Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azok a régi szép idők, amikor a p4-ben nem szerette a telepítő az ATI Rage Fury Pro 128-at...
Hasonlóan többszörös, csíkos volt a telepítő kinézete ott is valamelyik ubuntu alatt.Azt csináltuk, hogy haver gépén elindítottuk a live-ot, mert ott láttam mit kellene látni, és megszámoltuk, hogy bal felső sarok, bal katt, kettő jobbra nyíl, akárhány lefelé, jobbra, amannyi lefelé, enter, 2tab, 3 lefelé, 3 tab, enter, bal nyíl, enter, és lesz kép... Ezt leírtam, hazamentem, kipróbáltam, örültem...
-
F34R
nagyúr
A mono az nem dotnet megfeleloje? Nekem ha nincs felrakva es el akarom inditani akkor a wine leszedi maganak, viszont nekem sem mennek ugyanugy jatekok.
Itt altalaban le vannak irkalva egyes jatekok programok alatt eszrevetelek, amivel eletre lehet kelteni oket, sokszor kell 32 bites prefix is, de meg azzal sem indulnak
Amugy elmondana nekem valaki mire is valo a playonlinux ? mert mikor akarom akkor nem igazan akar mukodni, midnig bevagja a szomoru fejeket
-
spammer
veterán
Az biztos, de pont azért váltottam, mert nekem "lassú" (korlátozott) még a kpcli is: megnyitom az adatbázist, beírom a jelszót, saját shell-re vált, saját parancsokat használ, kikeresem ami kell, onnan másolom a jelszót. Az adatbázis miatt tökölős karbantartani, rendezni, sorba rakni. GUI-s klienssel lehet, hogy már könnyebb rendezgetni, de nálam az nem játszik egyébként sem.
Ezzel szemben most egyszer beírom a gpg jelszót és dmenu-ből villámgyorsan megkapom a jelszót, közben ugyanúgy titkosítva tárolódik a gépen. Ha rendezni akarom, ott az egész linuxos parancssor vagy a ranger, és úgy variálom, ahogy jólesik.
-
F34R
nagyúr
Fuuu ez tokeletes lesz workout zenemnek
(#6139) bob.zxr
Minden olyan linuxos aki megy a trend utan az divatlinuxos, jelenleg ott tartunk hogy tokmindegy mit raksz fel ugyanazt kapod, szinte mar windows szeruen.
(#6140) spammer
Nehogy azt hidd jokedvembol teszem, a kis ketmagos csak ugy izzadEz igy nem igaz mert pl a forras alapubol sem jo mindegyik nekem az kell hogy ha en akarom egy csomagot felseges sallangok nelkul telepithetem, vagy a libav helyett ffmpeg-gel fordithatom le, vagy nagyon miminalra faraghatom le. Vagy peldual van egy ezereves gepem, es a 4.4-s kernelrol en vissza akarom rakni a 3.10-t mert az tokeletes volt (
Hal istennek meg az is tamogatott.) esigytovabb. a binary package managment mellett csak a kenyelmet tudod felhozni semmi mast. -
Keylogger ellen megnyugtat a virtuál bill, már akit megnyugtat, de én annyira nem parázom magam túl, még a végén arcidegzsábát kapnék.
Biztonság nem létezik ebben a korban sem, régebben se létezett, ez csak illúzió, de ha valaki szereti elringatni magát benne, tegye! Itt élek az ország rendvédelmi szupernégyszögében, aztán egy késő esti hazaballagásom során szétszúrják a tüdőmet párezer pénzért a rücigánok! No, de legalább addig, de qrva biztonságban éreztem magam!
Múltkor mondjuk vettem egy jó kis ütőkét aka csontpuhító, de a franc fogja hordozni magával mindig.
-
spammer
veterán
Használom, de van, amikor olyan kényelmesen döglök, hogy nem érem el a billt rendesen, viszont a wireless egér ott van a kezemben.
(#6102) Penty: jók persze, nekem tetszik az imgur is, van hozzá script, API, amik kényelmessé teszik a használatát is. De kisebb eséllyel marad fent egy ilyen szolgáltatás, mint a gugli. De amúgy is, mint írtam, a drive amolyan "szemét tárolónak" van, apróságokra, archiválni, egy helyen, nem osztok meg onnan semmit. A személyes cuccokat lokálisan tárolom, több HDD-n, pendrive-on, de nincs NAS-om, így nem kényelmes minden apró dolog miatt HDD-t/pendrive-ot dugdosni (laptopot használok).
(#6103) Iscariah: a PH-é egy szimpla feltöltő. Nincs rendezési lehetőség, nem tudom visszakeresni a régi képeimet, limitációi vannak stb. Ha csak egy screenshotot kell pl. gyorsan megosztani vagy ilyesmi, arra jó, de akkor is inkább használok egy imgur scriptet, ami feltölti, vágólapra másolja nekem a linket vagy azt csinálok vele, amit akarok. Meg ha külföldi site-okra akarok linkelni, akkor nem terhelem azért a PH szervereit, erre jobb egy direkt kép hosting, mint az imgur.
-
Gondoltam, reméljük nem lesz egy darabig újra, kérdés, hogy a vinyó maga vagy a gépben valami az okozó.
Utóbbi a rosszabb eset, mert a vinyó magához térhet most és egy jó darabig elvan, ha ő volt a ludas. Az én újraélesztett Black-em is már két éve ugyanúgy működik változás nélkül az újabb hw környezetben.
-
Nagyon örvendetes, hogy sikerült ezt megoldanod!
Ez tudom hogy senkit nem erdekel de
Így nem annyira, mert csak azt írod le, milyen nagyszerűen működik, de azt nem hogyan jutottál el ide MBR-ből.
Az érdekesebb lenne, igaz az nem is off téma lenne, pár ilyen írásra szükség volna az Összefoglalókba.
(#6067) colomb2
Amit meg elfelejtettem hogy a secure bootot is megcsinaltamEz azt jelenti, hogy kikapcsoltad a Winben?
-
GGAllin
tag
Jogos a kérdés..
Azért mert az a HDD nincs nálam és igazából még csak válogatok, a linux viszont nem a szakterületem így addig is elkezdeném a tanulást/testreszabást. Viszont jó lenne ha mikor üzembe helyezem a végleges háttértárat nem kellene mindent előlről kezdeni.
Milyen programmal vagy hogy tudom megoldani ezt? -
F34R
nagyúr
-
spammer
veterán
Ez az, hogy van miből válogatni, csak láttam már olyat youtube-on is, ami jó, ha egy HDD szintjét hozta. Amúgy a linkeltek között így elsőre nem látok olyan bestbuyt (legalábbis kupon meg kedvezmények nélkül).
Basszus a román Emagon múlt héten 7 rugóért volt 128 GB-os Kingston V300-as SDD, ide meg nem hoztak belőle a rohadékok.
Na mindegy, megvárom míg itthon beesik 10k alá a valami értelmes 128-as.
-
F34R
nagyúr
nem tudom nekem dd-vel sosem ment rendesen (talan egyszer sikerult az elso probalkozasok kozt.) Legutobb ugy teglasitottam a pendriveom
most meg ugy csinaltam hogy rackben van a 3,5" merevlemez megformazva harom fele ntfs-re. elso particio a telepito, masodik meghagyva a rendszernek, a harmadikon volt a gta.
-
-
-
Syl
nagyúr
Szerintem erre az IT cikkre gondolt: 1991. augusztus 25.
-
-
Apollyon
Korrektor
Igen, a Mintnek van egy kapitánya. Szerintem ha valaki beküldene más disztróval kapcsolatos cikket jó minőségben, akkor simán megjelenne. Van olyan nap amikor nem is raknak ki híreket, vagy csak ilyen limonádé az egész.
bambano: Tippre azt mondanám hogy "ismerős arctól" szívesebben fogadnak el anyagot.
-
bambano
titán
nem az a kérdés, hányszor használod, az pont annyira magánügyed, minthogy hányszor ereszted el a békegalambot és hogy túrod-e az orrod
sokat blogolsz róla
ismerni akarod a legelterjedtebb rendszert? akkor miért egy kevesebb, mint 20%-os marginális rendszerrel foglalkozol? -
-
F34R
nagyúr
Macit
bar azt ketlem hogy felmenne
Ilyet nekem egyszer produkalt, valamelyik update ami nem birt telepulni visszadopta az egesz WU-t. Fasza fos szar
(#5123) Iscariah
Ah nem pont ez az hogy Modern UI-val megakartak valtani a vilagot, ami meg tableten meg telefonon elmegy (mar akinek) azt itt is megvettek kilora. Nekem nem tetszik, nem is hasznalnam. Azonban vannak olyanok akkik az innovacio reszet nezik (huha) DX12, egyseges felulet minden platformon, tobb virtual desktop [linuxon ez mar miota van istenem.....] stb stb.... Jah igen visszakaptuk a start menu-t live tile-kkal, nah most bumm, tesztreszabhatosag, meg egyeniseg az nulla. Nah majd a 10.1.
Utolos windows? lehet mar csak a build szamok valtoznak alatta, vagy csak a 10-es utanni szam valtozik. es elmennek 10.1.1.1.1.1.1..1.1.1.1.111..1.11.1.11.. ig -
Apollyon
Korrektor
"Elkezdi frissiteni, ujraindul, telepiti, ujraindul, frisstitesek visszavonasa."
Nem tudok mást elképzelni minthogy frankón direkt szívatják a világot a redmondiak. Szinte semmit se fejlesztenek csak az UI-t, és még az is ezer éve ugyanaz.
Komoly, hogy 2015 van, a windóz meg még mindig a kilencvenes éveket járja. -
törölt tag
Win10 alatt ott olyan nincs. Legalábbis a 9926(?)/1004* build környékén még nem volt. Lehet azért mert Developer kiadás. Akkori sírásom: http://mobilarena.hu/tema/windows_9_kodnev_threshold/hsz_3897-3897.html
A lényeg:
Nem volt UEFI bekapcsolva, szerintem ez kapcsolta be magának.
Fast boot kiölhető itt:
Secure boot nem volt kikapcsolható.Ezért kellett lehúzni a vinyót, hogy a rendszer ne akarja magáénak a beállítási lehetőségeket.
-
törölt tag
Ja...
Úgy könnyű.
Nálam anno a Win10 az UEFI miatt bezárt mindent. Gyakorlatilag nem lehetett helyreállítani az Ubuntu rendszerindítóját csak a fenti módon, mert semmilyen pendrive-ról nem hagyta magát bootolni, csak a saját telepítőjéről.
Azt hittem nálad is ez a helyzet. -
Érdekes jószág ez a notebook, ha nem lenne benne ODD, akkor eddigi disztrók nagy részét nem is tudtad volna telepíteni rá, mert csak mostanában mennek UEFI-ben is.
De hogyan tetted fel a Winx-et? Azt csak UEFI-ben lehet, nem? Ha menne simán is, kipróbálnám kiváncsiságból.
(#5050) camiIIus Nem működik nálad a link beszúrása gomb?
-
Értem. Lehet, hogy ennyi vacakolást nem ér meg.
Ezt az USB-s dolgot nem értem, az USB miatt nem tudsz hagyományos módban telepíteni vagy az alaplap miatt?
Egyébként lehet, hogy érdemes USB-s telepítésre átállnod, mert jóval gyorsabb az optikai telepítőnél.Vagy nem telepitenek tobbet nem unix szeru OS-t a HDD-re es vegig maradna a winx.
Ezt még olvasni is szörnyű volt!
(#5043) tvamos SSHD az jó, a bootot SSD intézi benne. Meg vagy áldva ezzel a dual monitorral rendesen.
-
-
tvamos
nagyúr
Nekem a ceges gepen volt, hogy a boot olyan 25-28 perc volt, mire el tudtam inditani a Lotus Notes-ot.
Mondjuk, az meg XP64 volt. Most a W7 mar gyorsabb, olyan 8-10 perc... de akkor meg egy darabig vereti a HDD-nek, csak mar elindul. A 2 perccel mar boldog lennek, es mutogatnam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest