- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
Sipi
addikt
Hát, ha ragaszkodsz hozzá...:))) De NEM vitorlázásban! :)
Bár így is fölényben vagy, én csak egy gyönge kis pingvin vagyok, Te meg valami ordas róka...:)
Igazad van, csak éppen az MPlayer kivétel. Ott rpm-mel többet lehet szívni, mert forrsából telepítés közben jobban kiírja, mik a gondok, mit talált meg és mit nem. Az RPM idióta függőség-rendszerébe könnyen bele lehet zavarodni.
Sipi -
Sipi
addikt
Hát, ha te este engem zargatni tudsz, azt megnézem...:) Este nem vagyok fent a Neten (otthon, analóg modemmel, kicsit drága). ICQ-t pedig nem használok, csak ha valaki kéri, hogy menjek fel. Eddig egyszer történt ilyen...:)
De ha kérdésed van, természetesen tedd fel, én pedig próbálok válaszolni.
Sipi -
Sipi
addikt
-
Sipi
addikt
Concurrent Versioning System. A fejlesztőknek segítség, azt jelenti, hogy egy központi helyen tárolják az összes file-t, és nyomon követi, ki, mikor, mit változtatott rajtuk. Így lehetővé válik a legfrissebb kód letöltése, ugyanakkor a régebbi verziókra is rá lehet keresni (pl. megmondom, hogy a pontosan 5 perccel ezelőtti verzió kell).
CVS-ben általában a két stabil kiadás közti verzió szokott lenni. Nem stabil, nem biztos, hogy fut, de mindenképpen újabb, mint a legutóbb kiadott.
Sipi -
Sipi
addikt
Bocs, nem emlékszem, milyen Linuxot használsz, de azt láttam, hogy rpm alapút. Ha GUI-t használsz, tutitra van olyan program, amivel a csomagokat tudod kezelni. Pl. KDE alatt KPackage. Ez indítás után kiírja, mi van feltéve. Ha parancssort akarsz, rpm -q packagename.
Az MPlayert mindenképpen forrásból tedd fel, sok bosszúságtól megkíméled magad. (Ugyanis iszonyatos optimalizálásokat hajt végre a processzorod, telepített csomagok, stb. alapján, ezért nem igazán jó dolog előre fordított bináris feltenni.
A kicsomagolt könyvtárban add ki a .-configure parancsot! Ez először végignézi, mik vannak meg a gépeden a szükséges programokból. Utána jön egy rövid összefoglaló, hogy a rendelkezésre álló cuccokból milyen ki/bemeneteket, könyvtárakat fog használni. Javaslom, hogy a configure futása alatt sokszor állítsd meg a képernyőt a Scroll Lockkal, mert minden sor végén kiírja, mit talált meg és mit nem. Amit nem talál, feltelepíted az rpmmel, majd megint configure.
Végül make, és a végén - root felhasználóként - make install. És rengeteg doksit olvass el hozzá, mert el kell készítened egy configot, a megfelelő beállításokkal - ehhez azonban ki kell kísérlketezned, mik a leggyorsabbak a Te gépeden. (Pl. -vo adja meg, mi legyen a videokimenet, ebből általában 4-5-féle is lehet, de nem lehet előre megmondani, melyik lesz a leggyorsabb.)
Sipi
Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest