- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Az IFA-n már ott lehetnek a Samsung újdonságai
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
kushwavez #36498 üzenetére
nagyon köszönöm a segítséget!
windowst nagyon kerülöm ...
... azért használtam hackintosht mert egyrészt korábban melóhelyen 2008-tól az volt és szerintem az osx-nek a legbarátságosabb, munkához a legjobb a felülete ... sidebar meg szinezés ( amit kikapcsoltak okosan már ki tudja mióta, de xfrafinder-rel vissza lehetett úgy ahogy hozni ... a szinezést szerintem amit minden os-nek át kellene vennie ) -
rii
nagyúr
válasz
Gabady #36497 üzenetére
jaja... gondoltam már rá ... de nagyon nem szeretnék apple cuccot ... semmi bajom velük de tróger vagyok én ehhez ... inkább egy thinkpad-dal tudnék együtt élni ...
de lehet hogy az leszmeg 13" fél milláért
azért ennyi a keret mert egy vasam sincs rá és mindenképp áruhitel lesz belőle
.-D
de mondjuk ha kiváltja az asztalit akkor kevesebb áram fog menni ...
.-/ -
kushwavez
senior tag
A laptopoknál a legnagyobb probléma a touchpad + battery + jack dugó kombókkal van, azok nagyon trükkösek tudnak lenni.
osxlatitude.com oldal laptopokkal foglalkozik, ott érdemes keresgélni, vagy esetleg kiválasztasz valami mainstream modellt és utánanézel, hogy van-e rá github efi oldal, vagy valami leírás, lehet már valaki feltette rá.
Elég mainstreamek pl a Lenovo laptopok, azokra elég sok guide van, de elég sok Dell is van amivel foglalkoztak.
Nem tudom, hogy újonnan vagy használtan szeretnél, ha használtan akkor Lenovo X1 Carbon 6th-t nagyon tudom ajánlani, jelenleg én is ezt használom és teljesen tökéletes konkrétan. Működő TB3 included, ami igen ritka. Annyi bajom van vele, hogy i5-8GB ram, ez nekem kevés és majd valamikor váltani fogom i7-16GB-re, mellé van egy eGPU-m, így én kb az asztali gépemet nem is használom.
Ha újonnan akkor arra figyelj, hogy NE legyen 10th-11th genes procikkal, azokkal elég sok a gond és nem igazán fogsz rá találni guideot (11th gen egyáltalán nem is támogatott). Inkább 9th gen (Coffee Lake) vagy 8th (Coffee Lake és Kaby Lake-R) és mint írtam erősen ajánlott olyat választani amihez van valamiféle guide, anélkül nagyon időigényes a dolog.
Vagy ahogy @Gabady javasolta, vegyél egy igazi macbookot, ha Windows is kell akkor viszont ne M1-et.
-
rii
nagyúr
sziasztok
nagyon időhiányban szenvedek ... had kérjem már a segítségetek abban, hogy tudnátok kérlek olyan notebook-ot mondani amire felmegy az OSX?
sierra, high sierra, vagy az újabbak?
( 200e-400e )
( ha elég erős lenne a laptop akkor az asztali gépet is kiválthatná )vagy van olyan weboldal ahol ilyennel foglalkoznak?
laptop + hackintosh?előre is nagyon köszönöm!
-
Gabady
aktív tag
Alapból 4K@30hz ment csak. Aztán addig mókoltam, még ment a 60hz, de nem volt hidpi, így elég csúnya volt a kép. Kiderült, hogy rosszul voltak megcímezve a portok. HDMI portra volt kötve a TV, viszont a DP porthoz volt társítva. IOreg-ben megnéztem hogy melyik portot használja, ez volt a 2. port, aztán a config.plistbe beleírtam a "framebuffer-con..." sorokat a megfelelő címzésekkel és típusokkal.
Az alábbi leírást használtam hozzá. -
kushwavez
senior tag
válasz
Gabady #36489 üzenetére
próbáld a leírás alapján: OpenCore telepítése
-
Gabady
aktív tag
válasz
Gabady #36488 üzenetére
NNNNNNA!
Hatalmas örömhírt kell hogy közöljek, sikerült végül a 4K@60hz, HDMI porton keresztül az UHD630-al és ez tényleg 4K....
Fel kellett patchelni a portokat, ennyi volt a mahina
Szóval most van egy HP masinám, i5-9500-al ami OC-val, full full működik! Patika!Másik történés viszont, hogy megpróbáltam volna a kis Dell 3020-ast is átvarázsolni OC-ra, de az APFS meghajtót sajnálatos mód nem látja.... Erre van ötlet?
-
tlac
Topikgazda
válasz
Gabady #36485 üzenetére
ha jól értelek 150%-os skálázást szeretnél 4k-s monitoron?
mert akkor kicsit másképp működiknekem egy 31,5"-os 4k-s monitorom van, ez win alatt 150%-ra van állítva, így lesz olyan, mintha 2560x1440-es felbontásom lenne, csak jobb minőségben
(ha egy ugyanilyen méretű monitorom lenne csak nem 4k-ban hanem az előbbi 1440p-ben, akkor is ugyanakkor lenne minden betű, kép mérete)a macos kicsit másképp csinálja a skálázást, nem a szokásos módon, hogy csak másfélszerezi a betűket, képeket és a többi elemet full hd-hez képest
hanem 5k-ban rendereli ki a képet és ezt felezi vissza és jeleníti meg 4k-s felbontáson
5120/2=2560
2880/2=1440 -
kushwavez
senior tag
válasz
Gabady #36480 üzenetére
A monitor lehet HDMI 2.0, de az onboard az nem.
eszerint: https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/134895/intel-core-i59500-processor-9m-cache-up-to-4-40-ghz.html
Én úgy veszem észre nem képes a 4k 60Hz-re és HDMI 1.4-el rendelkezik. DP porttal mehetne.A HD4600-ra sajnos nincs ötletem, lehetséges hogy valami WhateverGreen konfig szükséges hozzá, vagy másik ig-platform-id.
Jelenleg nekem is szerintem ig-platform-id beállítás kell, működni működik, de ha a 4k tvt rákötöm akkor 1080p-nél nem megy feljebb és HDR sincs, de nem volt időm vele szórakozni.
-
Gabady
aktív tag
válasz
kushwavez #36477 üzenetére
Új projektbe kezdtem, egy másik géppel közbe. Az alábbi EFI-t használva illetve váltva OC-ra, minden nagyon szipi-szupi, kivéve a kép. UHD 630 videjóvezérlő van egy i5-9500 CPU-ba integrálva.
Ha 4K felbontás megy, nincs csak 30hz, illetve ha nincs 4K, csak 2560 x 1440, akkor van 60hz.
Ugyanez a bajom a HD4600-al is az optiplex masinával. -
kushwavez
senior tag
-
szuszinho
őstag
Áttettem egy telepített High Sierrat egy másik, hasonló gépbe (a proci másik Skylake, az alaplap teljesen más) és gond nélkül indul a rendszer
Nem is tudom, maradjon így, vagy telepítsek egy frissebb rendszert -
-
Gabady
aktív tag
Szeretnék 2 dologban segítséget kérni.
Dell optiplex 3020 masinára let felpattintva a Catalina cloverrel.
Hang csak DP-n keresztül van, jack-et is fel kellene éleszteni, illetve a másik, hogy a HD4600 videovezérlő nem kezeli le a natív 4K felbontást. -
rsanya87
tag
válasz
szuszinho #36468 üzenetére
Menni fog, de csak akkor ha az above4G ki vab kapcsolva és a hakliban az npci=0x2000 bootflag van. De dualboottal a win11 nem fog menni, csak ha indításonként a biosban a securebootot kapcsolgatod oprendszertől függően.
Még annyi hogy az első OC win indításnál baromi lassú volt a gép, crashelt is. Másodikra elindult.
-
kushwavez
senior tag
válasz
szuszinho #36463 üzenetére
nem kell bootcamp Hacklira.
Telepitsd fel a Wint egy másik meghajtora, vagy egy külön particiora:
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)Ha nem jó, (pl ACPI errort kapsz) akkor 2 bootloader fog kelleni. OC->RefindPlus->Windows
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
tradeelek11 #36464 üzenetére
Bocsánat, rosszul tudtam
elméletileg OpenCore-al megoldható: [link]
De én covert használok, hátha más tud segíteni -
szuszinho
őstag
BootCamp-et OSX-re és Win-re is fel kell tenni egyszerre, vagy elég az egyiken? Vagy hogy van?
-
kushwavez
senior tag
válasz
szoltan70 #36460 üzenetére
Alaplapnak, ha beépített Wifi-t szeretnél akkor az kicsit nehezebb. Az újabb (meg elég sok régebbi is) lapoknál Intel Wifit használnak. Ha szerencsés vagy, akkor a kártyát tudod cserélni a lapon egy támogatott M.2 vagy 1/2mPCI-E kártyára. De erről dokumentációt szerintem aligha fogsz találni, hogy egyáltalán lehetséges-e a cseréje vagy sem.
Nekem egy ASUS Z170-Deluxe lapom volt, marha nagy szerencsémre egy BCM94360HMB kártya volt benne ami natívan volt támogatva. i7-6700K volt vele, igazából a HD 530-nak voltak sleep problémái, de nem igazán használtam, egy RX 5700 volt mellette.
Masik megoldás az az, hogy veszel egy PCI-e adaptert és egy Broadcom kártyát.
Támogatott WiFi+BT/Ethernet kártyákCPU-ból a 10th gen a legteteje, onnan lehet csipegetni, a 11th gen habár lehet elindulna, de nincs támogatva.
Érdemes olyat választani ami igazi Macben is benne van. pl i5-10500, i5-10600, i7-10700K, i9-10910 -
strike19
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Hackintosh-t szeretnék építeni.
Big Surf rendszerhez milyen Micro ATX alaplapot ajánlatok és milyen intel processzort?
Fontos hogy működjön az airdrop.Előre is köszönöm!
-
tlac
Topikgazda
válasz
szuszinho #36449 üzenetére
usb-t minden egyes laphoz egyedileg kell patchelni
tedd fel a hackintool-t, annak van egy usb-s cucca, ami segíthet megcsinálni
meg olvasd el a beépített súgót hozzá, de szó szerint ne vedd, mert ezek a módosított xhci kext-et lehet nem fognak kelleni, míg akkor sem ha azt javasoljaaz USBInjectAll-t csak ideiglenesen használd, amíg megcsinálod a mappelést
előfordulhat, hogy több körben is kell használnod, pl. először letiltod vele az összes usb2-t, hogy beleférj a 15-ös limitbe, amit maximum a macos láthat és akkor előkerülhetnek az usb3-ak isaz usb3-as foglaltok kettőnek számítanak, fizikailag is tartalmaznak egy usb2-es és usb3-as portot
-
szuszinho
őstag
Már szinte mindent megoldottam, de az USB 3 sehogy sem ismeri fel az USB 3 pendriveot. Csak az USB 2 foglalat.
Találtam komplett DSDT-t, a módosított XHCI-unsupported és USBInjectAll kexteket, de sehogy sem megy.
Másik USB 3 penem nincs.Nem tudom, mit lehetne még
-
kushwavez
senior tag
válasz
iater88 #36445 üzenetére
2.: Át lehet nevezni, nem fog problémát okozni. De Windows-ból is át lehet nevezni, a "Helyi Lemez"-t átnevezve azt fogod látni Mac-en is.
Azt sem értem, hogy miután telepítettem rá a Windows-t miért nevezte át a Catalina Untitled-nek?
Azért mert valóban "Untitled", tehát nincs neve. A Windows nem ad neki nevet alapból. Amit látsz, hogy "Helyi Lemez" az a Windows "Untitled/Névtelen" verziója.
-
iater88
kezdő
Kedves tlac, viktor001!
Köszönöm a segítséget. Most úgy tűnik minden működik
ahogy kell...
Lenne még pár kérdésem... Ha nem tartalak fel Benneteket.
1. A Catalinában az op.rendszer indulásakor állandóan megnyílik a Fotók alkalmazás, nem tudom az okát, a Rendszerbeállítások, Felhasználók és Csoportok, Indítóelemek-nél jelenleg nálam már csak egy SpeechSynthesisServer alkalmazás van, illetve Dock-ban Fotók alkalmazásra jobb gomb, Beállítások, Megnyitás bejelentkezéskor nincs ott a pipa... ?! Hol tudnám ezt megakadályozni, hogy ne nyíljon meg induláskor?
2. Ha a jelenleg Untitled néven futó SSD-t a Catalinában átnevezem Windows-nak az tönkreteheti a rendszeremet? Nem merem megcsinálni, hátha eddig is emiatt ment szét minden. Azt sem értem, hogy miután telepítettem rá a Windows-t miért nevezte át a Catalina Untitled-nek?Üdv és jó hétvégét Mindkettőtöknek,
iater -
szuszinho
őstag
Felment végre a Catalina, de bármit csinálok, nem mennek az USB 2 portok. Próbálnám mappelni, de nem él egyik sem. USBInjectAll és a port limit yes.
Mit kellene még tennem -
kushwavez
senior tag
válasz
iater88 #36438 üzenetére
disk0 a Win meghajtó
Eddig jónak tűnik.
Most jön a többi része:#36433
Újraindítás után lépj be a BIOS-ba és keress egy olyan opciót, hogy CSM (Legacy BIOS), vagy UEFI Only, ezt állítsd UEFI-re, vagy CSM: Off, nem tudom hogyan lehet bent.Majd megint újraindítás, most bootolj a Win telepítőről, ott a lemezeknél TÖRÖLD az összes lemezt a Win meghajtón, hozass létre újakat, majd mehet a telepítés.
Ezek kívül más teendőd nincs, ha végzett a telepítéssel Cata SSD bedug, Cloveren pedig ki tudod választani a Windowst.
EDIT: ahogy @tlac mondta, az alaplap is fontos, abból talán meg tudjuk mondani pontosan melyik az opció amit át kell állítani. -
iater88
kezdő
tlac!
"követhetetlen, hogy mit csinálsz"
végigmentem a dolgon többször is, ahogy írtátok, most próbálom írni és átgondolni részletesen és Tőletek kérdezni, mivel úgy sem jutottam eredményre, hogy mi lehetett a hiba?"milyen géped van"
macOS Catalina Version 10.15.6 (Build 19G73)
16.00 GB
Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3.20GHz
AMD Radeon RX 580
BenQ GL2450H
SAMSUNG SSD 850 500 GB Media x2A diskutil kimenetét mikor mutassam? Amikor töröltem és még nincs rajta a win vagy amikor már rajta van és nem indul el?
Bocsi a késlekedésért és köszi a segítséget.Most látom, hogy van egy szerkesztés gomb az utolsó hozzászólásomnál, ezt eddig nem vettem észre, ezután így lesz.
-
kushwavez
senior tag
válasz
iater88 #36435 üzenetére
upsz, félreírtam. MS-DOS FAT-ként van írva, de egyébként az FAT32. De ennek nincs nagy jelentősége, lehet exFAT is.
mert amikor megnyomom a törlést a lemezkezelőben rögtön úgy jön be, hogy kész a lemez és már van rajta egy partíció.
Így van, az akkor már kész van és le van formázva MS-DOS FAT-re vagy arra amit választottál. Nem kell további partíciót hozzáadnod.
OFF: Megj.: Ha hirtelen még írnál gyorsan a válaszodba ami oda tartozik, kérlek az előzőt szerkeszd ha tudod, nem kell új választ írni.
-
iater88
kezdő
válasz
kushwavez #36433 üzenetére
"
Nagyon zavaros az egész. Leírom az egészet egybe.
MBR = Master Boot Record (Legacy BIOS) = Fő Rendszerindító Rekord : Ez az ami neked NEM kell.
GPT = GUID Partition Table (UEFI) = GUID Partíciós Tábla (UEFI) : Ez az ami neked KELL
Először is az USB-re Rufussal a Win iso-t GPT (UEFI Only) módban kell ráírni.
Aztán Cata Lemezkezelő -> Nézet -> Összes eszköz mutatása -> Katt a Windows SSD nevére -> Törlés -> GUID Partíciós Tábla, formátumnak pl FAT32, név pl WIN -> OK"FAT32 nincsen exFAT van ill. ms-dos FAT.
Ami viszont ezután jön lehet, hogy félreértettem, mert én eddig a Catalinaban a törlés után még hoztam létre partíciót is... -
kushwavez
senior tag
válasz
iater88 #36430 üzenetére
Nagyon zavaros az egész. Leírom az egészet egybe.
MBR = Master Boot Record (Legacy BIOS) = Fő Rendszerindító Rekord : Ez az ami neked NEM kell.
GPT = GUID Partition Table (UEFI) = GUID Partíciós Tábla (UEFI) : Ez az ami neked KELLElőször is az USB-re Rufussal a Win iso-t GPT (UEFI Only) módban kell ráírni.
Aztán Cata Lemezkezelő -> Nézet -> Összes eszköz mutatása -> Katt a Windows SSD nevére -> Törlés -> GUID Partíciós Tábla, formátumnak pl FAT32, név pl WIN -> OK
Újraindítás után lépj be a BIOS-ba és keress egy olyan opciót, hogy CSM (Legacy BIOS), vagy UEFI Only, ezt állítsd UEFI-re, vagy CSM: Off, nem tudom hogyan lehet bent.
Majd megint újraindítás, most bootolj a Win telepítőről, ott a lemezeknél TÖRÖLD az összes lemezt a Win meghajtón, hozass létre újakat, majd mehet a telepítés.
Ezek kívül más teendőd nincs, ha végzett a telepítéssel Cata SSD bedug, Cloveren pedig ki tudod választani a Windowst.
-
kushwavez
senior tag
válasz
rsanya87 #36404 üzenetére
Az RX 5000 szériához még mindig kell a pikera bootflag? Nem került be a támogatottságuk (vagy igen, de nem a mezei kártyáké?)?
Valamelyik OS verziónál nem kell, valamelyiknél igen. Támogatottak. Sok vizet nem zavar ha benn marad a flagValamint a 6600xt támogatottságáról volt már szó valamerre? Nemsoká cserélni kéne a 460-at.. :D
Erről sajna még nincs hír, eddig még nem került be. Talán a Montereyn. Eddig csak az RX 6800 és 6900 a támogatott. -
tlac
Topikgazda
válasz
iater88 #36427 üzenetére
követhetetlen, hogy mit csinálsz
másrészt az sokat segítene neked is ha minden feltett kérdésünkre válaszolnálviktor001 már kétszer is kérte, hogy küldd el a diskutil-ok kimenetét, nem tetted meg
én is kérdeztem, hogy milyen géped van, arra sem jött válaszlégyszi tanuld meg a link gomb használatát is
itt gyakorolhatsz -
iater88
kezdő
válasz
kushwavez #36419 üzenetére
Szia!
Sajnos nem működik így sem. Úgy csináltam a win-es SSD-t ahogy kérted, de semmi. Amint beteszem a Catás SSD-t, a windows-t nem tudja indítani. Mivel így van, szerintem a BIOS-ban is lehet valami gond nem? Kezdem elveszíteni a reményt, hogy menni fog. Egyébként minden újrapróbálkozásnál (már törlés, partícionálás, stb.) még egy új OSX jelenik meg a BIOS-ban és a windows indításakor is egyre szaporodnak a kiválasztható windows op.rsz. lehetőségek... Már úgy 5-10-nél tartok...
Mi lesz ebből?A hétvégén ráérek, ha valakinek esetleg lesz ideje segíteni... Hálás lennék.
iater.
-
szuszinho
őstag
válasz
kushwavez #36422 üzenetére
Ezeket még nem bántottam, de most hiába bootolok a pendriveról, nem tudom az SSD-t kiválasztani. Már formattáltam, és újra is telepítettem, de így sem. Az hiszem, a
MinDate MinVersion
miatt.
Kipróbáltam a Sanity Checkert, és az javasolta a módosítást. Szóval azt el is felejtem. Ráadásul, 0.6.6 csak az utolsó, amit ott ki lehet választani OC-ból.
Szóval marad az általad írtak kipróbálása. -
kushwavez
senior tag
válasz
Gabady #36423 üzenetére
Ha a Cloverrel megy a HS és van HW accelerate, akkor ha a Clovert frissíted a legújabb verzióra akkor működnie kellene a Big Suron is.
De igen sajnos egy backup USB EFI a hacklizáshoz szinte elengedhetetlen. Ezért is mondom mindig, hogy backup-backup-backup! ha működik a config.plist? csinálj arról is backupot módosítás előtt. Sajnos ez egy ilyen téma.
-
szuszinho
őstag
Catalina már félsiker
Mikor már az SSD-ről bootol a rendszer, ez a hiba fogad:OCB: LoadImage failed - Unsupported
JumpstartHotPlug True
sem oldotta meg.
Tudja valaki a megoldást? -
kushwavez
senior tag
válasz
iater88 #36418 üzenetére
hmm..
Cata alatt mi az output erre?:
diskutil list
(itt keresd ki a Win SSD számát)
diskutil info diskX
(ahol az X a Windows SSD száma)
EDIT:
De az ezen levő képen látom, hogy ott van az EFI is, amit nem a Windows hozott létre. (a Windows által létrehozott az 100 MB, ez pedig 200)
Tehát a Win telepítőben a Mac által létrehozott partíciót IS és a többit IS le kell törölni, majd Létrehozás, a Windows létrehozza a partíciókat, aztán mehet a telepítés. -
kushwavez
senior tag
válasz
iater88 #36413 üzenetére
Ha törölted a Win SSDt Cat alatt GPT-ben, akkor azzal létrehoztál egy például APFS vagy FAT32 partíciót is, igaz?
Azután a Win installert bebootolva a partíciók választásakor ott lesz az a partíció amit létrehoztál. Kiválaszt, törlés, üres helyből hozz létre egy új partíciót. Aztán mehetsz tovább.
Az eredeti probléma az volt, hogy MBR Windows telepítőd és SSD-d volt, pedig GPT/UEFI kell.
-
iater88
kezdő
válasz
iater88 #36409 üzenetére
Bár a bootcamp mégse erre van, az ha jól látom konkrétan a futó catalina alól telepítené a windowst. Törlés után a partícionálást is a Catalina alól meg kell csinálnom?
https://itcafe.hu/dl/upc/2021-08/26/891651_gdatcuflu8wxia2x_a344d2d8-f86c-46e6-8b77-955d79b71379.jpg -
Gabady
aktív tag
Az alábbi link segítségével sikeresen felhekkeltem a Big Sur-t egy a leírásban is szereplő Optiplex 3020-asra. (i5 4590, 8GB, HD4600) Viszont a VGA nem annyira frenki.... 1280x1024-es a max felbontás, memóriának 7MB-ot ír és elég laggy....
OC-al sikerült feltelepíteni. -
rsanya87
tag
Hello megint.
Az RX 5000 szériához még mindig kell a pikera bootflag? Nem került be a támogatottságuk (vagy igen, de nem a mezei kártyáké?)?
Valamint a 6600xt támogatottságáról volt már szó valamerre? Nemsoká cserélni kéne a 460-at.. :DSanya
-
kushwavez
senior tag
válasz
szuszinho #36401 üzenetére
röviden és tömören, nem
Lehet felismerné a gép de nem lenne gyorsítás, de ha még valami csoda folytán lenne is hardveres gyorsítás, csak gondolj bele abba a bugmennyiségbe/fejfájásba ami szembe fog veled jönni mivel nem támogatott, arról nem is beszélve, hogy az a proci alapból nincs a toppon ha a sebességről van szó.Érdemesebb valami i3-as CPU-t próbálgatni, az sem lesz a helyzet magaslatán, de azért talán használhatóbb.
6. Támogatott Grafikus processzorok -
szuszinho
őstag
G4400, illetve a HD 510 úgy emlékszem,nem támogatott, csak valami fakecpiud segítségével. Olvasgatom az OpenCore doksit, ott meg, mintha támogatva lenne. Intel GPU Support Chart alatt HD 5XX.
Most akkor igen, vagy nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- Önerő nélkül is. Részletfizetés. Bankmentes. Dell Latitude Intel Core Ultra7 165U 16GB DDR5 1TB SSD
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest