Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vargalex
üzenetére
Firefoxban megnéztem közben, de ott aztán van fül rendesen!
A logout.hu bejön, továbblép, csak a bejelentkező ablakra kattintás után nyekken meg.

A pcx.hu-nál totál semmi:
A telepített rendszereden telepítsd fel (újra) a ca-certificates, esetleg a ca-certificates-mozilla csomagot.
Megpróbálom, bár két teljesen szűz rendszer van, a KDE-s Mint is fenn van a Debian 9 mellett, a Mint-nél még a szinkron sincs meg a FF-nál.
-
vargalex
félisten
-
válasz
vargalex
üzenetére
Esetleg böngészőben az oldal megnyitása előtt Developer mode és a Network fülön nézni, hogy mi történik.
Esetleg próbáld meg újratelepíteni a ca-certificates csomagot.
Ez nekem kínai, bocs....
Minden disztró saját /-en belüli home-ot használ, nincs sehol külön partíció erre.
-
vargalex
félisten
válasz
ubyegon2
üzenetére
Curl-al rendben van, úgyhogy nem rendszer szintű a dolog, hanem inkább a böngésző függő.
Esetleg böngészőben az oldal megnyitása előtt Developer mode és a Network fülön nézni, hogy mi történik.Esetleg próbáld meg újratelepíteni a ca-certificates csomagot.
Egyébként a különböző operációs rendszerekkel azonos home-ot használsz? Vagy mindenhol egyedi? Esetleg csak a működő mint-nél van önálló home-od?
-
válasz
vargalex
üzenetére
Bár fura, hogy több operációs rendszert is érint. Ugye minden rendszeren szolgáltatói DNS-t használsz?
Biztosan, nem szoktam állítgatni, mindig volt net a telepítés után.
Amúgy visszakaptam a Digi szerint a 85-ös kezdetű IP-t.
Friss Ubuntuval LTS még egy eddig ismeretlen ablak is feljött az imént.
A frissen felrakott Min 17.3 behoz minden címet, de a routerrel nem bír az sem. Reset segítene ezen?
A curl parancsokat gondolom jobb lenne azon a disztrón kiadni, amin nem mennek a címek vagy ez nem lényeges?
-
vargalex
félisten
válasz
ubyegon2
üzenetére
Ahhoz, hogy a routert nem éred el, nincs köze a Diginek. Ott valami egyéb gond lesz.
Az eredeti problémára én ca-certificates, vagy cipher gondot mondanék. Bár fura, hogy több operációs rendszert is érint. Ugye minden rendszeren szolgáltatói DNS-t használsz? Esetleg nézd meg, hogy ezeket a hostokat megfelelő IP-re oldja-e fel.
Egyébként egy curl-os próbálkozás mit mond:
curl -vvv https://logout.huNéhány oldal 301-el jön vissza (azaz permanens redirect-el). Ekkor a
curl -vvv -L https://logout.huNAT - Network Address Translation (hálózati címfordítás). Lényegében számodra annyit jelent, hogy egy belső hálózaton lévő eszközök kívülről egyetlen IP-n látszódnak. Normális esetben ez az IP a routered WAN IP címe. Viszont, ha a Digi NAT-ol (jellemzően a WAN oldalra 100.x.x.x IP-t kapsz), akkor a te privát hálózatod egy másik privát hálózatban lesz. Ennek a Digi által üzemeltetett nagy privát hálózatnak lesz egyetlen publikus IP címe.
-
válasz
vargalex
üzenetére
Mindenesetre ők is mondták, hogy valóban átállították az IP címemet, ma reggelig még nem csináltak semmit. Bedugtam a routerbe a kábelt és már a router se reagál a 192.168.1.1-re sem, mobilon látszik a wifi kapcsolat, de persze vétel az nincs.
Az OK, hogy nem ez a gond, de akkor mi a probléma? Te értesz hozzá, én meg csak felhasználó vagyok, mondd meg léci, mit csináljak!?
Azt se tudom, mi az a NAT-olás..... -
bambano
titán
súlyosan fetrengve röhögős, főleg az eleje: Darci@agt
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nem csoda, hogy bármit csinálhattam én, simán NAT-olta a Digi az IP címemet, emiatt szívtam egy napot!
A fenébe, az én hsz-emet 2 perc alatt törölték, túl őszinte voltam!
Tegnap este a Digis qrva saimán 20 percig eljátszotta, hogy nincs semmi a netemmel, de ha kérem, kijönnek jó pénzért. Ma már, hogy dühösen egyből kértem, hogy azonnal állítsák le a NAT-olt IP-t, egyből mondta, hogy látja ő is, hogy át van állítva!
Köszi nektek is a segítséget!
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Azt meg javaslom, hogy a jövőben inkább kézzel konfiguráld az iptables-t, az ilyen frontendeket meg hagyd a fenébe.
Azt már nagyon régóta szeretném kipróbálni, még a kezdetekkor láttam a blogod erről, de valahogy még odáig nem jutottam.

Ezekkel a frontendekkel már egész jól elvagyok, észre sem veszem általában, hogy már nem csak az ufw, hanem a gufw is fenn van alapból, csak inaktív.
Viszont ebben a mostoha esetben fentiek kb annyit számítanak, mint, hogy épp mit nem ebédeltem! :-) Tegnapig ment az összes disztrón minden böngészőn ez a sok weboldal, minden nap ezerszer használom. A Debian 9 annyira piszkálatlan, hogy csak felraktam még, abban szerintem gufw sincs, mégis ugyanazokat a galádságokat műveli! Ez hogyan lehet?
Csak csinálom, amit minden nap és egyszercsak ez van? Se frissítés se semmi..........Gondolom, ha a 17.3 jó, akkor a Debian 8.8-at kéne felraknom és azzal is jó lenne minden.
Amit a kollégák javallottak, annyit ért, mint nokedlinek a kockacukor. Sajna....
Ezzel elindulhatok, ha már meghiggadalmasodtam?
De qrvára örülök, hogy visszafelé kell mennem a disztró verziókban..............
-
sh4d0w
félisten
válasz
ubyegon2
üzenetére
Szerintem működni fog, de nem fog csinálni semmit - minden szabadon ki és be. A gufw egy frontend az iptables-höz, tehát annak a szabályait hozod létre, módosítod, vagy dobod el. Úgy gondolom, hogy ha a gufw-t leállítod, akkor visszaállítja az alapszabályokat, azaz a default 3 láncon ACCEPT-et kap minden kommunikáció. Aztán lehet, hogy tévedek és DROP-ra tesz mindent, próbáld ki. Azt meg javaslom, hogy a jövőben inkább kézzel konfiguráld az iptables-t, az ilyen frontendeket meg hagyd a fenébe.
-
tvamos
nagyúr
"Sziasztok, en Zoli vagyok"-ot neztem tegnap, es azt mondta, hogy o bizakodo a Waylanddel kapcsolatban... biztos jo lesz.
-
válasz
bambano
üzenetére
Köszi, ezeket is megnézem, valamelyik digis topikba is beírtam már reggel, remélem jóba.

Tűzfalam akkor is működik, ha kilövöm a gufw-ot? Az iptables-ra gondolok. (bár most inkább egy germán sörfesztiválra, tegnap láttam egy fotót egy pincércsajról és képtelen vagyok visszadézni, mennyi korsó sört vitt)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sziasztok!
Egy roppant idegesítő gondom van és nem is nagyon olvastam erről egy helyet kivéve. Elkezdett szarakodni a routerem, de utólag már nem is biztos, hogy azzal volt gond. Kiiktattam, direktbe gépbe kötöttem a digis lant, be is jön a kapcsolat, de bizonyos oldalakat nem hajlandó behozni és észrevettem, hogy a FF ki írja alul, hogy TSL kézfogás végrehajtása ezzel: pcx.hu a logout.hu linuxmint.hu-ra is ezeket írja. Megnéztem Chrome, Vivaldival, több disztróval is, Debian 9, Linux Mintekkel, mint ugyanaz. A HDD-re átmásolt tartalék Mint 17.3 viszont behoz mindent! Eddig ilyen nem volt még. Egy idő feljön egy ablak a logoutnál, hogy a biztonságos kapcsolat sikertelen.....
Adjatok már valami tippet, mi a fenét kéne most csinálnom, ha használni akarom a friss rendszert!
(most visszamásoltam a HDD-ről a Mint 17.3-at, de rengeteg frissítést akarna, de amíg nem tudom mi a fene okozza ezt a dolgot, nem merek frissíteni sem)előre is köszi!
ubyBocs, hogy ideraktam be a nyűgömet, de igazából nem is tudom hová illene.....
-
bambano
titán
most fogok átmenni őrjöngésbe...
megmakkant a gsm terminálom. az össz-válasz: sajnálom, hogy így alakult. -
Apollyon
Korrektor
Tök jó, hogy openmailboxon nincs többé smtp, és most már se imap, se pop3, juhú.
Szóval ahhoz hogy külső programmal érd el a fiókot, fizetni kell
Egyre jobban érik, hogy akkor majd inkább fizetek sajátot. Van itt valaki közületek bárki olyan, aki privát célra fizet bármilyen módon emailezésért? Gondolom nincs...
-
Smiley
addikt
válasz
Apollyon
üzenetére
Jo kerdes, en mindig a zart driver-t hasznaltam desktop linux-on. Van egy server-em amiben nvidia kartya van, ott van egyedul nouveau, azert hogy a tty jo legyen, de az valami nagyon regi darab, lehet hogy ez a 10xx szeria meg nem megy neki olyan jol. Milyen kernel verziot hasznalsz?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Smiley
üzenetére
Nouveua-val nem indul az X... Legalábbis valami gondja volt, azért raktam fel a proprietary-t.
De még próbálkozok akkor a nouveua-val. De ha tegyük fel jó lesz, akkor ott hogy lehet a tty-t helyrehozni? Ugyanis a proprietary driverrel a tty-ben semmi nem változott (vagyis nouveau alatt is ilyen volt). -
Apollyon
Korrektor
válasz
Apollyon
üzenetére
Amúgy klassz meg minden, tearing sincs már, X alatt (startx után) minden oké.
Azonban a tty-vel valami nem stimmel. Amikor bejön a grub, akkor mocskos lassú, látszik, hogy nem megy a hw acceleration, és az egybefüggő default kék hátteret lassan tölti ki a képernyőre. Ha tovább lépünk debianra, akkor meg a tty-vel lesz gond, mert csak 640x480 a felbontás. Utóbbira van megoldás, a grubba kell beírni egy paramétert vga={és a kívánt felbontás} Ettől jó lesz, de a tty olyan szinten belassul, hogy a rendszer arra vár, hogy töltéskor kiírja az információkat a képernyőre...
Az intel videokártyával eddig még nem volt ilyen gondom, de még anno radeonnal sem... Van egyáltalán erre megoldás? -
Apollyon
Korrektor
Nope, az már obsolete technology, és amúgy is villanykazán

1050 ti... nem szeretem a plusz tápcsatis dolgokat, ez egy áramspórolós konfig
Bányászni meg nem szoktam, és azt amúgy is AMD kártyákkal hatékony, azért nem lehet kapni sehol. Amúgy UT4 ami most érdekel, még pre-alpha de jónak tűnik. Kicsit már quake-es.
-
bambano
titán
"addig jár a korsó a kútra, míg köcsög lesz belőle"
rotfl, nagyon bírom ezt a sorozatot

-
Apollyon
Korrektor
Végül lett egy nvidiám. Most már maxon fut a supertuxkart

-
bambano
titán
[link] egyszer?? alaposabban megnézve: archról váltott gentoora, tehát arch már volt a gépén, gentoo meg lett rajta.
-
cigam
titán
A google valamiért beintett "
Ezt a fiókot a YouTube vagy a Google Általános Szerződési Feltételeinek megsértése miatt megszüntettük." az e közigazgatás szabad szoftver kompetencia központ videóinak. Elérhető máshol, vagy mi történt? -
Manjaro meg Antergos az más, vannak olyan telepitősegédszerű akármik is, amik konkrétan az Arch-ot rakják fel.
Én 2 v 3 éve január 1.-én hajnalban egy ilyennel raktam fel az Arch-ot! Nyilván nem voltam észnél, de qrva sokáig tartott ezzel is. Manjaro-t 6 perc alatt felraktam.
-
bambano
titán
két egyszerű kérdésem van:
1. archban van már olyan, hogy windowsról szabadult egységsugarú readonly wannabe linuxos letölt egy image-t, bebootolja, válaszol 1-2 egyszerű kérdésre, majd kisvártatva rebootol egyet és van egy grafikus desktopja?
2. freebsd kezel már rendesen smp-t? -
apt upgrade ugyanaz mint apt-get upgrade, csak senki sem használja mert nem tűnt fel hogy fejlődött az apt.
Ez nem így van! Ha érdekel, megkeresem, ahogyan kipróbáltam 3-féle frissítési módszert cli-ben és az apt kicsit más metodika alapján frissített volna!

Annyi fejlődés van, hogy az apt alul húz egy progress csíkot.sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
Az alábbi csomagok vissza lesznek tartva:
libegl1-mesa libgbm1 libgl1-mesa-dri libgl1-mesa-glx libglapi-mesa
libgles2-mesa libinput10 libmirclient9 libwayland-egl1-mesa libxatracker2150 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 10 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 121 MB.
A művelet után 351 kB lemezterület kerül felhasználásra.
------------------------------------------------------------------------------------------------sudo apt update && sudo apt upgrade
Az alábbi csomagok vissza lesznek tartva:
libgl1-mesa-glx libglapi-mesa libgles2-mesa157 frissített, 5 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 3 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 140 MB.
A művelet után 59,9 MB lemezterület kerül felhasználásra.
(az aptitude-os frissítést nem raktam ide, ugyanaz, mint az apt)Már akartam is kérdezni ezt tőletek, guruktól, hogy ennek mi az oka?
-
Apollyon
Korrektor
Na, most nagy nehezen találtál egy nagyon ritkán használt parancsot, ami bonyolultabb két aposztróffal a pacmanesnél
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amikor meg volt változás korábban, hogy apt is lehet apt-get helyett, frissítéskor jött egy prompt. Én mondjuk megszokásból -gettel írom, de igazából mindegy. Amúgy meg kevesebbet kell gépelni mint eddig, és a régi verzió is ugyanúgy működik, szóval én nem érzem ezt olyan nagy problémának, mint ahogy ezt te próbálod beállítani.
-
Apollyon
Korrektor
Nope, a legjobb a gentoo-féle portage system.
Egyébként nincs sok baj a pacmannel, mert gyors, jóval gyorsabban lefut egy frissítés mint az apt-get update és upgrade parancsokkal. Azonban itt ki is merült az előnye az apt-vel szemben, amit kiütnek a szétbonyolított commandok.
Pl. ami debian-bézd rendszeren egy egyszerű apt-get autoremove, az a pacmanben pacman -R $(pacman -Qdtq)
Oké, lehet jönni, hogy akkor aliasozzá', csak ha épp nem a saját géped használod, a saját aliasaiddal, akkor szevasz, kénytelen vagyi ilyen káromkodásokat megjegyezni.

-
bambano
titán
logouton megjelent a fedora26-ról szóló poszt második része is.
kb. arról szól, hogy a fedorában 25 év után sincs rendes csomagkezelő.
attól, hogy nem vártam mást, ez még elég rotfl.
-
tvamos
nagyúr
Bocs, hogy szakmai kérdéssel terhelem a kis közösséget!
A kis szerverembe keresnék olyan PCI Express x16 kártyát, amin van lan, wlan port is, és tutira megy Debian alatt. (Lehetőleg ne kelljen kernelt ford ítani.) Ha ilyen nincs, akkor esetleg lan + usb3. (De ez esetben előnyben részesítenék egy olyan kártyát, amiben befelé, a házba irányban is van usb portja.) -
Apollyon
Korrektor
-
cigam
titán
Mitől van az, hogy a nem alapértelmezett felülettel telepítve, csupaszcsiga rendszert kapok?
pl. debian alatt gnome-ot telepítek(az az alapértelmezett), akkor lártja a telefonomat, automatice felmountolja, működnek a multimédia gombok(hangerőszabályzó), de amint egy xfce-t telepítek, csak egy alap csumpi rendszert tesz fel. Most kipróbáltam egy live LXDE-vel, és ott is alapból elég jól be van állítgatva minden (látja a telefont, működik a hangerőszabályzó...)Miért nem képesek a felkonfigurált rendszert telepíteni?
-
válasz
Apollyon
üzenetére
Nekem van még egy szintén guis cuccom, szintén firefoxban, ami az ffmpeg-et használja.
Ráér, de köszi ezt is és szerintem legtöbb esetben yt videókat is találok. Ebben a dlh-ban jól látom, hogy 6 párhuzamos letöltést lehet berakni?
A torrentekhez képest valóban tetű lassú, de hát nem csak Linux iso-t akar az ember nézegetni állandóan.
Viszont itt, ahogy elkezdte a letöltést vagy rákatt volt, egyből egy barátságos hugi mosolygott rám live-ban, hogy barátkozhatnék is vele.....
Ilyen nem szokott lenni, mikor a Debian iso-t töltögetem le!Azt hol látod, hány magot használ, mert nekem eszerint nem jön le:
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nekem van még egy szintén guis cuccom, szintén firefoxban, ami az ffmpeg-et használja. Azzal elég korrektül le tudom menteni a csak youtube videókat, és úgy is, hogy csak az audio-t szedi le. Most passz a neve, de majd otthon megnézem.
(#10106) ubyegon2: Igen, mocskos lassú, raádásul nálam a 4 magból csak 1-et használ.
-
-
-
Szevasztok!
Noob kérdésem lenne, sok helyen olvastam már, bár most nem lelem, hogy mikkel lehet letölteni yt videjókat (meg rosszakat is). Most ilyen online filmnézős kérdésem lenne, ezekről az oldalakról mivel tudnám a gépre bűvölni a filmeket, hogy pendrive-on a TV-ig vigyem?
pár példa:
http://vidto.me
https://estream.to
https://openload.coMivel nem csak a kérdés nob, hanem én is, még akár gui-s megoldás is jó lenne, de ha más nem cli-ssel is elleszek remélem valahogyan.
Köszi és minél hamarabb válaszoljatok, mert később megolvad az agyatok a 40 foktól és már nem fogtok tudni 5letelni!

-
bambano
titán
yesssss!
amikor leküzdöd végre azt a tetű dolgot, hogy a kinyomtatott tértivevény elmázgálódik... alig 4.5 nap alatt sikerült a végére járni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- PC /i5-3470/8GB/
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 5530 15,6" FHD, i7 8850H, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7235HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azt se tudom, mi az a NAT-olás.....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ilyen nem szokott lenni, mikor a Debian iso-t töltögetem le!