- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dethroner #347934 üzenetére
Szerintem a szívbetegség érdekes lehet, de nem feltétlenül B-nél, hanem C-nél vagy busznál. Gondolj bele menet közben neadjisten kap az illető egy szívbajt, aztán csinál valami durva balesetet egy kamionnal vagy busszal, ami mondjuk tele van utasokkal. Az nem játék.
-
szabonagyur
félisten
válasz
dethroner #347942 üzenetére
Orvosi kerdesre kell valaszolnod, nem masra.
Biztos vagyok benne, hogy az orvos nagyon szivesen elmondja mit miert kerdez meg
A legtobb betegseget azert kerdezik meg mivel szedhetsz olyan gyogyszert aminek igen hatasa lehet arra mennyire vagy vezetokepes, vagy lehet olyan baleseted az elmult idobol ami utan mondhatja az orvos, hogy nem kapod meg csak mondjuk 1 evre a jogsit, majd 1 ev es felul vizsgalat.
-
-
-
Hőguta
csendes tag
válasz
dethroner #347796 üzenetére
Szia!
Én 2 hete voltam dokinál jogosítvány hosszabbítás ügyben,de semmi általad említett kérdőívet nem kellett kitöltenem.Annyit kérdezett hogy horkolok-e?
Majd a szokásos :EKG,vérnyomásmérés,látásvizsgálat.És már állította is ki az alkalmassági igazolást.
Ha valami egészségügyi problémám lenne,arról mint körzeti orvosnak tudnia kellene előtte van minden dokumentum. -
MasterMark
titán
válasz
dethroner #311625 üzenetére
Ezt a kókányólt temetőjáratot, jézus gyerele.
Az a gyorskötöző mi a jó ég rajta?
Lehet repedt a fékcső a csatlakozásnál azért folyik. Valaki nyomja izomból a féket és nézd meg hol szivárog.
Lehet elég csak újraperemezni a fékcsövet.A kéziféknél külön tömítés lehet, ami külön ereszthet.
Az a vas szerintem csak a kézifék bowdent tartja, azért így összekötve a két csavaron, hogy jobban bírja a csavarodó terhelést.
-
válasz
dethroner #311625 üzenetére
Jól néz ki az a törött vas...
Eddig csak japán hátsó fékeket babráltam magamnak, érdekes ez a francia megoldás, mindenesetre azon a két csúszkán "úszik" a féknyereg, amiknek meg nem árt, ha tudják tartani a párhuzamot, hogy tudjanak mozogni. A kézifék mechanikánál általában van egy tömítést biztosító szimmering, ha elfárad, ott is tudja engedni a fékfolyadékot. Ne kérdezd, hogy honnan(1) tudom(2)...
@tboldi #311632
Elvileg lehet kerékdőlést is állítani "official" alkatrésszel. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
dethroner #281597 üzenetére
Már a helyzetjelző felkapcsolásánál le kell kapcsolnia.
A normálisabb gyártmányok (pl Osram, Hella) tudják ezt, csak be kell kötni a megfelelő helyre a megfelelő vezetéket.
Tompított fényszóró mellett engedélyezett az 50% fényerővel üzemelő DRL, de ahhoz ki kell venni a helyzetjelző izzókat. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
dethroner #271603 üzenetére
VW Harlequin kiadások?
Amúgy ha alapos akar lenni, akkor kapsz egy műszaki adatlapot az új szín bejegyzésével, aztán rosszabb esetben is egy okmányiroda látogatás+új forgalmi (de most érted, egy fekete fényezetlen lökhárítót sem írnak be külön színnek…)
Inkább vegyél spray-t -
molnarpeter
nagyúr
válasz
dethroner #270335 üzenetére
Semmi hátránya nincs kb (csak drágább és nehezebb
). Tölteni annyit kell, amennyit kiveszel, de ha full lemerült kicsi vs nagy akkut hasonlítunk össze ugyanolyan generátor mellett, akkor is csak a töltés ideje lesz hosszabb legfeljebb, de az meg tök mindegy. Töltés nem segített ezek szerint?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
dethroner #270008 üzenetére
Azt hogy mi szívta le azt nem tudod kideríteni. De azt meg tudod nézni jobban szívja-e valami mint kellene.
Ehhez fixen be kell rakni egy árammérőt sorbakötve az akkuval. Várni 10 percet legalább hogy az autó elektronikája elkezdjen alvóba menni.
Ekkor csak pár mA fogyasztásnak szabad lennie.Fontos hogy az áramkört nem szabad megszakítani mert akkor újra indul a számláló mélyalvás előtt. Tehát valahogyan fixen kell odaerősíteni a multimétert (sorba az akkuval - egyik saru le)
-
szabonagyur
félisten
válasz
dethroner #269316 üzenetére
Nem bántásból, de azért itt ment a forgalom rendesen, gyök kettővel bevágódni nem a legjobb ötlet. Sajna nagyon sok autóssal találkozom aki kihajt elém mert ott a hely szerinte csak kb nem gyorsul fel semmit, stb.
Ugye index simán lehet a 3 kattanásos amit videón kb. lehetetlen látnod.
-
válasz
Sajnálom a szitut.
Le kell nyelned a békát sajnos.Pár éve youtubera autóstartalmat gyártó srác is STOP táblánál koccant.
Emberünk megállt a STOP táblánál, balról jött valaki, indexel jobbra, emberünk előrébb gurult és látta, hogy tekeri a kormányt a balról érkező, így felengedte a féket. A balról érkező meg puff neki, mivel abban a kereszteződésben akart megfordulni.
Rendőrök megállapították, hogy nem adott elsőbbséget a balról érkezőnek. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
dethroner #269340 üzenetére
Teljesen mindegy hogy 10 méterrel a kereszteződés előtt van e kihekyezve, vagy hogy van e mellette bármi, meg KELL állni a táblánál, majd utána már gurulhatsz szépen előre, hogy belásd a kanyart, tudom hogy az emberek 98%-a csak egy nagy piros valamit érzékel a táblából, de elég ha csak egyszer állítanak meg miatta, pl amikor a kékek drónnal nézik a kereszteződést
Kisza25: én pl mindig megállok, még a népligetnél is az üllőiről balra kanyarodva a hungáriára, ahol gyorsító sáv van, de van stop tábla is. Egy napra kéne oda kiállítani egy rendőrt és abban az évben nem kéne többet trafizniuk sem. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Igazuk van a kékeknek, szvsz itt te hibáztál sajnos.
Az meg már csak adalék hogy a STOP táblánál nem méterekkel utána állunk meg, hanem előtte. Ezt csak azert mondom, mert itt pár hónappal ezelőtt keményen elkezdtek erre rámenni a rendőrök, majdnem mindig állt egy rendőrautó a stoptábláknál és büntettek is rendesen. -
BigBlackDog
veterán
válasz
dethroner #269311 üzenetére
Én úgy tudom, hogy lakott területen belül addig lehet belső sávban haladni, amíg nem akadályozol gyorsabb járművet (tehát nem olyan szintű kötelezettség van, mint lakotton kívül).
Egyébként én is 50-50%-ra mondanám a dolgot. A Te helyzeted is abszolút megértem (én sem tudtam volna feltétlen máshogy kihozni), viszont védett főúton haladó jármű válthat sávot kereszteződéstől függetlenül (és védett úton marad). Az persze másik kérdés, hogy tudott-e volna tenni valamit a másik fél a baleset elkerülése érdekében...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
dethroner #269298 üzenetére
Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten jobbra tartás van lakott területen belül és kívül is, tehát számítanod kell arra, hogy a belsőből valaki kijön a szabad külsőbe. Azt viszont nem tudom, kinek a sara, ha elkaszál.
Erre olvastam valahol egy tanácsot: iparkodj úgy kikanyarodni, hogy seggbe kapd, ne oldalba, mert akkor már ő nem tartott kellő féktávot.Kb 2 hónapja volt kreszvizsgám, de ilyen feladat nem dereng. Viszont elsőbbségadás kötelező táblával védett főútvonalon kereszteződésben is előzhetek. Furcsállottam, mert nem így emlékeztem rá és a gyakorlatban sem csinálom.
-
rbalint88
addikt
válasz
dethroner #269298 üzenetére
Ez sajnos egy szar szitu. Unokatesomnak volt ilyen, ott is ugyanez volt a mondas. Tipikusan az autozas veszelyes uzem tipusu IJ kartya. Egyikotok se hibazott igazan, sajnos a jogertelmezes a masik fel oldalan all. Ebben az esetben szerintem is az 50-50% lenne a moralisan igazsagos, de a stop tablaval nehez vitatkozni…
-
macilaci78
nagyúr
válasz
dethroner #236879 üzenetére
A sín és a padlólemez közé közé hosszában zártszelvény távtartó.
Na de ha orvosilag indokolt, akkor járj utána. Van sok ember, aki ilyen-olyan testi fogyatékossággal személyre szabottan átalakított autót vezet, amik le vannak papírozva.
Ugye a papírgyűjtés hazája vagyunk, feleslegesnek tűnhet, de a papír birtokában egyrészt nem búbolnak meg a hatóságok, másrészt talán azt is jelenti, hogy az autó biztonsága az eredeti állapotával egyenértékű. -
válasz
dethroner #229531 üzenetére
Bár logikusnak tűnik számomra is, nem csak az autó súlyától függ az érték. Nézd meg a linkelt Continental táblázatot, vagy akár a wheel-size.com oldalon, a legtöbb korabeli Peugeot és Fiat esetében is hasonló, 90 Nm körüli az érték.
Szinterezett felnik vannak rajta, és úgy rászorult az agyra, hogy nem tudom lerángatni, a bénácska gyári emelő meg annyira instabilan tart, hogy nem merem nagyon ütni se.
Megoldás: meglazítod a kerékcsavarokat annyira hogy még nagyjából a helyén tartsák a felnit, de legyen azért mozgástere a felninek (kifelé 1-2 mm, vagy inkább 2-3 fordulat a meneten), majd óvatosan visszaengeded az autót teljes súlyával a talajra, így fellazul a felni. Jobb mint ütlegelni. Nekem bevált.
-
tboldi
nagyúr
válasz
dethroner #229248 üzenetére
Ha van valakinek indikátorórája és hozzá egy mágneses tartókonzolja, akkor az már elég.
A féktárcsát leszerelve ugyanígy az agyat is meg lehet vizslatni.Nekem is kéne egy ilyesmi tartó… 🤔
Indikátorórám van, cirka 40-50 éves magyar gyártmány, még az ETZ előgyújtásának beállításához vettem. -
-
Doki16
addikt
válasz
dethroner #227792 üzenetére
Én ezt használom már évek óta. [kép] Könnyedén leszedte a 210-re húzott csavart is. Azért csak ennyi, mert nem tudok többet beállítani a nyomatékkulccsal
[kép]
Ez lidl-s de bármelyik hasonló nyugodtan vehető. Évi pár alkalomra jobban jársz a vezetékessel, mert olcsóbbak és erősebbek is ugyanazon árért.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hobby elektronika
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest