- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbolada II
őstag
válasz
APC ADAM #10694 üzenetére
Azért ha 3 naposan tönkremegy az elég "gáz".
Normális ST alig van, sokszor elszáll a biztosíték, újabban sok végfok tönkremegy stb... Nekem normálisan összerakott első szériás Geniusom volt ár/tudás arányban nagyságrendekkel jobb a Logitechnél. A Logitech hangját pedig nem értem miért kell dicsérni ha egyszer nem jó. Játékra, filmre oké, de zenére csak korlátozottan alkalmas. Magas, közép nincs, a mély pedig még ezeket is elnyomja, ha bizonyos hangerő felé van tekerve. Viszonylag összeszedett hangképet csak nagyon levett méllyel lehet elérni. A Sennheiser HD555-ösnél is ezt vettem észre, csak sokkal kisebb mértékben. Még szerencse, hogy zenére van normális sztereó hangtechnikám.
-
dudika10
veterán
válasz
APC ADAM #10680 üzenetére
Én mindvégig minőségről beszéltem és nem teljesítményről.
A logi azért kerül 3x annyiba mert:
-Rárakták (megvásárolták rá) a THX plecsnit, ami pénz és ezt Te fogod kifizetni. EA genius is megvehetné, csak elég pénz kell hozzá, de a témában otthonosabban mozgók tudják, hogy semmit nem jelent ez a plecsni sajnos. (Keress utána, hogy hozzáértő hányszor hivatkozott rá.)
-Garancia és terméktámogatás.
-Márkanév.
-Felhasznált anyagok minősége.
-Van benne egy DAC, aminek a minősége egy random Asus Xonar hangkártyával átléphető.Sajnos ezek közül egyikből sem következik a hangminőség.
A mélynyomó kontrollálatlan. Ha meghallgatsz egy 1,5 millás genelec monitort, akkor Te magad is rájössz, hogy kontrollálatlan. Továbbra is fontos különbséget tenni a szubjektív minőség (mennyire tetszik neked az adott rendszer) és az objektív minőség közt. utóbbi nem igazán képezi vita tárgyát. Előbbi sem, de csak azért, mert ízlés kérdésében nem vitatkozunk.
A szatelitek el vannak nyomva a mélynyomó által. Újabb feladat: keress utána hányan cseréltek / akartak cserélni szateliteket például a z2300-nál.A z5500-ak bassreflex ládát míg a geniusok bandpass ládát használnak...
Az, hogy neked kevés a hangnyomás a Geniusszal 30nm-en, az egyéni szociális probléma.Röviden tömören: hangminőséget tekintve egyáltalán nem indokolt a z5500 háromszoros árcédulája. Ez az, ami miatt Turboladának is csalódást jelentett.
Ursache: nem definiálom a mozis hangzást, mert ilyen nem létezik.
A mozik THX plecsnije rengeteg méréshez van kötve, szigorú feltételek vannak szabva. Igen komoly hangminőséget kell elérni az ilyen moziknak. És a hangminőség és a hangnyomás nagyon nem ugyan az.
Ismétlem magam: az ilyen PC-s rendszerekre ragasztott plecsnik pénzért vásárolhatók, ha eleget fizetsz, a joghurtos dobozodra is ráragasztják. -
Regirck
senior tag
válasz
APC ADAM #10680 üzenetére
Szeretem a Logitech-et (jobban mint a Geniust), de egy olyan emberrel vitatkozol akinek ez a megszállottsága (hobbija)! Adnék a véleményére bár ha letennének elém két dobozt az egyik Logitech a másik Genius egyértelmű melyiket venném fel! (Mondjuk Magyar lévén mind2-t de ez már az én részem!
)
-
dudika10
veterán
válasz
APC ADAM #10678 üzenetére
Részemről komolytalanná vált a vita, mert minden sorban ott van, hogy laikus vagy.
Csak annyit írnék ide, hogy mindenki, aki olvassa a hozzászólásaid olvasson inkább még 2x utána mielőtt készpénznek veszi.
És még egyszer mondom, ez nem bántás, nem baj az, hogy laikus vagy (az mondjuk már zavar, ha kézzel lábbal harcolsz laikusként olyanokkal, akik napi jópár órát töltenek a témával évek óta), csak a hozzászólásaid félrevezetőek lehetnek egy másik laikus számára.
-
dudika10
veterán
válasz
APC ADAM #10675 üzenetére
Először is tisztázzuk, hogy mi a különbség az objektív minőség és a számodra tetsző, szubjektív minőség közt.
Az, hogy Te melyiket hallod jobbnak, a témában nyilvánvalóan laikusként, az szerencsére a Te eseteden kívül senki másnak nem mérvadó.Aztán feltennék egy apró kérdést: mely hangszórókat tudtad közvetlenül összehasonlítani azonos körülmények között?
Értem ezalatt a lejátszóprogramtól, a hallgatott zenén (nem elég, hogy ugyan az a szám) és hangkártyán keresztül a szobával bezárólag az össze körülményt.
Meg is válaszolom a kérdést, egészen biztosan nem tudtál még ilyen összehasonlítást csinálni.
Akkor miről beszélünk?A z5500-nak a mélyládája brummog, kontrollálatlan, akárcsak az összes Logitech rendszerben. A Logitech a hangminőségtől messze van mint ide Jeruzsálem.
A geniusnak ezzel szemben igen sok olyan rendszere van, ami a kategóriájában a legjobbak közt (volt) jegyezhető.
Szóval nettó baromság amit írsz.
És ezt most nem azért írom, hogy Téged támadjalak, hanem azért, hogy megvédjem a tudatlanokat az alaptalan, alapvetően téves hozzászólásoktól.(#10677) Ursache: a THX-nek ezen plecsnije egy pénzért megvásárolható valami. A Danon tejfölösdobozra is ráragasztják neked, ha eleget fizetsz. (Nem úgy mint a mozis, aminek még mindig van neve, és aminek még mindig elég nehéz megfelelni. A legközelebbi ilyen mozi(, ha az Arena pláza nem kapott végül plecsni, ezt nem tudom) Bécsben van.)
-
Regirck
senior tag
válasz
APC ADAM #10658 üzenetére
Én nem cserélnék, de itt egy fórum ami ezzel foglalkozik!
Viszont a 40%-t meghirdetném itt PH!-n (utánaolvasnék szabály tiltja-e mert nem tudom) és valakit meglepnék egy z906-al természetesen a vételár 10-20%-t elkérném cserébe! Így mindenki jól járt alapon...
Vagy az új z906-t megtartanád és eladnád a használt z5500-t és nagyjából nullából kijönnél!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Update 06.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged