- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyomtam én restartot nem is egyszer. Ki töröltem amit kellett de nem dobja ki azt hogy nyomjam a shif-et és a mellette lávő gombot (í). +ha ez nem lenne elég a webdriver is össze szarta magát valamiért... Nvidia WebDrivert kiválasztom újraind0tás után vissza áll OS X Default Graphics Driver-ra. Eddig működptt rendesen...
-
-
Pedig csak ez maradt
BIOS flash előtt felraktam a WebDrivert nvda_drv=1 el bootoltam és nem történt semmi. Nem ismerte fel. BIOS flash után ugyan ezt megcsináltam (mert persze újraraktam mert miért ne
) és így működik. Mások is felrakták ezt a BIOS ugyan erre a kártyára és nem történt semmi. Csak ezért mertem végigcsinálni.
-
-
-
-
rii
nagyúr
»» vmware12 továbbra sem megy fel
» továbbra sem írtad hogy mi a gondlinkeltem a vmware-s topikból a választ .-((((( amikor kérdezted , aminél kraftxld azt írta, h valszeg a kindózom kókányolt mivolta a gond ... de tegnap este megnézve, mégsem tűnik annak .... .-/////////
vmware-s történet -
hibajelenség»» írtad, hogy át kéne valamit írni vm10-re
» átírtad?nem ... még nem ... már nem bírtam gondolkozni rommá szét vagyok esve* ... de akkor este megint visszamegyej a tengapelőtti esti állapotra a tekintetben, hogy vm ware 11 alatt megpórbálok ugyanúgy osx-et indítani, mint akkor, meg megcsinálni amit írtál .....
*munkahelyemen kihagytak a nyári szabadság tervezésekor ...
azt mondták h csak egy embertől függök, közbe meg kiderült, h mindenkitől ... gyökerek .... amatőrök .... végigtoltam az egész nyarat emberhiányban - rommá péppé pürévé szét vagyok esve zuhanva ... mellette még napi 3 óra vezetés .-))))
-
rii
nagyúr
az a win többet már sehogyse indult el, még a telepítő dvd se tudta megcsinálni
nem találtam mást, azt kellett újratennem.
vmware12 továbbra sem megy fel (lehet h a norton securitiy tesz be? pedig uninstalltam is ... )
vmware11 felment ----- patch-elve is lettírtad, hogy át kéne valamit írni vm10-re
gondoltam ha új gépet csinálok, akkor is elég a vm10 kiválasztása a profilnál, vagy hol,
a vm10 viszont sípolt ha osx10.10-et állítottam be nekiígy lett osx 10.9 ami el is indul a vmware-n
a sierra.iso-t még amikor írtad, megcsináltam melóhelyen azonnal
---
osx 10.9-re is lehetne tenni valamit, h legyen rajta osx, és meg lehessen csinálni a sierra-hoz a telepítőt?
csak nem tudom mit kellene keresnem .... van amelyik torrentnél azt írják, hogy az csak upgrade.
---
amit Plasticbomb írt, az lehet már nem is lenne jó most, de sajnos nem is találtam azt sem .... -
sad_Vamp
őstag
mert csak 1 WIN gomb van rajta így nem tudok a szokott mozdulattal hosszú í-t (altgr+j) írni...
meg valahogy rettentő furán működnek az insterthomestb. gombok. Pl. FCPX-ben ha textet editálok és nyomok egy "END"-et akkor a project végére ugrik alul, nem a sor végére a textboxban. (bár lehet ez apples billen is így működik)
Viszont tudtommal trackpad csak wireless van. Szóval sehogy sem kerülhetem a Wifi/BT gondot.
-
rii
nagyúr
sikerült a patch!
vmware-ban mind Typical mind Custom (advanced) virtual machine install fekínálja az osx-etosx 10.10 a legutolsó
alatta már csak osx 10.9akkor amit írtál, hogyan csináljunk sierra.iso-t, az nem jó ide?
osx 10.10 vagy 10.9 attól függően hogy milyen retail-t sikerül találni?csináltam próbaképp új virtual machine-t ...
ezt dobjameg megnéztem mit lép a win ezen oldal első bios letiltására:
VT-d setting, disable it - újra kell tenni a kindózt
kék halál ... majd vt-d enabledkor meg a win mindig restore-olni, meg hibakeresni vagy mit akar, és hiába hogy restartol, mindig elkezdi ... akkor kellene már valami nem ennyire belenyúltat néznimi a baja? .-/////
a log file szép termetes .-( -
rii
nagyúr
a win + linux megy egy 2 TB-os hdd-re meg mellette hfs+ partició ....
az osx egy 250-es SSD-t kap ... aminek most le van húzva a tápkábele ....azt nem tudom, - persze 2 perc kideríteni, meg úgyis meg kell lépni - hogyha a BIOS-t (nem kellene uefi-nek hívni? .-) ) átálligatom majfd az OSX-nek h jó legyen, lehet h akkor a win nem fog elidulni?
win10-et eddig csak messziről láttam
.-/ és az bőven elég voltgadazdrófa ....
nem értem én ezt a nagy os dömpinget - xp is már stabil és jó oprendszer volt ... a w7 is ... mi a toszé kellett a w10? felhasználói szempontból mármint .... meg ahogy a microsoft tolja erővel, titkárnő vélelten rákattint, w10 felmegy, de a számlázóprogram meg csak w7-en megy ... fadaztikuzs ... már a win7 is elviselhetetlen volt az állandó jelleggel feugráló w10 értesítéssel .... mikor jön az újabb ms os? már nagyon vááároom
-
rii
nagyúr
( egyszer legyen vége
)
oksa .-)
holnap, amint hazaértem, nekiülök izsméd' .-)
valszeg a windows nem tetszik neki ... nármint annak az előélete ...ha muszáj lesz vm-12, akkor másik win inst. .-/
-
rii
nagyúr
most jutottam el oda, hogy van win7 (nemtom hány telepítőt pörgettem végig ... ráadásul mire kigugliztam a hibakódokból h ps/2-es bill kell neki, ... még jó h van itthon ... pár ... éppenségel 84-gombost is kérhetett volna, az is van ,-D
a 12 VM se a player-ből, se a workstation-ból nem ment fel
tanácsolták: 11az felment azonnal
aztán loholok ide vissza, hogy mit kell most'csálni
erre látom, kiemelt fontosságú, hogy 12-es player menjen fel .-(((aztán néztem unlockert mit mod, vagy kell-e másik, de 11-et és 12-t is írja
"Unlocker 2 is designed for Workstation 11, Player 7, ESXi 6 and Fusion 7."python:
2. Prerequisites
----------------The code requires Python 2.7 to work. Most Linux distros, ESXi and OS X ship with a compatible
Python interpreter and should work without requiring any additional software.Windows has a packaged version of the Python script using PyInstaller, and so does not
require Python to be installed.namost én f.szán feltoltam mégis. .-///
uninstalljam a python-t?IMPORTANT:
If you create a new VM using version 11 or 12 hardware VMware may stop and
create a core dump. There are two options to work around this issue:1. Change the VM to be HW 10 - this does not affect performance.
2. Edit the VMX file and add: smc.version = "0"itt mit szeretne?
ha csinálok egy új virtualis gépet, állatsam le, és csináljak core dump-ot?
de minek csinálnék, amíg nincs patch-elve? .-//// -
Smiley
addikt
Abba semmi kihivas nincs... veszel egy uj gepet, osszerakod es mukodik. A cegnel "uj" haswell i5-is anno majdnem fel evig porosodott a sarokban, mire levaltottam vele a jo oreg Quad-ot. Raadasul next-next finish volt az osx telepites rajta. Rakok en ossze annyi uj vasat a cegnel, hogy otthon jo szarakodni az ilyen regi filleres cuccokkal, P35+8GB+E5450@4Ghz... most erted
A mid2010 15" Macbook Pro pedig nem akar megdogleni, szoval az uj 12" macbook is varat meg magara. Sot, ha a ph!-nal tudnanak webserver-t conf-olni, akkor az oreg G4-es PowerBook-rol tolnam a forumot, de feladtam veluk a kuzdelmet.
-
tlac
Topikgazda
működik a legfrissebbel VMware Workstation Player-rel is az unlocker
lépések röviden:
-tedd fel ezt a vmware-t (ingyenes otthonra)
-patch-eld meg az unlocker-rel, így lehet majd osx-et is telepíteni alá
-csinálj egy osx-es virtuális gépet és az iso-ból rakd fel a sierra-t
-ha kész, telepítsd a vmware tools-t is (egy darwin.iso-t kell keresned, az unlocker letölti ezt is, ezt fájlt add be a vmware virtuális CD meghajtójának) -
general
addikt
tisztelt tlac!
köszönöm a segítséget, de az a baj, hogy megint visszakanyarodunk az előző témához. kezdő vagyok itt, eszetlenül nem fog ilyen-olyan scripteket beírni a terminálba. értem, hogy neked és a hozzáértőknek evidens, hogy mit kell csinálni, de hiába adod a linket, ahol valami le van írva, de nekem sajnos így nem érthető. pedig egyszer kéne csak elmondani (szépen tanulnék is valamit), hogy pl ott látod felül a leírást, azt csináld végig, az ezt eredményezi, majd látod/megkapod ezt és blabla. 1 perc volt ezt leírni. szóval tényleg köszi, hogy rookiekkal is foglalkoztok, de ez halottnak a csók így. nem értem, mit akarsz sugalmazni.
tudom, az én hibám, és fárasztó lehet 3x is egy fél mondatot odaírni, de nekem az kevés. elnézést az értetlenségért.
tehát a linken van egy leírás, amit csináljak végig? sajna ott csak El Capitan szerepel, Sierrával is működik? ezt a felül lévőt, amit lefotóztam, vigyem végig és...? az alul lévő kódsorral mit kezdjek? melyik script generál valamit? a felül lévő folyamat vagy az alul lévő valamelyik kódsor? kérlek ne vedd zokon, de nem érthető számomra a segtség/instrukció, pedig örülök neki!
üdv és respect!
Plasticbomb, Smiley, lehet, hogy értelmesebb akkor egy generációval lemaradni, végül is logikus. a procival nem is lenne baj, de az új, 270-es széria alaplapokról igen jókat írnak, hogy érdemes azt venni, mert verik a 170-es sorozatot, sőt, a 6700-es procik is jobban muzsikálnak benne, olyannyira, hogy pariban vannak a 7700-es sorozattal. kérdés, hogy a hackintosh driverezettség szempontjából vajon pont az alaplap lenne a leglényegesebb? a bibi ugye az, hogy vadiújat vennék majd mindenből, és olyankor inkább a frissett venné az ember.... de abszolút jogos, hogy ebben a témában érdemesebb a beváltaba fektetni. őszre hátha meglesznek az úja hardverhez is a cuccok.
-
general
addikt
ok, köszi. sajna nekem egy sima script linkje sokat nem mond, mint a fenti beszélgetésekből is leszűrhetted, nem "beszélem ennyire a nyelvet". max úgy, ha hozzáértő azt mondja, ezt másold be, esetleg kiegészítve ezzel (eredeti apple hardverre), és ez ezt fogja csinálni. különben én nem akarok kísérletezni, hogy ökör módjára ezt-azt beírogatok a teminálba.
-
-
Mr.C
őstag
Nekem még olyan kérdésem lenne hozzád, hogy ha felteszem a windows-t egy partícióra, a bootloadere nem fogja megölni a CLOVER-t? sajnos csak egy db nagyobb usb-m van, amire vagy az Install macOS-van fent vagy a windows és félek, ha felteszem a wint, nem fogok tudni boot-olni OSX-re, mert csak a win-es bootloadert fogja látni.
-
rii
nagyúr
elnézést az érthertetlenségért
nem tudtam melyik info-ra hegyezzem ki a post-ot, melyik a fontosabb, lehet h a bios flash hiánya miatt borítékolható, hogy amíg az meg nincs, addig felesleges tovább erőlködni
eddig: csak angolul
sajnos most meg már továbbmegy,k és ezt mondja:
this copy of the install macos sierra application is damaged, and can't be used to install macos., -
Plasticbomb
addikt
Kellene kövér betűkkel az összefoglalóba egy szinonimaszótár. GPT = GUID Partition MAP. Nem először nyalnak bele a kezdők ebbe pl. Valamint az USB készítésénél az MBR-es részt és a GPT EFI verziót is le kell tisztázni, kiemelni, hogy mi hova tartozik (pl a sudoparancsok hol mit), ha emlékszel, már jeleztem, hogy nem tiszta, és ma már a legtöbb alaplap UEFI-s (GPT EFI verzió), nem Bios (Legacy) módban indul.
Valamint nagyon kezdőknek egyszerűen az unibeast-multibeast páros a legjobb elsőre (pl sad-vamp is egyszerűbben meg tudta volna csinálni, ha nem pattog huszanhat fele, hanem csak leköveti az alap unibeast-multibeast leirást, pl unibeasttel megcsináltatni a telepítőt, telepíteni és lehúzni a pendrive-ot, multibeasttel megcsináltatni a maradékot, és voilá ha akarja érteni is, meg jobban megcsinálni, mint az unimulti páros, akkor van egy rendszer már neki, aminek a segitségével tud mit kezdeni magával.). Akit jobban érdekel, annak meg ezt a leírást megcsinálni.
Tudom, hogy ez a leirás nem analfabétáknak (a témában) szól, de az analfabéták (a témában) is macat/hacklit akarnak. PL hol volt yosemite-ben a GUID opció: yosemite guid partition és csak átkattintani képekre már sokszor nem is jut eszükbe az embereknekrii:
options gomb!!
és ez is elég jó lesz neked: tonymacx86
valamint pl hogy efi vagy legacy az az alaplapodtól függ, én azt mondom, hogy minden ~2015 utáni megjelenésű alaplapnál mehet az efi alapból, már e pendrive készítésénél, ráadásul egyszerűbb a clover configot is mókolni, mert csak a clover configurator kell hozzá, ami gui felületen segít mindent megcsinálni, ami kell elsőre, pl egyáltalán felmountolni az efi-t. onnan csak megnyitod a configuratorral a config fájlt, és bekattintod, ami kell, elsőre pl a boot argumenteket, például -v. valami jobb minőségű kamerát készítesz, és amikor bootol a gép, levideózod a boot folyamatot, szal látni fogjuk, hogy mi a hiba azonosító, és nem kell szó szerint vadászni a másodpercet, amikor behal a boot folyamán az install.
-
rii
nagyúr
de akkor hogy adjam ki azt a parancsot, ha külön van az efi, azon kívül, hogy módosítom a parancsban az elérési utat?
sudo chmod 666 /Volumes/Install\ macOS\ Sierra/EFI/CLOVER/config.plist
(#30162) ThuG4LifE:
oksa, köszönöm!
megörtért .... este próba
most így néz ki a bott section első pár sora:<key>Boot</key>
<dict>
<key>Arguments</key>
<string>-v kext-dev-mode=1 rootless=0</string>
<key>#Arguments</key>
<string>-v arch=x86_64 slide=0 darkwake=0</string> -
rii
nagyúr
csontra befagy
nem baj, hogy klön particiora kerlt az EFI?
clover boot screen bejön, fent az "install osx", alatta a többi ikon
de install-nal eleinte "+"-jelekbol vagy 20, majd csontra fagy - caps lock -ék is nulla
módosítottam amit írtal, de így is csontrafagyas, csak "+" jelek nélkul -
Mr.C
őstag
a fórumban (insanelymac) nem panaszkodtak erre. A másik helyen windows alatt rendes sávszél ment, ugyanúgy, mint ahol az anomália megjelenik. Érdekesség, ha valamit módositok a hálózatban, pl chanel vagy módok között, az elején minden frankón működik, de egy idő után visszaáll a "lock"....
esetleg valaki meg tudná osztani egy 5Ghz-s wifi beállításait? ilyenekre gondolok, hogy mód, chanel, chanel width, MTU, SSID láthatósága stb? nem kényes infókra vagyok kíváncsi
-
Egér, bill, DAC. A DAC 1 hónapos csak, és előtte is csinálta, ráadásul miután a monitor sleep-be megy, a DAC-nak annyi, mert a monitorban levő HUB-ra van kötve, az pedig teljesen áramtalanítja magát ilyenkor sajnos (utálom is miatta, mert egy rohadt telefont sem lehet vele éjszaka tölteni). Az egér meg a bill pedig már többször is lett cserélve az évek során.
Olyan tesztet egyébként még nem csináltam, hogy lehúzok róla mindent éjszakára, és pl. csak a bill.-t hagyom rajta (az direktben van kötve a gépre jelenleg is). Ki fogom majd próbálni, de szerintem nagy meglepetést nem fog okozni az eredmény.
@Mr.C
Amúgy semmit nem írtál azzal kapcsolatban, melyik os verzio, milyen hw, clover/chameleon
Igen, mert írtam hogy nagyon régóta csinálja, ráadásul iMac estén is ugyanezt játszotta (2 éve váltottam róla hackosx-re, az akkori rendszer át lett klónozva + kapott egy Clovert), szóval nincs relevanciája. Jelenleg amúgy 10.12.5, szintén Cloverrel. HW: Asus Z97-AR, i5, MSI gtx970, Scarlett Solo DAC, TP-Link WDN4800 wifi. Fakesmc-t kivéve nincs semmilyen nem-apple kext.
-
Mr.C
őstag
Nekem azért kellett, mert alapértelmezetten 2 opció volt: fullHD vagy retina.... az előbbi nagyon nagy, utóbbi nagyon apró.
Illetve mert a tutorial emlitette, hogy van rá kext, ezért betoltam.Amúgy tök okén működik minden eddig, mondjuk a fogyasztással nem vagyok megelégedve, gyorsan merül winhez képest eddig. Nálam az OS szabályozza most a póvert, nem az Intel Speed Step. Olvastam olyat is, hogy lehet le kellene tiltani az SD kártyát BIOS-ból, mert nem működik alapból. Valamint néha lassúnak találom az irás/olvasás műveleteket, van, hogy csak 25 MB/s-mal dolgozik.
szerk: meglesem akkor
-
Mr.C
őstag
Először bios downgrade, majd
OsxLowMemFixDrv-64.efi-ben 0x10000000-t átírtam 0x20000000-re, elneveztem test.efi-nek, betoltam az OsxAptioFixDrv-64.efi mellé az /EFI/ClOVER/drivers64UEFI mappába, majd clover boot parancsba a slider=0Viszont végig ment a -v, bejött a szürke hátteres alma, és utána egyből installing on "USB" és megy a csík... Lassan de halad azért, semmi disk utility vagy valami, mert ki van szurkezve. Ez normális?
-
rii
nagyúr
igen .-)
azér'lett a 7700K helyett 6700K .-))))
(atta'kva ... már olyan érgen volt????)
de asztán tengap este láttam jobb fent, megjött az új ipad pro .... nenmtommér ... benétzem ... és ott mondták az imac pro-t .... azt megsasoltam h micsinának már ... és ott írták a kaby lake -t ... lehet jobb, ha meg se látom ....
(
annyira f.sok ez az új imac-ek ... koleginának, mellettem, a legzsírújabb imac-je van ... fagy, omol, nem megy .... én is 2008-óta tolom mac-en ... egyre kakásabbak .-///
stzóval nemtommér néztem meg az új imac pro-t ... talán aszittem az majd 29"-os lesz ....
) -
general
addikt
és Smiley NTFS van rajta persze, nem tudtam átállni azokkal HFS-re, majd lassan jönnek az új háttértárak, mert betelnek. meg nemis mertem egyből hackintosh installal, kb 3-4 hónapja használom a rendszert.
nézd, számtalanszor másoltam már a 2 vinyó között, mindig ua. az irány, Win alatt mindig néztem a sebességet, mert vhogy ez érdekel. most Forklifttel másolok, mert ez az egy, ami mutat sebességet, egyébként meg egy lomha app, nem szeretem (bár lehet, ez is az NTFS +Tuxera miatt van?)
szóval eddig kivétel nélkül 100MB/s felett volt, most a 70-80-at is max mp-kre éri el, tuti nem egyedi eset, nem a tányértól függ. -
Lazika
senior tag
Amikor szórakoztam vele, leírás alapján, hogy működjön a hang, akkor nem ment a youtubeon a video lejátszáás, elkezdte tölteni a net ment alul a csík, de fekete volt a képernyő. Esetleg tudtok valami usb-s hankgártáyt ajánlani, ami nem drága és itthon is lehet venni? Vagy esetleg működhet az a megoldás, hogy bt adapterrel csatlakoztatok egy bt hangfalat? Vagy akár rendes hangkártya is szóba jöhet, csak működjön. Köszi
-
boomba335
tag
Köszi!
Akkor már csak egy kérdés van mielőtt nekifekszem. Ez a folyamat működhet?
1.) régi sata vinyó ki a gépből, amin most megy a win10
2.) új sata be
3.) az előre elkészített max os pendrive telepítőről telepítés
4.) majd a régi ssd vissza
5.) dualboot beállítása (ezt még nem teljesen értem, hogy kell).Vagy rossz úton járok?
Az a bajom, hogy nem vagyok túl jó angolból és nincs közvetlen segítségem
-
tozso76
aktív tag
Az x220-ba egy "idegen" belső wifi kártyához.
ez volt az útmutató m -
Slukkica
őstag
Az hogy forgattam egyet forrásbó. Apple xnu (kernel) forrást letöltöttem [link], amd proci patch-et beletettem. make parancsal és pár paraméterrel hibamentesen leforgott. Ezt tettem a Sierra rendszerem alá.
Már csak egy kextcache paranccsal ujra készítettem a kernel cache-t.Persze az eredeti vanilla kernelt töröltem a rendszerből mivel nem intel a procim. De az nemrég írtam
Már kb kész egy telepítő dmg-m is amit windows alol is meg lehet csinálni pendrive-ra. Így szinte az összes amd gépre telepíthető a maxOS rendszer -
syC
addikt
Igen, de nem tudom, mit tudok elrontani rajta. Végig megyek a tutorialon és minden stimmel.
Akkor marad a bios.
Beállítom a primary bootot usbre, sőt van ilyen boot menü, ahol ki is lehet választani az eszközt, hogy miről próbáljon bootolni. Egyfolytában azt kapom hogy BOOTMGR is missing. -
Sonja
nagyúr
Abban próbáltam.
Viszont a tonymacx86 fórumán az is írták, hogy próbáljam másik USB2-es portban is. Ez bejött.
A házon elől lévő USB2-es portba volt duga, azt használtam. Átdugtam hátra, közvetlen az alaplapi USB2 portba, és láss csodát, működik!
Szerk.: ext4 partíciókat kezel alapból a macOS?
Mert jó lenne lérni a cuccaimat.
-
rii
nagyúr
köszönöm!
ezek kötl mindegyikre ugyanolyan könnyű feltenni az osx-et?
vagy ami pld a mac pro-kban van, azokra zökkenmentesebb?illetve az els linken kivlasztva a customapro-t, cpu-nal i7-bl "csak" a 6700 és 6700k-t írja,
a masodik likjnél meg "csak" 7700 és 7700Kkaby lake és skylake a klönbség?
vga-ban 2 db 27"-os kéne tudnia kihajtani
az igp az a grafikus mag ami a cpu-ban van? -
kicsiii
tag
Megnéztem. 60 as porton 30Hz el megy ugyan úgy ahogy a többin... Lehet valami driver hiba is lehet. Nincs ötletem sajnos. Végülis ez egy pár napos driver, bízom benne lesz megoldás...
Amúgy próbáltam DP to HDMI kábellel is , mert találtam itthon, de az nem mai darab, ugyhogy szerintem alapbol nem támogatja a HDMI 2.0 ugyhogy természetesen azzal sem ment. Kérdés van e olyan, hogy DP to HDMI 2.0 átalakító... Mindjárt utánanézek, hátha.Update.:
Találtam.
Talán ezzel megérhet egy próbát.Csak hát ki tudja. Lehet nem is a HDMI vel van a gond, hanem a tv nem kampatibilis ezzel a Hacklival. Sajnos másik 4k nincs a környékemen amivel ki tudnám próbálni.
-
kicsiii
tag
Megnéztem switchResX el. Amikor a nevezzük HDMI@60 as portba dugom, akkor ahogy mondtam felvillan a samsung felirat, de el is tünik és ez ismétlődik. Igaz nem kapok képet, de a resolution fülre még van időm rákattintani és ott 3840x2160 60Hz . Amikor a HDMI@30 as bemenetre csatlakozom, akkor az működik, igaz 30Hz en. Nem tudom, nekem az a gynúm, hogy akkor kellene ilyet tapasztalnom, amikor rossz kábelt használnék. Ami nem bírja a 60Hz et. De win alatt ezzel a kábellal játszottam 4k 60p ben. Nem tudom, de ez a villogás ennek az oka lehet elvileg....
HDMI@60
HDMI@30
-
kicsiii
tag
Namost arra jöttem rá, hogy amikor arra a HDMI bemenetre csatlakoztatom a TVn amelyik kezei a HDMI 2.0 és 60Fps 4K felbontásban , akkor jelentkezik a gond. Amikor egy másik HDMI portba csatlakoztatom, akkor ott működik, de sajnos csak 30fps tud, ezért az egér cursol is minimálisan, de zavaróan laggol. Szerintem a TV beállításokkal kell még próbálkoznim, de most nincs időm, de majd este mindenképp megnézem mit lehetne vele csinálni.
-
kicsiii
tag
Igen. Próbálgatom. Pillanatra felvillan a display beállításoknál is a másik Display, azán eltünk 1 másodpercel késöbb, aztán újra megjelenik és újra eltünik. De kép nem megy ki erre a rövid időre sem. Lehet kábel a baja, mert hdmi 2.0 kábelt használok. Nem hiszem, hogy ez lenne, de ki tudja. Win alatt megy. Csak mivel wint akkor használok, ha néha játszom, vagy ha nagyon rá vagyok kényszerülve valamiért, ezért nem zavarna ha itt is menne...
-
törölt tag
Meguntam és Linux alatt legyalultam mindent aztán létrehoztam Gparted-el egy GPT rendszert. Csináltam egy 200MB-os Fat32 partíciót, beállítottam neki az ESP-t. Aztán csináltam 3 partíciót. Az első kettő NTFS, a harmadik Fat32 lett. Így szépen leformázta a macOS telepítő az utolső partíciót HFS+ formátumra. Már fel is ment a 10.12. A Win8.1 is elfogadja így az NTFS-eket, éppen települ a Win.
Nem tudom mik voltak azok a 128MB-os partíciók amiket a DiskUtility csinált, de az zavart be úgy tűnik.
Köszönöm a tanácsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest