- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15924 üzenetére
Igen, pontosan ettől tartottam. Akkor marad az EasyBeast. A gyorsítás nem lesz lényeg, nem szokott játszani ismerősöm. Zenéket csinálgat, netezik, filmet néz stb... arra meg pont jó lesz.
Még két kérdésem lenne:
Az első, hogy van neki egy TPLINK TLWN322G típusjelú USB -s Wifi vevője. Ehez ugyan nincs illesztő, de 321G -hez van. Kérdésem hasonló az előző alaplapihoz, csak itt ugye nem kell mókolni különféle dolgokkal. SZóval a 321G illesztőjével működésre lehet e bírni majd a vevőt?
A második ez egy jóval egyszerűbb
.:
Lehet e bajom abból, hogy az aktuális 1.6 -os Chimerára felteszek egy 1.9.2 -őt ami tonymac -en is van? Vagy hagyjam a fenébe, mert semmi jelentősége, feleslegesen meg ne okozzak az estére plusz munkát magamnak azzal, hogy "neadjisten" KP lesz belőle? -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15919 üzenetére
Ezt sose értettem, hogy lehet az,h a HD3000 nem működik tökéletesen OS X-el, miközben jópár Macben az a VGA
Nekem nem az van,de kíváncsi vagyok
Amúgy használ valaki Parallels Desktopot? Mert felraktam, de nemtudom, hogy a másik vinyóról áttudom-e húzni bele valahogy a Windowst vagy egy frisset kéne felraknom rá?
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15915 üzenetére
Nem kell nekem bővítő kártya.
Nem igen fogom én használni a firewire-t. Eddig is megvoltam nélküle, ezután is megleszek.
Inkább arra lennék még kíváncsi, hogy véleményed szerint Asus P5G41M LE alaplapú gépre, amibe egy Intel Pentium DualCore E5400 (2,7 GHz) proci és 2Gb RAM (1 modul) van, arra fel megy e a Lion? Jövőhéten jön az egyik ismerősöm, régóta érdekli már őt is az OS X, de nem tudtam, hogy felmegy e neki. UniBeast -el megkísérelném a dolgot, de nem tudom mennyire ad aggodalomra az okot, hogy nem találtam a laphoz megfelelő Patch fájlt. Csak P5G41M LX-hez és társaihoz volt. Csinál az valami gubancot ha nem a saját Patch fájlját használja? Ahogy néztem a két deszka nem sokba térvel egymástól.
Ui.: alaplapi VGA lenne használva mivel dedikált nincs a gépbe. Az integrált egy Intel GMA X5400.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15913 üzenetére
UD3H -t nem találtam, de ha azt mondod, hogy ez is jó, akkor lehet benevezek erre. Úgy látom ez egy hűtő cserével is járni fog, mert nem találtam a speckóban 775 -ös lefogatásra utaló részt. Ez már csak részletkérdés. Az a lényeg, hogy kompatibilis legyen a rendszerrel, még ha ennek az is az ára, hogy a firewire nem ébred altatásból.
Nem tudom életembe ha egyszer használtam azt a portot, akkor sokat mondok
.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15911 üzenetére
Annyi baja legyen én azt mondom. Utána nézek itt a Ph -n, hogy van e ilyen meghirdetve, meg egyáltalán mennyiért.
szerk:
Egy ilyet találtam: Alaplap Gigabyte Z68X-UD3-B3
Ugyan ennyiért vettem az ASRock -ot is. Ha sikerülne majd elpasszolni akkor lehet vennék egy ilyet. Kérdés, hogy támogatja -e a 775 -ös procihűtő felfogatást... Na ennek majd délelőtt utána nézek. -
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15904 üzenetére
Hello Máté!
Melyik volt az az alaplap amit nem rég említettél a topicban, hogy lassan rá lehet nyomni a Hackintosh plecsnit (azt hiszem az volt az a lap amelyikhez nem kellett NullCPU, mert tudott magától aludni stb, stb...)? A keresővel próbáltam rákeresni, de nem találtam meg. Ha itthon beszerezhető az a lap, akkor lehet itt a Ph-n szétnézek majd.
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15902 üzenetére
Most, hogy likvidáltam azt a memória felszabadító progit megy rendesen a gép, nincs akadás. Update -el még soha nem volt gondom. Combo Update helyett is a rendes frissítővel szedtem le a frissítéseket (Na ez jó hülye mondat lett
).
Módosított BIOS -t ehez a laphoz hol találok? Azzal megoldódna az alvási probléma is?
-
AdamP900
tag
-
AdamP900
tag
válasz
Máté94 #15887 üzenetére
Hát ez jó. Reménykedtem benne, hogy nem kell újra raknom a rendszert, viszonylag sokáig semmi baja nem volt, viszont van egy olyan érzésem, hogy nem biztos, hogy most ezt meg fogom úszni. Néha olyan érzésem van mintha a HDD fogná vissza. Teker egy kis ideig ekkor megjelenik az a kerek kis szivárványos töltő ikon majd megy a rendszer zavartalanul. Nincs valami lemezkarbantartó része a rendszernek amivel lehetne ellenőriztetni a winyót?
Xero:
Amatőr létemre logot honnan és hogyan tudok előcsalogatni?
-
gabo89
senior tag
válasz
Máté94 #15877 üzenetére
Igen, van DSDT.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>No</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x3000 darkwake=0</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
</dict></plist>
DVI-val sem volt jó.
-
gabo89
senior tag
-
Xero
nagyúr
válasz
Máté94 #15868 üzenetére
Az én kiépítésemben semmi hiba nincsen jelenleg. Talán heti egyszer jelenik meg egy-két csík Youtube-ban, de ezt is simán betudom flash hibának. Egy egyszerű reload megoldja a dolgot.
Ezen kívül sehol semmi hiba. Pár napja használtam a hacklit (a "nagyfiú" MacPro más projecten ügyködött
) FCPX-el, és semmi gond nem volt a 6 órás session alatt. Nyilván nem én használom a gépet állandóan, így nem tudok mindenről beszámolni, de azt hiszem kb ez a helyzet.
Nálam egyedül az USB-vel vannak gondok (sleep után 15mp-ig halott minden, majd utána a Logitech kamera halott marad). Valamint egy idő után (12-48 óra) megkergülnek az USB eszközök és olyankor vagy egy ScreenSharing-es login segít, vagy egy hard reset. Ezt részben majd orvosolom egy aktív hub-al és egy bt modullal, hozzá pedig Apple bt keyboard és Magic Trackpad. Ezen felül gyanakszom még az integrált ethernet vezérlőre is mint a hiba okozója, így kap majd egy külön kártyát.A HD3000 hibáit szerintem a legújabb FakeSMC-vel írtottam ki végleg. Bár hozzáteszem, hogy előtte is minimális mértékben tapasztaltam hibát.
-
madgie
titán
válasz
Máté94 #15788 üzenetére
Nem K, tehát sima 2600-as. A lion is sima, egyszerű retail telepítő. Anno ezzel a kombóval, csak asrock h67 alaplappal sikerült igp-vel fogyatékosan összehozni a lion-t (HD2000, tehát csak alapdolgokra volt jó). Most is csak ennyit szeretnek, hogy szépen összefésüljem a lion telepítőjét a kakewalk-kal egy bootolható pendrivera. Ehhez meg működő mac/hakli kéne.
-
madgie
titán
válasz
Máté94 #15785 üzenetére
Így is strandlaszti, sajnos. Percekig tölt, míg egyáltalán rányomjatok az országválasztásnál bármire.
Miért nincs egy jó Mac a környezetemben? Direkt azért vettem ezt a lapot, mert rajta van a Kakewalk compatibility list-en a VGA-val együtt... Én balga azt hittem, sitty-sutty lesz Lion
-
Ricqy
tag
-
Ricqy
tag
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15712 üzenetére
Végre működik a hang is és mostmár az iTunes is jó
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy itt ha ki szeretnék jelölni több fájlt, azt hogy tudom megtenni? Mert arra már rájöttem,h a shift-el kitudok jelölni fájlokat úgy, mint windowson a ctrl-al,de hogy tudom az egymásutániakat egyben kijelölni, mint windowson a shift-el?
Amúgy köszönök minden eddigi segítséget -
Máté94
addikt
válasz
Máté94 #15705 üzenetére
Másik verzió:
Letölteni ezt.
Extra/Extensions-ből minden ALC8-at törölni.
Berakni a letöltött kextet Extensions-be.
MB-ből: SU, HDARollback, Non-DSDT HDAEnabler for ALC887/888bZero: Akkor azt.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15703 üzenetére
Ilyeneket ír ki a konzol:
2012.04.22. 19:55:39,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:39,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:40,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:40,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:40,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:40,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:41,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:41,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:42,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:42,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:42,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:42,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31A terminál meg ezt:
Last login: Sun Apr 22 19:42:30 on console
Pasztor-Mac-Pro:~ David$ sudo bashWARNING: Improper use of the sudo command could lead to data loss
or the deletion of important system files. Please double-check your
typing when using sudo. Type "man sudo" for more information.To proceed, enter your password, or type Ctrl-C to abort.
Password:
bash-3.2# chown -R root:wheel MSRDumper.kext
chown: MSRDumper.kext: No such file or directory
bash-3.2# kextload MSRDumper.kext
/Users/David/MSRDumper.kext failed to load - (libkern/kext) not found; check the system/kernel logs for errors or try kextutil(8).
bash-3.2#Akkor szerintem az USB3.0 mellett döntök majd, a monitor kikapcsol úgyis, a gép extra fogyasztása meg annyira nem izgat
Amúgy hang még mindig nincs, pedig már újraindítottam a gépet+ami még feltűnt, hogyha iTunesban elindítok egy zenét, akkor az nem indul el, vagyis a csúszka nem megy arrébb, ami mutatja,h hol tart a szám, akkor se indul el, ha beletekerek, ott megáll, ahova tekerek, de közben a play gomb azt mutatja,h megy a szám... -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15698 üzenetére
Király, akkor mégse kell lecserélni
MSRDumpert akkor kipróbálom majd.
Van DVD-író a gépben, csak épp a 2.vinyónak nem volt SATA kábelem, így leszedtem a DVD-íróról, úgyhogy most azt nem tudom kipróbálni, de majd veszek egy SATA kábelt és kipróbálom
Hang viszont még mindig nincs, pedig nyomtam SU-t és felraktam az általád és Játékos által linkelt kext-et is. Vagy újra kéne indítani a felrakásuk után a gépet
Még az USB3.0 portokat kéne lehetőleg működésre bírni+ ha elalszik a gép, utána nemtudom felkelteni, mert ha megnyomok egy gombot, utána csak a háttérképet látom, semmi mást.Ha beírom a sudo bash parancsot, jelszót kér, amit nem állítottam be, tehát nyomok egy entert,de azt nem fogadja el, hogy nincs jelszó
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15687 üzenetére
1.Geekbench eredményem
2.Ez egy kext, nem, ezt hogy kéne futtatni?
3.Cinebench: OpenGL:38.83FPS, CPU:4.33pts
4.Unigine Heaven
5.OpenCL GPUs: 177 -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #15689 üzenetére
pazar, köszönöm.
látom csak 32-ben megy, szóval ez holnapra halasztódik.
azzal egyhúzóban majd kikapcsolom a GE-t és ránézek, h akkor mit ad ki a grep lekérésre.
a nem működő cod az cod2 vagy cod4 volt? ezek vannak tisztességesen megcsinálva osx-re. portok ezek is, szóval bár nem újra vannak írva, mint a wow, de elég jól be vannak optimalizálva.
ha valami egyéb cod volt, akkor a cider/wine wrapper miatt mehetett a hibaüzenet tenger, azzal 1x én is megjártam -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15683 üzenetére
Nem vettem ki még.
Ezt írja ki:Last login: Sat Apr 21 21:38:38 on console
Pasztor-Mac-Pro:~ David$ ioreg | grep ATY
| | | | +-o ATY,Pithecia@0 <class AtiFbStub, id 0x10000028c, registere$
| | | | +-o ATY,Pithecia@1 <class AtiFbStub, id 0x10000028d, registere$
| | | | +-o ATY,Pithecia@2 <class AtiFbStub, id 0x10000028e, registere$
Pasztor-Mac-Pro:~ David$ -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15677 üzenetére
Most bekapcsolt a tegnapi beállításokkal, amikkel reggel csak a háttérképet hozta be, csak 800x600 volt a felbontás,de átállítottam, úgyhogy most jó, bár a DVD-player még mindig nem működik.
Játszani viszont tudok, letöltöttem a MacAppStore-ból az UberStrikeHD-t és fut tökéletesen, csak hang nincs valamiért az egész gépen. -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15673 üzenetére
Asszem azért még végigpróbálok mindent, amit írtak, hátha nem csontra ugyanaz az a vidikari, aztán legrosszabb esetben váltok, bár integrált videókártyával is jobb a mac, mint rendessel a winf@s
Amúgy Macen hol tárolja az iTunes az iTunes Library-t, mert átraknám winf@sról? -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15659 üzenetére
Így néz ki a plist-em:
?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x3000 darkwake=0</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string>
<key>AtiConfig</key>
<string>Bulrushes</string>
<key>AtiPorts</key>
<string>3</string>
</dict>
</plist>A közepén van a darkwake, akkor az az alatti sorba írjam be,h PCIRoot=0?
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15655 üzenetére
Nem indul el a DVD lejátszó, hanem hibaüzenetet ír ki, pontosan ezt : "Inicializációs hiba lépett fel. Nem található érvényes DVD meghajtó -70012"
Akkor ezt beírjam a plist-be?
Phantomhive: GE=Yes-el+PCIRoot-al nem bootol be, kicsit tovább eljut, mint a PCIRoot nélkül, de nem bootol be...Amúgy ezt a 2 fájlt hol találom meg?
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15603 üzenetére
Kész a DSDT, most akkor ezen leírás alapján befejezhetem a telepítést és remélhetőleg lesz egy működő, önálló bootolásra képes Lion-öm?
Amúgy az egeremmel ha görgetek, azzal pont az ellentétét csinálom annak, amit Windowson csinálnék, szóval ha fölfele görgetek, lefele megy és fordítva, ezzel lehet valamit kezdeni vagy ez Macen így van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged