- Milyen okostelefont vegyek?
- Második bétánál jár a One UI 8
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sokat fejlődött az Amazfit T-Rex
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokefeller
senior tag
válasz
CPT.Pirk #14097 üzenetére
Az archos wiki példaértékű. A debianos mpd szerveremen van pulseaudio, egy régi awe64-es soundblasterrel
és használtam úgy, hogy a laptopom hangja wifin át arra volt átirányítva, és amikor megnéztem egy videót, megállítottam az mpd lejátszást, a videó szépen szólt a hifiből (sose lett hibátlan mondjuk), na ehhez az archos wiki leírása alapján lehetett egyszerűen eljutni :-)
Meg eleve, már sokéves fedorázás után telepítettem virtuális gépbe archot, csakúgy ismerkedésképpen, és nagyon sok olyan dologra fény derült, amire addig nem. Nagyon jó módja az arch annak, hogy jobban beleláss, minek hol a helye, mi mit csinál. Kezdőként viszont nehézkes, otthonosan kell mozogni a parancssorban.Sajnos nekem is az volt a tapasztalatom, hogy az Ubuntut kikiáltották felhasználóbarátabbnak, de ahányszor próbálkoztam vele, volt valami apróság, ami szivatott (ami nem nagy probléma), úgyhogy nem erőltettem. Megvoltak ezek fedorán is, csak amíg fedoráról az ment mindenütt, hogy teszt, meg szétesik, meg csak tapasztalt arcoknak való, addig az ubiról az ellenkezője. Én meg azt láttam, hogy van mindkettőben hiba, kireszeli az ember, utána meg megy :-)
Az ismerkedésben egyébként azt látom a legnagyobb bajnak, hogy az emberek nem merik eldobni a win-t, ezért vagy live disztrót próbálnak ki, ami megy, de nem teljes élmény, nagyon kis betekintést enged, és sokszor összeomlik egy live session, tapasztalatom szerint. A másik meg az, hogy megpróbálnak egy dual bootos megoldást, ami meg bárki bármit mond, nem egy szimpla, egységsugarú felhasználói megoldás. GRUB-os szívások, régen ntfs problémák lehettek, partícionálás sem triviális sokaknak, emiatt lehet adatvesztés. De a legnagyobb probléma, hogy ha van egy ismert, megszokott windows-od (amibe sok időt belefeccöltél, csak már nem emlékszel, meg rutinból megy minden), és egy új, még nem ismert rendszered, akkor az új rendszerben ha valami megoldandó probléma lesz, akkor a megoldás a lustaság miatt a reboot-to-windows lesz. És ebből előbb utóbb egy hónapok óta be nem bootolt, helyet fölöslegesen foglaló linux telepítés lesz, meg elégedetlenség.
Nekem is az hozta meg az "áttörést", amikor először windowson átálltam csak free és open source szoftverekre, és amikor ezeket megszoktam, akkor kicseréltem a windows xp-t fedora 5-re. Ment rajta majdnem minden, az összes szoftver ugyanaz volt, kényelmesen lehetett használni. Másrészt fel kellett fognom, hogy ez más, és megpróbálni megérteni a másfajta működést, és nem a windows-os megoldásokat keresni, hanem a fedora specifikusat (driverek, codec-ek, médialejátszó...).
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Samsung LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest