ezelőtti build-jének release notes-ában azt írják, hogy "LSPosed will not release the Zygisk version until Magisk releases its first stable version with Zygisk support, but you can test with CI build." szóval LSPosed CI build-et már most is kipróbálhatsz ha akarsz de gyanítom egyszerre fog kijönni Feb. 2-n majd a Shamiko-val együtt a Zygisk alapú LSPosed is (vagy hamarabb).
"nem ment át a telefon a safetynet checken, addig az NFC tile az értesítési sávban ki volt szürkítve és a rom beállítások között se volt bekapcsolható." -- RaiPay-t aktívan használok, szava nem volt NFC-t illetően (se) de pl. Samsung-okkal / OnePlus-okkal olvastam NFC gondokat Zygisk + USNF mellett régebben, bár azok az issue-k zárva vannak.. úgyhogy..
Az NFC mint hardver ezer más dologra is használható (NFC-s Candy mosógépet pl. lehet vele "programozni") szóval szerintem nem lesz köze közvetlenül a SafetyNet-hez.
-
crok
Topikgazda
válasz
niklebi #2057 üzenetére
Ugyan off de van pár módszer hogy lehet előszedni a gyári Android app kezelőt, akár külön app nélkül is, relatív egyszerűen:
Google Play > Help & feedback> keresés > delete or disable apps on android > menj a "tap to go to Application Settings"-re -> lent a menüben kapcsold be a rendszerapp-ek megjelenítését
- vagy -
Google Play > Help & feedback> Reinstall and re-enable apps > legörgetsz az Uninstall apps-hoz > nyisd meg a "remove it or turn it off" linket > menj a "tap to go to Application Settings"-re
- vagy app-al -
Activity launcher > All activities > Settings > Installed apps nevű activity
Itt, ebben az app settings-ben már lehet engedélyezni vagy tiltani az appokat.
Meg megoldja az SD Maid is (ahogy írtad), Titanium Backup, Swift Backup, etc..
Van még két app amit tudok ajánlani:
Redmi System manager - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelője
Hidden Settings for MIUI - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelőjén kívül a teljesség igénye nélkül pl: értesítéstörténet, app akku optimalizálás menü.. meg még vagy 10+ menü ami alapból a MIUI féle Beállítások app-ban nem érhető el (mert kigyomlálták). -
Köszi az infókat, én is megléptem a v24-re váltást, mert elegem volt a magisk frissítés elérhető értesítésekből, illetve ha már van frissítés, miért ne.
Összefoglaló alapján szépen felment a safetynet fix modul, töröltem a play és gms adatait, azonban a Safetynet checker (ez) azt írta, hogy failed, meg hogy failed connecting to the gms servers. Bár a hiba elég informatív, ekkor még arra gyanakodtam, hogy valami csak nem jó a safetynettel. Párszor megcsináltam mindent, aztán nézem, hogy a Play storeban meg azt írja, hogy device is certified, a banki appok se panaszkodnak.
Letöröltem ezt a safetynet checkert és egy másikkal gyönyörűen ment.
Viszont ha jól értem, ez az egész denylist dolog nem használható, ha a zygisk nem aktív. Zygiskkel viszont nem megy az lsposed. Van jó pár lsposed modul, amire szükségem lenne. Az elképzelés az volt, hogy letiltom a zygisket, aztán lsposed + lsposedes safetynet-fix. Így viszont kiszürkül a denylist, mert a zygisk nem aktív. Szóval ha jól sejtem, egyelőre várat magára, hogy a Zygisk és az lsposed együtt éljen egy rendszeren...
Meg ami érdekes még, hogy amíg viszont tényleg nem ment át a telefon a safetynet checken, addig az NFC tile az értesítési sávban ki volt szürkítve és a rom beállítások között se volt bekapcsolható.
Az NFC (nem a gpay, meg az akármilyen fizetési módok) tényleg nem menne rootolt eszközökön mókolás nélkül?
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo #2055 üzenetére
Mindenki dontse el maganak.. a fentebbi error-ok es megoldasok le vannak irva az osszefoglaloban is, hajra, 5 keszuleken 0 hibam volt, egy van gyari ROM-on, a tobbi mind custom.
Niklebi: Xiaomi.EU-ban az appok kozt addig ezek nincsenek benne mig a jobb felso sarokban a menuben nem engeded a a rendszeralkalmazasok megjeleniteset.
-
niklebi
senior tag
Újra töröltem a G.Play és a G.Play Services + a G.Play Services AR adatait, a DenyList-ben hozzáadtam az Android Autó és az App Vault alkalmazásokat is. Nem indítottam újra a telefont és megint megpróbáltam hozzáadni a kártyát a G.Pay-hez. Most sikerült.
Csak azt nem tudom mi lehetett eddig a gond. Lehet, hogy törlés után nem kellett volna újra indítani a telefont? Ami még furcsa volt, hogy a fenti alkalmazások adatainak törlése után azonnal azt írta ki hogy frissítés az Sd Maid-ban. Ezt idáig nem csinálta. Ha töröltem a Play áruház adatait utána nem volt tanúsított egy darabig, most az, pedig a Play Protect is ki van kapcsolva. Most ott tartok, hogy nem merem újra indítani a telefont, nehogy megint elcsesszem.
-
niklebi
senior tag
válasz
Toninho13 #2052 üzenetére
A gond az, hogy a XiaomiEU dev. romban az alkalmazások között nem jelenik meg az adat törlés lehetősége a fenti alkalmazásokban. Egy előző alkalommal az SD Maid programból töröltem az adatokat és akkor sikerült is beállítani a G.Pay-t. Most hiába törlöm nem engedi a kártyát fizetésre beállítani. Még valamit érzékel csak azt nem tudom, hogy mit. Nekem a Google alkalmazásban is van G.Pay + Azonnali Google Play is. Lehet azt is törölni kellene?
Még egyszer megpróbálom és ha nem sikerül hagyom a fenébe. Minden más banki alkalmazás meg a Samsung Pay is működik. Legszívesebben vissza raknám a Magisk 23.0019-est. -
niklebi
senior tag
Nekem eddig avval semmi gondom nem volt. Most is azt írja, hogy nem talált problémát. Már 3.-ra sem sikerül a G.Pay beállítása. Nem alkalmas a telefon fizetésre, mert rootolva van a telefon. Minden be van állítva ahogy eddig, töröltem az adatait a Play áruháznak, a G. Play Services-nek még sem tudom beállítani. Csak azt tudnám mi a fenének kellett egy jól működő Magisket frissítenem. Frissítés előtt szinte éreztem, hogy ez lesz a vége. Még egy dolgot megpróbálok, újra telepítem az UNSF-et, hátha akkor jó lesz. Nem hiszek benne de hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lexus, Toyota topik
- Építő/felújító topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest