-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
raczviktor
csendes tag
ez torrent nem warez. és a téme: Mac OS X - PC-re! ez alapból törvénytelen, akkor meg? ahelyett hogy beszólsz inkább segits. mindössze szeretném kipróbálni az os x-et, mert nincs egy ismerősömnek se hogy megtudjam mivel jobb mint a windows. ha megtetszik akkor összespórolok egy macbookra.
-
RDHSZ
csendes tag
Olyan kérdésem lenne hogy ilyen lapom van Sziasztok nekem lenne egy ilyen lapom Gigabyte GA-MA69VM-S2 amd 64 bytes prockóval sb600 southbridge és amd690v northbridge . videokari alaplapi x1200 milyen hackhintos megy rá? vinyó csak ide a dvd rom is . ideneb 1.3 nem megy rá aplle jelnél bootolásnál kirak egy tilos jelet .
-
csuki00
tag
Ha d-sub on kötöm rá nem szemetel az egér. Egy kis apró hibája van a dolognak, hogy a monitor 16:9-es és mac alapból 16:10-es képarányt preferálja. Szal van egy fekete csík a második monitor szélén.
Ez már annyira nem érdekel.
Lényeg, hogy nagyon meg vagyok idáig elégedve ezzel a hackintoshal. Minden gyorsan és jól fut, nem akadt ki semmitől. Régen pl dropbox bejelentkezéskor kernel pánikot kaptam most az se. Na mindegy nem áradozom -
csuki00
tag
Szia. Megnéztem, még se raktam fel hozzá kextet, pont azért mert támogatja. De azza nincs is gond. Közbe utnánéztem és ez egy valós probléma valódi mac gépen is. Sokan puffognak, hogy olyan esetben, ha nem apple egered van és egy második monitort használsz kiterjesztett asztallal akkor fellép ez a probléma. Főleg iMac gépeken írták. Az én haklim pedig imacként szerepel. Annak utána fogok nézni, hogy macpronál is van-e ilyen probléma, ha nem akkor megpróbálom úgy felrakni, hogy úgy ismerje fel. Ha ez egyáltalán számít valamit. (macpronál ügye "normálabb" videókártya van)
-
csuki00
tag
újabb probléma
sikerült feltennem a retail snow leot igaz nem egészen úgy ahogy írják.
-macbook alól pendriveal egy külső meghajtóra, majd azt tettem vissza a nagygépre.a gondom a következő : iboot al belépek fel is ismeri hogy snow leo belépek rá és dolgozik a vinyó meg pörög az alma alatt tehát elméletileg dolgozik, de ennyi.
indítottam -x el de ugyan az a helyzet.
valami ötlet esetleg?
-
varsam
őstag
Jaaa, lehet. Én feltettem windowsra Macdrive-ot, és ha nem indul az osx, akkor win alól szépen cserélgetem a kexteket.
Bár nemrég valahogy nem csatolta rendesen a mac particiómat vagy mi, és utána nem is akart az osx elindulni, hasonló hibával mint Kommy-nak itt Én újratettem a rendszert, ami fontos volt meg TM-mel visszaállítottam. -
Kommy
veterán
Na most próbálkoztam jó párszor, telepítettem graphicsEnablerrel kiválasztva a telepítőben, nincs kép. Ezután kitöröltem nincs kép.
Már szedtem le másik boot cd-t de azzal sincs kép.Ha nawcom mod cd-vel bebootoltatom akkor 1024x768, as felbontás van, ha pedig iboot-al akkor 192021080-as natv felbontás van (ez nvenablert használja)
Ha tudsz valami olvasnivalót akkor szívesen olvasgatom és próbálkozok. De én nem tudom mire keressek rá.
-
rii
nagyúr
mi lehet a baj? mit pórbáljak meg?
persze az osx is h4ckelt, meg a 200.000-es maya-t sem tudom megvenni, hogy most szerencsétlenkedjek egy-két téglatest egymásba passzírozásánte milyen prog.-nál láttad ezt?
amúgy minden olyan flottul megy, hogy csak abból veszem észre, hogy hackintosh-t használok, mikor a software update-et be kell zárni.
PS, ID, Illu, Acrobat, VideoGlide ... csak ez a maya rosszalkodik most.
-
Kommy
veterán
azért mert ha nem jelölöm be a legacy kernelt akkor kiakad indulásnál. de lehet holnap megprobalom a nélkül megcsinálni. most belejöttem . minden gond nélkül felment a 10.6.4. akkor holnap azt hiszem megint elekzdem, de legacy kernel bepipálása nélkül de ha jól emlékszem akkor applecpupowermanagement.kext-el volt gondja ha nem jelöltem be a legacy kernelt.
-
Kommy
veterán
Sajnos ez nem segített, de sikerült megoldanom. Eszembe jutott hogy a hazard féle verzióban az nvenablert raktam fel, így bebootoltam a nawcom mod CD segítségével és utána kext helper segítségével felraktam a nvenabler-t, és most tökéletes a kép, és működik mindenem
. Most már csak fel kéne frissítenem 10.6.5-re és meglenne minden amire szükségem van jelen pillanatban.
-
skoos
őstag
Segítsetek! Olyan közel vagyok, hogy már érzem az ázott hóleopárdnak a szagát.
Szóval mindent E SZERINT A VIDEÓ SZERINT csináltam. A letöltött verzió is pont ugyanez.
A gépem megfelelt a HCLnek, a Sapphire HD 4850 és az alaplap is ott van.
Minden tökéletesen lement, de PONT mielőtt betöltené az OSX a welcome videót a gép megfagy/megáll:Mit/hogyan kéne hozzátennem/változtatnom, hogy menjen?
-
Thome
veterán
-
Thome
veterán
A kódsort értem, de azzal mit kell tennem?
A hangkártyát kiderítettem: Realtek ALC888
A wlan ugyanaz ami volt: Atheros AR5009
A vga szintén: integrált HD3200 (RS780M /780G?/), illetve Mobility HD3470 (RV620)
Itt kicsit görgetsz lentebb, sokmindent megtudsz a gépről. De amit leírtam fentebb, az tuti: LINKKöszönöm a segítséget!
Illetve, miért esik atomjaira a kép, mikor átállítom az 1024x768-as felbontást 1280x800-ra (vagy bármi másra, pl 800x600) 10.5.6-os Mac OSX alatt?
-
tomika
aktív tag
Hol kéne ennek lennie? Mert én sehol sem találom, és nem emlékszem, hogy feltettem volna-e telepítéskor... bár szerintem nem, mert most néztem a multibeast-et, és ott nincs is. Azon kívül pedig nem használtam semmit.
csak a hanghoz szükséges 2 kext, illetve a 8400gs-hez az nvenabler ment fel.lehet ez dsdt.aml nem a legtökéletesebb?
-
skoos
őstag
Percről percre tovább jutok, de még messze a cél.....
A disk utility, meg a telepítő is csak a Flash driveot látja, így nem tudok winyót választani, hogy melyikre telepítse az OSXet. Mire kéne formáznom a winyót, hogy lássa? Minden hdd sata a gépben....még sem lát egyet sem.....mindegyik NTFS jelenleg.
-
skoos
őstag
Első neki futás volt. Nem jutottam sokáig.
Szal, a letöltött veziót annak rendje és módja szerint USBit progival ráírtam az USB stickre. Végig is ment, sima minden.
Biosban beállítottam, hogy legyen a flashdrive az első lemez.
Be is jön, betölt, és kérdezi mit csináljon:
1: USB SnowLeopard blablabla
2: WDC 1600 Raptor
3: WDC 3200
4: WDC 5000Az 1-es maghajtó ki van jelölve és villog a kurzor. Ahogy mondták úgy beírtam a '-v -x32' kódot majd töltött valamit és restartolt a gép. Minden kezdődött elölről.
Másodjára csak entert nyomtam a kijelölt 1-es meghajóra és ugyanez.
Harmadjára visszaállította a Boot sorrendet és bebootolta a Win-t.
Valami láma dolgot hagyok ki, vagy rossz a verzió?
-
cadmester
tag
GPT, 2 partíció, ebből egyik az EFI partíció az extra kexteknek, másikra pedig a telepítő dvd kerül a visszaállítás paranccsal.
A bootszektorba pedig a Chameleon.Így megoldható az egy pendrájvos boot, de mindez nehezen kivitelezhető Win alatt.
GPT olvasható a Win Serverek számára, de van MacDrive, vagy hasonló progi, ami elbánik vele, s talán össze is lehetne hozni, de kínlódás lenne. Keríts valakit, aki megcsinálja osx alatt, hisz ott csak pár kattintás. -
tlac
Topikgazda
-
poczabence
tag
Rendben, meg fogom próbálni.
Viszont nem tudom, hogy tudnám a telepítést -v kapcsolóval indítani, mert ahogy bejön a Chameleon kicserélem a dvd-t, majd az installra tudok kattintani és nincs parancssor, ahova be tudnám írni. :] Közben felraktam egy régebbi (10.5.6) iDenebet is, az gond nélkül feltelepült, de jobb lenne a retail... Illetve a BIOS-ban természetesen be van kapcsolva az AHCI, ha nem kapcsolom be, akkor egy áthúzott kör jelenik meg...
-
Mr. Teddy
őstag
Igen, én is találtam működő leírásokat, de egyikkel sem sikerült kicsikarnom hangot belőle.
Feltettem a voodooHDA kextet, majd az AzaliaAudio kextet, stb, és nem sajna.
Lehet valamin átsiklottam, és még a boot fileba be kellett volna írni pár dolgot nem tudom. Azt tudom, hogy sajna leszedtem vagy 7-8 kext-et amivel mennie kéne, és nem ment. Sajna.. -
rii
nagyúr
kaptál kölcsönbe egy original eredeti Snow Leot, és fel lehetett rá tolni minden különösebb ügyeskedés nélkül? – havercsajnak gondolkdnék gépben, és nekem kell feltenni ha így alakul - persze - és szeretném a könnyebb oldalát megfogni a dolgoknak ....
a.) ha kijön egy frssítés, akkor fel lehet rá tolni? Nem nyírja ki a hackelt részt?
b.) sound, lan, vga, .... mind felsimerte a Snow Leo, vagy kellett telepíteni valamit?
bocs a sok kérdésért ... visszaolvani nem tudok most, bent melóhelyen 2-en 3 ember helyett dolgozunk, mostegész hétéévégnis, minden este 8-9-10kor megyek haza, nézd el PLS, nem tudok rákeresrni ... túlélő üzemmódban vagyok
-
peet beat
csendes tag
Már késő
Éjjel felraktam.
Tapasztalatnak csak annyi, hogy a gyári BIOS-al nem települt fel a 10.6.0 retail sem, kernel panic install közben.
A moddolt BIOS után: iBoot, majd 10.6.3 Retail. Install végig, majd reboot és elsőre hang, lan és videó két monditoron. DSDT 0 Kext 0 és minden megy tökéletesen. Kapott egy cameleont az iBoot helyett és ennyi. Update 10.6.4 re zökkenőmentesen.
Tényleg egyszerűbb az élet P43 felett
-
vamzi
senior tag
Se virtualboxban, se VMware-nem nem sikerült felélesztenem, mert telepítés után mikor indítom el vagy kernel panic, vagy pedig a szürke háttéren nagy alma logó kimerevedik és semmit nem csinál(gondolom kifagy, a -v kapcsoló eddig nem lát el így nem tudom mi történik a háttérben). Gondolom nem szereti az ati HD3470X2-met.
Sajnos rosszul gondolod mert nincs
Kb addig jutottam el, hogy alaplapnak lehet jó választás lenne egy Asus P5B, VGA- nak egy nvidia 9400GT, a procin még dolgozok.
-
ent
őstag
Elméletileg adott egy oldal ahová kb 1 éve regeltem. A jelszó helyett a pöttyök láthatóak. Emlékeztető nem jöhet szóba, a regelt emailembe nem tudok belépni, hasonló problémák miatt. Csak ott még pöttyök sincsenek.
Réges régen mikor még windows használtam, ott volt progi erre: password remove 2.0. Rávittem kicsi kulcsot pöttyökre és megleshettem jelszót.
Van ilyen progi macosx alatt? -
-
czanga
őstag
-
czanga
őstag
Igen közben már ezen is túl estem, de szerintem valamit elrontottam. Még a leges legelső az volt, hogy egy külön mappába az összes ATI-val kezdődő kextet lementettem. Áldom az agyamat.
tehát rakjam föl a netkas féle 10.6.2-es exotic cards.pkg-t, és módosítsam a kextekben a dev. id-t? vagy hogy értetted?
update:
Valami olyasmit vettem ki netkas segítségéből, hogy:
ezeket első lépésben mentsem ki az extensions mappából:
ATI4800Controller.kext
ATISupport.kext
ATIFramebuffer.kextAztán töltsem le ezt "10.6.2 exotic patch pkg", és tegyem fel?...
Kicsit össze zavarodtam, hogy mit hova hogyan...
-
Lakers
tag
Mert az image fájl egy zip fájlban volt
, és azt kellett kicsomagolni...
X52JR Asus laptophoz melyik patchelt mac-et ajánljátok? Kevés időm van mindegyiket leszedni... és az Aitkos és a Client Server verziók nem váltak be sajnos
Logic Studiot szeretném használni, de diákként nincs lehetőségem egy mac-et venni...
-
TonTomika
aktív tag
-
TonTomika
aktív tag
Chameleont sikeresen telepítettem a pendrive-ra, viszont a restore-t már letöröltem róla.
Chameleon elindul, most jön a com.apple.boot.plist
Az alaplapos csomagomban találtam egyet, így néz ki:<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<key>Timeout</key>
<string>5</string>
</dict>
</plist>A boot.plist a csomagban az Extra mappán belül van, van itt még Extensions mappa, benne:
-AHCIPortInjector.kext
-fakesmc.kext
-IOAHCIBlockStorageInjector.kext
-NullCPUPowerManagement.kextVan még egy kext_64 mappám, benne:
-AttansicL1eEthernet.kext
-Disabler.kext
-fakesmc.kext
-NullCPUPowerManagement.kext
-OpenHaltRestart.kext
-PlatformUUID.kext
-SleepEnabler.kext
-VoodooHDA.kextTehát elég, ha csak simán bemásolom őket az Extra/Extensions mappába?
Ha így működni fog, akkor visszateszem a restore-t és elvileg már mennie kéne.
-
TonTomika
aktív tag
Disk Utility-ben rámentem az Image -> Scan image for restore-ra bekérte a jelszót dolgozott vagy 1-2 másodpercet és ezzel a hibával leállt. Szerintem ha hazamegyek hétvégén megpróbálom újratenni a lemezről, vagy egyből a DVD-ről csinálom a restore-t.
Wifi-re azért gondoltam az apple-ösre, mert használtan találtam azt hiszem olyan 3-4 ezer forint környékén, az pedig nem vészes szerintem. HCL listában van pár még amire írja, hogy működik.
-
czanga
őstag
Ohh.
Köszi.Találtam is tutorialt, pl youtube.on, viszont olvastam, hogy az Xp nem támogatja az AHCI módot.
Vagyis, ha mondjuk biosban kikapcsolom az ahci-t és felteszek a másik vinyóra mondjuk egy win7-et,akkor az már késöbb az ahci bekapcsolása után is elindul majd?Igen ich fixed kextet anno raktam fel a telepítőről.
Másik lehetőség, hogy esetleg it majd valaki megírja szerinte mit kellene még feltenni, hogy a 10.5.8 rendesen működjön ahci mód bekapcsolása nélkül is.
Addig is olvasgatok, keresgélek.
köszi tlac és mindenki
-
-
tlac
Topikgazda
na megcsináltam a teljes frissítést 10.6.3-ra, nagyon lazán ment, semmi gond nem volt és minden működik
sleepenabler-t töröltem, aztán futtattam a combo update-ot (én ezt így jobban szeretem, mint netről töltetni), restart, és felraktam az új sleepenabler-t
konfig:
Gigabyte EP45-UD3P rev1.1
Core 2 Duo E8400 E0
2 x 2GB Crucial Ballistix DDR2 800cl4
Sapphire HD 4870 1GB QP (2 dvi + tv-out)
Asus WL-138g V2
Samsung HD103UJ
Samsung SH-S203B
usb-s bill, usb-s egérkext-ek az extrában:
fakesmc.kext
LegacyHDA.kext
NullCPUPowerManagement.kext
OpenHaltRestart.kext
SleepEnabler.kextplusz saját dsdt és ennyi
az osx telepítésben nincs semmi változtatva, minden az eredeti apple-ös, gyári állapotban -
O$zkł
aktív tag
és esetleg tudnál abban segíteni, hogy hogy lehet usb-re telepíteni? vagy hol találok egyáltalán valami elfogadható leírást a snow leopard telepítéséről pc-re? mert most elkezdtem azt keresni de csak olyat találta,, ami nekem kínai
valami olyn kéne ami mindenki számára érthető van ilyen?
-
tlac
Topikgazda
frissítettem egy safari-t, itunes-t, meg valami airport-ot, ezekkel persze semmi gond nem volt
a 10.6.3-as nagy csomagot egyelőre még mindig nemna meg zavar ez is, nem tudom, hogy ati-kat érintheti-e...
O$zkł:
valami tákolás talán van, de hivatalosan nincs
viszont szerintem usb-re lehet telepíteni -
Takhanto
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Építő/felújító topik
- Androidos tablet topic
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest