- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
- Íme, a Moto X70 Air, vagyis Motorola Edge 70 minden oldalról
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #85548 üzenetére
"Nyilván a kifejezésnek tartalmaznia kell a jószág életkorát, nemét és a pontos tipusát is, persze hétköznapi nyelvezetben."
Igen, ezt műszaki környezetben túlhatározásnak nevezik.
Növendék sertés=süldő
Növendék disznó=süldő
A süldő nemtelen, lehet süldő koca, süldő kani vagy süldő ártán is.
De olyan nincs, hogy süldő sertésű disznó!!
Egy esetben tudom elképzelni ezt a szóláncot. Mondjuk a PomPom Meséi special edition, kimaradt jelenetek, kimaradt szereplők-ben.
Az alkotók hosszas töprengése után az Órarugó Gerincű Felpattanó az maradhatott, a Süldő Sertésű Disznó meg nem.
-
-
válasz
ubyegon2 #85556 üzenetére
Elsiklottál a linkem felett, ahol van GUI-s OBD2 zaklató progi Linuxra
"Ami nagy idiótaság, hogy elég sok spéci sw nemhogy Windows-on fut, hanem csak XP-n! Legutóbb egy luxus társasház gépészetének vezérlőrendszerét láttam, ami azon futott!"
Kompatibilitás, na!Ipari környezetben dolgozom... szerinted hány ilyen gépünk van?
(BTW a virtuális gép jó dolog.)
@berus.berus : A kulimászra inkább nem reagálok, mert kb. minden pontja nem igaz.
És hogy senki nem fejleszt rá?
Pl. a SAP elsődleges fejlesztési platformja Linux. A Maya alapvetően Linuxos szoftver. Kb. az összes beágyazott akármin Linux fut. A Suse-tól komplett enterprise megoldásokat lehet venni. A Valve se ad el Steam konzolokatSorolhatnám még. (Minden Intel Core i prociban van egy Minix, azt tudtad?
Az az USB vezérlő, meg a ME szoftvere
)
Aki akar, az fejleszt rá. -
válasz
ubyegon2 #85539 üzenetére
Dehogy vagyok rendhagyó és semmi extra, nem a MultiAlarm ZRT meg a WebEye TechSoon stb. multicégek által használt full speckó célszoftokat hiányolom. Pl. [ezen a linken ] lévő egyetlenegy szofver és hardver sem Linux kompatibilis de most nem erről van szó, ezt természetesen elfogadom.
Barátom most vett egy teljesen mezei, otthon bárki által használható autó OBD kiolvasót amivel az olajcsere periódust ki lehet nullázni (mivel sokan otthon cserélnek motorolajat, nem 3-4x áron szakszervizbe)
Légyszi mutass egyetlenegy Linux alatt működő ilyen szoftvert amivel egy ilyet használni lehet.
Abszolút laikus felhasználás, tömegtermék, millióan veszik-használják.
Wines laptopra szoftver, driver feltol, használ.
Másik vicces beszólásra,
A "terepen dolgozom" kifejezést nem úgy kell érteni hogy a disznóólba vagy a marhatelepen csatlakozok a tehénre usb-s tejmennyiség mérővel
Hcl,
egy szóval sem ledegradáltam a ReactOS fejlesztőit, fantasztikusak, nem semmi kihívás amit véghezvisznek le a kalappal.
Csak jeleztem hogy 3 éve még a nagyjából használhatatlan stádiumban leledzett. Számomra legalábbis. -
válasz
ubyegon2 #85548 üzenetére
Igen, már vagy egy évtizede kötelező OS-el árulni a gépeket, és az általában Windows (aminek az ára benne van a gépében
), vagy Freedos, néha Linux.
@I02S3F : OK
Amúgy 1-2 hónapja meg a TV sem ment, gondolom azóta megalkották a Wayland support. Valószínű az Anydesk is fog menni. -
-
-
válasz
ubyegon2 #85529 üzenetére
Én igazából annyit láttam belőle, hogy amíg a profilban a .wine megvan (az tartalmazza a c: megfelelőjét), meg nyilván a rendszeren a megfelelő libraryk, stb., addig a Wine is működőképes marad. Amúgy annyi köze van a Windowshoz, hogy megvalósítja a rendszerhívásokat, tehát ha egy progi kéri, akkor használhatja. Szóval nem emulátor (a neve is az, hogy is not an emulator
).
