Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kushwavez

senior tag

válasz eszgé100 #36246 üzenetére

live usb-ről azért sem tudod elérni az exFAT partíciót mert a linux nem kezeli natívan az exFAT formátumot, kell neki a fent említett exfat-fuse és exfat-utils csomag. annyira nem vagyok otthon a különböző disztrókban, viszont ezt volt a helyzet Debian és Ubuntu alatt (meg ha jól emlékszem Fedora 30) is.

és igen ahogy @tlac mondta, macOS alatt formázd ha exFAT-ot szeretnél, úgy talán okés.

Nekem NAS-nál volt probléma, hogy melyik formátum legyen (Ubuntu, Samba). NTFS-el teljesítményingadozások voltak, exFAT-tal szintén, a HFS+ az már jó volt viszont Win alól meg nem tudom elérni, csak macerás módon. Jelenleg XFS van mert az a legstabilabb, viszont egyáltalán nem érem el ha csak nem Linux az OS.

Most nyáron úgyis akarok egy NAS upgradet, megpróbálom NTFS-el belőni, hogy jó legyen a teljesítmény is, és akkor el is tudom érni bármikor akár Mac-ről is Tuxera-val, meg átméretezni is tudom. Az exFAT sajnos az átméretezhetetlensége miatt kiesett.
    Bár úgyis 3-2-1 backupot szeretnék majd, szóval lehet ezzel sem lesz majd gondom.

Új hozzászólás Aktív témák