Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Sándor, József, Benedek zsákban hozza a meleget
Jó nagyra telt az idén.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Rimuru
üzenetére
Sok bajom nincs vele, de tényleg sokkal több időt kell belefordítani (pun intended) mint más rendszerbe. Azért Debiannal is bőven el tudok mókolni ha olyanom van.
Gentoon leginkább a sok fordítgatás volt a fura, meg hogy szinte 0-ról kellett volna újratanulni a linuxot (na jó nem, de Debianon marhára nem használok pl. use flageket
). A csomagkezelő is tök más, és tényleg igaz, hogy a "no news is good news". Illetve újonnan felrakandó csomagoknál sokkal kényelmesebb Debianon, hogy mindig van kész .deb csomag, amit installálok egy paranccsal, és azonnal használatra kész.Mondjuk akkoriban még KDE-ztem, most már inkább a terminálos programokat részesítem előnyben, így annyira nem lenne gáz. Lehet visszatérek majd rá, de azért jól jönne egy hasonló könyv hozzá, mint a debianos administrator's handbook. Ellenben a wikije több, mint klassz.
(#11482) zoltanz: min nem?
Most egy skylake i5 desktopom van, nvidia karesszal. -
Azóta került már a dzsentooooba is systemdevil?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
üzenetére
+1 a Gentoo-ra. Már ha a fájást mint pozitívum érted.
1. fájás, míg belakod a rendszert. 2. meg míg kiigazodsz rendesen a portage systemen úgy, hogy már csukott szemmel megy mint az apt-get
Bónusz: minden új programnál kivárni, hogy leforduljon a cucc. Bár kis gyakorlat után ez már csak éjszaka fog menni.
-
BoB
veterán
Rohadjon meg a Netflix hogy az Annihilation-t csak 480p-ban lehet nézni.
Ezért fizetek elő HD minőségre. Vicc, most töltöm "alternatív" helyről....

(a Ctrl+Shift+Alt+D kombóval meg lehet nézni a pillanatnyi bitrátát, Ctrl+Shift+Alt+S -el meg lehet állítani, de ez a max ennél a fimnél...)
-
Rimuru
veterán
Gyerekek, miert nem LFS? a gentoo eleg fajdalommentes.
-
törölt tag
Régóta elhasználó vagyok, jellemzően a könnyebb utat szeretem....
Ingyenes óperenciásrendszer használó vagyok, az utóbbi időben megkaptam a Microsoft-tól az Insideren keresztül. De unalmas az élet, kell a fájás, raknék valami linuxot a laptopra.
Mit ajánlotok?
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Igen jók ezek a szerver HDD-k.
Még ezek azért alatta vannak a szerver HDD-nek kicsit, az még egy minőségi lépcsőfok, talán WD RE volt a szerver verzió neve, az viszont már tényleg drága home célokra.
A Japán atomkatasztrófa utáni HDD-k minősége esett erősen, így még jobban oda kell figyelni, mit vesz az ember.
(#11461) F34R
Ja, ez a kettő, amit érdemes gépbe rakni, bár most már van a RED-et kiváltandó a Purple meg a Red Pro 7200-as pörgéssel, ezekkel még nem találkoztam.
-
F34R
nagyúr
válasz
Damateo
üzenetére
Figyelj ha elvagy a gondolattal, hogy 15-20% lassabb a 2200G APU-ja az 1030-tol, es az nyilt driverrel csak nol ez a res akkor megveheted. Vagy kompromisszumot kotsz es megveszed a 2400G-t lassabb lesz az grafikus teljesitmeny es kapsz egy r5 1500x-es cpu teljesitmenyt.
Ha van mire koltened akkor ez a legegyertelmubb.(#11460) ubyegon2
Black, Red azok rendbe vannak, ezek ala en sem adnam.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Az nem egy mai darab, a 320-as testvére volt anno a WD Black 640GB-os mellett, amikor a táp kinyírta pár hardveremet a gépből. Onnantól kezdve tudom, miért ennyire drága most is a WD Black széria. Az a 640-es azóta is működik és vissza lehetett hozni 100%-ra.
Nemrég volt egy vita máshol(discord), hogy minek a WD Black, teljesen jó a WD Blue is, mit okoskodok én itt/ott. Pár napja olvastam, hogy a Kezdő topik azóta felszívódott videátora vett egy WD Blue-t, Most szünetel kicsit a YT csatornája, mert ő sem hitt nekem. A WD Blue szinte azonnal kampeca lett.

Persze ott is én voltam a galád, mert vehemensen állítottam, hogy mekkora baromságot beszél az, aki le akarta beszélni a vásárlás előtt állót a WD Blackről. A másik nagyokos szerverekben használ vegyesen Black és Blue lemezeket is, gondolom, aki ismeri a szerverüzemeltetést meg ezeket a meghajtókat, most a szívéhez kapott. Ez az okostojás mondta, hogy én milyen bántóan nyilatkoztam....na ja, megbántódni bármitől meglehet. Viszonylag rövid ideig voltam ott a csapat tagja.

-
Damateo
aktív tag
Az a baj hogy, 1300x majdnem egy árban van a 2200g-vel.
Úgy gondolom az első processzor ami nagy előrelépést hozhat az a 1600, használtan 42 ezer körül lehet kapni.
Majdnem nulláról építem a gépet, csak egy tápegység és a 1030 van meg jelenleg, egy régebbi gépben.
Sok mindenre kell a pénz, ezért ár/érték/szükséglet szerint csak a legszükségesebbet vénem. -
bambano
titán
nincs közöm a debreceni egyetemhez. hogy ez jó-e vagy sem, még nem döntöttem el, de afelé hajlok, hogy jobb ez így.
a látószög alapján a kamera a zeneművészeti tetején lehet, oda meg pláne nem mennék. én ugyanis ha ketté akarom vágni a hegedűt meg a csellót, akkor fűrésszel fogok hozzá...
-
F34R
nagyúr
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Jó, hát az iskolai évek rendben van, hogy ilyenek, de bambano múlt évezredben járt suliba, így aztán.....

(#11450) zoltanz
SSD az igazi, de hagyományos vinyó? No, azért nagyon nem mindegy, hogy mellik fajta/tipus, például nekem a WD1003FZEX-en is megy minden, mint a rettenet és az öreg Toshiba laptopon is dob rendesen a Fury 120GB SSD.
(#11451) cami][us
Végre valaki, aki érti miről van szó!

(#11452) Damateo
Windwos teljesítményhez képest mi hozza a közelebbi teljesítményt?
Nvidia zárt driver, vagy AMD nyílt? Vagy máshol veszik el?Ezt nagyon nehéz felfogni, mármint, hogy mire akarsz kilukadni. Az mondjuk tuti, hogy nekem jobban fut a rendszer az AMD nyílt driver-rel, mint az nVidia zárttal.

-
Damateo
aktív tag
-
bambano
titán
itt olyan tempóban szakad a hó, hogy amikor behoztam a vacsorám, még alig volt fehéres a táj, most meg totál hó van mindenhol. úgy értem: annyi idő alatt, míg megettem a vacsorámat, esett egy rakás hó.
-
Ezzel újat mondtál, nem is tudtam, hogy van. No, de miért nem jó a hivatalos ESR?
Amúgy a PPA le van maradva egy lépéssel: (nem az lenne a poen, hogy a PPA-ban frissebb van, ha nem lenne elég neked a hivatalos verzió)
Nem áruljátok el, mi a baj a hivatalos ESR friss verziójával az /opt-ban?
(#11431) zoltanz
Már az is nagy szó, hogy egyáltalán Firefox nevű böngészőt használ a Debian.

-
F34R
nagyúr
válasz
Damateo
üzenetére
bugok, hangout stb... legalabb varnek vele addig mint a sima Ryzen-nel.
Az ugy indult hogy 4.12-tol volt ajanlott hasznalni de kb 4.14-re lett jo.
Szoval 4.15-el tudod most hasznalni de 4.17 lesz majd az igazi.
Ennyit tudok mondani, most kerul ki hamarosan kernel.org-ra a 4.16, es innen kb meg 1-2 honap az uj release. Addig sztem varj. -
-
válasz
Rimuru
üzenetére
Ide kerültek azok az alkalmazások, amik többplatformosak és nem integrálódnak az alaprendszerhez, kommunikátorok, mint a messenger, whatsapp, skype, etc. Gondoltam, akkor ide rakom a FF ESR-t is.
Nem jó helyen van itt szerinted? /usr/localba kellett volna? Vagy hová? Szerintem, ha valami nem része a rendszernek és nem integrálódik abba sehogyan, akkor az /opt az kitűnő választás.
Amíg csak teszteltem a normál FF mellett, addig a /home-ba volt csak kicsomagolva
-
válasz
bambano
üzenetére
Igaz, tényleg blogolni szoktál, de kevesen emelkedtek ezidáig oly magaslatokba, hogy csak kinyilatkoztatásokkal kommunikáljanak!

Amúgy senkit nem zavar, addig, amíg mindenkit el nem küldesz hasonlókért a búsba. Most azt azért nyugodtan elfelejthetnénk, hogy Te sajátosan alkalmazod magadra az off hozzászólások íratlan dolgait.
Különben egész jó blogokat is írsz, minek bloggerkedsz akkor ide is?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
bambano
üzenetére
Dehogy, ez csak apró kis app, amiatt nem érdemes a Kezdőbe átmenni.

(jut eszembe, ha már szakmázás....Te egyedül annyit szakmázol itt az off-ban, mint az összes többi topiklakó, nem durva, ha mégis mindig beszólsz mindenkinek, ha véletlenül erre vetemedik?)

(#11424) zoltanz OK. akkor ezt nélkülöznöd kell. Amúgy Buster már teljesen stabil régóta.
On end.
-
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Simple CPU Monitor zipet letöltöttem, ezt még le kell fordítani?

Innen nem megy? kisalkalmazások
Ha bemész a Kisalkalmazások menübe, érdemes mindig a Letöltés gombra kattintani, mert akkor frissíti aa tárolóját, ez a rendszertől függetlenül frissít.
Alsó sorban vannak a műveleti gombok, az i betű visz a spices honlapjára.
Amelyiknél van a sorában fogaskerék, azt innen is be tudod állítani. -
zoltanz
nagyúr
válasz
ubyegon2
üzenetére
Annyira nem lényeg, mert ha megállok a feladatkezelő felett az egérrel, ad betekintést, ott látom real-time a CPU használatot.
Úgy szokom telepíteni a Debiant, hogy KDE, LXDE, Xfce-vel, ha hozzáveszem a Cin-t összekeverednek a De-k.
Simple CPU Monitor zipet letöltöttem, ezt még le kell fordítani?
-
válasz
zoltanz
üzenetére
"Hiba történt a frissítés telepítés közben"
Itt szerintem még nem érték utol az appletek a Cinnamon verziót.
Ez volt a Mintes szöveg, Debiannal nem jellemző, mert az nem a legfrissebbet használja.

Viszont van olyan visszajelző, ami igényel valaminek a meglétét. Melyik az a CPU app pontosan? Ha végez a másolás, átbootolok Debbencsre és megnézem.Mint-en ez működik jól. Érdemes telepítéskor itt megnézni, nem írnak-e valamit az app-ról.
Úgy szokom telepíteni a Debiant, hogy KDE, LXDE, Xfce-vel, ha hozzáveszem a Cin-t összekeverednek a De-k.
Akkor itt lehetnek keveredések, viszont a QT-s appok legalább nem húzzál le a fél KDE-t.

-
zoltanz
nagyúr
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nagyon gyors ablakozó hw render-rel, programok menü, még fel kell pörögnöm hozzá.

KMix-xel is megy az OSD szépen, pulse nélkül.
Van egy gondom a Cin-nel, szeretnék telepíteni egy CPU használat grafikus visszajelző ikont a tálcára, de nem enged online semmit lehúzni, hiba:
"Hiba történt a frissítés telepítés közben" -
válasz
zoltanz
üzenetére
Mint-en kéne, azon dolgozom.
sudo pycompile -p glipperparancsot ír a postinfo-ban. Úgy látom a keresés alapján, hogy már 17.3-ban is ez volt fenn. Igazából nekem mindegy, nem lényeg az, ami nálad, hogy reboot után is emékezzen. (nem zárom ki, hogy a Glipper reboot után fog beépülni a panelbe, de azt még nem tudom kipróbálni, mert filmeket helyezek át mobilvinyóra)(#11415)
Köszi, ez a clipit már kezd jobban tetszeni.
Nekem is Cinnamonnal van a Debian is! mily meglepő 
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Akikre gondolsz, azok a békanők. Mehetnek azok is, ha kipihenték a minapi békamenetet, igaz ők meg nem jugók. De válogatós vagy.

Nem írtad, melyik clipboard managert raktad fel, ami tudja, ami kellett. Én felraktam az egyik javasoltad, de egyelőre nyoma sincs.
Lehet, hogy nem akar integrálódni a Cinpanelbe. -
Damateo
aktív tag
Üdv,
Közeljövőben szeretnék egy gépet összerakni.
Valakinek van tapasztalata az új AMD processzorokkal 2200g és 2400g, játék terén? -
válasz
Rimuru
üzenetére
Debian alatt nem is kell ezt csinálni, mert frissül, Mint alatt is ESR-t használok és mivel a /opt-ban van, nem tud frissülni, így a Debian security levlista segít, hogy mikor érdemes frissítenem. A normál FF-on még mindig nem tudom beállítani a jobbgombos scrollbar működést úgy, hogy ne jöjjön fel kattintásra a jobbgombos menü, de desktopon amúgy is ESR-t használok. (bocs, e nélkül valóban hülyén hangzott ez a frissítési mód nondeb vonalasoknak)
egy jobb rendszertol szeded az informaciokat..
Értem én a galádkodást, de nekem mindkettő jó.
A Debiant azért használtam eddig, hogy tanuljak valamit időnként, de már nem annyira köt le ez a dolog. Inkább csak próbálom szinten tartani ezt a keveset.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Thrustmaster t300 Ferrari+tlcm pedál(garanciás)!
- Apple iPad 10 Gen 64GB WiFi (2022) Újszerű,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Plus 84% Akku megkímélt,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
- Eladó egy s21+ 5g
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- GAMER PC! Intel Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most egy skylake i5 desktopom van, nvidia karesszal.