-
-
-
-
-
válasz
ubyegon2 #85517 üzenetére
Akkor azért ilyen, mert upgradelte 20.04-ről
Mondjuk ugyanezt szívtam be a Debian homeszerveren, amikor az upgrade célján már megszűnt a php-gd csomag, meg a libraryk sem voltak meg, az Apache viszont a konfigja alapján azt hitte, hogy ott van
És miután visszatettem mindent, megy a GD megint -
fatpingvin
addikt
válasz
ubyegon2 #85517 üzenetére
alternatív megoldás az a csótányság, hogy letörlöd a kérdéses csomagot a rendszeredről, megkesesed az előző verziót és egyénileg kijelölt tárolóból vagy ad absurdum manuálisan telepíted. viszont ez már nem kezdő topik mert ha itt valami elcsesződik az már nem kezdő topik helyrekalapálni, arról nem is beszélve hogy ez alapvetően egy nagyon rossz rutin.
-
-
-
válasz
ubyegon2 #85444 üzenetére
"Annyira ne alélj el attól a KDE-től ám."
Hááát.. a W10 ablakkezelője sokkal szebb....
Ezt nem hagyhattam ki.KDE, fontok, vagon beállítás van rá a menübe. Méretezés egyenként, élsimítás, egyebek. Nem tudom milyen módon de nekem néha a kompozitor is beleszólt, de bejátszottam jóra.
Meg lehet csinálni élhetőre. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
válasz
ubyegon2 #85417 üzenetére
Hát jó... legyen.
Meg fogok ejteni egy 21. századi friss Cinna DE együttélési kísérletet. Ha válással végződik, elismerem hogy az én hibám is.Elolvastam és meg is értettem a másik topikos linkedet.
olyan nagyon nem kellett megértenem mert az alapjaival egyetértek.
Trabantba Ferrari motor, az nem minden.
Számomra legyen vackabb, vagy extra PC, az alkotóelemek összhangja a lényeg, ha valami felfelé nagyon kilóg a sorból azt a többi hardver elem úgyis visszakorlátozza ergo értelmetlen.Ezokból a szutyok Inteles nudli socos gépeimet eszem ágában sem volt nvme kivitelben megvásárolni pedig létezik, minek, 30%-al drágább lett volna és a nokedli proci úgyis bekorlátoz. Maradt a sata.
Az se vitaalap hogy az elérési sebesség sokkal fontosabb, a gépidő 99,9%-ban millió apró fájllal dolgozik a gép, 100GB másolása-mozgatása nem jellemző 7/24-be.
Amit konkrétan tudok, a kisebb fiam keményvonalas játékos és sata-nvme csere után tényleges, jól észrevehető pozitív változásokról számolt be. Az igaz hogy neki minden hardverelem a leg-leg-leg.
Hm... nem volt tervbe de egye fene, régen írtam úgyis blogbejegyzést.
Nem tudnál valami jó témát, neki is veselkedek máris.
Amúgy készülőben van egy de teljesen politika, foci, párt és Linux-Windows független, egy kis házi napelemes rendszer kivitelezéséről szól majd. -
válasz
ubyegon2 #85412 üzenetére
"De eszerint KDE és Gnome összehasonlítás történt"
Nem dehogy, a Manjaro KDE és az Ubuntu is KDE. Vagyis Kubuntu.
Azaz a DE ugyanaz. Gnome-mal én még életembe nem találkoztam személyesen. Vagyis de, az ikonkészlete szerintem verhetetlen és azt használom.
Nekem Xfce brrr, nem jön be, a Cinna mégúgyse.
Amit leírtál a linkbe azt én magamnak póriasan úgy fordítanám le, saját tapasztalatból hogy hdd-ssd ugrásnál nagyon pregnáns az eltérés, ez már döfi" felkiáltással nyugtázva a fejlődést. Ég és föld.
Majd ssd-ssd vonalon már nincs ennyire szignifikáns ugrás.
Ennek ellenére tagadhatatlan hogy egy sata-nvme verseny győztese borítékolható. -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #85413 üzenetére
Most amolyan bulldog módjára fogtam meg Kenderice ft témáját. Az idejét sem tudom, mikor telepítettem ennyi rendszert egy bizonyos kritériumot figyelembe véve. Ez a BunsenLabs még akár jó is lehet neki, ha az alkalmazásainak elég a Debian10 alap. Még 4GB swap-al is ráférne a 16GB-os belső SSD-jére.
Lehet Tibi koma csak vészharangokat kongat, mert hát Ő is hánnya a forgácsot ezerrel. -
válasz
ubyegon2 #85388 üzenetére
"Tibikomám, ez elég erős volt, "
Mintet igazad van régen láttam de Manjarot meg Ubuntut napi szinten.
Nálam mindkettő KDE és a Manjaro köröket ver az öreguras Ubira.RAM, itt a kb. 3 éves Ubuntum KDE, nem szűz telepítés távolról sem, féltucat házi szkript indul, Megasync, meg még pár autostartos szoftver.
874 mega.Ha 874 hát annyi,Te mit írtál,hogy egy új Cinna 785 mega. Szűzen. Akkor most a KDE mégiscsak kisebb erőforrásigényű...?
és és megintcsak erőltetném a saját szemléletemet, mellényitottam pár dolgot, perpill 3,8GB.
3 giga bejött az alkalmazásdokból pedig lájtosan nyomom még. -
válasz
ubyegon2 #85391 üzenetére
Szerencsétlen LXDE túl fapad volt mindig is az XFCE-hez képest, annyival meg nem evett sosem kevesebbet... nálam is kezd kikopni.
@májkimiki : Azaz le van tiltva a root user, üres a jelszava, tehát lehet sudozni, de nem tud bejelentkezni.
Ubuntun is ez a default, nincs root jelszó. -
-
growler
őstag
válasz
ubyegon2 #85323 üzenetére
Van egy kísérleti 20.3-as rendszerem - jól belakva, kibővítve (PPA-k, net-ről letöltött,
forgatott programok)
Erre szabadítottam rá a főverzió frissítést.
Megadtam neki mindent amit kért, és hagytam hogy végigfusson.
Kaptam egy jócskán kiherélt rendszert, amelyen pl. a tárolókból telepített
Plank (alkalmazásindító dock) sem indult.
Szépen visszaállítottam a 20.3-at.
Nem is vagyok meggyőzve arról hogy miért is telepítsem/lakjam be A-tól Z-ig a 21-et.
Jelenleg úgy vagyok vele, hogy megvárom a 22-őt. -
-
-
K0zm0
aktív tag
válasz
ubyegon2 #85295 üzenetére
Telefonoknál, ha silányabb volt a kijelző ("tod' me' occsó köll") egyszerűen a beragasztásnál, már annyira meghajolt a flexkábel, hogy ilyen szépségeket csinált a kijelző. (Eleve kevés a hely, rossz tervezés, stb.)
Csak ugye mivel írtam az 1000km-t, vagy nem írtam?
A látóasszonyi titulusod után figyelmedbe ajánlanám a távgyógyítói képzést!
-
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #85298 üzenetére
Egyszóval FY
He?
Szerinted a _küföldön_pl. Németországban leselejtezett laptopokat behozó kereskedőlánc mennyit keres a dolgon, plusz Te meg visszaküld Németországba? Főleg ilyen euro árfolyamon?
[link] vagy [link] Nincs olyan nagy difi a konfigurációk között.De pl. a fHD kijelző is az eBay-es eladó felé billenti a mérleg nyelvét.Amúgy nem tudom kijaza Kence. Én miért kötözködnék sportból? Nincs nekem arra időm. Tényleg nem találok arra indokot, hogy miért nem lehet ott elvinni szervizbe, vagy ottani használtkereskedőtől venni egy használt gépet. De ezt is biztos jobban tudod.
-
-
-
K0zm0
aktív tag
válasz
ubyegon2 #85269 üzenetére
Ilyen jelenséggel elsősorban telefonoknál találkoztam. (Még mikor szervíztechnikus voltam és kijelzőket cseréltem.)
Ahogy a kolléga írja, csekkold le a kábelt. A sok nyitás-csukástól előforulhat kisebb törés, vagy kontakthiba. Egy régebbi eMachines-nél (Acer), találkoztam vele, ott mondjuk kitörött a zsanért tartó műanyag csavarmenet és a nyitás-csukás miatt egy idő után előjött ez a hiba. -
Tim82
félisten
válasz
ubyegon2 #85283 üzenetére
ezt az ONYA-t meg én ANYK-nak ismertem
Az ONYA fogja kiváltani hosszú távon az ÁNYK-t, aminek igencsak itt lenne az ideje amúgy. Az ÁNYK ugye egy Java-alapú, eléggé elavult alkalmazás, az ONYA meg kb. bármilyen mainstream böngészőből elérhető, bármilyen külön telepítgetés nélkül. De a hosszú távú cél a NAV részéről az, hogy mindent, amit korábban ÁNYK-s nyomtatványok beküldésével lehetett intézni, az ONYA felületén keresztül, simán böngészőben lehessen.
Aztán persze van egy rakat másik hivatal a NAV-on kívül, amelyik szintén ÁNYK-s nyomtatványokat használ, náluk meg egyelőre nem nagyon látszik az akarat/terv az ÁNYK ki- és leváltására.
Az említett átvezetési/visszautalási kérelem ÁNYK-s megfelelője amúgy jelenleg ez: [link] (ha esetleg az ÁNYK-val kényelmesebb beküldened)
-
Tim82
félisten
válasz
ubyegon2 #85280 üzenetére
Van bárki, őszintén, aki valóban szereti a NAV-ot?
Amúgy itt: [link] bejelentkezve, az Adószámla rovatban indíts egy lekérdezést. Ha az a másik számlaszám szintén NAV-os (és hozzá tudta kötni a NAV az adóazonosító jeledhez a korábbi befizetésedet), akkor túlfizetésként egy másik adónemen (amihez a másik számlaszám tartozik) meg kellene jelennie a korábban befizetett/elutalt összegnek.
Az ONYA (= Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás) meg amúgy itt érhető el: [link] ott pedig belépve az "Új nyomtatvány / bejelentés" -> "Kérelmek" -> "Átvezetési és kiutalási kérelem" nevű, a felületen kitölthető és beküldhető űrlappal tudod kérni a más adónemen lévő túlfizetésednek akár a belföldi gépjárműadóra átvezetését, akár visszautalását. Utóbbi esetben számíts arra, hogy 31-35 naptári nap, amíg ténylegesen megtörténik a visszautalás (nem szokta "elsietni" a NAV).
-
Tim82
félisten
válasz
ubyegon2 #85276 üzenetére
Akkor innen: [link]
"A gépjárműadót a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó-bevételi számlára kell megfizetni. Banki átutalásnál az átutalási bizonylat közlemény rovatába az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni."
-
válasz
ubyegon2 #85270 üzenetére
Meg mielott, nem duplareg, nem nagyon szeretek magammal tarsalogni
Jo erzes tolt el. Lelkem megnyugodott, beke szallt szivemre. Eddig tarsam volt a magany, kiserom az elhagyatottsag es az egyedullet.
Lepteim uresen visszhangoztak a Linux siksag es a Windows szakadek mezsgyejen,.
De ennek vege. Mar nem vagyok egyedul! -
-
Warton
őstag
válasz
ubyegon2 #85010 üzenetére
Szerintem ennek csekély jelentősége van. Nem gondolnám, hogy a DE annyit számítana a számítógép teljesítményében.
Főleg azoknak tökmindegy, akik nem ilyen kukaszökevény gépeket használnak, amit én. Ami kb. mindenkire igaz.
Vicces, hogy mindegyik disztronál (LM, Manjaro) az XFCE-re mondják, hogy ez való öreg gépekre, de én lazán el vagyok/voltam a Cinnamon/KDE verziókkal ezeken a roncsgépeken.Mondjuk már semmi pénzért nem váltanék Cinnamonra, XFCE-re meg aztán pláne nem. Ehet felőlem 2 GB-ot is idlében akkor se.
-
fatpingvin
addikt
válasz
ubyegon2 #84930 üzenetére
köszönöm az elismerő szavakat
az utolsó ráadásul igen mókásan jelezte hogy elkezdett bootolni: egy negyed fordulatot elforgott (ahogy a HDD tányérjának a perdülete áttevődött az egyetlen ponton felfüggesztett rendszerre).
a tákolás amúgy mindig is az énem egy szerves része volt, a közeljövőben lesz egy írásom arról hogy hogyan tudsz egy régi thinkpadbe beletákolni egy SAS HBA-t egy régi smartcard reader meg egy GPU riser összedrótozásával
(van erre is gyári megoldás asszem, de az ugye unalmas meg relatíve drágább is.)
-
fatpingvin
addikt
válasz
ubyegon2 #84904 üzenetére
más tollával nem kenyerem ékeskedni, így ezek csak az enyémek:
a routerem eggyel korábbi hardvere:
random szerver, azóta némileg át lett alakítva, most nincs használatban:
neki meg azóta lett saját doboza, nem, ez nem egy rossz vicc, ez egy teljesen komolyan működő számítógép, ő volt az átkapcsoló interfész a firewire, a scsi és az ethernet hálózatok között:
-
-
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #84806 üzenetére
Fedora/GDM-Cinnamon miatt kérdeztem, mert ott ugye default Gnome-al települ a rendszer. Arra húztam a Cinnamont, csak külső elsődleges monitorral használom a ZBook-omat. A login screen-t meg nem hajlandó kitenni a külső monitorra indításkor. Ami kicsit kényelmetlen, mert a monitor mögött van a noti.
Ezt viszont a LightDM/Xfce meg default megteszi Debian-non is és Manjaro-n is. Biztos bele lehetne túrni a GDM konfigba, de annyira még nem mentem utána.A Warpinator meg belekerült az alaptelepítésbe [link] . Ott van a kellékek közt.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #84776 üzenetére
Lehet tényleg erről van szó.
Más:
Egy ideje küzdöttem, hogy win-hez hasonlóan a laptopomon lehessen energiatakarékosan az nvidia (rtx 2060) vga-t használni zárt driver mellett kilépés/újraindítás nélkül. Mégpedig olyan módon, hogy csak szükség esetén legyen bekapcsolva, amúgy ne fogyasszon energiát.
Tegnap sikerült beüzemelnem a hybrid megoldást és tényleg nem üzemel alapjáraton. Nem csak inaktív, hanem energiát sem kap. A laptopom ezt egy led-el jelzi, szóval biztosan energiatakarékos módban van ilyenkor.Egyetlen kritérium, hogy az adott program indításakor pár változót be kell állítanom.
Az environment-be nem tehetem fixre, mert akkor annyi a hybrid megoldásnak.Például a Superposition vga tesztet így indítva parancssorból bekapcsol az nvidia vga és azon is fut:
__NV_PRIME_RENDER_OFFLOAD=1 __GLX_VENDOR_LIBRARY_NAME="nvidia" __VK_LAYER_NV_optimus="NVIDIA_only" __GL_SHOW_GRAPHICS_OSD=1 unigine-superposition
Egyetlen gondom csak, hogy fixen nem sikerül a Superposition.desktop fájlba megfelelően beállítanom.
Ha csak simán az "Exec=" után beírom az egész sort akkor eltűnik az ikon is, szóval valami nem tetszik neki formailag.
Ha az alábbi megoldás van, akkor van ikon, de nem indul a program.Exec=sh "__NV_PRIME_RENDER_OFFLOAD=1 __GLX_VENDOR_LIBRARY_NAME="nvidia" __VK_LAYER_NV_optimus="NVIDIA_only" __GL_SHOW_GRAPHICS_OSD=1 /usr/bin/unigine-superposition"
Próbáltam úgy is, hogy az sh-hoz tartozó " heylett ' volt használva, de a változók idézőjele maradt. Hátha ...A kérdésem tehát az volna, hogy miként lehetne a desktop fájlokat úgy megírni/átírni, hogy ezekkel a változókkal együtt induljon pár alkalmazás?
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #84774 üzenetére
Minden gyorsításhoz szükséges csomag fent van. Kodi és barátai szépen használják is.
Kizárólag browseren belül vannak gondok.
Viszont akkor valamiért nem működött (pedig nem wayland-et használtam akkor sem), de most működik az alábbi "intel-media-driver" mellett is:$ opera --enable-features=VaapiVideoDecoder --disable-features=UseChromeOSDirectVideoDecoder
Tényleg nem tudom mi a változás azóta, de most egy YT 4K/60Hz anyagot elindítva rövid időn belül vissza esik a cpu 800MHz/15% körüli terhelésre is akár. Szóval elméletileg működik. Viszont mindkét paraméter kell.(Gyakran megesik velem, hogy miután leírok egy problémát hamar meglesz saját kútfőből a megoldás. Ez lett most is
)
-
K0zm0
aktív tag
válasz
ubyegon2 #84712 üzenetére
Kár, mert szórakoztatóbb lett volna nekem legalábbis, ha belevágsz a Gentoo-ba!
Azért írtam, hogy "lehet"! Még semmi nincs kőbe vésve, csak nem tudom mennyire akarom magamat megszivatni!
A dokumentációt olvasgatva egyébként eszembe jutott, amit beszélgettünk, pontosabban írtál nekem, miszerint: örüljek, ha karácsonyra lesz egy működő, belakott Gentoo-m! -
K0zm0
aktív tag
válasz
ubyegon2 #84699 üzenetére
Pont itt ülök a felpöckölt Dell-em előtt, bent a PopOS Live USB-ről és... azon gondolkodom, hogy inkább Mint-et fogok erre is tenni!
Szépnek-szép, de valahogy olyan érzésem van, mintha nem én lennék a célközönség. Vagy már megszoktam a terminálozást meg a farigcsálást és ebből mintha "hiányozna" ez az érzés. Még gondolkodtam egy EndeavourOS-en, régebben használtam is, de nem akarok átállni rollingra. (Vagy kap egy dualboot-ot.)Egyébként Uby, a Gentoo-ból lehet, hogy Funtoo lesz!
Még neki sem kezdtem, mert eddig az alkatrészekre vártam.
-
válasz
ubyegon2 #84692 üzenetére
"de a HP Elitebook komponenseit nem szereti a Manjaro, "
Tegyél fel egy Pop os-t és lehet hogy a HP elitebook BIOS-át meg akarja majd frissíteni, legalábbis nekem a dell precision 5520-on ezt ajánlgatta, de nem hagytam , azért is windowssal tetem fel a legújab BIOS-t (UEFI firmware-t).
-
growler
őstag
válasz
ubyegon2 #84694 üzenetére
A Mint 20.3-hoz felvettem a savoury
- ffmpeg4
- ffmpeg5
- graphics
- multimedia
PPA-kat. [link] (Eleg komoly csomagmennyiseget letoltve / telepitve)
Kivancsi leszek, hogy a 21-es upgrade managere mit tud kezdeni
ezekkel ?
Ha beletorik a bicskaja, akkor marad a 21 tiszta telepitese / belakasa. -
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #84684 üzenetére
Ne nagyon pazarold az idődet rá. (Kaisen). Néztem pár hete, speciális célközönsége van. [link]
A fejlesztő csapat nem minket céloz, szerintem. Ami nem vonja kétségbe a munkájukat, de nem sok értelme van kezdőknek vele foglalkozni.
Tudom Te nem vagy kezdő, de sok kezdő innen át rukkolhat rá.
Gyakorlatilag van egy "dizájnerjük", aki szépen összerakta az arculatot.
Mint ahogy a weboldalukon is elsőre szembeötlik: "The distribution for professional IT."
Ami annyit takar nagy vonalakban, hogy csináltak egy rakás "rendszerépítő" szkriptet. Beleértve a Docker-t, Kubernetes-t, rengeteg nagy infrastrukúrás hálózati előkészítő rendszereket, és még sorolhatnám.
Szóval nem az a kimondott DESKTOP Linux. A stable Debian előtti ágat használják, ami az unstable és gyakorlatilag így rolling Debian-nak mondják magukat.
Akadhat mondjuk olyan user, aki infó szakos, fiatal, kezdő és már a nagy rendszeres infrastruktúrákkal is tud foglalkozni. Azoknak ez tök jó lehet, mert egy helyen nagyon sok minden össze van szedve.
Innen mi nem ítélhetjük meg a létjogosultságát, egy kisebb user szegmensnek nagyon hasznos lehet. Viszont, csak a DE dizájnért nem érdemes feltenni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 15 Plus Black Dynamic Island, 48 MP fő kamera 256 GB -100%
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest