Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Jim Tonic #6627 üzenetére

    "A hálózati stack-je most lett ennyire jó.": mindig is jobb volt, mint bármelyik konkurense az adott időszakban. bsd-t szokás emlegetni, hogy milyen jó... egy olyan network stack, ami single threaded, az tényleg jó, mint ablakos tótnak a seggre esés. ehhez jön még a tűzfala, ami szintén többet tud, mint bármelyik pc-s oprendszer.

    "Az X11 meg jócskán gyengébb, mint a konkurenciáké": vagy nem. illetve ha nem kezdtek volna mindenféle vackokat faragni helyette, hanem ezt javítják, ez is még jobb lenne. tisztességes hálózattranszparens grafikus felületet máig nem láttam másikat, csak gyenge másolatokat.

    "Mert pont olyan volt, ahogy Te szereted, de a legtöbb ember pont nem így szereti.": persze, de a többi ember választhat mást, ha ez neki nem jó. Viszont ha ebből szemétdombot csinálnak, nekem már nem lesz választási lehetőségem. nekem nem jár?

    Persze, a linuxnak változnia kell. De merre? Miért nem lehet elfogadni a fejlesztők részéről, hogy adott egy rendszer, elegendő szolgáltatással, a változás iránya a hibakergetés. A programozásnak nem arról kellene szólnia, hogy bugokat rakunk a rendszerbe, hogy legyen mit debuggolni... Ha van egy kiforrott, működő rendszer, aminek a szolgáltatásaival elégedettek vagyunk, akkor azt *békén kell hagyni*. nincs kínzó viszketés, hogy programozzunk még bele valamit, hanem megülünk a seggünkön és mást csinálunk helyette. Az végképp rossz megoldás, hogy egész nagy kódbázisokat cserélünk le és ezzel emeljük a javítatlan bugok számát.

    "Meg azt nem értem, miért hiszi azt mindenki, hogy a disztrók fejlesztői tök hülyék, akik nem értenek a Linuxhoz.": nem hiszi, látja. illetve nem is azt látja, hogy hülye, hanem azt, hogy a korábbi programozási hozzáállást egyre gyakrabban váltja fel a má$ik világban megszokott bevétel erősíti a szabályt típusú programozás, ami végképp tönkreteszi ezt. Amikor azt látod, hogy egy-két linux disztró vagy főember pontosan ugyanolyan praktikákkal akarja legyőzni a linuxot, mint amivel az ms győzte le a pc-s piacot, akkor felháborodsz.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák