Hirdetés
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Poco F7 – bajnokesélyes
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!

Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
persze, szerintem is.
próbálgattam a notira felpakolni pusztán kíváncsiságból, de elment a kedvem tőle már akkor amikor észrevettem, hogy a kext-ek/efi-k nem automatikusan töltenek be és még a sorrend sem mindegy (néha). aztán miután szépen beállítottam a config.plist-et a géphez, boot után nem jutott el a macOS betöltéséig, az AptioMemoryFix logjai után megállt, infot nem kaptam hogy mégis minél áll meg. Régen az asztalin kipróbáltam de semmiféle változást nem tapasztaltam, plusz a multi-bootom nem működött szóval visszamentem Clover-re.
Próbáltak meggyőzni nagyon brutális erősen redditen, hogy dobjam a Clover-t mert az outdated (noha folyamatosan frissítik). Kérdeztem miért, felsorolta:Lassabb -> nem vettem észre, max talán egy 0.5 secnyit, de amúgy is automatizálva van a loading így a Clover loader-t nem is látom. Kb 6 mp alatt az asztalon vagyok (ha a BIOS post-nál eltöltött időt nem számolom bele). OC-val teljesen ugyanennyi volt.
Minden OS frissítésnél a Clover-t is kell frissíteni -> Nem, általában a kexteket kell frissíteni (Lilu + whatevergreen). A loader-t csak ritkán kell, nagyobb releaseknél. De e probléma könnyen megoldható automatikus frissítés bekapcsolásával.
Instabil a rendszer alatta -> Nem. Ha igen, a rossz konfiguráció az oka.
Nem natív az NVRAM -> De natív.
Gondjai vannak a vidikarival -> Nem sok köze van hozzá, az megint inkább a konfiguráció.
Nem lehet SIP enabled-el használni -> mindkettő gépemen SIP enabled-el használom.
FileVault nem működik -> A notimon be van kapcsolva a FileVault, Windows alatt meg a BitLocker, sőt, még a Secure Boot-ot is be lehet állítani.
Szóval ha valakit érdekel, akkor ezek is működnek Clover alatt, nincs probléma velük.megj.: fogalmam sincs miért tolják ennyire agresszívan az emberre, összeveszett a 2 dev (Slice (Clover) - Acidanthera (OpenCore)), hogy ennyire hurrogják a Clover-t?
Mindenesetre respect a tagnak mert 0-ról írta meg az egészet, és kíváncsian várom mi lesz az 1.0 release-el. Simán váltok ha megéri, de eddig nekem semmiféle stabilítás/kompatibilitási gondom nincs ami miatt kéne váltanom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Nitro 5 AN515 I7 9 gen 32 gb 1650
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen 5 PRO I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

tlac