- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
Edem
senior tag
Sikerült szintet lépnem!
Legyetek rám büszke: KDE 3.0-ról KDE 3.1-re! :) Nagyon tetszik a dolog, van sok csilli-villi, de
ami igazán fontos: semmi könyv, semmi doksi, mindössze az itt leírtak és az eddigi
tapasztalatok alapján. :)
Fogjak valakinek egy madarat? :) -
Edem
senior tag
Nekem is lenne még egy kérdésem:
Mi az a rpmlib? Állandóan irkál a kpackage, hogy rpmlib így,
megy rpmlib úgy. Az rpmlib az a csomagok összességét jelenti netán? -
Edem
senior tag
Egyébként az is érdekelne, hogy ez mi:
Xlib: extension ''GLX'' missing on display '':0.0''.
Plz, segítsen valaki! Előre is köszönöm! :) -
-
Edem
senior tag
Hali,
Találtam egy problémát, ami 3 napja nem akar megoldódni. :) /DownLoads/XFree86 # krusader
akkor a következő hibaüzenetet kapom:
-- Xlib: extension ''GLX'' missing on display '':0.0''.
-- WARNING: Mt.Man: Born, looking around to get familiar.
-- krusader: relocation error: krusader: undefined symbol:
-- addColumn__9KListViewRC7QStringi
Rákerestem(!) erre a ''addColumn__9KListViewRC7QStringi''
dologra, de csak két levelezőlista soha meg nem válaszolt üzenetére
leltem rá, amikben hasonló problémával ''szólaltak fel'' az üzenetek
szerzői.
High-level Liunx users! (C) Van valami ötletetek?
Off Ha nincs ötletetek, legalább egy ''Ciki. :) -
Edem
senior tag
OK, megnézem.
Igen, az opera volt az első, amit el tudtam indítani. :) (Egy-egy órára még visszatérek a windows-hoz is, ha valami nagyon nem megy másként)
Off
Igen, emlékszem, hogy ígértem egyik este, de aztán nem értem rá. :) De holnap sem. :) Péntek estétől viszont igen, majd akkor felhozom a témát. :)
Ez most tényleg off volt. :)
On -
Edem
senior tag
jojojo #194: ''Dolgozom ,csak titokban írok néha.''
Akkor miért kell titokban írni, ha Te vagy a főnök? Vagy képletesen értetted? :)
4x-esét?! :O :O :O Nekem a bruttóból is ''csak'' ~ 3 és fél jönne ki! (Bár most kapcsolok, hogy feltehetően vállalkozó vagy, vagyis nálad ''kicsit másként'' működnek a dolgok. :P ) -
Edem
senior tag
''Új cégnél nehéz lesz újra elérni azt amit itt elértem''
[Cinikus]
Miért, a jelenlegi munkahelyeden az átlagosnál alacsonyabban vannak a polcok? :)
[/Cinikus]
Miért gondolod ezt? Tapasztalataim szerint a ''nagyok'' állandóan váltogatják a munkahelyüket és így jutnak egyre magasabbra. (''Hűűűű, az új fönök már 8 helyen dolgozott ezelőtt, biztos sok tapasztalata van!'') Szerintem nem kellene ezért aggódnod. (Bár nem ismerem a pontos helyzetet, csak próbállak bíztatni. :) ) -
Edem
senior tag
egyebkent ez a gaz, hogy a linuxtol az az elvaras, hogy kompatibilis legyen...miert ne a Windows legyen kompatibilis??? erdekes kerdes...
Ezen már sokat gondolkodtam, és arra jutottam, hogy most jó irányba tart a linux azzal, hogy egyre több, egyre jobb windows emulátorok jelennek meg alá, mert így versenyben bír maradni a windowssal. Gondolom a microsoft sem bánja, hogy léteznek windows-os linux emulátorok, mert így még több program futhat windows alatt, és ugye az nyer, akiből a legtöbbet lehet ''kihozni''. -
Edem
senior tag
Ja igen, azt akartam elmondani, hogy kezdenek működni a dolgok a Suse alatt (2 nap után) és nagyon tetszik a linux, és bár rengeteg dolog van ami a windows-ban egyszerűbb volt, a linux alatt minden sokkal... sokkal linuxosabb! :)
(Figyelem! A linux-ot használók most fogják be a szemüket!)
Már ~10 éve használok számítógépet, de most használok először operációs rendszert! Tehát arra a kérdésre, hogy neked milyen oprendszer van a gépeden, nincs értelme annak a válasznak, hogy ''windows''! :D -
Edem
senior tag
:)
-
Edem
senior tag
Tegnap este kerestem a ''binutils''-os csomagot, és most rá is találtam egy leírásban, miszerint része a 8.1-es Suse-nak (nekem a 8.0-ban nincs meg - persze lehet, hogy csak én vagyok... ügyetlen). Azt szeretném kérdezni, hogy honnan lehet kitalálni, hogy melyik könyvtárban van a csomag a ftp-n (mert ugye ott van vagy 15 könyvtár, és mindben van még 50 alkönyvtár... stb.) Ebben tudna valaki segíteni?
-
Edem
senior tag
Megjelent az UHU-Linux RC2 verziója! Jan. 27, 20:13:13
Ma az UHU-Linux fejlesztő csapata sokak örömére nyilvánosságra hozta az UHU-Linux disztribúció RC2-es verzióját.
Az RC1 verzió 2002. augusztusában jelent meg, így a mostani kiadás megjelenését 5 hónapos fejlesztési és tesztelési fázis előzte meg.
Az ISO szabadon letölthető az ftp.uhulinux.hu és az ftp.linuxforum.hu címekről. -
Edem
senior tag
Mondana valaki valami normális letöltésvezérlőt?
-
Edem
senior tag
Elindítottam az Online frissítést és a letölthető csomagok ellenőrzése közben kiírta, hogy a ''GPG'' nem megfelelően telepítve, ezért nem biztos benne, hogy az egyik csomag valóban suse termék, és javasolja, hogy ne telepítsem.
Kérdés: Mi az a GPG (Ha PGP lenne, akkor még érteném is)? -
Edem
senior tag
Home Page : http://sources.redhat.com/binutils/
Changelog: http://sources.redhat.com/binutils/
Download: ftp://ftp.gnu.org/gnu/binutils/binutils-2.13.2.1.tar.gz
Ezek redhat-hez vannak, vagy jók az én suse-mhez is? -
Edem
senior tag
Mint már említettem, szükség van a binutils x.x verziójára a mplayer-nek. Elindítottam a KPackAge-et, de nem találta meg a binutils-t. Felmentem a Suse oldalára, rákerestem, de ott sincs semmi. Most mit tegyek?
-
Edem
senior tag
Ha elindítok egy konzol-t (parancsértelemző), majd elindítom belőle a kpackage-et, akkor ha lelövöm a konzol-t, akkor a kpackage-nek is annyi. Miért?
-
Edem
senior tag
Felraktam a tűzfalat is, ami a Suse 8.0-hoz volt, de sohasem kérdezi meg, hogy engedélyezem-e az alkalmazásoknak a netelérést. Miért nem? Milyen tűzfalat tegyek fel, ami erre képes?
-
Edem
senior tag
A félmeztelen csajszi már ott figyel a képernyőn, a többi meg nem számít. :)
Egyébként még nagyon kevés időm volt, hogy a kinézetet változtassam, inkább arra koncentráltam, hogy megjegyezzem a különbségeket a windows-hoz képest. Pl.: dupla klikk az ablak fejlécén, erre lemegy minibe. Ezen hogyan tudok változtatni? (A windows-os megoldás jobban tetszett - remélem ezért még nem fogjátok levenni a fejem. :) ) -
Edem
senior tag
Ismét egy kérdés: Az mc-ben nem működik az egerem görgője. Nálatok sem működik, vagy csak nekem kellene setup-olni valamit?
-
Edem
senior tag
Én igazán arra gondoltam, hogy nem szeretném már az első napomat az újratelepítéssel tölteni, mert akkor összegyűlnek a ''rossz emlékek'' és egyszercsak bevágom az egészet a sarokba (bár ez kicsit túlzás :) ).
Tök jó, hogy ilyen sokan segítenek egy ''kezdo linuxosnak'', pedig biztos nagyon alapvető kérdéseket teszek fel. Köszönöm mindenkinek! :) -
Edem
senior tag
-
Edem
senior tag
Off
Sokára jön el az a pillanat, hogy én is ilyet írja valakinek? (Mindent értettem amit írtál, de ha most vissza kellene mondani, akkor X)
On
Csak a ''világosan látás'' kedvéért: Akkor ne az rpm-mel próbálkozzak, hanem a forrással? (Tildy az rpm-et mondta... vagy csak én kérdeztem tőle, hogy az jó lesz-e???) -
Edem
senior tag
Akinek nincs még ''Linux Baby''-je, annak itt egy link:
[L]http://tuxje.nl/images/linux/Girls/[/L] :P -
Edem
senior tag
Ezt találtam az mplayer oldalán:
''A következő (és leírt verziójú) csomagokra lesz szükséged ha nem akarsz problémákba ütközni:
binutils - 2.11.x ajánlott.
gcc - 2.95.3-tól 2.95.4 verziók ajánlottak.
make - mindig a legújabb ajánlott (legalább 3.79.x).
libjpeg, libpng, lame, libogg, libvorbis.''
...és így tovább.
Kérdés: Hogy tudom ellenőrizni, hogy ezek vannak-e fent (illetve, hogy ezek fent vannak-e) a gépemen? -
Edem
senior tag
Honnan lehet tudni, hogy mi a kernel verziója?
-
Edem
senior tag
Ismét egy probléma:
failed to open /var/lib/rpm/packages.rpm: Engedély megtagadva
error: cannot open /var/lib/rpm/packages.rpm -
Edem
senior tag
Kicsit túlzásba viszem, de mik ezek?
''mencoder-0.90rc2-1.athlon.rpm
mencoder-0.90rc3-2.athlon.rpm
mplayer-0.90rc2-1.athlon.rpm
mplayer-0.90rc3-2.athlon.rpm
mplayer-common-0.90rc2-1.athlon.rpm
mplayer-common-0.90rc3-2.athlon.rpm
mplayer-gui-0.90rc2-1.athlon.rpm
mplayer-gui-0.90rc3-2.athlon.rpm
mplayer-tools-0.90rc2-1.athlon.rpm
mplayer-tools-0.90rc3-2.athlon.rpm
mplayer-vidix-0.90rc2-1.athlon.rpm
mplayer-vidix-0.90rc3-2.athlon.rpm
mplayer-vidix-mach64-0.90rc2-1.athlon.rpm
mplayer-vidix-mach64-0.90rc3-2.athlon.rpm
mplayer-vidix-mga-0.90rc2-1.athlon.rpm
mplayer-vidix-mga-0.90rc3-2.athlon.rpm
mplayer-vidix-permedia-0.90rc2-1.athlon.rpm
mplayer-vidix-permedia-0.90rc3-2.athlon.rpm
mplayer-vidix-radeon-0.90rc2-1.athlon.rpm
mplayer-vidix-radeon-0.90rc3-2.athlon.rpm
mplayer-vidix-rage128-0.90rc2-1.athlon.rpm
mplayer-vidix-rage128-0.90rc3-2.athlon.rpm
mplayer-vidix-trident-0.90rc2-1.athlon.rpm
mplayer-vidix-trident-0.90rc3-2.athlon.rpm''
Mondtam neki, hogy Athlon procim van, erre ezeket dobta ki. Melyiket válasszam? -
Edem
senior tag
''Experimental packages with CVS snapshots are available here.''
A CVS rövidítéssel is találkoztam ma párszor. Ez mit jelent? -
Edem
senior tag
Tud valaki ajánlani egy filekezelőt linux-hoz (lehetőleg ''2 panelos''-at)?
Aktív témák
Hirdetés
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- iPhone topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest