- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
kisjimy #16868 üzenetére
hali
google első találatom ez volt
eszerint, ha csak simán ráhúznád a liont, akkor elvileg dobna egy kernel panic a powermanagement-es kext miatt, de attól eltekintve menne, de dsdt legyen a gyökérkönyvtárban(azt nagyon kiemelte, mint fontos dolog)
talán megpróbálhatnál csinálni egy unibeastes usb telepítőt és azt ráhúzni és friss installt csinálnék a helyedben, ha kivitelezhető.
de várj meg további tippeket is. még sosem frissítettem korábbi verzióról, mindig csak friss installt toltam. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
kisjimy #15446 üzenetére
Biztos elkerülte a figyelmemet, de nem hiszem hogy egy Opel Omega 3.2 v6 executive-ra tetted fel a lion-t. Szóval milyen vasról is van szó?
Az iofamily valószínűleg a hálókártya driver lesz, mivel biztosan mókoltál vele a wi-fi ügyében(IONetworkingFamily.kext).
Az x3100 vga elméletileg megy lion-on natívan(google szerint. sose játszottam laptoppal).
clean install után chameleon beállításokban: graphics enabler=yes, Generate P states , generate c states bekapcsolni és 32 bit-ben futtassad a rendszert(mindenkinél ezt látom kikötésnek)wi-fihez sajnos nem értek semmit, majd a többiek talán. ha minden klafa, akkor egy huszárvágással megoldható az egész: fél óra alatt kicseréled a wi-fi chipet 1 kompatibilisre, ha minden veszett
-
Xero
nagyúr
válasz
kisjimy #15428 üzenetére
Mutlibeast-el pakold föl a megfelelő DSDT-t, illetve az audio rollbacket és a Voodoo audio-t.
A Wifi ha nem megy ezek után sem, akkor be kell, hogy pakold a device id-t a IO80211Family.kext-be.
Hajrá.
Nálam kis update: Minden fönt van. A 60GB-os SSD-ből kőkeményen foglalt 30GB úgy, hogy minden pro appom is fönt van már (CS5.5 PS/ID/AI, FinalCut-Motion, Xcode). Az mondjuk igaz, hogy a home folderek nagy részét kiköltöztettem így nyertem rettentő sokat. Azt is hozzátenném, hogy a kiköltöztetésre nem a beépített megoldást használtam, így a user Library maradt az SSD-n és a programok valóban szépen pörögnek így.
Teljesen hibamentesnek tűnik a kicsike, egyedül a sleep és usb probléma maradt meg, valamint a rendszer szerint a lemezek minde külső eszközök (ez pont nem számít semmit egyébként, így nem is foglalkozom vele). Sajnos amennyire utána néztem alu keyboarddal és ezzel a lappal így jártam sleep ügyben. Talán az F10-es DSDT majd megoldja a gondot. -
gabo89
senior tag
válasz
kisjimy #15179 üzenetére
iAtkos alatt megcsinálod az Unibeast telepítőt. Telepíted és innen folytatjuk.
Ha windows-t is szeretnék ugyan arra a HDD-re, mint amin az OS X lesz akkor patchelni kell a telepítőt, hogy felmenjen MBR particios táblára.Letöltöd a zip-et, kibontod. muCommander-rel megnyitod az USB telepítő tartalmát és kicseréled a fájlokat a zip tartalmával.
Ha patcheled a telepítőt, akkor telepítés közben a Customize-nél (magyarul már nem tudom hogy hivják az opciót, de biztos tudod mire gondolok) kikell venni a pipát a többi nyelvből és csak a magyart kell bejelölni. A windows partiticióját is az OS X telepítőnél kell előre megcsinálni.
-
varsam
őstag
válasz
kisjimy #11858 üzenetére
Nekem is S3 van, egy sima apple.com-ról letöltött combo update-tel fel tudod frissíteni. A lényeg, hogy ne a software update funkcióval csináld, hanem töltsd le a dmg-t és azzal. Ha valami moddolt kernelt használsz, akkor annak viszont kelleni fog a megfelelő 10.6.6-os verziója, ha alap kernelt használsz, akkor nem kell semmi.
Sleepenabler-t ha használsz, akkor abból is kell az új.Amúgy szerintem mehet a 10.6.7 vagy 10.6.8-as frissítés is. Én mondjuk most downgrade-eltem vissza 10.6.7-re, mert a PS2-es kexteket nem szerette a 10.6.8, amúgy ment az is szépen.
-
ko9
addikt
válasz
kisjimy #11743 üzenetére
Mennyire érted az angolt?
Ez alapján megpróbálhatod, végigolvasva elég jónak tűnik. Ha kell a lényeges lépéseket leírhatom. -
O$zkł
aktív tag
válasz
kisjimy #11612 üzenetére
Sierult megcsinalni az usb-s bootot fel is telepul de kernel panikot dob es ha jol ertelmeztem a videokartya driverre panaszkodik nvidia geforce 7900-am van szerintetek milyen drivert kene telepitenem hozza ?
Szerk: kozben rajottem graphic enabler es az nvenablert egyszerre telepitettem valoszinuleg ez volt a hiba majd meglatjuk ha feltelepult
-
curvedpin
tag
válasz
kisjimy #11518 üzenetére
Mármint a lion?
sajnos elengedhetetlen a Final cut pro X miatt a videókártyám miatt nem tudtam 10.6.3-nál feljebb menni és ezért kell. Egyébként nagyon jó a Launchpad, a mission controll is de nekem a Spaces jobban tetszett. A hot cornerset alig találtam meg (Mit keres a Képernyőkímélőknél?!)
Egyébként jó.
(Must Have -
O$zkł
aktív tag
válasz
kisjimy #11518 üzenetére
Most egyenlore azzal probalkozom hogy hazard fele 10.6.2-vel bebootoltam a telepitot itt pedig disk utilityben van olyan opcio h restore es ki lehet valasztani a .dmg filet hogy restorolja a pendrivera remelem ez bootoltathato lesz
Am eddig ezt hasznaltam szoval ha nem megy a lion akor visszarakom a 10.6.2-est ez tokeletesen mukodott -
kisjimy
aktív tag
válasz
kisjimy #11513 üzenetére
Szedd le az Iatkos s3 v2 iso-t kiirod dvd-re simán beboot-ol mind a winfos.Utána disk utility formázás custome kiválasztod a formázott vinyót és utána a telepiteni kivánt drivert.Itt tudni kell milyen géped van,és miket kell bepipálni.Ebben Ko9 mestert kell kérdezni,vagy a googliba keress rá igy: Iatkos s3 v2 install
Nekem ez bejött igaz csak 10.6.3 de stabil.Minden megy nekem,pedig laptopom van.Dell inspiron 1525
-
gamer187
tag
válasz
kisjimy #9601 üzenetére
ezt szedtem le netről.
Mac OS X Snow Leopard 10.6.432 for PC
A Apple által gyártott Macintosh rendszer PC-ken is használható verziója!!
Hivatalos Honlap: http://www.apple.com/macosx/
Kiadás Éve: 2009
Verzió: Snow Leopard 10.6.432 v3.5
Platform: Intel, AMD
Nyelv: Angol
Rendszerkövetelmények:
1GB memória
8GB szabad hely a merevlemezenLetöltés után mountold a lemezképfájlt, és írd ki. Ezután restart és BOOT!
Melyik verziót ajánljátok? ha valaki tudna adni egy linket ami jó fajta meg köszönném-
-
ko9
addikt
válasz
kisjimy #9507 üzenetére
Nem kell Legacy kernel, felesleges, tökéletesen megy ezzel a procival a Mac...
Egy-két órán belül összeszedem mi kell neked, csak most melóba vagyok, és itt nincs MacMás: Valakinek van problémája Lion alatt nVidia videókártyákkal? Nekem elég komoly videótextúra-hibák lépnek fel. Win és 10.6.3 alatt nincs baj, csak Lion alatt... (GT240M)
-
-
ko9
addikt
válasz
kisjimy #8602 üzenetére
BIOSban nem tudom neked mennyi állítási lehetőség van.
Az elfogadott módszer az, hogy AHCI-t a SATA beállításoknál be kell kapcsolni, és CX States, vagy valami hasonlót kell S3-ra állítani.
Esetleg ha Kernel Panicot kapsz, azt fényképezd le kérlek, és postold ide, akkor esetleg megtudom mondani mitől lehet a hiba. -
ko9
addikt
válasz
kisjimy #8564 üzenetére
Semmi probléma, a Chameleon alapú (meg úgy mind) karaktereses felületű alapból, a /Extra/Themes mappába szoktak rakni a lemezén pár képet, meg szöveget, és akkor csili-vili lesz.
Annyit esetleg megnézhetnél, hogy a tetején mit ír ki, hanyas verzió? Általában olyan r752 meg ilyenek szoktak lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest