- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Máté94 #15230 üzenetére
Válaszolok a következő kérdésre
-Menj be valamilyen boltba, ahol ki lehet próbálni Mac-eket és ott csináld meg a pendrive-ot (mondjuk én ebben még mindig nem hiszek, hogy működne)
-Keress a neten Vmware előretelepített imageket, azt virtualizáld és ott meg tudod csinálni. -
Játékos
addikt
válasz
Máté94 #15223 üzenetére
Akkor ezt úgy értem, hogy nincs akadálya egy meglévő Win7 mellett egy másik vincsire installálni az osx-et, hogy választható legyen, melyiket akarom használni?!
Nagyszerű. Már csak azt kéne akkor megoldani, hogy a nagy vincsi ntfs fájlrendszerét átalakítsam, hogy ne kelljen lepusztítani szegényről mindent... -
AdamP900
tag
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15142 üzenetére
FElment rá a retail. Igaz, hogy nem UserDSDT -vel hanem a másikkal, de megy. Ja és egy 9300-as NVidia VGA van benne. Viszont szükségem lenne egy univerázlis Wifi -s illesztőre, feltéve ha létezik ilyen! Mert egyenlőre nem lehet róla netezni. Csak a BT kapcsolatot dobja fel hálózatnál.
-
gabesszg
aktív tag
válasz
Máté94 #15136 üzenetére
Hát ez nemtudom, hogy jó lett e
Mert user dsdt bepipáltam ott volt a destopon a módosított dsdt.aml file, de a hang nem volt jó aztán megint multibeast és megint hang kiegészítve a non dst kextel is (sajnos már pontosan nem emlékszem a nevére) azután meg már jó(amúgy a többit mindig felraktam amit írtál) és akkor ígxy már remélem jó(bár "félek", hogy ez a non dsdt audi résznél kext a saját dsdt file nál bezavar )De mostmár kicsit szeretném használni is a rendszert szóval telepítgetni dolgokat rá. Ha nem appstore-ról töltök le programot hanem "máshogy" akkor feljön a dmg fájl elinditom és hogy lehet azt a filet ha nem installálja fel magát a (sajnos nem tudom, hogy hívják a lionba de úgy néz ki mint az iPhone menüje). Meg total commanderhez hasonló cucc létezik( v total commander maces verziója?) macre?Mégegyszer nagyon köszönöm a segítségeteket!!!
-
gabesszg
aktív tag
válasz
Máté94 #15134 üzenetére
És ha megcsinálom a módosított dsdt fájlt akkor azt ugye a destopra rakom alapból(videó alapján) dsdt.aml néven mentem el és a multibeastbe bejelölöm a user(v custom nemtudom már, hogy írják) dsdt és a destoprol "felismeri, hogy azt kell" és megincsálja amit kell?!(szóval ha a destopon van az neki "elég", hogy felrakja?) amúgy most meg működött macen is szóval nem tudom mi volt a baj.
-
gabesszg
aktív tag
válasz
Máté94 #15128 üzenetére
Ha jól emélkszem írtad, hogy speedstep valamit MultiBeastben telepíteni kellene ezért akkor biztos felraktam amikor a többit. És amúgy télleg ez volt. Windowsba megvolt már a "módosított" de letöröltem mert azóta újratettem és mac-en szeretttem volna megcsinálni de nem lehetett betallózni a letöltött h67m-hez való fájlt. Ha most megcsinálnám windowsba akkor meglenne ugye a dsdt.aml akkor azt átkellene raknom a destop mappába és multibeastbe újra mindazt felrakni amit eddig?
-
gabesszg
aktív tag
válasz
Máté94 #15126 üzenetére
Hát igen így utólag télleg pár perc de a 0 tudással még ez is nehéz volt így elsőre
. Sleep abszolút nem érdekel speedstepet meg nem tudom, hogy mit jelent. Amikor megnyitottam a programot ugye rámentem, hogy extract dsdt utánna próbáltam megnyitni de semmi. Nem adta ki azt az ablakot ahol ki lehetett volna választani, hogy mit szeretnék betölteni oda. A monitor most jutott eszembe, hogy az egyik(amelyik nem megy) az vga ha jól emlékszem azt mondtátok, hogy az felejtő szóval azzal már nem is foglalkozok. Van 1 valami egyszerű logitech kamerám de lehet érdemes lenne újabbra cserélni, ezeknél van olyan amit ez a rendszer "jobban szeret" vagy lényegtelen?
-
csiszka
csendes tag
válasz
Máté94 #15103 üzenetére
Van ilyen gépemben mutatok is képet de a bios beállítások nagyon korlátozottak nem tudom miért.. itt egy kép ahol írja hogy ezek elvileg meg vannak amik kellenek. Egyébként Virtualboxon elindul meg fel is raktam de valamiért megáll mikor simán bootolnék de mutatom a képet.. http://www.kepfeltoltes.hu/view/120321/1210254124N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg de még megnézem egy usb-s billentyűvel, hogy azzal is lefagyik e vagy sem.
-
csiszka
csendes tag
válasz
Máté94 #15101 üzenetére
Hát ilyenek nincsenek nekem.
Csak UEFI meg stb meg, hogy honnan bootoljak, meg ilyen nagyon alap beállítások pl ide-ahci a merevlemezhez. Szóval nincs szinte semmi és ezt furcsának tartom meg van még virtualizációs technológia. Kb. ennyi lenne. Egyébként ibootal indulna az egész de a leírt vagy is a képen lévő hibák miatt nem indul el csak újraindul. Viszont az nvidia hibát már nem írja ki mivel azt kivettem a GraphicsEnabler=No parancsal maradt a dsdt meg dcb table ezekkel nem tudom mit kezdjek.
-
csiszka
csendes tag
válasz
Máté94 #15097 üzenetére
Sajnos az iatkos mikor elindítom simán akkor elindul visszafelé a töltés és mikor a végére ér megál nem csinál semmit, ez történik még akkor is mikor megnyomok egy billentyűt ahogy kéri.
Atheros AR9285 802.11b/g/n Wireless Network Adapter PCI ez a wifi kártya típusa.
Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212) PCI ez pedig a lan kártya.
Hálózati kártya Bluetooth Device (Personal Area Network) ez pedig a bluetooth.
Hangkártya: Realtek ALC2169.Billentyűzetre nem tudom mit írjak, mivel ez egy laptop.
-
csiszka
csendes tag
válasz
Máté94 #15094 üzenetére
Hát ez a gépem röviden:
Processor:Intel Core i7 2630QM 2.0ghz-2.9Ghz (Sandy Bridge)
Videókártya: Intel HD 3000, Nvidia Geforce GT 540M
Ram: 4GB DDR 1333Mhz (DDR3)
HDD: 640 GB 5400 rpmEddig kiírtam az ibootot meg az iatkos l2-t dvdre és elindítottam a gépet elindult az iboot utána kicseréltem iatkos dvdre és elindítottam -v parancsal és ezt írta ki.
Ennyi történt eddig. Ha kell még valami info a gépről akkor írok.Ja és itt egy video is pontosan mi is történik: http://www.youtube.com/watch?v=MCxWgNfX4TU&feature=youtu.be
-
gabesszg
aktív tag
válasz
Máté94 #15070 üzenetére
Elotte elszurtam ezert egesz elolrol 10.7.0Val es megcsinaltam de sajnos meg mindig nincs hang a dsdt megcsinaltam a programmal elotte ugye letoltottem a h67m hez tartozo fajlt es mentettem destipra majd multibeast user dsdt install v vmi ilyesmi de lefagyott a betoltesi kepnel es ezert kellet ujraraknom. Mit szurhattam el?
-
1972
csendes tag
válasz
Máté94 #15042 üzenetére
Három gondom van a Lion-nal:
-minden második indulásnál kifagy, reset után általában indul, Win7 megy elsőre
kifagyás világos háttér alatt almával történik
-Safari és Crome alatt nem mennek a Youtube videók, van flshplayer is telepítve
-a top site elemek megjelenítése, nem történik meg , csak pár perc használat után. Netem 4 M ,azzal nincs gond.
Hardver:
Lenovo alaplap + E8400, alaplapi video kártya. -
gabesszg
aktív tag
válasz
Máté94 #15052 üzenetére
ASRock H61M/U3S3. Win témát meg nagyon megszeretném úszni mert még az egy dolog, hogy ennek nekiállni miközbe kb nem értek hozzá de sok dolgot mind visszarakni az meleg lenne már
Holnap kocsimat visszakapom szervízből és kiveszem a 16öos pendrive-ot belőle és elvileg nekiállok addig esetleg ha valami "tippet" tudnátok adni, hogy majd mire figyeljek vagy ilyesmi azt megköszönném(meg persze ha nem menne valami majd írok de remélem menni fog mert már így is elégszer írtam ide)
-
pingwin92
aktív tag
válasz
Máté94 #15041 üzenetére
Hát megpróbálok..
És akkor a snow leo telepítés helyett egyből mehet a lion mi? Zsír.
Már csak az ami abban a másik leírásban volt, az az EFI-s dolog, az nem tiszta, hogy azzal most mit is kell csinálni -
pingwin92
aktív tag
válasz
Máté94 #15038 üzenetére
Ugye jól gondolom, hogy ez a leírás két részből áll. Az első (két) bekezdés az 5 rövid ponttal azoknak szól akiknek van egy csomó HDD-jük, mindegyiken más OS, biosban első helyre rakják azt amelyiken az os x van a chameleon bootloaderrel, azt jónapot. A másik rész meg nekem.
Na, az meg jó fej.. Aszongya: "első lépés: fogj egy osx-et." Hát, az nincs..
...
Vagy az lesz a megoldás, hogy még az xp-ről, vagy egy másik win7-es gépről (mer' az van) kiírom az iBoot-ot CD-re; be; reboot; CD ki; Snow Leo CD be; és itt install előtt úgyis lehet / kell formázni valamit, szóval innen ezt megcsinálom ahogy kell; CD ki; esetleg egy resi; Win 7 telepítő CD be; felrakom a hármas partícióra; amikor kész jöhet az iBoot megint; Snow Leo install; MultiBeasttel kiírom pendrive-ra a Liont; Lion install; és kész. ???
Na meg az hogy csóró-egyetemista létemre vegyem meg a szoftvert amit használni szeretnék, az egy dolog. Ez a lion lenne. Na de hogy még a snow leot is, amit kb 20 percig használnék??!
Erre csak az a megoldás hogy keresni kell valakit akinek van snow leoja? // És így az első lépés is egyszerűbb lehetne.. // -
pingwin92
aktív tag
válasz
Máté94 #15031 üzenetére
Na jó kezdek kicsit összezavarodni. Akkor elkezdem nulláról.
Van egy 250 gigás HDD-m. 2 meghajtó. C: 90 GB, D: 160 GB.
A C-n jelenleg xp van, a d-n meg mindenféle adatok. Adatok ki lesznek mentve, és az egészet majd (egy másik windowsos géphez kötve) leformázom. Szerintem majd NTFS-re, de ezt a témát nem vágom annyira. Amúgy nem tudom mire jó az ha leformázom, mert akár win7 akár osx telepítés előtt ő majd formáz egyet magának, de ez a biztos, meg ez így olyan lesz mint ha zsír újonnan most vettem volna. Legalábbis remélem.Na és most mit csináljak, hogy legyen win 7 is meg osx lion is?
-
gabesszg
aktív tag
válasz
Máté94 #15024 üzenetére
Azt még megkérdezném, hogy mi az az L2? Meg ha jól értem, akkor egy pendrive kellene amire ezt a multibeast programot rá kellene raknom és ott ahogy írtad a macmini sístem definitiont kellene kiválasztani (biosban állítani mit kellene pontosabban?) és hdmi kábellel van összekötve a monitor.(azért írtam még egyszer le, hogy nem az egészet kellene hanem ezeket "csak" megcsinálni?)
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Máté94 #15021 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, ott is kellett egy kis időre mire újra működött.
BT csere majd gyári Apple modulra lesz, USB-s csatlakozóval meghackelve.Ma reggel viszont érdekes dolgot csinált. Este lenyomtam sleepbe a gépet, reggel meg arra keltem hogy megy a gép. Mondom mindjárt kikapcsol, ilyet csinált a H67N is, de nem kapcsolt ki. Idejöttem, erre semmire sem reagált..
Kell majd vegyek egy ilyet is.
Mod: vagy ilyet, ez legalább olcsó. -
sp@rtan
senior tag
válasz
Máté94 #15018 üzenetére
H67N-en az 'alap' DSDT-vel is visszajött, az USB fixessel semmi nem változott. Itt nem próbáltam az 'alapot', egyből raktam az USB fixeset. Igazából nem nagyon dolog, csak ilyen köcsög vagyok, hogy próbálom fullosra megcsinálni.
Win teszt majd lesz, megholnapma rakom fel a Montain Liont, ott megnézem a kext nélkül.Ja, másik óriási problémám. Occó BT adapterem product és vendor ID-ja magától benne van a kextben, de mégse lehet ébreszteni BT-s cucokkal. Jól gondolom, hogyha ezt meg akarom oldani, akkor vennem kell egy új adaptert?
-
gabesszg
aktív tag
válasz
Máté94 #14982 üzenetére
És úgy kellene csinálni mint ahogy a linken látható? Dsdt az mit jelent(sajnos elég kezdő vagyok a témában de mostmár télleg próbálok utánnajárni a dolgoknak mert évek óta szeretném ténylegesen felrakni mac os-t de mindig megijedek mert elég bonyolult )de remélem mostmár sikerül.Ja annyi még, hogy az befolyásolja hogy meglévő oprendszer mellé tenném fel vagy mindent újrakellene kezdeni?
-
szaszlaci
addikt
válasz
Máté94 #14964 üzenetére
Itt írták egyébként, hogy működött ilyen lapon a Leopard. Az új verziók netán nem támogatják (tiltják) az Atom procit? Esetleg egy régebbivel kellene próbálkozni? Melyikkel?
14965:
Ugyan az a két lap, csak csak hol így, hol úgy írják a nevét.
(A videó vezérlőt pedig ügyesen elírtam, GMA950, az a lap az, amit linkeltél.)
A gond ezzel a procedúrával csak az, hogy kellene hozzá egy működő OS X, és egy 8 GB-os pendrive. Egyik sincs. -
Máté94
addikt
-
bekesics
tag
válasz
Máté94 #14899 üzenetére
Már tényleg mindent beállítottam a biosban, asszerint amik a képeken vannak, de akkor sem megy. iatkos és társai települnek, de nem indulnak.
A retail-t nem tudom telepíteni.
Beteszem az iBoot lemezt, boot-ol, képernyőn kiválaszható az iBoot, a korábban már telepített osx, és a fat32-es partíció. Kiveszem az iBoot-ot, be a retail lemezt, entert nyomok a retail-on, és újraindul a gép. F5-el is próbáltam lemezcsere után, mégsem lett jó.
Ha csak retail-ról indítom, akkor kiírja hogy újraindítást igényel a rendszer. -
bekesics
tag
válasz
Máté94 #14878 üzenetére
Mire gondolsz? A Hazard féle snow leora?
Én már mindennel próbálkozom. Van itt eredeti retail 10.6, iAtkos L2, S3 V2, iDeneb, Kalyway, Blangsak.
kb. 3 hete nyúzom a gépemet, amikor éppen nem kell dolgoznom rajta. Éppen van egy 160gigás satás hdd-m, amin lehet gyakorolni, így nem vágom tönkre a windowsomat.
Már mindent kipróbáltam, de egyik sem akart felmenni. Ma éppen a hazard féle került a kezembe, és láss csodát, ment fél órát.
Igaziból ha sikerülne a reatillal, megvenném az osx-et.
De azt nem értem, hogy iboot-al indítom a gépet, de azután nem nyitja ki a dvd meghajtót, hiába nyomom a gombot, így nem tudom a retail lemezzel installálni.
Működő mac a közelemben sincs, így aztán azokat a javaslatokat, hogy csináljam meg usb-re, köszönöm szépen. Hacsak nem lehet windows alól megcsinálni.
Ja, és a vmware-el sem boldogultam. Talán kéne egy normális leírás. -
BogyóBP
addikt
válasz
Máté94 #14867 üzenetére
jó 5let, le is kapom
Néhány szösszenet. Hogy tudok kitenni meghajtóra mutató parancsikont úgy mint windows alatt? Ti melyik böngészővel toljátok? Én chrome al futtattam mert a safarinál nem tudtam rájönni hogy kell új fület nyitni..
Ja és hogy kell bekapcsolni a jobb gomb klikket? valami ilyent irt ki a red alert 3 és ezért nem indult el.
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
Máté94 #14827 üzenetére
Már megvan másik hejről.. NEM TORRENT.
a telepités menete stb vel nincs problémám. egyedül az inteles gépen való bootoltatást nem vágom mert azt nem csináltam még.
részemről osx az apple gépekre való, nem win7 helyére.
de ha ezért fizet nekem a paraszt akkor kéntelen vagyok megoldani. ehez kértem segitséget.( am nem a 6 ezer ft a gond hanem az hogy azt a gyerek nemfizeti meg)
-
gabo89
senior tag
válasz
Máté94 #14798 üzenetére
Remélem. Természetesen full megoldás kell, tehát QE/CI -vel.
Illetve elfelejtettem, hogy van egy ExpressCard is. Az működhet egyáltalán? Bár szinte biztos hogy nem lesz használva. Csak kérdezem.
(Van egy miniPCI-E foglalatos TV tuner is benne
. Ez gondolom, hogy biztos nem működik, de nem is kell, direkt ki is hagytam.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android játékok topikja
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Spórolós topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest