Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sh4d0w

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz tordaitibi #93928 üzenetére

    Mindamellett, hogy a mondandod ertheto, megint Te szivattad meg Magad, ezzel nincs mit tenni. Az a gyanum egyebkent, hogy Te azert szivsz ennyit akarmilyen Linuxon, mert talan olyan reszeihez nyulsz hozza lelkesen, amelyhez nem, vagy nem ugy kellene - de ez nem mondhato biztosra a reszletek ismerete nelkul. (Annyit tudok mondani, hogy en hasonloan jartam a Sotet Oldalon.)

    De van olyan gyanum, hogy Arch-nak, vagy Gentoonak a kozeleben sem jartal meg (az LFS-t mar meg sem emlitem). En 10 evvel a napi szintu Linux-hasznalat kezdete utan fogtam neki az elso Arch telepitesnek es nem sikerult elsore. Nincs ezzel baj, utana sikerult.
    Gondolom Slackware-t sem hasznaltal, ami iszonyu gyors, stabilabb, mint a Debian, de mindent Neked kell csinalnod, nincsenek olyan automatizmusok, mint egy Debianban - tehat ha GUI kell, akkor a regi, kezi modon generalod a xorg konfiguraciot. Fel akarod rakni a xorgot? Semmi problema, de a fuggosegeknek Neked kell utana jarnod es kezelned azokat. A xorg folott kell egy KDE? Kezeld a fuggosegeit. Eltavolitasz valamit? Takarits ki utana. Teljes mertekben Rad van bizva, mit csinalsz, a rendszer teljes mertekben a kontrollod alatt van (igy persze nincs systemd sem).

    Sajat Debian pelda: elkepzeltem, mennyire fasza lenne, ha LVM-re tennem a rendszert, igy ha uj lemezt illesztek a rendszerbe, konnyu lesz integralni a tobbi melle. Aztan persze nem ez tortent, hanem a /-bol kellett elvennem, hogy hozza tudjam csapni a /home-hoz... csak eppen elfelejtettem, hogy az egesz koceraj LVM-en van, igy csak a / filesystemet shrinkeltem, a felszabadulo helyet meg hozzaadtam a /home-hoz, anelkul, hogy barmilyen mas logikai csoportositashoz hozzanyultam volna. Ekkor kaptam eszbe es kiderult, hogy noha egy szot nem szol rola, de az elozo konfiguraciot a Debian elmenti, igy ha csak kicsit cseszed el, akkor van visszaut. Szoval annyira nem tre.

    https://www.coreinfinity.tech

Új hozzászólás Aktív témák