- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
user26
senior tag
Szia @crok!
Az éles telefonomat is újra telepítettem, root -am. Ami eddig elindult root után, most is. Kivéve, a Screenshot Tile (root) appom. Én ezt használtam mióta cRDroid-t használok.
Magiske a Denylist -be hozzá adtam.
Csináltm újra indítást.
Magisk fő oldalon a Superuser -be is fent megjelent, bepipáltam. Újra indítottam, és most sem készít képet.
Mit kellene még csinálni vele ?
Köszi.cRDroid verzió: 2022.04.08
NikGapps: 04.09 (Base)
Magisk: 24.3[ Szerkesztve ]
Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
zsola400
aktív tag
válasz janakbacsi #2296 üzenetére
-
zsola400
aktív tag
válasz janakbacsi #2296 üzenetére
Nálam fent van ez a modul/magisk 24.3, minden működik a meki is.
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #2293 üzenetére
Azt hagy akkor ugy, csak a lista elso, a recommended system framework legyen bekapcsolva.
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #2293 üzenetére
Nincs az app-ek listajaban ikonja. [link] Home-odon / Launcher-eden LSPosed shortcut? Az mutat a parasitic manager-re, vagy tarcsazoban *#*#5776733#*#* (*#*# LSPosed#*#*).
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #2291 üzenetére
Nem kell Riru mert mar nem V23.x vagy alatti Magisk-ed van, Zygisk LSPosed kell (azod van) es abba kell a Secure Flag modul. Ez egy apk, feltelepited, LSPosed manager-ben megjelenik, bekapcsolod meg megadod melyik app legyen scope-ban (mire legyen ervenyesitve). Nagy vonalakban ennyi.
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #2289 üzenetére
Már azon csodálkozom hogy a banki app nem rinyal a smali patcher miatt... Regi megoldás modern OS-en, nem csodálom, hogy nem feltetlen megy bar van, akinek sikerult [link] Lehet rosszul generaltad? Zygisk LSPosed + Disable Secure Flag modul ami ma majdem teljesen biztosan megy. Itt irtam rola: [link]
[ Szerkesztve ]
-
janakbacsi
őstag
smali-val kreáltam egy magisk modult annak érdekében, hogy a banki alkalmazásban működjön a screenshot. modult feltettem, telefont újraindítottam, de sajnos továbbra sem működik a képernyőkép rögzítés. eleddig működött tökéletesen.
[ Szerkesztve ]
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #2286 üzenetére
A Play Store frissítéseinek és adatainak törlése után is ezt csinálja?..
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #2284 üzenetére
A Shamiko írja is hogy nem is megy ugyanis (gyanítom) az Enforce DenyList be van kapcsolva (nem látszik a screenshot-on, a második a Zygisk kapcsoló alatt lenne). De neked az nem is kell (mármint a Shamiko). Kapcsold ki a Shamiko-t és a DenyList-en NE legyen a Google mert akkor az USNF nem fog tudni működni (belenyúlni a folyamatába) és indítsd újra a készüléket. Más modulok vannak? Milyen ROM / Android verzió egyébként?
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #2282 üzenetére
Akkor továbbra sincs rendben a SafetyNet? Play Store tanúsítvány rendben? El tudtad végül rejteni a Magisk app-et? Milyen modulok vannak fent? Összefoglalót olvastál-e?
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #2280 üzenetére
Akkor (ha a SafetyNet OK) akkor te is torold a Play Store adatait, restart es varj 5..10 percet.
-
janakbacsi
őstag
válasz SerialWin7 #2258 üzenetére
Magisk hide megvolt, ennek ellenére revolutot nem engedi feltelepíteni. Play protect kikapcsolva.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
törölt tag
Udv. Magisk Canary-t hasznalok es, ha jol latom nincs repository. Van valami kivulrol telepitheto call blocker, amit ajanlanatok? Olyan kellene, ami minden hivast (szam es szam nelkuli) blokkol, kiveve azt az 1-2 szamot, amit megadok.
Esetleg call recorder is jo lenne.
(S10Lite,Android12) -
crok
Topikgazda
válasz csurgoi #2277 üzenetére
"A fastbootból hogy tudom feltenni a romot?" -- Én ilyet nem írtam sehol hogy tedd fel fastboot-ból a ROM-ot..... olvasd át mégegyszer mit írtam. Elmondhatnám hogy hogy állj neki de totálisan teljesen feleslegesnek érzem és (ugyan nem bonyolult, de) nem is fogom erre az időt pazarolni mert ágyúval verébre.
Leírok pár lehetőséget aztán azt választod amelyiket szeretnéd:
- ROM ZIP-ből PC-n vagy bárhogy kiszeded a boot.img-t aztán TWRP-ben install, alul image, betallózod egy microSD-ről vagy USB OTG-ről (vagy MTP-vel USB-n rámásolod..) és flash-eled a boot partícióra.
- ROM ZIP-ből PC-n vagy bárhogy kiszeded a boot.img-t aztán fastboot flash boot boot.img és már jó helyen is van a kernel.. egyúttal a fastboot flash recovery twrp-3.3.1-0-rolex.img után fent lenne a recovery is. Talán ez a legegyszerűbb ha már úgyis van PC meg úgyis onnan akartad a fastboot-al feltenni a TWRP-t is.
- TWRP-t indíts rajta aztán egy microSD-ről vagy USB OTG-ről (vagy ha a belső táron rajta van és eléred.. vagy MTP-vel másold rá..) flash-eld fel pontosan azt a ROM ZIP-et ami most is rajta van. Azzal felülírod majd az elcseszett boot partíciót a kernellel és be fog boot-olni.
Teljesen mindegy hogy hogy indul a TWRP csak fusson, mindegy hogy fastboot boot twrp-3.3.1-0-rolex.img parancsal feltetted és elindítottad "rendesen" vagy az elcseszett flash miatt a boot-ról indul most el.. utána majd ugyanígy (vagy fastboot flash-el) vagy a fenti három egyikével felteheted egyúttal a helyes partícióra a TWRP-t is a recovery partícióra.
Egy másik készülékre át is teheted a boot.img-t és feltelepítheted a Magisk APK-t hogy azzal patch-eld (a Magisk app-et törölheted is utána egyből, csak erre kell), majd a patch-elt boot-ot flash-elheted vissza PC-ről fastboot flash [patkolt image neve] használatával vagy csak próbaképp elindíthatod fastboot boot [patkolt image neve] hogy egyáltalán megy-e..
Totál mindegy hogy csinálod csak nézd ki a saját magadnak legyegyszerűbbet, millió megoldás van.
-
csurgoi
aktív tag
A fastbootból hogy tudom feltenni a romot?
Bocsi de amatőr vagyok ebben.
A teló egy Xiaomi Redmi 4A és EU-s rom volt rajta, twrp-3.1.1verzióval.
A fastboot bejön a power+hangerő le gombbal.[ Szerkesztve ]
https://500px.com/stevetailor https://www.flickr.com/photos/128564341@N08/
-
crok
Topikgazda
válasz csurgoi #2275 üzenetére
Fastboot-ból rendesen tegyél fel egy lehetőleg official recovery-t vagy csak boot-old be.. vagy boot-old be magát a boot.img-t hogy a rendszer elindul-e.. (fastboot boot image-neve) mennyi időt vártál a logónál? Ilyet magától nem csinál.. valamit nagyon nagyon elírtál vagy elrontottál. Mit csináltál még nem kotta szerint? Mármint amire emlékszel ha már a parancssor ablakok nincsenek nyitva.. adb-nek semmi értelme mert amid van abban nincs adb.. max ugye fastboot (adb lenne recovery-ben de az spec. eset). Elég nehéz összehozni hogy fastboot se legyen.. szóval.. mit csináltál még? Hangerő gombbal nem akar bemenni fastboot-ba? Ugyanezzel a géppel nyitottad amúgy? Szóval driver-ek rendben vannak, eszközkezelőben nem látszik eszköz felkiáltójellel?
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz csurgoi #2273 üzenetére
Nincs semmi gond. A kernelt felcsaptad a TWRP-vel, annyi, ezt nem lehet átugorni hiszen felülírtad a kernelt, nincs ami elindítsa a ROM-ot, a rendszert.
A ROM-ból szedd ki a boot.img-t és flash-eld ugyanúgy ahogy a TWRP-t csináltad (fastboot flash boot.img). Aztán kezdd elölről a Magisk telepítést.. tedd fel a TWRP-t, satöbbi.. de csinálhatod úgy is, hogy dirty-flash-eled az elindult TWRP-ből a teljes ROM-ot ha nincs kedved fastboot-al flash-elni a boot-ot.. vagy akár az elindult TWRP-ből is flash-elheted a ROM-ból kiszedett boot.img-t (csak image flash-t kell kiválasztani és a jó helyre / partícióra flash-elni) aztán felteszed a TWRP-t, etc, remélem átjött. Ezerféleképp meg lehet csinálni. -
csurgoi
aktív tag
A magisket szerettem volna feltelepíteni és ehhez felraktam a twrp-t.
De véletlenül a boot szektorba telepítettem és nem a recoverybe.
Most elindul a telo, de a twrp jön be.
Hogy lehet átugrani vagy hol lehet a twrp-be beállítani hogy az androidot töltse be?https://500px.com/stevetailor https://www.flickr.com/photos/128564341@N08/
-
crok
Topikgazda
"Amikor A Magiskot elrejtem, azaz ""Hide the Magisk", fel dobja, hogy ikont csinál." - Az ikon kell vagy nem ? Ha kell, akkor mindig ezt kell el indítani, ha Magisk -t akarok indítani?"
Amikor azt csinálod, hogy "Hide the Magisk app" akkor kér egy app nevet, ez lesz a rejtett app "felhasználóbarát" neve és egy random package ID-val (nem pedig az eredetivel) csinál egy csomagot (egy app-et) amit fel is telepít maga "helyett". Ez lesz a a "rejtett" Magisk app, rejtett alatt azt kell itt érteni hogy nem az eredeti package ID-n fog futni (amit borzasztó könnyű megtalálni) hanem egy random package ID-val (amit a Magisk app ki is ír a kezdőképernyőn).
Ha a Hide sikerült és újraindítod a Magisk app-et akkor rákérdez, hogy szeretnél-e home screen shortcut-ot - ez az az ikon amiről beszélsz ha jól értelek. Ha akarod használod ha akarod nem, írja is hogy csak azért ad lehetőséget rá hogy ha "elfelejtetted volna" mi lett a "felhasználóbarát" neve a Magisk-nek (és valamilyen érthetetlen oknál fogva nem találod.....) akkor -mivel home screen shortcutnak olyan nevet adsz amit akarsz így- annak már adhatja a Magisk nevet (senkit se fog érdekelni) és még az ikonja is lehet az "eredeti" - így már hátha megtalálod.
-
user26
senior tag
Köszi!
Még 1 kérdésem lenne most, (aztán megyek mással foglalkozni) tudom milliószor kérdeztem, és válaszotál is rá, de a mai napig még mindig nem egyértelmű nekem.
Amikor A Magiskot elrejtem, azaz ""Hide the Magisk", fel dobja, hogy ikont csinál.
Az ikon kell vagy nem ? Ha kell, akkor mindig ezt kell el indítani, ha Magisk -t akarok indítani?
Köszi a sok segítséget!Az összegolalót mindenkinek ajánlom! Magamnak is....
[ Szerkesztve ]
-
-
-
crok
Topikgazda
Mert közben lement a Play önellenérzése (azt is leírtam hogy hogy lehet hogy 3rd party SafetyNet-et lekérdező app megy - de Play cert meg nem *) az adattörlés után és mivel a SafetyNet pass-os egyébként így a Play cert is rendben van (mostmár.. nézd meg) így már le tudod tölteni azt a nyamvadt Netflix-et.
* Higyjétek el nem véletlen olyan hosszú és kacifántos az összefoglaló mert egyik dolognak ez kell, másiknak más, egyik épül valamire míg a másik nem is nézi, ésatöbbi, et cetera.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
"Nálam elindul, telefon számmal belépek, írja az adataim. Semmit nem piszkálok, piszkáltam benne." -- akkor örülni kell. Ennyi. Van ROM meg készülék amin még bőven lenne mit csinálni hogy menjen.
"SafetyNet "Passesd" ír, majd tovább menve "Google Play Store a beállításaiban a Névjegyben már azt fogja írni hogy a készülék tanusítványa rendben van" Ezt nem találtam meg!" -- mert ha megcsináltad az adattörlést kell egy kis idő amíg megcsinálja magának az ellenőrzést és megjelenik az a pont amit írtam. De ez amúgy a Netflix ide tartozó hivatalos oldalán is szépen le van írva.
Devices that are on older versions of Android or aren't Play Protect certified can't download from the Play Store. You may be able to install a simplified version of the app directly from Netflix if you can't download it from the Play Store.
For devices with a modified version of Android, follow the Google support steps to Fix issues with your Play Protect certification status.Szóval első körben tedd rendbe a Play cert-jét, mert ugyan lehet a Telekom elindul (nincs benne SafetyNet ellenőrzés) de látod hogy a Netflix miatt mást is csinálnod kell a készülékkel. Ezért mondtam hogy érdemesebb eleve ezzel kezdeni (és így van az összefoglaló is felépítve) és majd csak utána a Play-ből vagy innen-onnan telepített app-eket megnézni hogy mi kell még.
Esetleg A12-re pedig neked már lehet él a Play Integrity check is de nagyon nem valószínűsítem, de még az is lehet gondja, azzal a Magisk még nem csinál semmit, az biztos. -
user26
senior tag
Szerk:
@Crok! Fenti írásom után semmit nem csináltam, de tényleg...
Csak nézegettem a telefont, és rá próbáltam újra a Netflixre és elindult, azaz bejött a Paly Stor, ott rá tudtam bökni a frissítésre, le frissítette az appot. Elindult.
Most akkor he?Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
válasz Trailblazer #2263 üzenetére
Szia!
Magisk app -t rejtettem.@crok
Telekom appal még mit kell csinálni ? Kérdésemre kaptam választ tőled, köszönöm, de én továbbra se értem, hogy mit kell vele még csinálni. Nálam elindul, telefon számmal belépek, írja az adataim. Semmit nem piszkálok, piszkáltam benne.Netflix: Másik topikban írtad, hogy azért nem megy (én értelmezésem szerint,) mert root-oltam közbe a telefont. Írtál megoldási javaslatot is, amit elsőre nem értettem meg, másodszora pedig azt sikerül ki értelmezni belőle, hogy:
- "Google Play Store-ban a Play Protect kikapcsolása" Megcsináltam.
- "Hide Magisk app" Megcsináltam, "Proba1" nevet adtam neki, és ki tette az asztalra.
- "- törölni kell a Google Play Szolgáltatások / Google Szolgáltatások keretrendszer valamint a Google Play Áruház adatait teljesen majd restart " Megcsináltam. (Én így értelmeztem: Alkalmazások/kikeres előbbi dolgokat/Adattörlés/Összes adat törlése)SafetyNet "Passesd" ír, majd tovább menve "Google Play Store a beállításaiban a Névjegyben már azt fogja írni hogy a készülék tanusítványa rendben van" Ezt nem találtam meg!
Ezek után rá próbáltam a Netflix-re és ugyan úgy nem jó, ahogy jeleztem. ("Ez az alkalmazás már nem kombatibilis...) Illetve a Magisk -be a DenyList -nél be pipáltam a Netflixet.Bocsi, hogy félre, vagy nem értek még valami a témában, hogy a Netflix újra jó legyen.
Szeretnék további segítséget kérni tőled. Az üzenetem előbbi részét az összefoglalóból néztem ki, senkit nem akarok megtéveszteni az én rosszul értelmezésemmel!
Köszi.Aktuálos modell a témában: Mi 10T Pro, MIUI 13 EEA, A12.
[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
-
crok
Topikgazda
"a Telekom app -al még mit kell csinálni ?" - ha mas nem erdekel (SafetyNet, Google Play, hogy pl. egyes alkalmazasokat meg csak ki se dob majd a kereso) akkor semmit (egyelore) de ahogy mashol olvasom mar most akad gondod a Netflix-el ugyhogy ez komplexebb lesz, de nem a Telekom miatt.
[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
Üdv!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Telekom app -al még mit kell csinálni ?
Én is csak a "Configure DenyList"-re metem, ott kipipáltam, lenyilóba az al pontokat, telefont újra indítottam, és megnéztem, hogy működik-e a Telekom app.
Igen, működik, de a fenti hozzászólásod miatt szeretném megérdeklődni, hogy még mit kell vele csinálni ?
Swift Backup -t próbáltam ki, fel tettem, sikerült neki root -t adni, kipróbáltam egy app-al elvileg lementette, és vissza is tette. Talán jó
Köszi.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
crok
Topikgazda
válasz SerialWin7 #2258 üzenetére
Ezert mondtam en is, meg irtam bele az osszefoglaloba
-
SerialWin7
csendes tag
válasz janakbacsi #2251 üzenetére
Szia!
A play protect kikapcsolása megoldja a "Hide Magisk app: Failed"-et.
Android 9-en én is ugyanezzel szenvedtem egy negyed órát.Én magam itt találtam rá erre a megoldásra: https://www.didgeridoohan.com/magisk/ManagerIssues
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #2256 üzenetére
De minek? APK-t felteszed, boot-ot megpatkolod, fastboot-al vagy jelen esetben TWRP-vel /boot-ba flash-eled - kész. A zip-et teljesen felesleges így feltenni.. vagy az egyik módszer vagy a másik, a kettő együtt alapból értelmetlen.
-
aldebaran
őstag
24.3 stabil.
De meguntam, a google oldalán újratelepítettem és lelockoltam a telót. Meggondolom, hogy csak a volte miatt érdemes e rootolni a telót, hisz így is megy minden... 2Gn. Pixel6pro.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
crok
Topikgazda
válasz janakbacsi #2251 üzenetére
Nem a 24.2 a legutolso stabil egyebkent hanem a 24.3. A hide is lehet fail ezerfelekepp.. szoval milyen ROM, milyen keszulek? USB-n telepites a fejlesztoi menuben be van kapcsolva? Play Protect ki van kapcsolva? Esetleg SELinux allapot mi (ha custom ROM)?
Meg ha valamit megoldasz.. oszd meg hogy hogy.. mert ha valaki keres es pont csak a kerdest talalja meg meg hogy "megoldottam" az nem sok segitseg.
[ Szerkesztve ]
-
janakbacsi
őstag
válasz janakbacsi #2250 üzenetére
megoldottam, de a hide magisk app nem sikerül. azt írja hogy "failed".
-
aldebaran
őstag
Igen, az új rom-ból szedtem ki. Ez alapján a videó alapján csinálom. A platform-tools_r33.0.1-et használom.
Akkor mi legyen a sorrend?
1. fastboot flash boot magisk-patched.img
2. fastboot flash vbmeta --disable-verity --disable-verification vbmeta.imgGandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
crok
Topikgazda
válasz aldebaran #2244 üzenetére
A kernelt a Magisk patch-hez az uj ROM-bol szedted ki, ugye? fastboot boot (patkolt img) modszerrel boot-ol? fastboot-nal a disable-verity & disable-verification megvolt? Igy gyorsan meg ez jut eszembe hogy ezert nem inditja el a kernelt:
fastboot flash vbmeta --disable-verity --disable-verification vbmeta.img
-
aldebaran
őstag
Van most egy olyan problémám, hogy fastboot-al flasheltem fel az új rom-ot pixel6pro-ra (android12) és eltűnt a root. A magisk fent van a telón, az sem törlődött le, de amikor a boot.img-t flash-elném, amit kiadott a magisk, akkor a recovery menü jön fel annyi szöveggel, hogy: try again - factory data reset.
A fentebbi, az unbrick módszerrel visszajön a teló ebből a recovery módból, de nekem kellene a root a volte-hoz.
Szóval, az a kérdésem, hogy lehet -e root-olni a telót anélkül, hogy az egészet visszaállítanám gyárira?Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
TaylorPro
addikt
-
obligat
senior tag
Poco F3 LineageOS
az OTA frissítés-saga (hátha valakit érdekel) folytatása, a tuti megoldás egy pendrive, orangefox-telepítővel, kiműtött boot.img-vel (utóbbi fakultatív).
Semmit egyebet nem szükséges csinálni, csak a modulokat kikapcsolni, reboot, OTA-t indítani, lefut, rendszer indul, újraindítás recoverybe, az persze a LineageOS-é, ofox telepítése usbotg-ről, majd flash current orangefox-menüre tapi. Reboot, és Magiskben patkoltatni a boot.img-t, vagy reboot to recovery, és ofoxban telepíteni a magisk-et. Marad a magisk frissítése, modulokat visszakapcsolni, és minden mehet tovább, nem kellett PC végre.
Már csak azt nem tudom, hogyan érjem el, hogy az OTA ne piszkálja a recoveryt. Van ilyen menü ofoxban, látszólag nem ér semmit, a következő frissítésnél majd piszkálom tovább.--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--
-
crok
Topikgazda
Mellesleg ha már Termux.. akkor eleve ők ajánlják, hogy NE használja senki a Google Play verziót mert régi, nincs frissítve és le is fog kerülni Play Store-ból. Szóval GitHub release-ek itt, F-Droid meg itt lesz.
-
crok
Topikgazda
válasz Trailblazer #2236 üzenetére
Az egésznek annyi a bibije Termux-ban, hogy (ahogy a GitHub oldaluk továbblinkel ide) hogy a main repo a Bintray-től to Mirrors-hoz lett migrálva mivel a Bintray bezárt 2021. Másjus 1-el.
Töltsd le a Payload Dumper Tool-t a készülékre.
Csomagold ki a belső tár gyökerébe.
A benne levő extract_android_ota_payload-master könyvtárat nevezd át payload_dumper könyvtárra (később a cd-nél jól jön így, egyszerűbb, de arra írod át amire akarod, oda teszed ahova akarod csak add meg rendesen az útvonalat majd - remélem ez egy hobbistától is elvárható ezügyben).
A payload.bin-t szedd ki a frissítésből és tedd bele a payload_dumper könyvtárba
Termux-ot tedd fel Google Play-ből mondjuk és indítsd el.Parancsok amik kellenek Termux-ban előkészítésképp, alatta magyarázat/utasítás:
termux-change-repo
- main-t, game-t és science-t is válaszd ki
- válaszd ki a Tsingua repot-t és OK
apt upgrade -y
- amire rákérdez arra mehet az Y
pkg install python
pip install --upgrade pip
- Ez csak a biztonság kedvéért..
pip install protobuf
termux-setup-storage
- jogot megadod nekiA tényleges extract pedig így néz ki ezek után:
cd storage/shared/payload_dumper
python extract_android_ota_payload.py payload.bin
A payload.bin-ből kipattintott file-ok ott lesznek a belső tár payload_dumper könyvtárában,
a boot.img-t kivéve a többit lehet törölni.. utána Magisk-el patkolni, etc..
Profit. Működik, most játszottam neked végig (bár lehet teljesen feleslegesen és értelmetlenül). Ez egy épp most, frissen telepített Termux alatt lett megcsinálva és ezek után 595MB a Termux tárhelyfoglalása ha számít, de nyilván akár törölheted is ha legközelebb inkább megint végigjátszod - egyébként az egész móka kb. 10x több idő volt lepötyögnöm mint megcsinálnom (megcsinálni egy elég gyatra céges netet használva volt összesen cca. 4 perc).
Mindenesetre ezért nem fogom megírni és supportálni. Remélem akkor itt be tudjuk fejezni a payload.bin-ből boot.img kinyerésének kivesézését. -
Trailblazer
veterán
válasz obligat #2235 üzenetére
E: The repository 'https://dl.bintray.com/grimler/science-packages-24 science Release' does not have a Release file.
N: Metadata integrity can't be verified, repository is disabled now.
N: Possible cause: repository is under maintenance or down (wrong sources.list URL?).Nekem ehhez nincs se türelmem, se hozzáértésem nyomozni, hogy mi a nyomora.
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
obligat
senior tag
válasz Trailblazer #2225 üzenetére
Oda kell adni neki mindhárom előre beállított, de csak az egyik előre bejelölt repo-t. termux-change-repo az első ablakban ami megjelenik mindhárom repo-t ki kell jelölni, a másodikban a Mirrors from A1batross-t (az működik), ha kész, pkg upgrade, és müködik a termux.
[ Szerkesztve ]
--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--
-
obligat
senior tag
válasz Trailblazer #2222 üzenetére
termux droidon, linuxon értelemszerűen terminál és python.
-
Trailblazer
veterán
-
Mr Dini
addikt
válasz Trailblazer #2227 üzenetére
Ha ekkora nagy traumának ítéled meg a python telepítését és kirakatgépnek tartod a géped, akkor írhatsz ki valami live linuxot is pendrivera, ami így a ramból fog futni és telepítheted onnan átmenetileg a kicsomagolás erejéig a pythont. Akkor aztán semmi szemét nem marad utána és ki tudod bontani a csodát. A legtöbb elterjedt linux disztrón ez a "mammut" alapból fent van.
Android moddingnál pedig elég gyakori a python, én úgy vettem észre. Ehhez hozzá kell szokni.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
crok
Topikgazda
válasz Trailblazer #2229 üzenetére
Hát majd megírod akkor a kérést úgy fogalmazva ahogy neked tetszik Persze hogy nem az, elnézésed kérem, pongyolán fogalmaztam egy szakmai fórumon.
-
crok
Topikgazda
válasz Trailblazer #2227 üzenetére
Akkor nem te fogod megírni. Én se fogom mert nem fogom support-álni senkinek. Magamnak meg megoldom. A kis tool készen van, python-ban van megírva. Ha Win-es lenne és .NET alá lenne írva akkor .NET kéne neki. Azzal gyanítom kibékülnél. Na, ehhez python kell. Neked meg egy GUI kéne hozzá, egy grafikus one-click solution. Csak erre kb. rajtad kívül nincs senkinek szüksége, legalábbis nem látom sehol hogy valaki kért volna ilyet. De ha ennyire kell akkor nyiss neki egy GitHub issue-t mint feature request, kérd meg hogy csináljon belőle GUI-t ami neked is tetszik.
-
Trailblazer
veterán
Érdekesnek találom, hogy egy kis standalone tool-t lehetetlen volna gyártani a célra, ami nem igényli egy további mammut jelenlétét. Mondom ezt úgy, hogy veled ellentétben nem vagyok se coder, se rendszergazda, nekem csak hobbi a számtech és a telefon.
-
crok
Topikgazda
válasz Trailblazer #2225 üzenetére
Ja hát a not willing to do meg a not possible to do közt van különbség, már értem mit mondasz de akkor így jártás van.
-
Trailblazer
veterán
Ugyanezekről a pythonos balhékról szólaltam meg eggyel fentebb. Akkor is az volt a reakcióm, hogy "szép baleset", utalva arra, hogy nekem ez egy nem nagyon begyere eljárás.
Termuxos mókára pedig ezt mondja: repository under maintenance or do wn (wrong sources.list URL?). Meg hát ugye ezáltal nem a Winemet, hanem a telefonomat szemetelem össze python futtatókörnyezettel, amit semmi másra nem használok.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Trailblazer #2222 üzenetére
Ezt már kérdezted, ezzel mi volt a baj? Vagy ezzel? Ha van TWRP vagy valami használható recovery akkor igazából nincs rá szükség, ha nincs rá TWRP akkor sem nagy kunszt, akár PC-n akár magán a telefonon is kinyerhető a boot.img relatív egyszerűen. Ugyanez Youtube-on magán a telefonon Termux-ban, az egész videó 5 és fél perc és nincs gyorsítva.
-
crok
Topikgazda
válasz obligat #2221 üzenetére
Igen, -ahogy írták is- létezik, persze.
A változás kérdése: minden build-el változhat (ha van kernelt érintő változás benne, márpedig 99.9999999% hogy van), így van, és ha a ROM támogatja (márpedig pl. a LineageOS támogatja) akkor van benne addon.d, oda a Magisk be is ül szépen egy survival script-el így minden TWRP-ből (vagy más, OpenRecoveryScript-et támogató vagy eleve TWRP-re alapuló custom recovery-ből) ha ZIP formában flash-elsz fel egy ROM-ot akkor le kell fusson a Magisk patkolás megint, "magától", és meg kell patkolja a már flash-elt /boot-ot a folyamat végén.
Ha nem fut le.. akkor ROM flash utána egyből flash-elheted a Magisk-et zip formában.. vagy eleve rákészülsz előtte (ahogy kell is ha engem kérdezel), megpatkoltathatod előre a kinyert boot.img-t és mikor TWRP-be mész akkor a ROM flash-elése után a patkolt boot.img-t felteszed a /boot-ra -> Profit
-
Trailblazer
veterán
válasz obligat #2221 üzenetére
Létezik, hogy akkora. Engem az érdekelne, hogy hogy műtötted ki? (Valahol egy pythonos külön programot ajánlottak erre, de én a semmi másra nem használt futtatókörnyezetével nem kívánom összeszemetelni a rendszerem.) A változást passzolom.
-
obligat
senior tag
Van két teljesen láma kérdésem.
A boot.img létezik, hogy 192MB?
És ha kiműtöttem a payload.bin-ből, ezt minden frissítés előtt végig kell zongorázni, vagy elég csak android (lineageos) főverziónként? Szóval frissítésről-frissítésre változik, vagy elég egyszer kimásolni, majd elmenteni valami biztos helyre?--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--
-
obligat
senior tag
A "google services" vagy google szolgáltatások talán, engem is megszívatott, valamikor még rég felirtakoztam valahogy a béta programra (nekem is talány, véletlenül elpiszkálhattam), és amíg nem jelentkeztem ki a bétézásból, és nem futott át ennek ténye a google-nél, vagyis a play a google services eltávolítása után már nem írta ki hogy részt veszek a bétában, jóformán semmi nem működött, aminek köze van a safety net-hez. Sehol nem olvastam hasonló gondot, és velem is csak egy alkalommal fordult elő, a bétaprogram megszűntetése helyre is tette, de nem mertem kísérletezni vele tovább, csak konstatáltam, hogy ehhez volt köze a nem elvárt működésnek. Szóval egyetlen esetből vontam le a következtetést, de gondoltam érdekes lehet megemlíteni.
-
mm89
őstag
Félig off
Van valakinek magisk modulként telepíthető youtube vanced appja? Lehetőleg a legutolsó.
KöszönömELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
Toninho13
aktív tag
Ha rosszalkodik a Gpay, akkor nálam a google play services, google play és google pay adatok törlése szokott segíteni.
-
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2213 üzenetére
Mar nem emlekszem (megkeresni meg nincs kedvem mert mar linkeltem, keresd vissza idopontra ha kell a release-ek kozt) hogy miota van ez a mukodes. USNF hasznalata mellett Denylist-re csak azt a nem rendszer app-et tedd amit MagiskHide-ra is tettel volna (banki app-et, ilyesmit). Az Enforce pedig legyen kikapcsolva. Es a Magisk azert frissult mert ezek szerint Canary-t hasznalsz.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2211 üzenetére
Nem, sajnos nem beszelunk el es a video is "regi" sajnos :/ Azert linkeltem es irtam amit irtam - frissult az USNF es a mukodesi modja. Azt a ket tetelt nem szabad listara tenni. Mindent intez az USNF de ha te a listaban BEkapcsoltad akkor pont ellehetetlenitetted az USNF mukodeset pont azokra a csomagokra. Magadat szivatod.
-
niklebi
senior tag
Elbeszélünk egymás mellett. Nem kapcsolgatok semmit! Bekapcsoltam mindent a DenyList-ben, beállítottam Google Pay-t méghozzá úgy ahogy a Te általad betett indiai srác csinálta a Youtube videójában. Működött a következő frissítésig, majd jöttek az előző hozzászólásban leírtak. Ez így van minden héten amikor telepítem az új romot. Na ezzel van tele a hócipőm.
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2209 üzenetére
Mondom, erre nem megoldas kell, ez az USNF miatt kell, irtam es linkeltem is miert. Szerint ez nem Magisk gond.
Ha kapcsolgattad a DenyList-ben a Google dolgokat es amellett hasznaltad a GPay-t az sjman okozhatja ezt, akkor viszont a GPay adattorles es ujra beallitas segithet.
[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
Használok Universal SafetyNet Fix-et. Minden úgy van beállítva ahogy kell. A Google Play Store cert OK!. Telepítem az új EU Dev. romot. Utána telepítem a megadott módon a Magisk-et. A DenyList-ben minden ott van amit előtte bekapcsoltam csak a Google Play Services nincs. Azt minden ilyen frissítés után újra be kell kapcsolni. Minden banki program, Samsung Pay és egyéb alkalmazás rendesen működik. A Google Pay probléma, hogy ezután a be tett kártya nem használható. Ha használni akarom akkor kezdhetem elölről. SD Maidban törlöm a G.P.S adatait, utána persze nyavalyog az alkalmazás, hogy frissítésre vár, de a kártyát hozzátudom adni a G.Pay-hez. Működik egy hétig a következő frissítésig, utána kezdhetem az egészet elölről. Na ezzel van tele a hócipőm. Miért nem marad bekapcsolva a Google Play Sevices? Hogy lehet beállítani úgy, hogy ne törlődjön minden alkalommal ha frissítem a romot. Erre kellene valami megoldás, mert amíg törlődik és újra bekapcsolom az alatt már észleli, hogy rootolt a telefon és a szokásos szöveg fogad. A telefon nem használható érintéses fizetésre. Mielőtt kérdés lenne a Magisk rejtve van, OEM feloldás ki van kapcsolva, de a fagyasztásból és a rejtésből ki van véve a Magisk a rom telepítés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2207 üzenetére
Használsz Universal SafetyNet Fix-et? Mert ez akkor nem probléma hanem "megoldás" - ha DenyList-re tennéd akkor -mivel mindent kilő vele kapcsolatban ami Magisk, modult, beállítást, mindent IS- így a Universal SafetyNet Fix "fix" se lenne rá érvényes, ez elvárt és helyes működés. Ha a GPay nem megy az nem emiatt van. SafetyNet-ed OK? Google Play Store cert OK? Ha mókáztál a DenyList-el meg az Enforce DenyList-el akkor lehet simán csak az a baja.. amíg az a cert nem OK addig a GPay se megy, viszont ha a SafetyNet-et megoldod akkor egy Play Store adattörlés + restart megoldja a cert-et. De.. Amúgy mi a GPay pontos hibája / hibaleírása? Mit csinál de nem kéne vagy nem csinál de kéne?
[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
Van valami megoldás arra, hogy a telefon frissítése után a DenyList-ből állandóan eltűnik a Google Play Services. Mindig újra kell bekapcsolni, de ez elég arra, hogy a Google Pay ne működjön. Minden amit bekapcsoltam ott marad csak ez tűnik el mindig. A régi MagiskHide-ban nem volt ilyen probléma. Amit ott bekapcsoltam az ott is maradt minden frissítés után. Megoldás????
-
aldebaran
őstag
Lehet használni, de letölteni már nem lehet.
Ja, meg update nem lesz már rá... elvileg.Egyébként OTA security frissítést valahogy meg lehet oldani adatvesztés nélkül a root-olt telóra?
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- PlayStation 5
- IDE HDD adatmentés, segítségkérés (nem pörög fel)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EA Sports WRC '23
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest