Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Shkiz0 #83130 üzenetére

Semmi gond, szívesen válaszolok:
    Először is: Ezek nem igazán negatív vélemények, szupernek és elképesztő viccesnek tartom a cryptót minden egyes elemével, viszont nincs érzelmi kötődésem a coinokhoz (vagy éppen a bányászathoz) mint sokaknak. Ha lefelé tart valami (mint idén a teljes piac), akkor lefelé tart, nem "reménykedek", csak felmérem a helyzetet és reagálok legjobb tudásom szerint. Ez rohadt sok embernek nem megy, itt a topic-ban sem. Végigkereskedtem cryptóval az elmúlt kb. 1,5-2 évet, bár már korábban kezdtem vásárolni, igazából 2018-tól figyelem igazán. Videokártyás topic-ban, ehhez kötődő hírekkel kapcsolatban tesztelgettem korábban hsz-ekkel, hogy vélekednek általában az emberek a jelenséggel kapcsolatban, de ennyi.

Nyilván így a bear market harmadánál/feléhez közeledve (és remélhetőleg nem a crypto-korszak végéhez ugyebár :D ), Merge után ez a legérdekesebb része jelenleg a dolognak, már csak a PoW jövője szempontjából is, így kíváncsi vagyok, hogy ki hogy látja, hogy gondolkodik. Mivel az emberek maguktól főleg annyit mondanának a topic-ban, hogy "majd várok, majd jó lesz, majd változik, majd a következő ciklus", a többiek meg megerősítenék ebben (Fless elég jól vázolta fel a csoportokat) így nyilván nem rajongtok Frozenért, aki elég rémisztő jövőképet fest a bányászatnak. Ahogy írtam korábban, szerintem a tendenciával/jövővel kapcsolatban jobban látja a helyzetet, mint a topic javarésze, viszont - és nem bántásból írom - sok olyat ír, ami könnyen támadható. Támadja is hát bőszen mindenki, nevetségessé kell tenni, és egyben egyenlőségjelet tenni a téves meglátásai és a teljes személye közé, hogy aztán el lehessen hessegetni mindent, amit mond (az esetleges jó meglátásokkal együtt).

Szóval nagyjából ez ösztönzött arra, hogy megnézzem, milyen ellenvéleményt kapok itt, ha igyekszem kihagyni a támadhatót, és meghagyom a logikusat, az elgondolkodtatót, az ijesztőt. Általában rühellik az emberek, ha valaki rámutat a valószínűre, ha az ellentétes az érdekükkel. Szerencsére nem zavar, ha emiatt "nem kedvelnek", sőt, szórakoztató, főleg később, amikor vissza lehet nézni a folyamatot, hogy ki tippelte jobban meg a jövőt, ki látta jobban a helyzetet. Abszolút win, akkor is ha tévedek, mert tanulni mindig lehet belőle.

De innentől már nem nagyon van mit írni, ki lett tárgyalva szerintem a dolog, majd visszanézek pár hónap múlva.

LuckyL
    "és ezeket már beárazta a piac :K"
    Ez az "ezt már beárazta" gondolkodás a második, amit érdemes elfelejteni cryptóval/tőzsdével vagy akár most a videokártyákkal kapcsolatban, közvetlenül az "amíg nem adom el, addig nem veszítettem vele" után. :D Ha ez így nem győz meg, akkor konkrétan a videokártyák árával kapcsolatban gondold át, hogy mit/kiket jelent a piac, tedd a szívedre a kezed, és mondd azt, hogy "igen, ezek mind tökéletesen racionális szereplők, a piaci mechanizmusok pedig tökéletesen végbementek már a Merge előtt".(és ennek a folyamatosan bővülő HA-s kínálat, a Merge előtt a Merge-dzsel kapcsolatban hitetlenkedők száma, meg az ilyen EVGA-s, nvidiás hírek és az új szériák érkezése sem mondanak ellent) ;)

Új hozzászólás Aktív témák