- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Aktív témák
-
S.p.A
tag
-
jojojo
senior tag
Természetesen van fönököm nekem is akivel nem tipikus fönök beosztott viszonyban vagyunk.De nem örülne ha egész nap ezt csinálnám:)
A 26 nem a második X második fele??:)
Én a 3 X-ben járok:):)
Valóban vállalkozó vagyok,de a fizetésem relative magas-alacsony!!
A nagyfönökök nálunk ált. 6 számjegyü fizetést kapnak.
Én középvezetö vagyok csak:O -
Genialis
aktív tag
Grafikus könyvtár. Olyasmiket szolgáltat, mint egy szövegmező, vagy gomb, vagy menü. Kettő közismert ilyen könyvtár van a QT, és a GTK. A QT-re épül a KDE, a GTK-ra a Gnome. És mindkettő az X11-re. Azaz a GTK megy framebuffer device-on is. (kerneles grafikus kezdemény x-window megkerülésével)
-
-mikey-
csendes tag
A QT egy widget-set, erre épül a KDE. A widget-set pedig egy komponens (gomb, menü, stb) gyűjtemény + egy API, amin keresztül használni lehet ezeket a cuccokat. Így az összes alkalmazás, amit egy widget-settel írtak, ugyanúgy néz ki, a megjelenés együttesen állítható (skin). Bocs, ha ez trivi volt. :P
A GNOME pl. a GTK -t használja.
Amikor én telepítettem a Linuxomat, még nem volt szimpi a KDE, a QT-t meg azóta sem raktam fel sajnos... -
Genialis
aktív tag
-
Genialis
aktív tag
Szal konqueror. Az jó. Azaz biztos. Ha belebotlasz egy arra járó mozillába (kb netscape 7), akkor folytasd vele az utad. Az ilyent nem csinál. Az biztos. Addig is másold ki a vágólapra a letöltendő stuff url-jét, és pötyögd be a konzolodon a következő varázslatot: wget SHIFT-CTRL-INSERT ENTER. (A SHIFT-CTRL_INSERT a Paste az X-konzolokon, személy szerint én ennek a nem tudása miatt szoptam rengeteget)
(A wget a te download managered, nem olyan csillivilli mint egy getrite, de one olyan hasznos) -
tildy
nagyúr
Pedig , pedig...
Az első , számomra jó debiant pl. első alkalommal az 5. installálásra tudtam úgy felrakni, hogy már ne legyenek problémáim vele.
Ha óvatoskodsz, sose fogod megtudni, mit rejt magában a rendszer,és mit hogyan kell beállítani.
Persze később ez már nem igaz.De sajnos az elején (szerintem) jobb bejárni ezt az utat. -
Sipi
addikt
Hát, ha te este engem zargatni tudsz, azt megnézem...:) Este nem vagyok fent a Neten (otthon, analóg modemmel, kicsit drága). ICQ-t pedig nem használok, csak ha valaki kéri, hogy menjek fel. Eddig egyszer történt ilyen...:)
De ha kérdésed van, természetesen tedd fel, én pedig próbálok válaszolni.
Sipi -
Sipi
addikt
-
Sipi
addikt
Concurrent Versioning System. A fejlesztőknek segítség, azt jelenti, hogy egy központi helyen tárolják az összes file-t, és nyomon követi, ki, mikor, mit változtatott rajtuk. Így lehetővé válik a legfrissebb kód letöltése, ugyanakkor a régebbi verziókra is rá lehet keresni (pl. megmondom, hogy a pontosan 5 perccel ezelőtti verzió kell).
CVS-ben általában a két stabil kiadás közti verzió szokott lenni. Nem stabil, nem biztos, hogy fut, de mindenképpen újabb, mint a legutóbb kiadott.
Sipi -
Sipi
addikt
Bocs, nem emlékszem, milyen Linuxot használsz, de azt láttam, hogy rpm alapút. Ha GUI-t használsz, tutitra van olyan program, amivel a csomagokat tudod kezelni. Pl. KDE alatt KPackage. Ez indítás után kiírja, mi van feltéve. Ha parancssort akarsz, rpm -q packagename.
Az MPlayert mindenképpen forrásból tedd fel, sok bosszúságtól megkíméled magad. (Ugyanis iszonyatos optimalizálásokat hajt végre a processzorod, telepített csomagok, stb. alapján, ezért nem igazán jó dolog előre fordított bináris feltenni.
A kicsomagolt könyvtárban add ki a .-configure parancsot! Ez először végignézi, mik vannak meg a gépeden a szükséges programokból. Utána jön egy rövid összefoglaló, hogy a rendelkezésre álló cuccokból milyen ki/bemeneteket, könyvtárakat fog használni. Javaslom, hogy a configure futása alatt sokszor állítsd meg a képernyőt a Scroll Lockkal, mert minden sor végén kiírja, mit talált meg és mit nem. Amit nem talál, feltelepíted az rpmmel, majd megint configure.
Végül make, és a végén - root felhasználóként - make install. És rengeteg doksit olvass el hozzá, mert el kell készítened egy configot, a megfelelő beállításokkal - ehhez azonban ki kell kísérlketezned, mik a leggyorsabbak a Te gépeden. (Pl. -vo adja meg, mi legyen a videokimenet, ebből általában 4-5-féle is lehet, de nem lehet előre megmondani, melyik lesz a leggyorsabb.)
Sipi -
Pé
senior tag
''Milyen paraméterekkel/hogyan kell használni az rpm-et? (Parancssorból elindítottam és kiírta a paramétereit, de ez eddig nekem kevés. ''
Na a GOOGLE mellett a ''man'' parancs ami segíthet még egy kezdő linuxosnak ..:))
''man rpm'', illetve nem tudom milyen hosszú, esetleg ''man rpm|more'' , (előtte egy makewhatis parancs) szerintem segít. :P
A SuSE 7.3-as ChipCD-s verziója NAGYON! korrekt cucc. Aki tényleg most látja először a linuxot, kezdje ezzel. Gyakorlatilag minden van rajta ami kezdetben kellhet, és a telepítése nem komplikáltabb mint pl. egy win95-é. -
tildy
nagyúr
Jaj , hogy te meg nem lattal konzolt?:) Haha:DD
Na jo nem leszek szemet.
Szoval, ctrl +alt + f1-f2...f7 stb billentyukkel tudsz karakteres , es grafikus konzol kozt valtogatni.En a suset nem nagyon ismerem, de x alatti konzolbol az osszes parancs indithato, amihez van jogosultsgaod.
Ajanlatos parancs & -vell inditanod konzolban, kulonben addig nem hasznalhatod azt a konzolt, mig a program fut.
Fontos parancsok:
w
ls
man
ps aux
Azert ajanlanek egy kis manual , vagy doksi olvasast.
Az Mc az egy nagyon jo kis fajlkezelo, ftpzni is lehet vele.Norton commanderhez hasonlo mukodesu.
Ajanlom , hogy is merd meg a man parancsot, meg sokat fogod hasznalni.
VAn emg ilyen is, hogy ls, meg ping, meg mtr, meg ilyenek.Nagyon sok parancs. -
bdav
őstag
Hát azért pl. a Suse esetében már a telepítő is eltérő (sőt a legtöbb diszt. esetében). Nmost ha bevágod a lemezt a másolóba és úgy terjeszted az nem hiszem hogy legális, mivel még a sima linuxtelepitő cd-n is van olyan, ami a Suse saját fejlesztése. A 11k forint szerintem amugy nem sok érte.
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest