- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
rbalint88 #275807 üzenetére
Értem, köszi (és Qrunak is
). Esetleg tudtok ilyen céget ajánlani? Hétfőn mindenesetre felhívom a szerelőmet is. Mennyi idő alatt jönnek ki a kárszagértők? Már csak hab a tortán, hogy két hét múlva vinném műszakiztatni... nem életem szombatja volt
Alusky: a probléma ott kezdődik, hogy nem is mentünk gyorsan (eleve le is maradok a kamionoktól, mert gyűlölök mögöttük menni), a kombájn tetején megakadt a zsaluanyag, ami csak pár másodperccel később esett le. Hiába vészfékeztem, a kormányt elrántani nem tudtam, mert jobb oldalon építik az autópályát így ott van egy 2 méteres szakadék, szemből meg 80-90es tempóval érkeznek az autók másodpercenként (még akkor is amikor kint volt a rendőr
). Így sajnos faszán áthajtottam rajta, jól meg is dobta az autót.
-
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
Jöttem ma haza mutertől a 4.sz főúton. Ment előttem egy kamion, ami szállított egy kombájnt. Ez a kamion lebontotta az épülő híd zsaluzatát, ami pont előttem zuhant az útra keresztbe, jól át is repültem rajta. Jött rendőr, lett kéksárga.
Bejelentem a biztosítónál, amint elérhetők lesznek,de valószínűleg nagyon alacsony árat fognak mondani, mert a látható sérülések nem tűnnek vészesnek, viszont a futómű nagyot kapott (repültem pár métert azoktól a zsaluktól).
Mi ilyenkor az eljárás?
-bejelentem
-szaki kijön, felmér
-kapok egy árat amit vagy elfogadok vagy nem.
- gondolom ha nem fogadom el, akkor a szerelőmhöz elhúzom a belem, saját kontóra megcsináltatom a kocsit, majd benyújtom a számlát a biztosítónak?De a fogyi az patika lett: 6.3as átlag jött ki bc szerint, minden szabályt betartva.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
cappa72 #270366 üzenetére
Ahogy eddig az fkf-et, ezután a molt se fogja izgatni hogy a lomisok mit visznek el, annyival kevesebb szemetet kell majd nekik elvinni.
Viszont ha megszűnik a lomtalanítás is, az is érdekes lesz, figyelembe véve, hogy mennyi szemetet képesek felhalmozni az emberek egy év alatt.. -
z0d1@Ku$
senior tag
Nekem nagyon kéne egy ilyen kis hibrid városba szaladgálósnak, pályázni viszont nem szeretek ezekkel a hibridekkel. Hangosak.
Viszont szombaton elhoztunk kölcsönautóként egy 1.0 kia ceed-et 50ezer km-rel, meglepően csendes autó és elvileg 6.4 literrel jutottak le vele horvátországba. Mondjuk én soha nem vennék ilyen fűnyírómotoros autót -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
dethroner #269340 üzenetére
Teljesen mindegy hogy 10 méterrel a kereszteződés előtt van e kihekyezve, vagy hogy van e mellette bármi, meg KELL állni a táblánál, majd utána már gurulhatsz szépen előre, hogy belásd a kanyart, tudom hogy az emberek 98%-a csak egy nagy piros valamit érzékel a táblából, de elég ha csak egyszer állítanak meg miatta, pl amikor a kékek drónnal nézik a kereszteződést
Kisza25: én pl mindig megállok, még a népligetnél is az üllőiről balra kanyarodva a hungáriára, ahol gyorsító sáv van, de van stop tábla is. Egy napra kéne oda kiállítani egy rendőrt és abban az évben nem kéne többet trafizniuk sem. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
dethroner #269316 üzenetére
Igazuk van a kékeknek, szvsz itt te hibáztál sajnos.
Az meg már csak adalék hogy a STOP táblánál nem méterekkel utána állunk meg, hanem előtte. Ezt csak azert mondom, mert itt pár hónappal ezelőtt keményen elkezdtek erre rámenni a rendőrök, majdnem mindig állt egy rendőrautó a stoptábláknál és büntettek is rendesen. -
z0d1@Ku$
senior tag
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
macilaci78 #268822 üzenetére
Nekem is van heveder a kocsiban és én sem kímélem a kocsit
Két komplett oda-vissza költözést letoltunk a deltával. Franciaágy, futógép, 100+ kilós bőrvarrógép anyukámnak 2 nappal a kocso megvásárlása után, kb 500 kg csempe, méga teraszra való tojásfotel is befért könnyedén
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
tboldi #263245 üzenetére
Múltkor nekem is rázott de nagyon durván már 90től is, elvittem centrizni, azóta a rendes utazótempó sem probléma
a téli felniket viszont 100% hogy el kell vinnem megcsináltatni rendesen...
barnam_: mi tavaly szeptember-október környékén hoztunk be Franciaországból egy 308-ast, tőlünk nem kértek semmit lefordítva. Kellett a kétnyelvű adásvételi, meg egy műszaki check és kész, de az is majdnem 1 hónap volt, mert sehol.nem lehetett időpontot kapni hamarabb, és csak a lakhelyed szerinti illetékes állomásra viheted ugye, ami egy pesti lakos esetén eléggé tömve van mindenhol
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
kisza25 #262717 üzenetére
Velem egyszer volt olyan, hogy épp lomtalanítás volt, a c kategóriás meg megállt a kapuval szemben. Nem túl széles utca, két autó éppen hogy elfér egymás mellett, a 4 méteres deltával meg nehezen álltam volna ki. Rendőrt hívtam, azok próbálták megkeresni a tulajt, nem találták a rendszerben (wtf...), majd mondván hogy menetiránnyal megfelelően áll, nem tudnak vele mit csinálni. Éppen csak azt a jogszabályt nem ismerték, hogy senki nem akadályozható a saját telkéről való ki, vagy az oda behajtásra, ezért tovább álltak. Jó ideges is lettem, nem hiába mondják hogy mindenki rendőrnek születik, csak van aki tovább tanul.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy hiába nem kerítheted el a ház előtti részt, hogy ne parkoljanak oda, mindenki telibeszarja, én is simán elkeríteném, mert nekem ne hajtson rá senki arra a zöld területre, amit a saját pénzemből tartok fenn.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Vismajor01 #262359 üzenetére
Teljesen jó érték egy 2 tonnás társasház méretű autótól szerintem. Az én 1.4-es deltám is többet eszik mint a te lexusod
-
z0d1@Ku$
senior tag
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
tboldi #261229 üzenetére
MacGyver sem csinálhatta volna jobban, maximum a rágó és a postásgumi hiányzik
de a lényeg hogy nem lötyög
Tothgera30: nem feltétlenül, mert ha mondjuk van neki szivargyújtós kompresszora, akkor azt azzal nem igen tudja használni. Deltához is azt adták, defektjavító cuccal együtt, de én is usb-s adapterre cseréltem a szivargyújtót. Néhány modellnél van a csomagtartóban előkészítve az aljzatnak hely, sokan oda szerelik vissza a szivargyújtót, az enyémben nincs sajnos.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
macilaci78 #261159 üzenetére
Jó de ezek mind motoros sztorik, azokat tényleg szeretik zsanettozgatni, bár nem tudom miért fókuszálnak azokra jobban.
Reggie0: Szerintem meg ha a rendőr rendőrautóban ül, akkor rendőrködjön, csinálja ami a feladata, mert pont az ilyenek miatt támadnak meg egyre több rendőrt a nyílt utcán, meg nézik semmibe őket. Mentő sem fog elhaladni egy súlyos baleset mellett azért mett ő éppen giroszért megy
radi8tor: engem nem izgat hogy kinek van led izzoja a kocsiban, túl van ez lihegve bőven.
rbalint88: pontosan. És rengeteg a baleset is. Az utóbbi egy hétben itt a környéken, minden reggel és délután baleset van az üllőin. Ma is lezárták a fél üllőit a lidl-nél valami motoros baleset miatt. Volt ott mentő, tűzoltó meg minden aminek kell.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
szőröscica #261143 üzenetére
Én azt veszem észre hogy pont telibeszarja az összes rendőr lassan hogy led van-e a kocsidban vagy sem. Kb minden 3.-4. Lefingott bontószökevényben az van, a rendőrök meg nem foglalkoznak egyikkel sem (már lassan semmivel, a múltkor a rendőr orra előtt ment át a furgonos az utolsó pillanatban a dupla záróvonalon és elkerített területen is, a rendőr még rá se villogott)
-
z0d1@Ku$
senior tag
Nincs fékezéskor rázás, szépen lassul a kocsi, sőt a gyorsításra kezdődő rázás sincs, ami ugye féltengelyre utalna. Mondanám, hogy simán lehet útburkolat miatt is, de azért ennyire durva rázást nem szokott az okozni.
Kisza25: akkor elviszem hétvégén, vagy jövőhéten gumishoz, hogy forgassák meg.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
kisza25 #260922 üzenetére
Nem hiszem hogy mindkét felniszett hibás lenne,
(Telin és nyárin is jelen van a hiba), szakszerűen vannak tárolva és. Nem is verem oda soha. Meg azelőtt hogy leraktam a nyarikat, nem volt rázás, majd a téliket felrakva egy kis idő utan előjött a hiba (nyilván nem megyek mindig 90-180-as tempóval. De ha mégis felnihiba, akkor azt hol érdemes megnézetni? -
z0d1@Ku$
senior tag
Rendesen meg lett csinálva igen. Az hogy órával kimérték-e, azt nem tudom. 90-100 felett kezdi, és 180-nál is jelen van sajnos. Múltkor sajnos hamar oda kellett érnem Debrecenbe pestről és nem volt kellemes út, nem is szívesen indultam el vele így, de sürgős volt, szóval nyomtam neki.
-
z0d1@Ku$
senior tag
Én is felraktam már két hete, de azért első körben, hogy kiderüljön mitől ráz a kocsi nagyobb sebességben (nem a kerék miatt
) Sajnos tegnap nekem is kocsival kellett mennem dolgozni, de nem éreztem semmi menetstabilitási problémát, hiába volt -2 fok és 60km/h szél
De nyilván óvatosan megyek ilyenkor én is. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
MasterMark #260552 üzenetére
Érdekes módon azóta nincs egyik auchannál se 98-as, mióta magyar kézre került az is
focvis: ismerős pont a héten próbálta az 1.4 nagyon ideges astrával, 3 km múlva check engine..
-
z0d1@Ku$
senior tag
Az még hagyján, de a régebbieket sem tudják a legtöbben kezelni. Kutyasétáltatás közben nem egy olyan 60+ feletti embert látok vezetni, aki begurul a kereszteződésbe és 6ezerig pörgeti a motort, hogy ki tudjon jönni onnan. És ez egy csendesebb kertvárosi rész, nem a belváros.
Azt már nem is mondom, hogy világítást se kapcsol egyik se, aki modernebb autóban ül, azért mert "majd kapcsol magától", aki meg régebbiben, az meg azért, mert azt se tudja hol kell és "mire odaérek, addigra úgysem sötétedik be és addig látok én is" elvet vallja... -
-
z0d1@Ku$
senior tag
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
focvis #257370 üzenetére
Én is tervezek majd egyet venni, Lidlis volt legutóbb 30-40 környékén ha jól emlékszem. De jelenleg van 3 porszívó a házban, amíg kettő meg nem döglik, addig nem is lesz új.
Alap dolgokra teljesen jók az is amit vettél, csak a hangja lenne barátibb.Más: valaki tudja mi most a helyzet a népligeti felüljárónál? Mennyire szívás ott reggel átmenni az ecseri út felől érkezvén a Rákóczi híd irányába?
-
-
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
tboldi #257312 üzenetére
És a rendes ablakkapcsolóval működik mindkettő?
Nálam pl azt csinálja, ha lehúzom az ablakot az ablakkapcsolóval és vissza akarom húzni, akkor ahelyett hogy visszahúzná, lehúzza teljesen az ablakot...Ez akkor jó főleg, amikor épp ráhajtanék az autópályára és felhúznám az ablakot -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
tboldi #257141 üzenetére
Kíváncsi vagyok, melegebb időben sikerül-e majd kevesebbet elérni -->
Sajnos a fogyasztás egy ilyen autóval nem fog csökkenni a melegebb idő bekövetkezésével sem. Ha nyomni kell, akkor nyomni kell...
Nyáron mi a deltával fullra pakolva megjártuk Luxembourg-Magyarországot 7-8-as átlaggal.
-
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Reggie0 #255782 üzenetére
Az ilyen esetekre való a banki befizetési nyugta/igazolás. Amit ugye kapsz ha online fizeted, mert hát nem kecskével egyenlíti ki az ember ilyenkor az összeget.
Az már elég bizonyíték szerintem. Továbbra is papírmentes és bizonyító ereje is van.tboldi: sajnos nálam is 9-10 litert eszik a kocsi, pedig nem hajtom nagyon. Bár városon kívül megvan a 6-7 liter is. Viszont cserébe nagyon kényelmes 5 embernek
is -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #255473 üzenetére
Ja csak nem járok be minden nap dolgozni. Akkor is megéri?
Oda megyek ahova akarok? Mármint ahol letesz a busz/villamos, és akkor onnan még 15-20 perc séta jobb esetben, meg várhatom fagyban/esőben az éppen aktuális tömegközlekedőedényt?
A hányinger keltő szagok és emberek tömkelegével....köszi nem. 23 éves koromig én is mindenhova bkv-ztam, nem nőtt kocsi a seggem alá nekem sem
Amíg megtehetem, addig kocsival fogok járni az biztos. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
ArthurShelby #255458 üzenetére
Kár, hogy a tömegközlekedés Pesten és amúgy Magyarországon egy totálisan halott dolog abban a formájában, ahogy most megy.
Lepukkant eszközök (pl. Kispesten az 50-es vonalán elkezdték használni a caf villamosokat, az első héttől már olyan csövesszag volt rajta, hogy az utca túloldaláról is érezni lehetett), baromi drága is hozzáteszem. Nagyon fasza hogy bevezették a 30 és 90 perces jegyeket, csak a legértelemesebb verziót, a 60 perceset hagyták ki, amit teljességgel ki is lehetne használni. Mert én pl 30 perc alatt nem jutok be a munkahelyemre tömeggel, a 90 percessel meg maradna 30 perc felesleges idő, amit nem használok ki, de hát ugye már ki van fizetve.
Autóval meg bent vagyok 15 perc alatt.
Mindez külföldön sokkal értelmesebb keretek között folyik, ott tényleg megéri letenni az autót, mert olyan minőségű a tömegközlekedés, amit hajlandók is az emberek kifizetni.
Itt meg ugye csak az megy, hogyan kerüljük a kallert meg az ellenőrt
Nem is járok tömegközlekedéssel ha nem muszáj, mert hányingerem van már attól is, ha rá kell néznem bármilyen bkv járműre... -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Integrale #255277 üzenetére
Én sem köszönök senkinek. Köszöngessen az akinek két anyja van, nem vagyok recepciós, hogy mindenkit üdvözöljek
Mostanában csak próbálom túlélni az utakon és várom hogy mikor hullik ki a sok vezetniképtelen az utakról...
daneel_hu: íííííí a kis seggrakéta. Szép nagyon
-
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Szoszo94 #255209 üzenetére
Nem hibás sajnos, patika a kocsi
Az is lehet, hogy én vagyok a teljesen süket, ki tudja. Én csak annyit tudok, hogy nekem a karakterisztikája kevésbé tetszik, mint a saját Deltámban. De kisfeleség nagyon szereti az a lényeg
Nem túl gyakran járok Győrbe sajnos, de nekem most az álmom egy IS300h, már csak pár évig nem kéne ennem és el is érem a célt -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Szoszo94 #255200 üzenetére
Érdekes én a lexusban levő ML-től nem dobtam hátast. A basszus az tényleg nagyon fain, de azért a hangzása szerintem messze elmarad a jó kategóriától. Legalábbis nekem nem jön be. Már sima városi cirkálásnál is feljebb kell tekerni a hangerőt, mint az én Deltámban, pedig az nincs agyonszigetelve mint ezek a lexusok és azért abban hangosabb is a motor.
Hozzáteszem, amiket próbáltunk nem ML lexusok, azokban nem néztük meg a hangzást. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
tboldi #255130 üzenetére
Milyen típusú Blue&Me van a Mitoban? (amúgy szép nagyon, ez a szín meg a legjobb)
Nekem pl olyan, ami usb + aux (kár, hogy a telefonomon nincs aux) én ebbe vettem egy ilyet: [link] Ezzel megy blútuton is a muzsik, miközben a Blue&me kezeli a hívásokat. Az egyetlen hátránya nálam, hogy valamiért nem kapcsolódik fel a telefon egyszerre a blue&me-re meg erre a cuccra, így azt manuálban kell megoldani. Bár én legtöbbször kikapcsolt rádióval megyek, csak hosszabb utakon használom. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Vismajor01 #255022 üzenetére
Ha csak szívó 1.4, akkor drágának tartom. Ha turbós és tényleg cseréltek olajat benne, akkor jó lehet.
Ha digitklímás az be fog szarni rajta, ha tekerős, akkor örökélet +1 nap.
Ebben már nem M32 van, szóval azzal sem lesz probléma.
Ami még gond tud lenni, az a rugótörés, vagy a leömlőrepedés. A hátsó dob külső takarólemeze rohad, de le lehet vágni.
Nálam a 2013-as deltán volt rugótörés is, klíma javítás is, de eddig még egyszer sem kellett trélerezni. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
tboldi #250803 üzenetére
Furcsa ennél a Deltánál hogy elég jól felszerelt példány, de pl a szivargyújtó mellett nincs ott az usb-s/auxos konzol. Meg elég furcsák az első lökös hézagjai.. A színe hasonló mint az enyimé, nekem bejön
Ha elmentek megnézni, próbáljátok ki a digitklímát is rendesen
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
macilaci78 #250589 üzenetére
Auchan 95-ös 599 pénz vasárnapig, a 98-as 669.
-
z0d1@Ku$
senior tag
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Tom1939 #250404 üzenetére
CT200h-nak is 4.6-ról 6.6-ra nőtt a hideg beálltával. Párom fullra nyomatja az ülésfűtést, meg 24 fokra a klímát..Pusztulat.
A lanciában sose tekerem 20-nál feljebb, 21-nél már szauna nekem. Valahol olvastam hogy lexusnál klímázás már hatványozottan megdobja a fogyaszást ha mondjuk 21 fölé van tekerve (nem tudom, nem használtam annyit hogy legyen releváns tapasztalat)
-
z0d1@Ku$
senior tag
Ha az ár(nem)stopp nem lenne elég a hétre: [link]
-
z0d1@Ku$
senior tag
-
z0d1@Ku$
senior tag
Meg is jött a taxis rimánkodás… [link]
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
szőröscica #250217 üzenetére
Hát nem gyakran járok mostanában Auchanba, max nagybevásárláskor. Majd karácsony körül megnézem magamnak, addig úgyse megyek sok helyre (éljen a fulltime HO.)
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
stickermajom #250211 üzenetére
Ohh. Igaz. erre nem gondoltam. Bár volt egy ideig amikor nem volt semmiféle limit ott sem. Mondjuk mióta visszaköltöztünk egy hónapja, nem jártam auchan kúton.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
szőröscica #250208 üzenetére
Miért, mi volt eddig az auchan kutakkal?
-
z0d1@Ku$
senior tag
[link] Nem tudom mennyire valid, nem ellenőriztem. Mindenesetre érdekes kezdeményezés
Itt az üllőin már kora reggel óta akkora sorok vannak a kúton, hogy mozdulni nem lehet. Tegnapi nap is hasonló volt. (3 hete teletankoltam mindkét autót, nem érint egyelőre a pánik, autónként van még 5-600 km megtehető táv ) -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
molnarpeter #249737 üzenetére
Hát sanszosan nem férne bele tboldiék keretébe
Meg ez 1.4 T, tboldi meg azt hiszem két dízelt linkelt eddig -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
tboldi #249650 üzenetére
"benne van az a csipetnyi különlegesség, amit szeret az egész család" én is szeretem, jó érzés beleülni, igényes az egész. Bár a futóműve nem éppen a legügyesebb, sőt néha elég bután viselkedik de az elhanyagolható
A legnagyobb problémám a lámpa gyengesége és a nagy fogyasztás még akkor is ha vigyázok
-
z0d1@Ku$
senior tag
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
tboy93 #249175 üzenetére
Hát őszintén megmondom, én már most leraktam az autót. Heti szinten max 1x használom ha szomszéd városba kell menni pl.
Menyasszonyom is csak munkábajárásra használja heti 2-3 alkalommal. De neki hibrid van, 5 literes fogyasztással még tűrhető (az enyém ennek inkább duplája dugóban ülve). Pedig kettőnk keresete már több mint elég lenne, hogy továbbra is autókázzunk.
Szerintem ha eltörlik az ársapkát, vagy mondjuk kétszeresére emelik, én simán elképzelhetőnek találom, hogy sokkal többen fogják lerakni az autót, mert egyszerűen nem engedhetik majd meg maguknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest