- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
bambano #7125 üzenetére
Volt, csak nem sokat ért, folyószövegben meg teljesen elveszett. Örülök, hogy 2016-ra végre eljutottunk ide, hogy a vezető informatikai fórumon van normális kód formázás. Legutóbb épp másfél éve írtam a javaslatok topikba ezzel kapcsolatban. Jó munkához mondjuk idő kell, az biztos.
-
Rimuru
veterán
válasz
bambano #7085 üzenetére
De sokan lathatnak akikkel egy halozaton vagyok ha ertenenek hozza, viszont utobbi nem teljesul, szerintem 5% aki meg tudja csinalni (velem egyutt 3 ember).
Viszont igazad van hogy eleg lenne a loginnak.Amugy nezzetek mit hozott tegnap a futar, nagyon vartam mar.
spammer: Nem hiszem hogy igy van. Ez volt kicsit vicces, ezutan mar csak proba miatt lottem be 64 karaktereset, de megmaradt.
-
Vladi
nagyúr
válasz
bambano #7056 üzenetére
Gyors helyzetjelentés: link, eddig jutottam.
Ebben benne van fél éjszakai nyomozásom, kicsit megszállott lettem.Tovább lépni akkor tudok, ha konzultálok a villanyszerelővel, aki anno összerakta a cuccot. 100%, hogy a hőmérés részéhez nem nyúlok, a madzag végére lesz rádugva valami. Ha összejön és ennyi az egész, tudok cisnálni laptoppal tesztet, utána már okosabb leszek.
Ha így összejön, akkor egy pár ezer forintos vékonykliens elég. Gondolom a /dev/valami-n lesz a soros port, és akkor onnan levehetek valami adatot.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #6891 üzenetére
Ha szabad kérdezni, amint végleg eleged lesz ebből a systemd agyfrászból, akkor mi lesz? Felraksz egy systemd nélküli Devuant, vagy más disztró után nézel?
Gyanítom hogy a 9-es Debian sem lesz jobb ebből a szempontból, a 8-ast meg még 2020-ig támogatják.Te mondjuk szerverszinten gondolkozol, desktop nemkő. BSD ebből a szempontból lehet nyerő?
-
válasz
bambano #6844 üzenetére
Pillanatig sem szeretném azt állítani, hogy rendben van az oktatás, vagy hogy ne lenne jogosultsága a tüntetésnek. Viszont van közte néhány nevetséges pont, és maguk között is lenne mit rendbe hozni.
Vladi:
A selejtes tanár se úgy kezdte a pályáját. Többnyire azzá vált. A régiek közül igen. De ma lassan ott tartunk, mint régen a rendőr viccben: tanárnak még jó lesz..A közoktatást nagyon nagy bajban van. Régóta. Minél tovább húzzák a dolgokat, annál nagyobb lesz a baj.
Már 20-25-30 éve sz@rban van. Most sem jól sikerült hozzányúlni. Ez egyébként nem annyira magyar vonatkozás, a másik kontinensen kvázi már csak akkor lesz valaki a gyerekedből, ha fizetőssulibanoviban van.24 az. Plusz a többi kacat. Ha mindent jól megcsinál, akkor felszalad az 50-60-ig is akár. A tanítási szünetben meg henyél. Ezt hallgattam a rádióban is anno a sógorommal. Hogy most épp henyélünk. Jah a meggyfa tetején henyéltünk éppen, mera nettó 140 nem biztos, hogy elég a 4 fős családnak.
Ez minden szakmára jellemző, illetve nem csak a közszférára is. A túlóra is, az alacsony fizetés is. -
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #6797 üzenetére
Hehe, úgy tűnik szerencsére te az ellentábor vagy, opelből vennél <viszonylag> nagymotrosat.
Apropó dízel:
Itt Mo-on. azt figyeltem meg, hogy megveszik az emberek a huszonmilliós X5-6-t, hetest, Q7-et, CLS-t meg S osztályt a három-háromkettő dízellel. 98%-ban. Agyhalál. Arról nem beszélve hogy utálom a dízelt, kormol mint a fene.
Persze ha spórolunk akkor jó lehet, de akkor is mocskos büdös.Amitől még agyfrászt kapok, hogy a kis kategóriákban is nagyon erőltetik a turbódízelt. Most már a VW polo meg golf is 1.2-es kávédarálókkal jön ki, azaz TDI, akár 100+ lóerővel. Nagyon támaszkodnak arra a turbóra, meglesz ennek a böjtje...
-
Vladi
nagyúr
válasz
bambano #6797 üzenetére
korzaaa??? Bakker az női autó! LÁnyodnak vegyél ilyet.
audi a4-el szemezek egy ideje - még egy ideig - persze természetesen egyértelműen dízel.
Azért az jó, amikor a turbó húz még egyet.az usa meg másik bolygó, vagy univerzum, vagy nem tudom. Nekik oylanok a kocsijaik. Én is inkább az európaira szavazok. Az asszony meg a japánra, az meg unalmas.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #6795 üzenetére
Azért én nem fogok szomorkodni, ha lesz szerencsém egy usákiai ócska vashoz
Legyen az akármilyen évjárat. Bár a '80-as évek usa autógyártása szerintem is katasztrófa (oké tudom, szerinted az összes).
Na, de azért csak van valami, ami neked is tetszik a nyugati tengerentúlról...
Audi szerintem is sokkal inkább mint bmw, ár ide vagy oda. Bár én inkább hajlok a mergák felé.
Egy dolog nem tetszik: már kezdik kitalálni, hogy a számozást csökkentik. (Ez kicsit olyan, mint a 90g-mos csoki, meg 4 decis sör.)
Azaz egy 5,5 literes motorból ma már ki lehet hozni egy (régebbi) 6,3-as teljesítményét, és bumm, így lett a zsírúj G63 AMG 570 lóval, aminek az amerikai változatát max G550 AMG-nek lehet hívni.Illetve ha már sok péz, ez a brabus merci odatesz: [link] Szépen duruzsol, bár kevésbé van klasszik V8 hangja.
Egyébként usákiában különlegességnek számítanak az európai autók. Ott is a bíemdáböljú az egyik luxus sztár.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #6792 üzenetére
Elsősorban én a fórumtárs hsz-ére reagáltam, amiben azt írta: "Amúgy nekem az álomautó egy ilyen vagy hasonló kategória." Nyilván nekem sem lóg bilibe a kezem ebben a magyar valóságban.
Itthon amúgy amerikai autót, vagy egyéb drága gépet nem használnék, egyrészt a költségek miatt, másrészt úgy vezetnek egyesek, mint az állat és félteném. Legutóbb apró baleset szemtanúja voltam, baj ugyan nem történt, de akkora vérgáz volt, hogy nekem volt kellemetlen. Mentem volna át a zebrán, gyalogosan, és az egyenes úton nagy nehezen lassított, megállt valaki hogy elengedjen. De pechje volt, mert belementek hátulról. Igen, tehát mégegyszer: lassított a zebránál és megállt, majd valami agyhalott belekarambolozott. Az egyenes úton.
Akiknek a nyílegyenes út egy rendkívül bonyolult képződmény, azok közé nem megyek szívesen. Persze lehet ez a kisebbség, de ehhez már iszonyat durván balféknek kell lenni. Arról is tudnék mesélni, amikor a kereszteződésben áll már mindenki mert jön a mentő, és a parasztnak nem tűnik fel hogy mindenki áll és amúgy piros is a lámpa, későn kapcsolt és már az álló kerekek csikorgása sem segített abban hogy ne ütközzön bele a mentőbe.
Motorozást is bevállalnám, de nem akarok meghalni mert valaki nem tud vezetni. Sajnos több ismerősöm is van akik motoroznak és már érte őket valamilyen komolyabb baleset.
A silány anyagokat viszont átgondolnám, főleg hogy így 40+ év után még mindig mennek. Szerinted a mai új autók hol lesznek majd negyven év múlva? Mert hogy forgalomban nemigen. Ezek már nem úgy vannak tervezve sem.
-
törölt tag
válasz
bambano #6782 üzenetére
Amerre kerekezni szoktam, a böszörményi végén van pár autókereskedés, és az egyikben mindig van egy-két mustang... Hát, élőben szebbek mint a filmeken, és ha nem is boltba jàrni, de úgy azért olyan hétvégi autónak simán vennék egyet ha 4-5x annyi pénz lenne a számlámon mint amennyi most van...
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #6786 üzenetére
Az a helyzet, hogy nincs rá szó, mennyire utálom a bmw-t. A héten viszont láttam egy olyat, ami még nekem is tetszett (de azért nem kéne). Kiderült, egy M6 Limousine volt (4 ajtós). 600 ló, az kell a parasztnak
Mindezt ugyan egy 4,3-as motorból. Bravó, meg minden, de mi a frásznak? Mit lehet vele kezdeni itthon? Ilyen autóval nyilván nem versenypályára megyünk.
Kultuszautónál viszont nem érdekel a hatékonyság. A 200 hp meg bőven elég városi utakra. A 7-8 literes motorban azért ott van a nyomaték. De ha nem is sok, akkor is 40+ éves autókról beszélünk. Másrészt a rendhagyó, klassz forma ami már nincs meg a mai gépekben.
-
spammer
veterán
válasz
bambano #6756 üzenetére
Egyre jobban utálom az új autókat, kb. mint a Thinkpadek esetében, egyszer végleg kihalnak régi szériák és csak az új szarok maradnak.
Amúgy nekem az álomautó egy ilyen vagy hasonló kategória. De ha nem vintage autó, akkor is a régebbi, szögletes forma, egyszerű, ami nincs teleszarva elektronikával és mindent jobban tudó, központi, okoskodó vezérléssel, hogy kitalálja, ha épp kiégett egy izzó, akkor már el sem indulhat az autó.
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #6703 üzenetére
De akkor most meg sem lehet sehogy nezni, hogy mi virusos, es mi nem, csak mindent be kell zuzni? Mert van egy rakat ebay-es usb wifi a rasperry pi-hoz, meg tudomisenmik, sok usb kulcs, sd kartya olvaso, meg mindenek.
Es a szamitogep, az maradhat? Vagy azt is be kell zuzni?
(Nem ironizalok, hanem csak most akkor kerdezem...)
(#6723) F34R
Egy CST LaserTract elviselnek
Nekem ez teljesen kimaradt az eletembol... de egy jo 3D egeret elviselnek, az jol jonne... evente 3x, amikor 3D-ben mozgok.(#6713) bambano
"felesleges ennyi elaprózott disztró.": kitől akarod megvonni a jogot, hogy csinálhasson saját disztrót? kinek korlátoznád az alkotói szabadságát?
Ez nekem is megfordult mar a fejemben, hogy milyen jo lenne, ha egy kicsit jobban osszedolgoznanak. Ha mondjuk "maguktol" szeretnek egymast, es valodi valasztas lehetne, nem a rengeteg Uborka alapu disztro, hanem, ha mar Ubi, akkor azt csinalnak meg rendesebben... nem tudom... -
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #6703 üzenetére
Akkor most akkor mi van? Minden csupa fertő!..
A torkom rá is ráment valami vírus...
(#6710) F34R
Trackball-t jobban csipaznam
Én a trackball-t nem szerettem, de azért hittem 2016-van már úgy fognak menni a dolgok, mint a Johnny Mnemonic-ban.(#6721) bambano
a nyomtató nem eszi az xml-t...
De vírusos lehet... -
válasz
bambano #6713 üzenetére
kitől akarod megvonni a jogot, hogy csinálhasson saját disztrót? kinek korlátoznád az alkotói szabadságát?
Erre már utaltam a hozzászólásomban. Ettől függetlenül ez a véleményem. Szerintem a Linuxnak sem tesz jót, hogy bárki csinálhat egyet, majd annak nevezheti. Legalább a névhasználatot korlátozni lehetne.kde office, gnumeric+abiword, libreoffice, openoffice és tex. ennél több kellene? Ebből egyik sem ér túl sokat. Kilóg funkciókban a Libre, de az is csinál sok marhaságot. A második diplomamunkám abban akartam megírni, majd előfizettem 365-re.
szerintem meg gyakorlatilag semmit nem kell már terminálból csinálni Nekem gyökeresen eltérnek a tapasztalataim. Még a legtöbb programot is onnan a legkönnyebb, mert vagy nincs fent a centerben, vagy nem igazodsz ki a csomagtelepítőn. A hardverekről nem is beszélve.
Többire nem reflektáltam, mert véleménybeli eltérés van, nincs értelme győzködni.
-
válasz
bambano #6704 üzenetére
Jó, ezzel a hozzászólásoddal nehéz vitatkozni. Ebben a formában igazad van. Plusz pont az utolsó mondatért.
Viszont a példádnál maradva: "egy rendes ebéd az húsból van. ha ebből kimozdítod és szóját raksz helyette, az már nem az az ebéd" 20-30 éve a magyar konyhát a világon a legjobb 3-ba helyre tették, a franciához és az olaszhoz mérték. Pl. a németeknek vagy a osztrákoknak nem is volt említhető konyhájuk. De a borászatot is vehetnénk példaként. Aztán jött az, hogy ebbe beleültünk, vagy inkább belesz@rtunk a kísérletezésbe, fejlesztésbe, és mára még a németek is lassan elmentek konyhában, az osztrákok meg borban. Az utóbbi időben kezdik a magyarok felfogni, hogy a paprikán kívül is vannak fűszerek. Felborították a magyar ízeket, és lassan jönnek a Michelin-csillagok. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindent el kell felejteni, ami jó volt, de jelenti azt, hogy igenis hozzá kell nyúlni. -
válasz
bambano #6698 üzenetére
"Majd mikor tobbet leszel linuxon, es nem a mostani rendszerbe csoppensz akkor atertekeled a dolgokat."
Ha ennek az lenne az értelme, amit állítasz, így lenne megfogalmazva: "Később, majd ha nem a mostani rendszerbe csöppensz, akkor átértékeled a dolgokat." Ezek szerinted egyenlőségjelet kellene tennem a "később" és a "majd ha többet leszel a Linuxon" közé? Nem megy."például először linuxban volt O(1)-es ütemező." Jaja, Molnár Ingo keze munkája, aki szintén Red Hat alkalmazott.
Ne értsen senki félre, én nem védem a systemd-t. De magam részéről úgy gondolom, ki kell mozdítani a Linuxot a ráragadt klisékből, és nekem tetszik, amit az Ubuntu vagy Pöttering csinál. Lehet ennek nagy pofára esés a vége, de legalább felkavarják az állóvizet.
tvamos: ismeretlen helyről USB eszközt ne. Ennyi. Például billentyűzetként szinte azt csinál, amit akar. De bármilyen HID eszköznek elég sok lehetősége van.
-
válasz
bambano #6694 üzenetére
Nem a pc olvassa be a firmware-t, hanem az eszköz. A firmware mindig az eszközön töltődik be, nem tudom, miért akartad félreérteni. Pont ezért nem látják a víruskeresők. És pont ettől veszélyes, mert az elindul, attól függetlenül, mi van a pc-n, vagy mi nincs.
Igazad van. Egy rendszer jól van a 20 éves képességeivel, csak debuggolni kell. Hogy aztán elmegy mellette a világ, az nem baj.
#6693: "majd ha többet leszel olyan linuxokon, amik nem a mostaniak" Bocs, de ezek a Te szavaid, nem ő írta őket. De hogy erre is reagáljak: mi lesz akkor? Te tudod? Te is látnok vagy?
Pont ez volt a téma, előre kiabál mindenki.
-
cami][us
senior tag
válasz
bambano #6606 üzenetére
Néha olyan érzésem van, hogy Pat Volkerding azért köti magát a KISS-hez, mert a fejlesztői oldalon erőforrás hiány van. A "benevolent dictator" jelzés pedig epic fail. Egyértelmű, hogy Ian Murdock jobban megértette a szabad szofteres fejlesztési trendeket. Pat persze visszafogta magát, de a felhasználók közül így is rengeteget vesztett, hála a simple és stupid vanilla Slackwarenek. A systemd nem azért defektes (vagy a udev), mert nem elég unix, vagy nem szereti az univerzális interfészt a logoknál.
ezek miatt lesz egy csomó rendszer telepakolva felesleges csellentyűcskékkel, dockerrel, lxc-vel meg hasonló vicces marhaságokkal.
lol
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #6641 üzenetére
Mivel jatszol le?
ha mplayer-el akkor a config fajlba ezt rakd be.
ao=pulse
egyebkent nem veletlenul van meg nalam is alsa.
(#6642) tvamos
Az megoldhato hogy ne a pulseaudio-t hasznalja, de kell hogy fent legyen a csomag.
Amugy is halott a Skype.(#6643) bob.zxr
Nem azert szaggat, hanem azert mert jonehany program nem erzekeli rendesen mert az alsa mellette van es azt akarna hasznalni. Amugy meg egy szint felett rengeteg CPU-t hasznal es ettol szaggathat a video is.
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #6628 üzenetére
Miért nem lehet elfogadni a fejlesztők részéről, hogy adott egy rendszer, elegendő szolgáltatással, a változás iránya a hibakergetés. A programozásnak nem arról kellene szólnia, hogy bugokat rakunk a rendszerbe, hogy legyen mit debuggolni...
Nekem tetszik ez a hozzáállás, de attól tartok, a világ nem erről szól. -
válasz
bambano #6622 üzenetére
A hálózati stack-je most lett ennyire jó.
Az X11 meg jócskán gyengébb, mint a konkurenciáké.
A többit megértem, hogy neked így jó, de ezzel össze is szedted, miért nem tud jobban elterjedni. Mert pont olyan volt, ahogy Te szereted, de a legtöbb ember pont nem így szereti.
ennél jobban már tényleg ne terjedjen, a számítógépek 80%-án linux fut Én is ezt szoktam írni a winfanoknak, de azt is tudom, hogy ezzel erősen ferdítek. Az Android pl. pont nem olyan Linux, amit Te szeretsz. Sem a Chrome OS.
miért, nem akarod rendeltetésszerűen használni az offtopicot?
Alapvetően én Linux párti vagyok. Imádtam rajta fejleszteni tavaly, ráadásul igazán izgalmas sztori volt, rengeteg szenzorral, és bitang élvezetes volt. idén megint lesz egy ilyen projektem, és alig várom. Ettől függetlenül is azt mondom, hogy a Linuxnak változnia kell, magam részéről támogatom a disztrók fejlesztőit.
Az ilyen mondatok meg valahol elkeserítenek: Akkor a systemd atyja vagy sztahanovista, vagy hülye. Vagy inkább a második Szeretnék én annyira hülye lenni, mint ő.F34R: Muszáj nektek így kommunikálni? Egyik azt írja, nem olvastam el, Te meg azt írod, hogy nem értem.
Miért ne olvastam volna el? Miért ne érteném? Mindössze eltérő véleményen vagyok. Még csak azt sem mondtam, hogy a systemd akkora sztár lesz, csak annyit, hogy adni kell neki egy esélyt. Meg azt nem értem, miért hiszi azt mindenki, hogy a disztrók fejlesztői tök hülyék, akik nem értenek a Linuxhoz.
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #6620 üzenetére
Így én is értem! Főleg a zsebdiktátoros részt!
(#6619) spammer válasza Istju (#6617) üzenetére
Hát... Persze, jó egy ilyen opció. De gondolom annak, aki maga fordítja, annak most is megvan a lehetőség. Vagy nem ilyen egyszerű?A Google... Rossz kell, hogy legyen! Az egy túlburjánzott szemét. Szinte rosszabb, mint a Windows... Sőt, sok szempontból rosszabb is, mint a WP. Szerintem...
-
válasz
bambano #6606 üzenetére
Na, én pont a Te nézeteddel helyezkedek szembe.
A Linux modern volt, mára nem az. Lehetne hosszan ecsetelni a nézeteinket, de én nem tartom már annak. Magad is írtad: keep it stupid and simple. Az utóbbinak van előnyös megközelítése, az előbbinek viszont nincs.
A másik gondolatmenet, amit nem értek, hogy miért hiszitek, hogy van a régi linuxos út, illetve a Windows. Miért kell azt gondolni, hogy mert pár dologban változik, akkor az már Windows?
A linuxosoknak van egy gondolatmenete, hogy ők kiválasztottak, lázadnak a rendszer ellen, királyak, és szeretik, hogy a felhasználók beltenyészetet alkotnak. Rosszul is lennének attól, ha jobban elterjedne a Linux. Akkor nem lennének különlegesek. Ennek az az ára, hogy sehová nem tud desktopon betörni a Linux, ott tudta megvetni a lábát, ahol a Windows bénázott, a szoftveres kínálat meg viszonylag gyenge.Mindegy, nem akarok flamewart indítani, én nem félek a systemd-től sem, és kimondottan örülök annak, ha megpróbálnak elmozdulni egy kicsit a megszokott dolgoktól.
-
válasz
bambano #6219 üzenetére
cami][us kicsit ghost kategória, Raynes meg a kék gombától kábult be, N0zer0 néven, mint csilisbab konzerv, nem volt vele ilyen.
Raynes amúgy nem a Linuxot szidja, inkább a fő hivatásomban folyamatosan jelen lévő fegyvernemi sovinizmus-ra emlékeztet, amit csinál.(#6231) Vladi
Múltkor a nagylinuxban is jött 1-2 ismeretlen arc és volt egy kis csetepaté.Köszi, az egyik én voltam, nem?
(#6236) Raynes
Mondjuk nekem eleve az sem tetszik élből, hogy minden disztrónak, meg két emberes szarnak saját topikja van,
Van külön Archos topik, az jó, ha külön van, mert nagyon komoly, egyszer smilét raktam egy hsz-ba és letoltak, hogy itt komoly szakik vannak, hessek onnan!
Egy haladó topik? Kevés lenne, megférnének egymással a Debianos, Archos, Gentoos fanatico-k? Szerinted? Mindegyiktől lenne egy ilyen, mint te is például!
Miről szólna az a topik?
A linuxosok úgy néz ki ilyen szakbarbárok
De mi van azokkal, akik csak műkedvelők?
-
-
cigam
titán
válasz
bambano #6207 üzenetére
Hát akkor taníts mester, iszom a szavaidat...
Se az ubuntu-ban, se a linux kezdőben nem jutottam tovább a gufw-nál. Én kérdeztem, kerestem, nem tartom az én hibámnak hogy nem tudok róla.
+ már megint ez a fellengzős duma, hogy a windows tűzfala nem is tűzfal. Egyrészt senki nem állította, hogy a tűzfalak csimborasszója jár hozzá másrészt egy átlag usernek nem is nagyon van többre szüksége.
pl. Megakadályoz(hatja), hogy idegen hálózaton ne lehessen elérni a megosztásokat? Hát akkor? Egy átlag user hozzá se szagol, és nincs is rá szüksége, hogy ipari szintü kaput építsen. -
Raynes
tag
válasz
bambano #6198 üzenetére
Nem tudom, hogy hol olvastál tőlem linuxok fikázását, főleg így többesszámban. Egyedül a Debiant meg a Unityt ócsároltam, de hát azt ki nem. A többit meg nem írom le még egyszer, ha elsőre nem értetted meg, akkor másodjára sem korrepetállak.
Egyébként meg a Debiannal sem lenne bajom, mert elfogadom, hogy olyan, amilyen, mindig is ilyen volt, nem is várható, hogy változtatnak benne bármin is, csak a divatfényezését nem szeretem, mikor a fanok rázendítenek, hogy milyen stabil, meg a legjobbabb, a disztrók disztrója, meg milyen jó, hogy nem kapkodják el az Iceweasel 2.0 frissítését. Igen, akkor vállalom, hogy hülye vagyok, mert ilyenkor kinyílik a zsebemben a bicska. Ilyenkor szoktam tenni némi helyreigazítást, és ezzel nem hogy a Linuxot fikáznám, de egyenesen a többi disztrót védem.
Ugyanez a Unityval, igaz azt nem szokták legalább fényezni. Vannak emberek, akiknek bejön, azzal nincs is semmi bajom, nem vagyunk egyformák. Meg Ubuntut nem is kötelező Unityval telepíteni, lehet minimal installerrel is építkezni, szóval maga a disztró nem rossz. Ennek ellenére mindig korholom a Canonicalt, hogy ezt a szart teszi bele alapból, amivel sok kezdő usert riaszt el feleslegesen, és ők nem fognak vagy nem tudnak minimal alapokra építkezni.
-
cigam
titán
válasz
bambano #6057 üzenetére
"Ezek alapján tudják eldönteni mik legyenek alapból támogatottak"
Itt nem az ubuntu-ra gondoltam, hanem hogy az MS-nek elküldi magának a rádugott "ismeretlen" eszközök azonosítóit. ill. hogy a debian projekt felmérése segít abban, hogy milyen programok kerüljenek a telepítőbe.
Most már leesett, hogy az aláírás. Mentségemre legyen szólva "A törvényt már belinkelte bambano egyszer valami másik topikban." és azt hittem ezért van a hozzászólásod végén.
-
cigam
titán
válasz
bambano #6050 üzenetére
Mi köze van az EHT-nek és az "előfizetői szerződés létrejötte"-nek a szoftver licence elfogadásához?
Olvastad az EHT elejét is? Az említett paragrafus, ill az egész EHT tök másról szól.Mielőtt feltetted volna a kérdésedet már meg is válaszoltad
Ez nem válasz. Plusz nincs is igazad. Most hirtelen ezt dobta ki a kereső, de n+1 példa van rá, hogy akár magánszemély, akár egy csoport beperli a multikat.
-
Raynes
tag
válasz
bambano #5995 üzenetére
Abszolút nem fikáztam. Most csak ideiglenesen használok Wint, driverhiány miatt az új gépen, hiányzik is a jó kis linuxozás. Előtte csak Linux volt fent a régi gépemen, semmi Windows mellette, de még csak NTFS partíció sem. Semmi bajom a unixokkal. Csak arra akartam rámutatni, hogy ne essünk túlzásba a 100 éve is használható volt desktopon dolgokkal, meg ne sajnáljuk le a commandereket, nem passzióból találták ki azokat sem.
Egyébként lehet ma feldobom újra az Archot, tesztelni, hogy videólejátszás alatt tearingel-e az llvmpipe-os szoftveres videógyorsítás. Nagyon elegem van ebből a Nyílászárók Hétből, KDE-s Linux után olyan, mint sportautóból visszaülni kispolkába
-
Raynes
tag
válasz
bambano #5982 üzenetére
Ezt az összekapcsolást nem értem. mc-t csak terminálban, konzolban használok, tehát csak vészesetben. Grafikus felületen Double Commandert izzítok, Gtk-s, vagy Qt-s verziót, attól függően, hogy milyen WM/DE van fent. A GNOME Commander nem jött be soha, bár az talán még nem olyan nagy hulladék.
Szerk.: WOW, végre enged a fóröm kétszer egymás után hozzászólni. Azt hittem, hogy még évekig, vagy több száz hozzászólás erejéig még ezzel az antiflood védelemmel fog szivatni.
-
Raynes
tag
válasz
bambano #5974 üzenetére
Azért azt egyikőtök sem fogja nekem bemesélni, hogy a tabos kiegészítés ver egy kétpaneles fájlkezelőt. Pl. ha csak egy mappában bizonyos fájlokon végzel műveletet? Ezt kétpanelesben nagyon könnyű megtenni, csak kijelölöd a fájlokat és csapatod. Terminálban lehet egyenként cp-zni, meg vergődni, és tabot ronggyá csapkodni. Esetleg archívumból csak bizonyos fájlokat kinyitni, meg 1-2 fájllal archívumot frissíteni. Könyvtárban fájlokat mindenféle szempont szerint szűrni és rendezni, ehhez megint lehet több ls-sel bűvészkedni, commanderben csak 1-2 kattintás vagy gombnyomás. A modern commanderek fülkezelése is nagyon hasznos, ezt megint nem lehet terminálból, annak ellenére, hogy néhány grafikus terminál kezeli a több fület, azért mégse ugyanaz.
Meglep, hogy mc már 94-ben volt. Bár az is tuti, hogy az NC-t, DN-t, Windows Commandert nem érte utol akkor még tudásban, legfeljebb a Volkov Commanderrel lehetett pariban.
-
Raynes
tag
válasz
bambano #5965 üzenetére
Azért akarja mindenki megmagyarázni, mert tényleg nem volt ott, csak robodoggy álmodta
Amúgy sok emléket visszahozott ez a DOS-os téma. Épp nézegettem screenshotokat a WordPerfect 5.1-ről, régi szép idők. Szövegszerkesztőben akkoriban még a ConText volt nagyon jó formázós text editor (a plain text editorokat, mint a pe2, turbo editor már akkor is verte a unixos és amigás világ vimje). Meg NC és DN mellett floppyn használtam Volcov Commandert is, ha idegen gépen gyorsan kellett valami. Nagyon tróger volt az egész DOS-os világ. Fel is passzintanék egy DOS-t virtuális gépre, csak értelmét nem látom. DOS-os játékoknak soknak van már Win32-es vagy linuxos portja, meg ott van a DOSBox is, felhasználói programokra meg ott vannak a modern OS-ses alkalmazások. Semmi nem motivál, hogy feltegyek akármilyen DOS-t is.
A Novellt utáltam, nagyon szar volt. Ahelyett talán már akkor is értelmesebb volt valami unixlike/Linux OS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest