- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
user.js, jelenleg 38 ESR alatt használom ("ősrégi"
), viszont jön majd az új ESR, akkor megint frissíteni kell, mert lesznek új opciók, meg pucolódnak régiek stb.
Cikket írni nem valószínű, hogy lesz időm, ráadásul már régebben csináltam ezt a fájlt, azóta többször frissítettem, utána kellene olvasnom nekem is újra mindenfélének. De a kommentek ott vannak, meg a linkekből is el lehet indulni, ha valaki valamire részletesebben kíváncsi.
Egyébként noscript+uBlock+hosts fájl van még használatban, meg persze stylish (ezekkel), mert a weboldalakról is szeretem eltüntetni a sallangot.
A blokkolás mondjuk privoxy-val is megoldható, de nem volt időm/erőm belemélyedni, hogy normálisan beállítsam, de olyan nagy szükségét még nem is érzem.
-
(#6335) ubyegon2: mondjuk a böngésző vagy jelszókezelés nem kizárólag linuxos téma, így hiába szakmai, nem biztos, hogy konkrétan a szakmai linux topikokat kellene teletémázni velük, hogy közben a linuxos kérdések elsikkadjanak közöttük.
-
spammer
veterán
A prefs.js a beállításokat tartalmazó fájl, a Firefox profil mappájában találod. Ha módosítani akarsz beállításokon, akkor ajánlott egy user.js nevű fájlba írni őket (szintén a profil mappába kell rakni), ami minden induláskor be fog töltődni (az about:config-ban látod a változtatásokat).
Vannak security/privacy tweak-ek, amiket összegyűjtöttek, ezek közül lehet szemezgetni:
The Ghacks user.js Firefox privacy and security list has been updated
Érdemes átnézni őket és a kellő részeket kigyűjteni. Nem érdemes egy az egyben felhasználni, mert lehet, hogy neked kell olyan funkció, ami bizonyos beállítások miatt működésképtelen lesz.
Ezen kívül egyéni preferenciákat is lehet tárolni a fájlban, mint amiket amúgy normál esetben a GUI-n beállítanál. Az eredeti prefs.js-ből a megfelelő részeket át lehet másolni a user.js-be (nálam ilyesmik például.: tab animációk kikapcsolása, ne zárja be a böngészőt az utolsó lappal stb.).
-
spammer
veterán
Azért igencsak óriási kamunak és gagyinak kellene lennie, hogy plain textben tárolja egy direkt erre kialakított szolgáltatás, de ettől független én sem pakolom felhőbe, hiába titkosított. A LastPass szervereit egyébként már többször is támadták, utoljára tavaly [link], volt is téma mindenfelé, hogy "na akkor mit használjunk helyette?".
-
-
Én is ezt használom, de végül is igazuk van a srácoknak, a monoval a wines szemeteknek is utat nyitunk.
De a pass nem tűnik túl crossplatformnak...Egyébként nekem a KeePass is kicsit bajos, mert igazából minden jelszót generáltatni kéne, de túl nagy macera, így sokszor elmarad. Már gondolkoztam egy LastPasson, azzal tényleg mindenhol használható lehetne egy kreált jelszó, és tényleg csak a legfontosabbak maradnának local, pl. ezzel a pass managerrel. Havi 1 zöldhasúért még ez is 2 szintes...
-
-
Vladi
nagyúr
A többit nem vágom, de volt itt anno egy pro fotós aki átállt linuxra és gimpre.
"de még itt a fórumon sem képesek 1-2 posztot visszaolvasni..."
Mert most nincsenek ilyenek? Vagy már elfogytak? Pár éve rengeteg ilyen arc járt a linuxos topikokban.
Vagy csak az ubuntuba? Oda már nagyon régen nem járok. -
Nem is jelent haza, csak pingeli, hogy van-e internet elérés...
Tudod, h kiírja a networking, h internetelérés
Csak ők nem bíznak az ICMP-ben, jobb nekik a TCP.no és ez megvan? [link]
BTW: Lubuntu 16.04 lekerült...az egyetlen program, amihez kellett volna az egész gép nem indult róla, túl új volt az egyik csomag.
Nincs nekem erre időm, ment fel a 14.04... engem nem szívat meg!
-
F34R
nagyúr
de melyik terminalban? a font nevere vagyok kivancsi.
(#5190) Sonja
Nekem is megvan, de akkor mar el is arulom egy uttal. A truetype fontok nekem annyira nem jonnek be, pedig ezekbol van nagyobb olvashatobb valtozat, viszont a bitmap-ek kicsit de elesek, sokkal sharp-abb az egesz.
Sokaig csak azokat hasznaltam azonban mostmar kicsinek talalom es nem tudom ugy olvasni mint regen.proggy, terminus, artwiz fontokbol majdnem mindegyiket, tamsyn, gohufont, fixed.
truetype-bol : droid sans mono, dejavu sans, anonymus pro, inconsolata, liberation mono, source code pro.
Egyeszeruen mindegyikben volt valami ami megfelelt egy jo ideig utanna valamiert megutnam, vagy mar nem volt alkalmas.
A legutolso hasznalt az a Ubuntu Mono derivative volt.
-
tvamos
nagyúr
Nem, tuti az en hibam a net hianya.
Ellenben nincs kedvem kabelt venni, vagy a folyoson, a kovon ucsorogve beallitgatni a debit, meg wifit csiholni ra.
Lassan ket honapja kuzdok a kulonbozo disztrokkal. Tudom en, hogy juzer error, csak nincs okosabb a kozrlben.(#737) bambano válasza Syl (#736) üzenetére
Intel... Jonak kene legyen... -
Itt egy bölcs hozzászólót olvashatsz, már bennem is felmerült hasonló következtetés, mivel egyetlen disztró sem akar működni tvamos gépén!
Fenti megállapítások alapján nem értem ezt a téves megállapítást, ami ráadásul egy disztrót és egy DE- t hasonlít össze.
Tegnap kipróbáltam az eOS unstablet, nem rossz, csak nem sikerült feltennem rá a Nemo fájlkezelőt. Az egy- két óra olvasgatás alapján felturbózott rendszer már inkább tetszett, bár MINT után kicsit furcsa még, de nem gyorsabb. Azért azt megállípíthatjuk, hogy a MINT telepítés után nem kell vadászgatni az utólag feltelepítendő kiegészítők, ppa- k, stb- k után, ami egy kezdő felhasználónál igen fontos dolog! Így már kezdem érteni, miért a MINT az első régóta a DW- on.
-
BoB
veterán
Na már itt látszik hogy Te is csak frontend-en keresztül használtad. Az apt-get is csak része az apt rendszernek, de hát ez a szép gui-s synaptic-ban nem látszódik.
Pl. nézd meg telepítve van-e a libmtp csomag. Természetesen terminálban, apt-al. Lássuk hogy néz ki a parancs.
Pacman-el: pacman -Qs libmtp (de -Ss is jó).
-
tvamos
nagyúr
En nem ertek a Linuxhoz. Es nem is volt meg olyan gepem, amin ment volna, mindig volt valami hardware-em, mi nem tetszett az aktualis disztribucioknak.
Egyenlore vissza megyek a Mint totyikba, ha sikerul kijegyzetelnem a hibauzeneteimet, hata tudnak segiteni...(A Windows-hoz sem ertek, de mivel azzal vettem, az fut is rajta.)
(#655) duo
"Szép és jó, meg gyors de annyira nem állt kézre így elsőre"
En is igy vagyok ezekkel a - nem debian alapu - disztrokkal... -
tvamos
nagyúr
Mar azert kerdem, mert tulajdonkeppen most jo a rendszer, ha minden mukodik, minek telepitsem ujra...
Vagy nem tudom. Jo lenne, ha gyorsabban bootolna. (Hiszen azert van a hibrid drajv is.) Az ilyen telepitgetes nekem csak kidobott ido. Hisz pont azert probalok Linuxra atterni a win-rol, mert az lassu, meg 6-10 havonta ujra kell installalni.(#371) F34R válasza Iscariah (#370) üzenetére
Gentoo? Erdekesen hangzik...
New Packages Posted on April 29, 2014 by packages.gentoo.org -
-
-
Apollyon
Korrektor
Nekem 965. Én nyertem
BTW nem hinném hogy egy nagyon belakott rendszer lassabb lenne mint egy kevésbé.. a futó processzek számítanak.. gyökérségek meg elvileg nem mennek a háttérben
-
Fritz Teufel
addikt
Nálam a Synaptic kiírja alul. Sajna brutál sok van (~2300), így holnap én is purgálok, asszem.
Gondolom, a helyfoglalás miatt egyrészt, másrészt talán gyorsabb lesz a rendszer azáltal, hogy kevésbé foglalják felesleges folyamatok a memóriát, vagy be sem töltődnek. Remélem nem írtam túl nagy marhaságot... -
Dockynak hívom az ilyen megoldásokat, mert úgy mindenki tudja miről van szó, de legyen plank, úgy sem ismerem, de legalább nem annyira bumszli!
Ez a bal alsóból feljövő valami még galádabb, mint a vindózos start menü, elég öszvér egy megoldás.
Ez viszont tökéletes, mint a MINT- é:De legalább jó a naptár az asztalodon, pont olyan, mint az XP- n volt nekem.
Gyanítom, még ma éjszaka felraksz egy MINT- et! -
Ez egy igen érdekes kérdés, mert nekem ez pont fordítva van, de valami oka annak is lehet, hogy még nem csináltak OSX like DE- t. Nem lehet, hogy többen vannak, akiknek bejön ez a MINT- es megoldás (vindózosnak csak nem mondanám)?
Akinek meg bejön az általad preferált, az használ mást. Például egy alapfokó disztrót, aminek elég még kis betűvel is írni a nevét.
Nem szeretném, ha egy ilyen normális asztalt alul összeondítanának ilyen bumszli ugráló dockyk, mert akkor nem lenne tökéletes a MINT érzés:Szivesen megnézem a Te asztalodat is, nyugodtan rakd fel. Strapabíró vagyok, mint a Döfym.
-
-
Apollyon
Korrektor
Na ugye...
SMplayert meg felrakom azt kész, nem kell vele babrálnom, és még buggal sem találkoztam.Nekem feliratot mindig vadásznom kell, mert zárt helyekről nem szedek semmit, a szinkronos kizárt, és szoktam nem csak angol nyelvű filmeket nézni, és mindent eredeti nyelven szeretek nézni. Ahhoz meg általában máshol kell keresni az angol/magyar feliratot.
-
Apollyon
Korrektor
Nekem a következő problémáim voltak a VLC-vel:
- nem lehet csak úgy a feliratokat behúzogatni a videóba (az ablakba), külön be kell tallózni
- az alap billentyűzetkiosztás halál logikátlan, külön be kell állítgatni, ellentétben az összes többi videolejátszóéval.
- a keresés 1+ mp-es laggal működik gép erőforrásától függetlenül
- a videók mindig teljes méretben indulnak, hiába állítom be hogy ne induljon
- a videók elindításánál mindig teljes képernyőre rakja magát, hiába állítom be hogy ezt ne tegye
- nem lehet beállítani, hogy ott induljon a videó, ahol legutóbb abbahagytamSMplayer rúlz
-
tvamos
nagyúr
Akkor az az off, ha a Linuxrol beszelunk. Oke, megjegyeztem.
(#108) Decepticon válasza tvamos (#107) üzenetére
Hardware-t fejlesztek... tesztelek. (Inkabb ez utobbi.)
De validation teszt, gyartas itt nincs.Remelem, minel elobb talalsz valamit.
Merre van ez a kereses? (Lehet PU-ben is!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest