- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
válasz
#68216320 #18587 üzenetére
Azért az ML szinte ugyanaz, mint a L. (kinézetre mondom és funkcióban) Egy két dolgot leszámítva: értesítés, jegyzetek, reminders (ezek csak ios eszközzel érdekesek igazán, de nem feltétlen szükségesek) + twitter beintegrálás. A többi újítás hackintoshon nem megy tudtommal (pl. AirPlay mirroring)
-
-
HollyBoni
veterán
válasz
#68216320 #18523 üzenetére
Szedj le egy olyan verziót amit vmware-ba fel lehet rakni, pontosabban már fel van rakva. Aztán szedj le egy Lion APP!-ot, és vmware alól csináld meg.
Nincs warez!
[ Módosította: philoxenia ]
-
Prof01
veterán
válasz
#68216320 #18518 üzenetére
Itt a leírás: [link]
Igen kell hozzá egy Mac rendszer. A dmg-vel sem fogsz tudni semmit kezdeni, csak akkor, ha valódi Mac-re telepítenéd. Hackintosh-hoz a fent linkelt leírást kell használnod!
Amihez szükséged lesz egy min. 8Gb Pendrive-ra és egy Mountain Lion telepítőre, amit a Mac App Store-ból tudsz megvárásrolni. -
törölt tag
válasz
#68216320 #17135 üzenetére
Visszatérve az alap koncepcióhoz:
Ha valakinek van ötlete olyan laptopra, ami
- 15-16' és nagyobb felbontású 1366x768-nál (egek ura esetleg full hd
)
- i7 Quad CPU munkálkodik benne
- diszkrét VGA van benne és működésre is bírhatóne tartsa magában.
Keresgélek a neten ilyet én is, de több szem többet lát ill. a hozzáértés csak részetekről van meg.Kellene egy erős pc amin nagyobb felbontásban használhatnám az OS X-et. Aztán csak összehegesztjük már itten' valahogy a kext-eket
Valakinek sikerült már laptopon v. USB-s hangkarin optikai kimenetet varázsolni?
-
törölt tag
válasz
#68216320 #17130 üzenetére
Nem értem az Apple-t. MacBook Pro 2012-ben 512MB-os VGA-val??? Az 1GB-os 130-al drágább
Nem jó ez így. Mégis csak PC-ből kellene összehozni valahogy, a maradékból pedig elmegyek nyaralni és kipihenem ezt a sokkot!
-
törölt tag
válasz
#68216320 #17128 üzenetére
értem én,de te is értsd meg ez vendorlock.
apple saját hw vendor-t vett a gpu gyártótol (nem ma kezdte) ,értsd jól azok a gpu-s gépek amiket ő forgalmaz mbp,mbair,satöbbi tökéletesen müködnek,mig más gyártóká nem.
továbbmegyek:
wifi,ethernet,hang károlyok 99% ugy van életrerugdalva,hogy a minimális eltérések vannak meghaxolva tehát szerencsétlen osx azt hiszi az én 7.1 ALC883 hangkárolyomról,hogy apple gyártmányú.
Namost két eset lehetséges:
- gyártasz magadnak kextet
- valaki már legyártotta helyetted
ameddig ezen kettő feltétel nem teljesül addig meg mondanám,hogy vegyél gyári gépet.
egyébként amennyire én látom az utóbbi időben egyre kevesebben publikálnak kexteket nem véletlenül.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #17124 üzenetére
történelmi AMD GPU kiskáté 0.1 by zsivagooo:
a fő külömbség (ami miatt soha nem vettem ATI-t) a biosban (az ördög a részletekben) rejlik.
Amig az nvidia bios kisméretű és csak kevés információt tartalmaz,az ATI VGA biosai jóval nagyobb menyiségü információt tárolnak.
Lényegében már powermaces időkben is voltak szopások amikor G4-esbe akart az ember a gyárixar 16Megás, ATI helyére valami izmosabb kártyát a QE/CI miatt...
Ott is mindenféle vudumágiák voltak,értsd pc-n meg kellett flashelni a bios-t (ha volt hozzá való) és ha túlélte a kari akkor volt örömködés.Ezt a mai laptopoknál te soha nem fogod tudni megoldani lévén nincs benne még egy pci slot ahová a másik videókártyát (ami a flasheléshez kellett) betolod.szóval lényegében Nvidia tisztább szárazabb érzés....
-
törölt tag
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#68216320 #17046 üzenetére
fingom sincs, hogy laptopnál segít-e bármit is a dolog, de ha gondolod, akkor próbálkozz meg ezzel a trükkel:
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=208410alaposan olvassad át, hogy összeálljon a fejedben a dolog és lépésről-lépésre csináljad.
utána érdemes későbbi használatra elmeneni a készített edid filet(ha esetleg újratelepítesz vagy ilyesmi, akkor meglegyen. meg ofc. minden működő, kutyult kextről érdemes vezetni egy backup mappát)hajrá
-
törölt tag
válasz
#68216320 #17043 üzenetére
Közben egy érdekességre jöttem rá a billentyűzettel kapcsolatban. Letöltöttem a laptopomhoz egy csomagot, amiben volt 2db kext. AppleACPIPS2NUB.kext és ApplePS2Controller.kext.
Ha ezeket használom, akkor működik a trackpad (ez nagyon szuper), viszont nem használható a bal shift melletti billentyű (í) semmire. Aztán, ha nincs USB-s bedugva, akkor a system preferences/keyboard/change keyboard type gomb sem jelenik meg.
Ha a multibeast-ről telepített PS2-t használom, akkor van a shift melletti billentyű is (0-t ír), viszont nem működik a trackpad.
Valaki tudna esetleg a 2db kext-ből egy tökéleteset csinálni nekem?
-
törölt tag
válasz
#68216320 #17020 üzenetére
Nem valami pörgős a téma
Billentyűzet problémám van, amit sehogy sem tudok áthidalni. Segítség kellene. Szeretnék gyártani magamnak egy billentyűzet kiosztást. Viszont a PC billentyűzeten vett í-t nem érzékeli lenyomáskor (bal Shift melletti). Így a mostani 0-n lévő í-t nem tudom áthelyezni oda. Valami megoldás? Telepítéskor kérdezett valamit erről a billentyűről. Nem lehet azt újra előhozni?
-
törölt tag
válasz
#68216320 #17005 üzenetére
Na, a hangkártya dolog is megoldódott. Nem Voodoo kell, hanem találtam egy megkutyult AppleHDA.kext-et és azzal rögtön megszólalt és a mikrofon is működik. Egyetlen érdekesség maradt. MultiBeast-el feltett PS2 kext-el nem megy a tapipad, viszont másik kext-el megy a tapipad, de altatásból ébredve a gépen nem megy a billentyűzet.
Aztán valami furcsa okból azt hiszi a laptop, h akkuról üzemel, pedig bent sincs. Frissítésnél is rinyál, hogy tegyem hálózatra.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #17001 üzenetére
Feltettem ujra a 10.7.0-t majd MultiBeast es mar ez semindul el. Ugy tunik megvan a ludas. A MultiBeast EasyBeast funkcioja tesz fel mar valamit rogton ami nem tetszik a gepnek. Mik azok amik feltetlen kellenek? Egyelore ugy tunik nelkule jobban mukodik mint vele ezert alkotoelemenkent fogom felpakolni.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#68216320 #16999 üzenetére
Nekem ez egy tök új hiba, de a googlet nézegetve a bluetooth modul tűnik ludasnak.
különös.
biosban nem tudod valahogy letiltani a blouetooth modult?ja és bootolj a pciroot-tal, ami kell de mellé -v -USBBusFix=Yes
hátha valami usb-s gubanc (is) van.
bluetoothodat mindenképp próbáld kilőni. -
törölt tag
válasz
#68216320 #16998 üzenetére
Na, hát próbáltam: PCIRootUID=1 -v -x -GraphicsEnabler=No és -v -x -GraphicsEnabler=No megoldással is, de az eredmény ugyanaz.
Itt a kép róla.Nem lehet, hogy az a baja, hogy optimus-os a VGA a laptopban? Talán elindul magától az Nvidia és ezért nem látni semmit a HD3000-ből.
-
gabo89
senior tag
válasz
#68216320 #16991 üzenetére
Igen, persze.
OSX alatt kell a java, és a muCommander. muCommanderrel megnyitod a pendrive-ot. Ezt kibontod, és a system mappát bemásolod a pendrive-ra. Felülírod a két fájlt (OSInstall.mpkg és OSInstall), és kész van.
(Van parancssoros megoldás, de ez a laikus.)Telepítésnél a Disk Utility-ben ujraformázod a lemezeket, az OS X particioja mellett a Windows-ét is itt kell megcsinálni előre (MS-DOS FAT).(!)
Felrakod az OS X-et, utána a Windows-t. Majd újra bebootolsz a pendrive-ről, belépsz az OSX-be, és felrakhatod a Chimerát.
Szerk:
a szerkesztésed utáni írásodat nem értem. A GPT (és az MBR) egy particiós tábla. Egy merevlemezen egy ilyen tábla van. Particióktol független.
-
Máté94
addikt
-
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#68216320 #15167 üzenetére
hol akad meg a folyamat?
kompatibilis hw-nak tűnik.
10.6-ot próbáltál feltelepíteni?
megpróbálhatnád szétdobni átmenetileg a winchestert 3 partícióra(lion, snow leo, lion telepítő).felrakod a snow leot, az alól megcsinálod a lion telepítéshez szükséges dolgokat(dsdt meg ami van még), majd disk utilityben a 3. partíciót megcsinálod telepítő partíciónak(recovery hd, ha úgy tetszik) és arról feltelepíted. ha valami bibi van vele(kext ütközés, hiányzó file, stb.. azt még a snow leo alól lehet orvosolni.)
-
sp@rtan
senior tag
válasz
#68216320 #14433 üzenetére
Ha nem tudsz hozzáférni egy működő OS X-hez, akkor igen.
OS X-ről UniBeast, windowsról én csak iBoot+SnowLeo->xMove+Liont tudom. Vagy winről virtualizálsz egy OS X-et, onnan meg UniBeast.(#14436):Igen, járható. Sőt, xMove-val tudod közvetlenül Lionra frissíteni az SL-t, nem kell újrarakni. Amúgy az iAtkos L-t próbálhatod még, csak én ezeket a módosított telepítőket nem ismerem (és nem is szeretem). Azon már van bootloader, és nem kell hozzá os x.
-
-
törölt tag
válasz
#68216320 #13160 üzenetére
Most így hirtelen nem tudok neked mit mondani, csak azt, hogy az X3100 tökéletesen megy az OSX alatt, mert Intel-es.
Nekem is az volt az előző laptop-omban, de azon 10.5-ös OSX volt. Szinte semmi nem volt kompatibilis a rendszerrel, csak a VGA, de az hibátlanul.Nézz körül az InsanelyMac-en, vagy oda írj, ha itt nem tudnak segíteni!
-
Ragnar95
félisten
válasz
#68216320 #13136 üzenetére
Most nincs fent, arra irányult a kérdés, hogy elvben akkor feltudnám rakni, ugye?
VirtualBox-ba csak simán felkéne mennie vagy ott is kell valamit trükközni?
Amúgy hdd formázása nélkül feltudnám valahogy rakni vagy előtte mindenképpen formáznom kell, ha fel akarom rakni?
ko9: köszönöm a segítségetMég azt esetleg megtudnád mondani, hogy Virtual boxba mindenféle mókolás nélkül fel lehet rakni valamelyik verziót?
-
törölt tag
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
válasz
#68216320 #13104 üzenetére
De minek Linux-al szenvedni amikor van DSDTSE amivel Win alól is ki lehet szedni, sőt még meg is patcheli Mac-hez?
Nem igazán, olyan szép sosem lesz, mint Win-en a ClearType. Tessék megszokni, vagy esetleg Retina Display 300e-ért lehet megoldja a problémát. ko, te nem tudsz rá valamit?
-
törölt tag
válasz
#68216320 #13048 üzenetére
Megpróbáltam újra, pntról-pontra, de az USB-ről bootolva ezt a képet mutatja aztán tovább a fehér képernyőre, forgó színes kerék, de nem megy tovább. Próbáltam -x kapcsolóval sem jut tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Íme az új Android Auto!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest