Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kushwavez

senior tag

persze, szerintem is.
    próbálgattam a notira felpakolni pusztán kíváncsiságból, de elment a kedvem tőle már akkor amikor észrevettem, hogy a kext-ek/efi-k nem automatikusan töltenek be és még a sorrend sem mindegy (néha). aztán miután szépen beállítottam a config.plist-et a géphez, boot után nem jutott el a macOS betöltéséig, az AptioMemoryFix logjai után megállt, infot nem kaptam hogy mégis minél áll meg. Régen az asztalin kipróbáltam de semmiféle változást nem tapasztaltam, plusz a multi-bootom nem működött szóval visszamentem Clover-re.
    Próbáltak meggyőzni nagyon brutális erősen redditen, hogy dobjam a Clover-t mert az outdated (noha folyamatosan frissítik). Kérdeztem miért, felsorolta:

Lassabb -> nem vettem észre, max talán egy 0.5 secnyit, de amúgy is automatizálva van a loading így a Clover loader-t nem is látom. Kb 6 mp alatt az asztalon vagyok (ha a BIOS post-nál eltöltött időt nem számolom bele). OC-val teljesen ugyanennyi volt.
    Minden OS frissítésnél a Clover-t is kell frissíteni -> Nem, általában a kexteket kell frissíteni (Lilu + whatevergreen). A loader-t csak ritkán kell, nagyobb releaseknél. De e probléma könnyen megoldható automatikus frissítés bekapcsolásával.
    Instabil a rendszer alatta -> Nem. Ha igen, a rossz konfiguráció az oka.
    Nem natív az NVRAM -> De natív.
    Gondjai vannak a vidikarival -> Nem sok köze van hozzá, az megint inkább a konfiguráció.
    Nem lehet SIP enabled-el használni -> mindkettő gépemen SIP enabled-el használom.
    FileVault nem működik -> A notimon be van kapcsolva a FileVault, Windows alatt meg a BitLocker, sőt, még a Secure Boot-ot is be lehet állítani.
    Szóval ha valakit érdekel, akkor ezek is működnek Clover alatt, nincs probléma velük.

megj.: fogalmam sincs miért tolják ennyire agresszívan az emberre, összeveszett a 2 dev (Slice (Clover) - Acidanthera (OpenCore)), hogy ennyire hurrogják a Clover-t?

Mindenesetre respect a tagnak mert 0-ról írta meg az egészet, és kíváncsian várom mi lesz az 1.0 release-el. Simán váltok ha megéri, de eddig nekem semmiféle stabilítás/kompatibilitási gondom nincs ami miatt kéne váltanom.

Új hozzászólás Aktív témák